icon

Partner nezvláda moje stresové obdobie po rozvode

3. nov 2023

ahojte, prisla som sa viac menej iba zverit, ci mozno opytat sa, ci to ozaj prehanam a som hysterka.
Som rok po tazkom rozvode s muzom, ktory ma nenavidi do spiku kosti.
Mam s nim 3 deti, s ktorymi byvam v dome, ktory spada do BSM. o dva tyzdne mame sud ohladom BSM. deti su v mojej starostlivosti, on chcel striedavku, ale po vypocuti deti mu sud dal iba kazdy druhy vikend.

Tento sud moze skoncit tromi sposobmi - nariadi sa predaj domu, vyplati exmanzel mna, alebo vyplatim ja jeho.
deti v tomto dome vyrastali, ja som rok po rodicaku, dom je uz splateny, exmanzel ma sudom zakazane do domu vstupit, kym nebude vyporiadany.

problemom je, ze pokial exmanzel vyplati mna, alebo sa nariadi predaj domu, tak ja nebudem mat s detmi, kde byvat, lebo ta suma nebude dostatocna na to, aby som nieco kupila (mozno jednoizbak) a najom slobodnej matke s troma detmi nikto neda. kedze som po rodicaku a pracujem na zivnost, tak tento rok ( a mozno ani buduci) mi nikto ziadnu hypoteku neda. cize nemam financie ani na to, aby som ho mohla vyplatit. pomoct mi nema kto.
rodinu, ktora by mi pomohla nemam ziadnu. termin na BSM mi prisiel minuly tyzden, cize nemam ani cas najst narychlo nejake alternativne riesenie.

a tato situacia ma velmi stresuje, lebo ju povazujem za bezvychodiskovu. velmi sa trapim, naozaj neviem ako to vyriesit. moj partner to z mojho pohladu zlahcuje a tvrdi mi, ze ziadny sudca mi nenakaze sa z domu vystahovat s tromi detmi, ze si mam dohodnut s exmanzelom splatky (exmanzel byva v rodinnom dome s jeho partnerkou).

vobec som necakala, ze sud o BSM prebehne tak rychlo, dufala som, ze budem mat aspon rok, aby sa moja situacia zlepsila, cez leto som mala dve prace, na jar by som mala mat znova aj druhu pracu.

vcera mi partner povedal, ze on tuto situaciu uz nezvlada, ze ho to velmi stresuje, ako prehanam a trapim sa a ze som prenho toxicka a potrebuje sa odo mna odstrihnut.

uplne ma potopil :(

vroni
3. nov 2023

Tak potom je na mieste otvoriť fľašu sampusu, ze si sa takej gule na nohe zbavila. Partner, ktorý ťa psychicky nepodrzi, keď si na dne, je uplne zbytočne bremeno v živote. Ja viem, ze srdcu nerozkazes, ale tak aspoň rozumu skus a takéhoto partnera naozaj nepotrebuješ.
Neviem, z akého dôvodu si žiadala odrocenie, ale chorobu napríklad musí akceptovať aj súd, takže aj tak sa dá. Drz sa toho, co tvrdí právnik a nie nejaký (asi už aj bývalý) priateľ.

kitycat
3. nov 2023

@la_dolce_vita tiez nechapem preco mala "jej" uspory doma v hotovosti..jeeine ze mensie odvody, teraz ju to dobehlo

autor
3. nov 2023

@kitycat ja priznavam kompletny prijem, exmanzel pracoval cast na zmluvu, cast na ruku. uspory boli spolocne.

la_dolce_vita
3. nov 2023

@kitycat ja to tiez nechapem.. ani tu pre mna obrovsku sumu, ani mat to doma..

autor
3. nov 2023

@subartic vsak to mi vsetci hovorili, ze ako na pojednavanie cakali niekolko mesiacov. a nam to dala hned ze o tri tyzdne. znalecky posudok uz mame hotovy davno, kedze sme sa chceli dohodnut povodne.

