Partner objavil moje úspory a nevie ich prijať
Zdravim,
Na začiatok dodám že niesme manželia mame 3 rocneho syna s ktorým som doma lebo do skolky sa ešte netešil trápil sa trochu a nechceli sme tlačiť na pílu. Ja som tým pádom doma, muz zarába nadštandardne financuje nás od a po z. Nemôžem povedať krivé slovo. Ja si robím svoje mini podnikanie keďže som sa do zamestnanie nevrátila. Sú to minimálne peniaze max 300€ mesacne niekedy ani to. Mužovi to nevesiam na nos. Doteraz som odkladala skoro všetko čo mi došlo na účet. Materskú rodicak podnikanie vyplatenú dovolenku. Na úcte mám okolo 30k o ktorých sa partner dozvedel ked som mu poslala screenshot divnej platby z môjho uctu a bol tam Dispo zostatok…a vyzera že mu to leží v žalúdku, ma blbe poznámky par dni hlavne teraz keď sme doma kvôli sviatkom.. vysvetlila som mu že niesme manželia v podstate som nezamestnaná s malym dietatom ale bud to naozaj nechápe alebo sa tak len tvári.. je možné že sa chlap naozaj nedokaze cítiť tak zraniteľný ako žena ?? On od kedy mame dieťa kariérne vystrelil, ja sa nesťažujem ale teda byt 4 roky doma je naozaj minus.. otázka je snažiť vysvetľovať stále ďalej alebo nechať to vyhniť ?? Bojim sa že si spraví vlastný záver a bude mu to rýpať v hlave až kým možno dôjde k divnym myšlienkam alebo čo .. ospravedlňujem sa za neštruktúrovany príspevok Alw cítim sa dosť dotknutá
Aby som hromadne odpovedala, nerozumiem vete - šetríš z jeho peňazí, jemu nepríde výplata a ja si z účtu neprevediem 300€, dostávam pridavok zo zahraničia plus ako tu niekto nazval moje podnikanie zábavkou. Ďalej som dostala peniaze z daňového priznania za posledné 3 roky ktoré som pracocala čo tiež nebola mala suma. Muz samozrejme vedel ze šetrím ale zrejme myslel ze aj minam viacej na seba napr. On netusi koľko stojí manikúra pedikúra kaderník, tak isto chodím na botox čo on ani len netusi koľko môže stat ani sa nepýta , Myslel ze napr mani pedi ma stojí mesacne 100€ a ze teda adekvátne k tomu odložím čo ostane atd. Prekvapený bol z tej sumy a narážky boli skôr ironické ze ked viem takto znásobiť číslo na ucte prečo aj jeho konto takto nevediem.
A samozrejme že mi je aj ľúto že moja “karierá” je na mŕtvom bode ale nie natoľko že by som ešte nevydržala doma rok, dva kedysi 3’rocne dieťa neprijali ani do skolky. Nech si teda predĺži detstvo, my s muzom mame krasne spomienky na detstvo čiže vieme sa pochopiť a tiež sme ho trávili minimum v skolke..
užívaj , šetri a na ostatných kašli . V tomto prípade si dala prednosť tomu na čom ste sa dohodli a to je podstatné. Zabezpečuješ mužovi zázemie a starostlivosť , nemaj žiadne výčitky ani nič . A nešetriš z jeho peňazí , to bolo myslené že svoje odkladáš a za jeho žiješ. No žiješ ale aj mu odovzdáva protihodnotu , inak by si ju musel zaplatiť niekomu tretiemu ak by chcel v kľude kariérne rásť.
Tak on zo svojho platu odloží pomaly tak isto ako Ty. Pretože on všetko financuje a Ty si len odkladas. Keď zo 4000 eur odloží 700 to nie je veľa, jasné že mu to vadí
Pre mňa ako diskutujúcu je podstatná informácia, že nie ste manželia, dohodli ste sa, že budeš doma, vie, že šetríš a osobne pre mňa smutný fakt - že Ťa nepodporil v podnikaní, pričom Ty si ho podporovala, Ty si sa rozhodla, že budeš upadať. Ok. Ak by moc vyskakoval, navrhni opatrovateľku/gazdinú a Ty choď veselo do práce, pretože to, čo Ty robíš teraz, by reálne musel niekto platiť.
Tak ako fungujete žije mnoho párov v ktorych je velky rozdiel medzi príjmami partnerov. Tiez sme to mali takto.
Ale nemozes to uzavriet ze je to OK len preto ze ti to napisal nieto na koniku. Ak to muzovi vadí musíte si to vydiskutovať.
@malasandrika vieš, čo? Práve tú vetu by som úplne nezatratila. Neviem presne, čo robí autorka, ale mňa tiež môj muž nepodporil v jednom biznis pláne. Hnevalo ma to, bola som smutná, lebo ja som pri ňom a jeho začiatkoch stala (a stojím doteraz). Ale potom som si sadla s mojou maminou, ktorá bola z fachu, s mojim ocinom, ktorý je podnikateľ a má/mal stredne veľký podnik a nakoniec z toho vzišlo, že to fakt nebol dobrý nápad a viac by som do toho investovala ako uspela.
V prípade autorky je hlavný problém nedostatočná komunikácia a asi aj nedôvera medzi partnermi. Alebo potom tie poznámky od partnera sú kompliment, len v podaní chlapa (že takto sa má staraj aj o jeho konto a zhodnotiť financie) - nie každý má dar reči a vie na rovinu pochváliť.
