Partner nezvláda moje stresové obdobie po rozvode
ahojte, prisla som sa viac menej iba zverit, ci mozno opytat sa, ci to ozaj prehanam a som hysterka.
Som rok po tazkom rozvode s muzom, ktory ma nenavidi do spiku kosti.
Mam s nim 3 deti, s ktorymi byvam v dome, ktory spada do BSM. o dva tyzdne mame sud ohladom BSM. deti su v mojej starostlivosti, on chcel striedavku, ale po vypocuti deti mu sud dal iba kazdy druhy vikend.
Tento sud moze skoncit tromi sposobmi - nariadi sa predaj domu, vyplati exmanzel mna, alebo vyplatim ja jeho.
deti v tomto dome vyrastali, ja som rok po rodicaku, dom je uz splateny, exmanzel ma sudom zakazane do domu vstupit, kym nebude vyporiadany.
problemom je, ze pokial exmanzel vyplati mna, alebo sa nariadi predaj domu, tak ja nebudem mat s detmi, kde byvat, lebo ta suma nebude dostatocna na to, aby som nieco kupila (mozno jednoizbak) a najom slobodnej matke s troma detmi nikto neda. kedze som po rodicaku a pracujem na zivnost, tak tento rok ( a mozno ani buduci) mi nikto ziadnu hypoteku neda. cize nemam financie ani na to, aby som ho mohla vyplatit. pomoct mi nema kto.
rodinu, ktora by mi pomohla nemam ziadnu. termin na BSM mi prisiel minuly tyzden, cize nemam ani cas najst narychlo nejake alternativne riesenie.
a tato situacia ma velmi stresuje, lebo ju povazujem za bezvychodiskovu. velmi sa trapim, naozaj neviem ako to vyriesit. moj partner to z mojho pohladu zlahcuje a tvrdi mi, ze ziadny sudca mi nenakaze sa z domu vystahovat s tromi detmi, ze si mam dohodnut s exmanzelom splatky (exmanzel byva v rodinnom dome s jeho partnerkou).
vobec som necakala, ze sud o BSM prebehne tak rychlo, dufala som, ze budem mat aspon rok, aby sa moja situacia zlepsila, cez leto som mala dve prace, na jar by som mala mat znova aj druhu pracu.
vcera mi partner povedal, ze on tuto situaciu uz nezvlada, ze ho to velmi stresuje, ako prehanam a trapim sa a ze som prenho toxicka a potrebuje sa odo mna odstrihnut.
uplne ma potopil :(
Ty si rok rozvedená a partnera máš tri roky.
Ex kedy odišiel z domu?
a o com tu hovoris ze “ inak, baby, ako mi tu nakladate. fakt by som chcela vidiet vas ako by ste na rodicaku bez vyzivneho, bez rodiny, s ukradnutymi usporami, bez akejkolvek pomoci dokazali vyriesit a zabezpecit byvanie pre styroch ludi.” ? ved vravis ze zarabas, tak nie si na rodicaku tak ja uz fakt nechapem, raz vravis jedno potom druhe
@januska12323 vyzivne som samozrejme ziadala hned ako odisiel, ale toto pojednavanie sa uskutocnilo sucasne s rozvodom. v idealnom svete mi mal doplatit vyzivne spatne za cele obdobie. v nasom absurdistane ho sudca polutoval, ze odkial ma chudacik zobrat tolko penazi a skratil mu to na smiesnu sumu. asi tolko k nasemu sudnictvu.
@hendikep boli pripomienky ze som mala byvanie riesit este pred rozvodom. ja som rodicak skoncila minuly rok. preto mi tento rok este nedaju hypo. buduci rok uz by mali dat.
@autorka, ja fakt nerozumiem. Mate o dva týždne pojednávanie. Nemas právnika? Evidentne nie. Potrebuješ ho ako soľ. Zarábas vraj slušne, tak si ho nájdi. Včera bolo neskoro. Vysvetli mu situáciu. Odrocit pojednávanie je úplne jednoduchý úkon. Okrem toho považujem za absolútne nereálne, ze by súd o rozdelení majetku rozhodol na prvom pojednávaní. Potrebuješ natiahnuť čas. Opakujem, nájdi si právnika.
Co sa priateľa týka - urobil ti službu, teraz to boli ale neskôr to ocenís. Nepotrebujes nespolahliveho slabocha po svojom boku, ktorý zdupka pri prvom probléme. Daj si na chvíľu od chlapov pokoj, evidentne nemáš dobre obdobie na správny výber.
A čo sa vyplatenia týka - zase ti právnik povie, co sa dá. Ale vrámci možnosti by som mu zrátala prachy, ktoré zobral a to, ze do rozvodu neplnil svoje vyzivovacie povinnosti.
