Partner nezvláda moje stresové obdobie po rozvode
ahojte, prisla som sa viac menej iba zverit, ci mozno opytat sa, ci to ozaj prehanam a som hysterka.
Som rok po tazkom rozvode s muzom, ktory ma nenavidi do spiku kosti.
Mam s nim 3 deti, s ktorymi byvam v dome, ktory spada do BSM. o dva tyzdne mame sud ohladom BSM. deti su v mojej starostlivosti, on chcel striedavku, ale po vypocuti deti mu sud dal iba kazdy druhy vikend.
Tento sud moze skoncit tromi sposobmi - nariadi sa predaj domu, vyplati exmanzel mna, alebo vyplatim ja jeho.
deti v tomto dome vyrastali, ja som rok po rodicaku, dom je uz splateny, exmanzel ma sudom zakazane do domu vstupit, kym nebude vyporiadany.
problemom je, ze pokial exmanzel vyplati mna, alebo sa nariadi predaj domu, tak ja nebudem mat s detmi, kde byvat, lebo ta suma nebude dostatocna na to, aby som nieco kupila (mozno jednoizbak) a najom slobodnej matke s troma detmi nikto neda. kedze som po rodicaku a pracujem na zivnost, tak tento rok ( a mozno ani buduci) mi nikto ziadnu hypoteku neda. cize nemam financie ani na to, aby som ho mohla vyplatit. pomoct mi nema kto.
rodinu, ktora by mi pomohla nemam ziadnu. termin na BSM mi prisiel minuly tyzden, cize nemam ani cas najst narychlo nejake alternativne riesenie.
a tato situacia ma velmi stresuje, lebo ju povazujem za bezvychodiskovu. velmi sa trapim, naozaj neviem ako to vyriesit. moj partner to z mojho pohladu zlahcuje a tvrdi mi, ze ziadny sudca mi nenakaze sa z domu vystahovat s tromi detmi, ze si mam dohodnut s exmanzelom splatky (exmanzel byva v rodinnom dome s jeho partnerkou).
vobec som necakala, ze sud o BSM prebehne tak rychlo, dufala som, ze budem mat aspon rok, aby sa moja situacia zlepsila, cez leto som mala dve prace, na jar by som mala mat znova aj druhu pracu.
vcera mi partner povedal, ze on tuto situaciu uz nezvlada, ze ho to velmi stresuje, ako prehanam a trapim sa a ze som prenho toxicka a potrebuje sa odo mna odstrihnut.
uplne ma potopil :(
@mk22 tie vacsie ked sa rozhodnu ze chcu byvat radsej v dome nez v jednoizbaku, tak tam je jedno, co povie sud
@subartic ano, to bsmko je posledna kotva, ktora ma drzi v starom zivote
To sú deti nad 13r?
Nie je dobŕe ak život ženy závisí od muža , jednoducho muží boli , sú a budú , lepší , horší , skvelí . Takže nazaj netreba prepadať nejakej panike , že tento z tvojh života odišiel, dá sa žiť aj bez nich , budeš žiť popri nich . Bezdomovec sa z teba určite nestane , deti zostanú a keby aj išli k otcovi , rodičom a mamou zostaneš naveky, to ti nikto nevezme, ani tvoj ex.
@mk22 ano, koncia zs
@subartic mozno preto som taka vystresovana lebo exmanzel este pocas spolocneho zivota mi stale opakoval, ze ak sa s nim rozvediem, tak sa postara, aby som skoncila na ulici. a mam z toho proste paniku. :( pri nasich sudoch nikdy nevies ako skoncis :(
Tak to už sú veľkáci, čo si môžu povedať a sociálka ich rozhodnite musí brať na vedomie. Ale ty predbiehas..ndchaj to plynúť uvidíš ako sa dohodnete na súde.
A pozri, keď bude aj striedava.. Tak si ex vyskúša starať sa 24/7 o deti. To neznamená ze to bude navždy.
A na ulici neskončís. Máš prácu, pri predaji ti ostane polovica.
Nemáš úver dlhý, splátky.. Koľko žien odchádza s hoľou ritou, s ničím. Alebo im. Ostanú exekúcie dlhy po ex..
Nezúfaj.
Počkaj ako dopadne súd.
Pokial deti, ktore su uz takto velke budu chciet byt s exmanzelom, sud im moze vyhoviet a budu zit s nim. Pre matku to nie je jednoduche, ale proste ak by sa to stalo, tak si zvyknes na novu situaciu. Mozete mat aj striedavu starostlivost, len to nie je pre chlapa starat sa 24/7 o deti, ked na to nie je zvyknuty. Primarne ries to, ze kam pojdes, co spravis, ako si zabezpecis byvanie. Lebo je uplne zbytocne dopredu si robit stresy, ze co ked to dopadne takto a takto. Pocitat treba vzdy s tou horsou alternativou. Ak pise @mk22 si na to velmi dobre oproti inym zenam, co tu citame ich pribehy. Nemas dlhy, mas vlastne peniaze, ktore si zarobis pracou, nie si na muza odkazana s tym, ze by si bez neho nemala co jest a ako sa starat o deti.