lili1313
3. nov 2023

Nejdem čítať diskusiu, ale ty si tu pred pár týždňami už pisala ohladom toho trpaka, ktorý je tvojim priatelom. Zeny ti tu vtedy napisali 300 stran o tom, ze sa ho mas zbavit, ty si dala za pravdu, odhalila plno detailov, ktore ho potvrdili ako jasného psychopata... a onedlho si založila diskusiu ako ta zas okaslal, keď si mala vikend bez deti. Teraz na teba zase kasle a este ti pritazuje v aj tak zlej situacii. Zobuď sa, načo ti je? Ešte dieta by si s ním chcela, chvalabohu pre teba sa on k tomu nikdy nerozhybe.
K ostatnemu sa nevyjadrujem, mas to tazke a drzim palce.

subartic
3. nov 2023

no tak požiadaj o nový , alebo o doplnenie pôvodného , ceny nehnuteľností sa hýbu . Veď nemali ste len dom ale určite aj iný majetok . Nech to dopadne akokoľvek , na prvom pojednávaní sa o mase majetku nerozhoduje. Keby to aj nedopadlo pre teba priaznivo ešte je tu kraj , a aj prípadné dovolanie .

mk22
3. nov 2023

@lili1313 autorka tu už písala?
Tak potom nemá byť prečo sklamaná z partnera?

macatt
3. nov 2023

Partner to nedal, ale takého záhradníka nájdeš aj v miestnom bare..
Namiesto vysvetľovania tu, musiš nájsť nejaký dokaz o ušetrenej a ukradnutej sume(odniekal len musela byť), taktiež, že má nové bývanie v dome s partnerkou, jeho psychické problémy a snahu ťa zničiť a čo ťa ešte napadne..vytiahnuť aj to, že financoval novú partnerku a na deti výživné súd okresal.. všetko si to spíš, príprav sa na boj psychicky a nestrácaj čas s nikým.. budem ti držať palce, aby to dopadlo v tvoj prospech.. vôbec si neni na tom tak zle ako sa ti teraz zdá..
Len sa daj dokopy🩷 požiadaj o čas, odklad, odvolaj sa, nedaj sa.. bude to boj, ale nestresuj keď ešte nevieš výsledok..

lili1313
3. nov 2023

@mk22 neviem, či to pripusti ale toto je podľa stylu aj info na 99 % tá istá užívateľka. Fandím jej, viacero vecí v zivote mala a ma tazsich, ale s týmto chlapom stastie nenajde, on nie je kompletný.

elenita
3. nov 2023

@lili1313 mas prosim link na tie predosle diskusie?