Autorka ty už radšej ani neprispievaj lebo este aj ten botox bude pre niektoré ako červené súkno. Chrán si svoje súkromie všetko nepatrí na net. Tu do teba beztak budú najviac kopať tie ktoré stavili na nesprávneho muža zostali na všetko sami a museli sa postarať (co je veľmi smutný a neľahký údel) a ich nespracované emócie sa budú od nich odrážať smerom k tebe ako bumerang. Nikomu nič nemusíš vysvetľovať,napokon možno by si sa divila životom tých ktorý ťa odsudzujú,zradné sú soc.siete..Si šikovná žena,a toho sa drž.
@lamar11 Oprav ma, ak sa mylim, ale vacsina zien a aj muzov zakladatelke napisala, ze to v poriadku nie je.
@lamar11 Takze skor to bude o tom, ze vacsina ma daku chrbtovu kost - nastastie
@andrea1809 vždy je to v poriadku tak ako si to nastavia dvaja ľudia ktorí žijú v partnerstve alebo manželstve. Nikoho do toho nič nie je . A keď sa doodnú že to bude takto , tak nech je to tak ako sa dohodnú, a nie že mala by si a bolo by dobré , a nie je ti blbé a neviem čo. Nie nie jej to blbé , ostatné nech si to riešia tak ako oni uznajú za vhodné . Kľudne nech po pôrode pelášia rovno do práce ak sa tak dohodnú s partnerom , rovno z pôrodného stola za pC alebo do výroby a nech teda makajú a majú tú svoju chrbtovú kosť.
@subartic A ako si na to prisla, ze sa niekto zenie hned do prace? Len za to, ze uvazuje inak a ze mu vadia vychcane zeny ako ty? Nemyslim, ze sa tak zrovna dohodli, kedze je nahnevany a preto otvorila diskusiu. Ale toto je strata casu.
@andrea1809 no ja som práve tá čo pracovala veľmi skoro , ale tak sme sa s manželom dohodli , takže tu vychcanosť si strč niekde . Keby si to aj čítala a nemala červené súkno pred očami aj by si vedela ako to zhodnotil, kladne pre ňu . Chrbtovú kosť si narovnaj a hor sa makať a prispievať 50:50. A áno nestrácaj čas so ženami čo si to vedia zariadiť .
@subartic Nic o tvojom zivote sice neviem, ale prezentujes sa sa svojimi nazormi zien, co si to "vedia zariadit"
@andrea1809 no a ? Ja rešpektujem dohody , ktoré medzi sebou uzavrú dvaja ľudia . A áno ona si to vedela zariadiť , našla si dobre zarábajuceho partnera, nie je cnosťou mať chlapa čo zarába minimálnu mzdu a počítať každé euro , takého čo je ochotný pokryť finančne chod domácnosti kým ona je s dieťaťom doma , opakujem lebo sa tak dohodli . Že si sporí ? Dobre robí a odporúčam to každej čo nie je vydatá , lebo život sa môže zvrtnúť lusknutím prstov .
@malasandrika však by to platila ona, chlap už teraz dáva minimalne 75% na domácnosť. Ci on by platil aj opatrovateľku aj všetko ako doteraz a ona by spojila celú výplatu? Sikovne si to vymyslela
@subartic aj 20 likeov by som ti dala... pan by bol vytoceny aj keby mala 5000 ma účte... pritom nemá byť prečo, má sa dohodnúť aj on s nou :D nemá to nič s chrbtovou kosťou.
@dadis zjavne to az takto, ako to riešila autorka "nastavene" nemali, keď sa partner čudoval, ze ked autorka vie takto znásobiť číslo na jej ucte prečo aj jeho konto takto nevedie... ale ok, piste si tu aj ďalej, ze teda boli "dohodnutí"👌
@malasandrika jaj, ty myslíš, že autorka by si ďalej skemrila jeho peniaze na účte a on by ešte navyse platil aj opatrovateľku? Tak to by už musel byť obrchuj👌🤣
Nerada by som sa už vracala k téme, ale len na uzavretie by som chcela dodať že s muzom sme to prebrali aj keď riešiť to veľmi nechcel.. ale to je skôr jeho povahou. Uznal že stav uctu ho prekvapil nie kvôli tomu že som šetrila s čím problem nemal ale že môj biznis vyniesol viac ako bol ochotný pripustiť. Povedal dokonca že je rad že tie peniaze tam mam lebo počítal s tým že auto pomaly bude dosluhovat a jeho napad bol ist stavať ďalej od centra čiže sa cítil zaviazaný pomôcť s autom. Zatiaľ naša dohoda ostáva a kým som doma s malym meniť veci nebudeme.
@lienka.7
@nelka93
To ako sa dohodne autorka s partnerom je čisto ich vec. Aj keby ju živil do jej dôchodku, nemusí byť ani vychcaná, ani kalkulovať. Proste taká bola ich dohoda.
Len pre zaujímavosť, keby ste sa aj do mňa chceli pustiť - bývam s manželom v mojom byte a on sa vozí na mojom aute a drámu z toho nerobím, lebo sme sa tak čo? No dohodli. Takže kľud
@malasandrika super, a predpokladám, že komplet všetko mu financujes ty a tvoj muz si výplatu odkladá pre seba, že? A pokiaľ niečo náhodou minie, ešte si to "doplni" ...

@mircalla To, ze by to bolo pre mna malo, nepisem. Tu sa tak obe strany dohodli 🤷♀️. Skor by ta zena bola hlupa, ak by na toto pristupila a nemala by zadne dvierka (podnikanie, uspory)