Nechápem, čo ti tu tak nakladajú. Máš to ťažké, každopádne partnera by som teraz pustila z hlavy, máš dosť starostí a on ti len pridáva - veď vedel, do čoho ide, no akje to na neho priveľa, nedá sa nič robiť, nechaj ho tak.
Čo sa týka tvojej situácie, podľa mňa to stíhaš vyriešiť hypotékou po podaní daňového, ak si si teda istá, že ju dostaneš. Veď to je v podstate o 4 mesiace - akokoľvek teraz súd rozhodne, na vyplatenie či predaj bude nejaký časový limit, aj tu v diskusii niekto spomínal pol roka. Ak by to nešlo takto, tak podnájom isto nájdeš, keďže pracuješ a vieš napr. ponúknuť vyšší depozit, aby sa majiteľ nebál, že nebudeš platiť a pritom ťa nebude vedieť vysťahovať (keďže toto je hlavný dôvod, prečo ľudia neradi prenajímajú byty rodinám s deťmi. Plus teda obava, že niečo zničia, čo ale tiež u vás asi nehrozí, keďže nejde o úplne malé deti). Drž sa, to sa poddá 🙂
@dixitka presne tak, ved uz v januari mozes podat danove a ziadat o hypo. To je o chvilu. Dovtedy to nejako potiahnut sa urcite bude dat, pravnik by mal vediet, poradit.
A preco vlastne stresujes? Vsak ak by si sa musela odstahovat z domu, tak s nadstandardnym prijmom si najdes bez problemov podnajom.
Opat - stresujes, ze s detmi sa to neda. Hmmm, poznam vela zien, kt.sa rozvadzali a to mali smolu, ze ony dokonca s detmi museli utiect z domu/bytu, kde byvali a vsetky si nasli podnajom aj s detmi, ziadna neostala na ulici.
Tak hlboky nadych a vydych a keby sa musis odstahovat z domu, tak pohladas podnajom.
Ten tvoj terajsi priatel je riadne vychcany debílek. Uz sa videl v tvojom dome ako v nom bude zit a zrazu zistil, ze to tak nebude tak berie nohy na plecia. Vies co je na tom smutne? Ze keby ti ten dom zostal a ty si vyplatila muza tak by s usmevom k tebe napochodoval ale kedze vidina byvania v tvojom dome je nerealna, dava od teba ruky prec. Preco ti tvoj terajsi priatel nemoze pomoct? Ale ze ziadnym sposobom? Nie je ti to divne? Takeho ty chces chlapa po svojom boku?
@dixitka
@la_dolce_vita na jar by som mala mat dalsiu pracu. na zmluvu. takze hypoteka by nemala potom byt problem vobec. mala som pracu na zmluvu aj teraz, len bohuzial sa to prerusilo na par mesiacov (inu pracu okrem zivnosti), cize presne teraz je to par mesacne hluche obdobie, kedy mi hypo nedaju.
@vlastnynazor nie, nenajdem, ja hladam alternativne ubytovanie uz dva roky, sledujem trh s realitami, chodim pozerat domy/byty, keby som to vedela doteraz vyriesit, tak uz je to vyriesenie. potrebujem proste tych par mesiacov, aby som dostala hypo, a potom to uz bude v pohode.
@0kristina0 toto je naozaj na zamyslenie.
Cele 3 roky to bol v pohode priatel, ktory akceptoval ju a vsetky 3 deti a celu situaciu. Vedel dobre s kym chodi a co ju trapi. Pochybujem ze za tie 3 roky bola stale iba kludna bez trapenia, co ho podla jej slov ubija, ked take nieco vidi... A teraz, ked sa ide riesit dom, tak je z toho hotovy.... celkom by to sedelo...
@0kristina0 neviem, co si mam o tom mysliet. ci to bol vcera len nejaky skrat, alebo o co islo. neozval sa dnes vobec.
vcera ked siel odo mna napisal, ze to nezvlada, ze mi nedokaze byt oporou, ze ho to mrzi a nevidi v nasom vztahu buducnost.
potom to vsetko vymazal a napisal placuceho smajlika a prepac.
potom, ze dufa, ze vsetko dobre dopadne.
potom, ze ma ma rad a srdiecko.
a odvtedy sa neozval (napisala som mu len rano, ci je ok, odpisal, ze ano a to je cele).
takze vobec netusim, co mu bezi v hlave, ci sa so mnou rozisiel, ci potrebuje len cas.
ja vobec nemam chut sa mu ozyvat, len som ostala velmi zmatena, dva tyzdne dozadu tu basnil, ako tu budeme spolu byvat a zrazu takato otocka.
on nepripusta alternativu, ze pojdem prec z domu. tvrdi mi, ze sa to nejako vyriesi a ja zbytocne stresujem.