alickapusinka
3. nov 2023

Aký máš problém nadštandardne zarábaš ako píšeš. Prečo TI nedajú hypotéku nadštandardný zárobok hypotéku dajú čo nie. TY si myslíš že tvoj ex by mal deťom nechať dom že nie tebe. Hlúpy by bol že polku domu by nechal len tak a ON by býval na prenajme .V úvode píšeš že má muž cez súd zákaz vstupu do domu. Prečo ak ma polku tak prečo má zákaz čo také urobil že mal zákaz vstupu do svojej nehnuteľnosti. Samé nesúvisle veci píšeš. Najprv že mu súd zakázal potom že si našiel iné bývanie tak asi niekde bývať musí nie snád ako bezdomovec nebude či. Ak si vedela že je zlý prečo si s ním mala 3 deti nechápem. Máš nového partnera 3 roky od rozvodu ubehol rok. Tak asi niekde chyba bude. Píšeš mám dosť peňazí tak zrejme máš aj na vyplatene pre ex. Super partner nemá mi čo pomáhať musím zvládnuť sama toto je partner do života žena neblázni.2 roky sme mali voľný vzťah rok som po rozvode dobre ak počítam správne ešte si mala muža a už si sa stretávala z druhým. Hlavné že ex je zlý. Pane bože dospej ak by si mala toľko peňazí ako tu vypisuješ mala by si na vyplatene ex ale TY asi zrejme ledva prežívaš a o hypotéka na vyplatenie ex iba snívaš. Nemáš východiska tak len vymýšľaš somariny ako obísť ex aby si mu nič nemusela vyplatiť. TY si ako moja kamarátka z dieťaťom ale s jedným. Bila sa do prs hádka do krvi so mnou že súd rozhodne aj ak jej muž ex tam mal tiež 50 percent aké bolo jej prekvapenie že súd nariadil aby mu do 6 mesiacov vyplatila 50 percent ináč súd nariadi predaj domu tak ako sa dušovala tak dopadla. Nič nemusí súd ho nijak nedonúti aby deťom dom dal a odišiel to je na jeho dobrej vôli.MY vás nepoznáme ale bolo by dobre ak by človek vedel aj o druhej strane príbehu. Ak by tvoje zmýšľanie a zámer bol čistý a píšeš že máš dosť peňazí hráš sa sa na pani podnikateľku tak vaša situácia by bola dávno vyriešená tým že ak máš toľko financi by s a situácia pohla. Len čakáš asi na deň ak tvoj ex vysloví vetu všetko nechávam deťom. Prepáč mne príde že ho chceš všemožne pripraviť o jeho podiel domu. Lebo neexistuje že píšeš že si podnikateľka aké máš peniaze a odrazu nevieš vyplatiť ex s polky mne príde že sa hráš na niečo čo nie si. V 2 chlapovi opora žiadna a už rozmýšľaš o 4 dieťati. No čista katastrofa za mňa.za predpokladu že má dom hodnotu 500 tisíc eur a nemáš polku pochopím ale pokiaľ má dom hodnotu 100 tisíc a TY mu máš dať 50 alebo 75 tisíc pri hodnote domu 150 tisíc tak nechápem ťa pani podnikateľka. Pre kľud teba a tvojich deti ak máš naozaj peniaze by som ustúpila u mňa je zdravie na 1 mieste žiaľ u niektorých ľudí sú na prvom mieste peniaze. Nehnevaj sa na mňa z hora z dola z ľavá sprava chceš bývalého obrať o dom aby sa vzdal svojej čistky tak mi to príde.

mk22
3. nov 2023

@alickapusinka ja som sa tiež pýtala v akom čase bolo narodené posl dieťatko.
Tri roky s partnerom, rok od rozvodu.. Posl ma asi 4roky..uz dlhšie je ex z domu..

alickapusinka
3. nov 2023

@lili1313 a sú tu od nej aj dalšie diskusie nemáš link prosím ťa.

yvanielka
3. nov 2023

@lili1313 myslím ale že tá má štyri deti však? Ale inak mi to tiež sedí na ňu. Teda štýl písania aj problémy.

lili1313
3. nov 2023

@elenita
@alickapusinka link žiaľ nemám energiu hladat, je to len v mojej pamati. Možno niekto prida.

lili1313
3. nov 2023

@yvanielka áno, ma styri deti tá uzivatelka.

heleninamama
3. nov 2023

Mne to príde ako diskusia od @soldi, akurát jedno dieťa si ubrala, ale ostatné sedí - žiadny kontakt s rodinou, kydanie na exmanžela, rozvod... Ako v živote sa stane všeličo, ale očakávať od v podstate cudzieho chlapa, že sa bude starať o húf detí niekoho iného, nemať poriešený predošlý vzťah, doriešené BSM, zariadené bývanie a do toho riešiť ďalšieho chlapa a plánovať ďalšie dieťa, čo znamená ešte viac povinností, ešte vyššie náklady, ešte menej času... Chlap jednoducho precitol z prvotnej zamilovanosti, racionálne si spočítal, čo mu ten vzťah dáva a čo berie a urobil záver. Nič zlé a odsúdeniahodné sa nestalo. On nech si hľadá slobodnú a bezdetnú a Ty si svoje nezrovnalosti s ex porieš bez tretej osoby.

lili1313
3. nov 2023

@heleninamama mne to z tej predošlej diskusie prislo že on ani extra zaľúbený nikdy nebol a jednou z veci, ktoru mu ten vzťah dáva je že má koho kritizovat a vzbudzovať pocit viny. Veď on ju vini tusim aj z toho, že ho boli hlava.