Tie ukradnute uspory.. to ex zobral, ked ste uz boli od seba? Je to samozrejme hnus, ale podcenila si to, doma mat taku sumu a vztah v troskach, to si ho mohla predbehnut 🙂. Inak partner terajsi, necudujem sa mu ani ja. Muzi toto nedavaju ako my, maju radi pohodove zeny, to je privela na slobodneho chlapa, plus cudzie deti..
@vroni pravnika samozrejme mam. mame plan ako na to. prisla som vcera od neho, s nadejou, ze toto je nieco, co by vyjst mohlo a partner ma hned potopil, ze som naivna, ze takto to nepojde. tak jasne, ze ja potom zas upadnem do melancholie. riesenie mi navrhnut nevie, ale nech pridem sa s hocicim, tak mi vzdy povie, ze to sa nepodari.
@la_dolce_vita ex mal milenku, uz tusil, ze budem chciet rozvod a peniaze zobral v predstihu. nemam to bohuzial vobec ako dokazat, kedze islo o hotovost :( nase spolocne uspory. :(
Hm, skoda, to by ti teraz velmi pomohlo.. clovek musi byt asi stale opatrny.
Ja viem, že je to úplne bezpredmetné ale prečo ste takú veľkú hotovosť mali vôbec doma? Ani spávať by som nevedela.
@vroni a ano, od partnera to bolo velke sklamanie. este som mu aj povedala, ze nepotrebujem od neho nic, len aby bol pri mne, aby ma drzal v naruci. miesto toho ma len neustale kritizoval, ze mam veci robit a riesit inak, ze mam robit to, co on mi hovori a ze nemam stresovat, ze nie je dovod.
@januska12323 exmanzel sa stal tak trosku dezolatom. nemal doveru v ziadne autority a uz vonkoncom nie v banky.
@vroni a odrocenie som uz ziadala, sudkyna to zamietla.
Kazda druha tu vyplakava, ako nema kam ist po rozvode. Tak ale na toto treba mysliet skor, ze ak sa nieco stane, tak ten muz neodide s igelitkou a velkodusne nenecha zene byt alebo dom. Ano, su aj gentlemani (ja takeho jedneho poznam, ze tak odisiel a neskor sa usudil este aj o poslednu stolicku), ktori nechaju matku s detmi v povodnom byvani a sami odchadzaju inde. Ale toto je fakt mizive percento. Vy ste tri roky rozvedeny, vedela si, ze co je to za cloveka (pokial sa mu rozvinula dusevna choroba, tak nemusi byt sposobily na pravne ukony napriklad). Nehovoriac o tom, ze mas uspory doma v hotovosti v cene bytu a nic nerobis preto, aby si ich ochranila? Odkial si mala tak vysoky cash je tvoja vec.Preco si nic nepodnikla, ked si videla, ze kam to smeruje uz roky dozadu a neochranila svoj majetok? Lebo ak to boli spolocne uspory, tak polovica by patrila tebe, keby si to mala na ucte.
Ach, no držím palce, kým máš dobrú prácu máš to najdôležitejšie. Nejak sa to už vyvŕbi.
Hlavu hore,zvladnes to. A naco ti je dalsi chlap ktory zuteka hned ako zaciti problem?! Ma ti byt oporou a on napise ze to nedava, no kopnut ho do riti🤔
@muchotrafka298 po bitke je kazdy general 🙂 ja nepotrebujem od neho aby mi nechal dom, len potrebujem jeden rok cas, aby som dostala hypo.
@januska12323
@taminka1986 dakujem za podporu. ja verim, ze to dobre dopadne. ozaj robim maximum, aby som to financne dotiahla tam, kde som bola predtym. mala som druhu pracu, aby som co najviac usetrila, ale mna tiez zasiahla inflacia a zdrazovanie, velmi sa mi to prejavilo na vydavkoch pri troch detoch.
a ano, od partnera je to velke sklamanie. mohol vydrzat uz tie dva tyzdne do toho sudu :(
Určite je to ťažké, ale musíš myslieť pozitívne aj ze súd dopadne v tvoj prospech. Podľa mňa si silná žena keď sa dokážeš sama starať o deti a ešte sa aj dotahovat s psychicky narušeným exmanzelom 🙂. A tvoj priateľ neviem prečo tu s nim majú toľko pochopenia, ale však keď si s tebou začal tak si už mala tri deti. Tak to mohol predpokladať ze budu problémy. Však tu vždy ženám hovoria keď si začnú s rozvedeným s deťmi a majú dáke problémy ze načo si s ním začínali ze to mali čakať 🙂. A aspoň vidíš co je zač. Hovorí Ti ze nemáš stresovať a sam Ta pritom stresuje 😞. A keď sa niečo nepodarí bude Ti on dáko nápomocný? Ci len on má stres z toho ze ty si v strese, alebo že náhodou niečo nevyjde a bude Ti musieť pomôcť?