@0kristina0 Čo by z toho domu ten chlap mal? Veď by mu tam nikdy nič nepatrilo, navyše, všetko by mu pripomínalo, že tam žila s tým druhým, že ten dom s ním
vybudovala. Akurát by tam musel robiť tie tzv. mužské roboty ako paholok. K tomu si pridaj deti a s nimi spojený hluk, škriepky, bitky, neporiadok... Lepšie mu je vo vlastnom jednoizbáku. A on si to uvedomil. Rovnako ako si niekedy žena uvedomí, že nechce rozvedeného s dieťaťom a cúvne, hoci inak jej muž vyhovuje a dokázala by si s ním predstaviť život.
Chlap z nej nie je dostatočne hotový, nie je slepo zamilovaný, čo sa v istom veku dá chápať. Človek v zrelom veku uvažuje aj o vzťahu inak ako naivný mladík. Vyhovuje mu ako partáčka s výhodami, má ju rád, rád jej pomôže - v rámci možností, rád príde na návštevu, ale proste žiť s ňou nechce. V každom prípade dobre, že na to prišiel teraz, nie keď by už bola tehotná. Aj také prípady tu už boli.
Ja som si tano citala tuto diskusiu a chcela som sa ta zastat, presne tak, baby ti tu riadne nakladali, a uplne ti rozumiem, mas tazku situáciu a celkovo nie je to sranda tak dlho tahat rozvod, mat 3 deti, pracovat atd... s tym byvanim drzim palce, aby sa to vyriesilo a aj s partnerom. ❤️
@heleninamama on nebyva v jednoizbaku. Ja by som mala peniaze na jednoizbak som pisala.
Ale ano. Mozno je to tak, ako pises. Blizi sa vyporiadanie bsm, uz tak ci onak, mozno sa zlakol, a preto takto reagoval. Az chrapunsky, by som povedala. Ze nedokazal vydrzat tie dva tyzdne ale ukoncil to zrovna teraz
@ema22270 dakujem pekne za podporu, pomaha pocut slova povzbudenia
@heleninamama resp ja ani neviem ci to ukoncil ked to zmazal ci o co vlastne ide
A kde teda byva priatel? Ak u rodicov, tak chapem, ze sa tlaci k tebe do domu, hoci by mu nepatril, ale to nie kazdy riesi. Ak ma vlastne byvanie a nie teda ten jednoizbak, tak preco vam neponukol docasny azyl? Mna by to velmi sklamalo..
@la_dolce_vita keby prislo na najhorsie tak verim ze by nas prichylil. Ale on zlahcuje moje obavy a tvrdi ze ma s detmi z domu nikto nevyhodi a nechape preto tak stresujem, ze to strasne prehanam.
A cely den sa vobec neozval, vobec neviem na com som. Ci to vcera malo byt rozchod, ci len nejaka frustracia, nechapem. Vacsinou sa priebezne ozyva cely den
Ak by doslo k najhorsiemu, spojime sily na MK, aj tu kopec dievcat prenajima nehnutelnosti a nejak to vyriesime. Vecer si daj pohar vina, kasli na ex, aj na priatela, ten sa teda pekne vyfarbil. A nieze sa mu ozves prva!
Naozaj ti drzim palce. Das to, kvoli detom musis. My zeny zvladneme vsetko!
Tak nechape, co je to mat zodpovednost za deti, byt v neistote.. Nechala by som tomu volny priebeh, nech sa on ozve, mas dost inych starosti. Ozve sa, len asi potrebuje cas a zistit, co chce.
@janinque ano, nejako to zvladnem, tomu verim, nie som socialny pripad
@la_dolce_vita ano, tam vidim hlavny problem. On nechape tu lasku k detom a pocit zodpovednosti. Hneva ma, ze mi takto pridal dalsi stres, ze nieco napisal, potom zmazal, potom poslal srdiecko a nasledne ma ignoruje. Naozaj mi to vobec nepridava dalsia takato neistota 😞

pozri chlap ktorý by ťa skutočne ľúbil , by sa nad žiadnou racionalitou nezamýšľal . A už vôbec by nemal prehlásenia že ti nebude pomáhať, že si to máš vvyriešiť sama, nerútil by sa z takýchto situácii. Jednoducho je dobre že sa tak stalo , nevracaj sa k tomu , obráť list a bojuj za seba a deti . Keď budeš mať toto všetko vysporiadané aj tvoja situácia sa ukľudní a niekto ti do života príde.