mk22
3. nov 2023

@heleninamama veľa veci sedí, len autorka ma tri deti, posl chlapčeka, soldi štyri a posl dievčatko, ale sranda koľko majú spoločné

lili1313
3. nov 2023

@mk22 ty by si v takto špecifickej diskusii nezmenila aspon par biografickych udajov?

mk22
3. nov 2023

@lili1313 ona svoje problémy rieši verejné nemá s tým problém, aj v skupine právne poradenstvo rozpise do posl bodky..
Ja som ju Označila, že môže autorke poradiť.. Možno sa zapojí..
Ak je to jej anonymná téma, nebude sa jej dat zapojiť.. Tuším tak to funguje..

cafelatte
3. nov 2023

Kým sa dom nepreda môžeš v ňom bývať a dá sa dohodnúť s novým majiteľom že ťa tam nechá ešte bývať 2 mesiace od predaja za nájomné. Peniaze rozdelis na 2 polovice, jednu dáš ex a za druhú kúpiš byt.

Ci o co tu ide?

evitka83
3. nov 2023

Hm a take, ze financneho poradcu si skusala? Oni niekedy vycaruju zazraky. Pokial nemas problem s prijmom a priatel by bol ochotny ist do hypo ako spoludlznik, zvazila by som to ako moznost s tym, ze by som si pravne osetrila dohodu medzi Vamo, ze po x case preberies na seba hypo, ked Ti stupne bonita v ociach banky s ohladom na zivnost. Taku variantu si nepreberala s pravnikom?

autor
3. nov 2023

zeny, ja netusim o akych inych diskusiach pisete, my sme s partnerom planovali ze sa doriesi bsm a zacneme spolu byvat, chodi z prace ku mne na dom, pracuje na zahrade, vsetko sme mali vydiskutovane a vcera z nicoho nic mi proste napisal to, co som spominala predtym. on vedel od zaciatku aka je situacia, to, co nam skrizilo plany je, ze bsm je na sude rok od rozvodu, pricom hypo dostanem najskor buduci rok, ratala som, ze budem mat viac casu.
proste zena po rodicaku sa nedokaze behom roka postavit na nohy tak, aby dokazala hned zaplatit slahu penazi.

pricom, keby som dostala ten jeden rok casu, tak s tym nemam problem, resp by mi teoreticky stacilo par mesiacov, lebo vsak dalsie danove sa podava v marci a to uz by malo vyzerat dobre.

vobec to nie je tak, ze sa akymkolvek sposobom snazim exa oklamat, alebo ukratit o nieco, len proste este potrebujem nejaky cas na ziskanie financnej stability :(

autor
3. nov 2023

@cafelatte ze za tu polovicu kupim tak jednoizbak. hypo proste dostanem najskor az buduci rok, na vyriesenie bsm je cas tri roky od rozvodu, keby som to mala takto, tak nie som v situacii, v ktorej som.

cafelatte
3. nov 2023

Rok v jednoizbaku vydržíte kým dostaneš úver, keď sa už inak nedá. Držím ti palce, je ťažké byť odkázaná len na seba pri 3 detickach...ale my ženy dáme všetko.

Toho priateľa by som neriesila vôbec, ak máte byť spolu, dories veci a budete, ak nemáte tak nebudete.

autor
3. nov 2023

@evitka83 skusala som aj financneho poradcu, len proste pri zivnosti je to velmi komplikovane pokial clovek nezaraba tisice. ja mam nadpriemerny prijem, ale to neznamena, ze som bohata a mozem si vsetko dovolit.

autor
3. nov 2023

@cafelatte ja si neviem predstavit byt v jednoizbaku s tromi detmi, starsie su uz v puberte, to sa radsej odstahuju k otcovi :( predsa len uz potrebuju nejaky komfort a sukromie. to by mi ani na socialke nepreslo :(

mk22
3. nov 2023

Nestresuj popredu.. Ze ti ex vezme deti.. Pisala si ma zákaz.. Pre niečo ho ma.. Striedavu mu neschválili, prečo?
Hádam si nemyslíš ze s ľahkosťou prisúdia 3deti otcovi..