Neda sa s ex nejako dohodnut? Najma ak zobral uspory. Asi som naivna, ale ved su to aj jeho deti, nemalo by mu to byt jedno.
Mala si dost casu na to, riesit svoju situaciu. Pises absolutne protichodne informacie, raz tak, raz tak. Pises, ze mas dobry prijem. Teraz chces dalsi odklad na rok, ale za rok budes mat na 100 percent hypoteku? Pocuvaj pravnika, co Ti radi, neplatis ho zbytocne. Tebe sa zda, ze tu mame malo pochopenia pre tvoju situaciu. Evidentne sa s ex nevies dohodnut a nevychadzate spolu. Takze z jeho strany by som ja na tvojom mieste nepocitala so ziadnymi ustupkami. Vyzivne mate pravdepodobne urcene, to Ti posiela? Ak nie, mozes nanho poslat exekutora. Vyzivne je podla prijmu, ak ho ma nizky, tak nemozes cakat na dieta 200 EUR, ked napriklad on sam zaraba dajme tomu 1000.
@culienka ano, vsak partner od zaciatku vedel, ze mam deti. my sme si vsetko odkomunikovali hned na zaciatku, rozne scenare ci vyvoj nasho vztahu. my sme dva roky mali pomerne volny vztah, az teraz posledny rok sa to upevnilo a vyvinulo do partnerstva. vedel do coho ide, riesili sme to. on nie je ziadny naivny hlupacik, co zije zo dna na den. on nema zaujem mi ziadnym sposobom pomahat, ze to musim zvladnut sama
@muchotrafka298 ked som zivnostnik, tak sa mi prijem vypocitava z danoveho za minuly rok. a minuly rok som este cast roka bola na rodicaku. tento rok som mala prijem vyrazne vyssi plus este dalsiu pracu k tomu. takze ano, buduci rok by som uz hypo dostat mala.
No ďakujem pekne za takého partnera, ktorý nemá zsujem ti pomáhať.
Áno, nie je povinný, ale od partnera, ktorý pre niečo so mnou je.. Miluje ma.. Mi príde prirodzene, že mi aj pomôže..
Za takým ti nemusí byť smutno.. Dáš to aj sama..
@la_dolce_vita nie, neda sa s nim dohodnut na nicom. pred sudom mi poslal pokus o dohodu v zmysle, ze mu mam zaplatit sumu xx 000 do 14 dni, inak sa so mnou nema o com bavit.
@mk22 ze on nevie ako mi ma pomoct, ze sa trapi, ako sa trapimm, a ze to nevie zniest. tak sa musi odstrihnut.
Cakala som takuto odpoved, ze napises a je to smutne, musi to byt tazke zazit taketo sklamania :(. Je to desive, ako sa ludia vedia zmenit a ako casto ani netusime, aky ten clovek v skutocnisti je. Chapem s tym prijmom, takto to je u živnostníkov, musia dlhsie podnikat a mat dostatocny obrat. Musis sa spoliehat len sama na seba, ale neboj, nejak vzdy bude a zvladnes to!
Poznam v okoli podobny pripad,len v opacnom smere.Zena odisla od muza,nechala mu dve skolopovinne deti a chcela polovicu z domu.Vsetky cennosti tiez odniesla z domu...Za 20 rokov manzelstva nedoniesla domov 1€.Znamy si zobral hypo,pri sude ju vyplatil.Teraz to financne nedava a to je 3 roky po rozvode.Vysoka hypo.sam na deti...Smutny pribeh,podobny ako ten tvoj.Kazdopadne drzim palce,nech to pre teba dobre dopadne.✨️
Ja by som sa na tvojom mieste nestresovala že to bude hneď a zaraz . Tento typ sporov sa zvyčajne vlečie dlho , bude treba dom ohonotiť znalcom , bude sa prihliadať na to kto a ako sa podieľa na výchove detí atď. Ešte tu je odvolacie konanie , kde len na kraji to niekedy stojí rok . Takže myslím že času máš dosť aby si preskupila sily .
Či sa týka tvojho partnera, tak stáva sa to . Je lepšie že odišiel teraz a nie v čase ked by ste už spolu žili , prípadne by si bola tehotná .

@lujza123 a dakujem za povzbudenie, ja sa drzim, drzim, drzim, potom to na mna dolahne, tak sa rutim, a potom sa zas drzim, aj ked sme mali rozvod tak som pred kazdym pojednavanim mala velky stres. je to prirodzene podla mna. nikdy nevies ako to dopadne