Partner objavil moje úspory a nevie ich prijať
Zdravim,
Na začiatok dodám že niesme manželia mame 3 rocneho syna s ktorým som doma lebo do skolky sa ešte netešil trápil sa trochu a nechceli sme tlačiť na pílu. Ja som tým pádom doma, muz zarába nadštandardne financuje nás od a po z. Nemôžem povedať krivé slovo. Ja si robím svoje mini podnikanie keďže som sa do zamestnanie nevrátila. Sú to minimálne peniaze max 300€ mesacne niekedy ani to. Mužovi to nevesiam na nos. Doteraz som odkladala skoro všetko čo mi došlo na účet. Materskú rodicak podnikanie vyplatenú dovolenku. Na úcte mám okolo 30k o ktorých sa partner dozvedel ked som mu poslala screenshot divnej platby z môjho uctu a bol tam Dispo zostatok…a vyzera že mu to leží v žalúdku, ma blbe poznámky par dni hlavne teraz keď sme doma kvôli sviatkom.. vysvetlila som mu že niesme manželia v podstate som nezamestnaná s malym dietatom ale bud to naozaj nechápe alebo sa tak len tvári.. je možné že sa chlap naozaj nedokaze cítiť tak zraniteľný ako žena ?? On od kedy mame dieťa kariérne vystrelil, ja sa nesťažujem ale teda byt 4 roky doma je naozaj minus.. otázka je snažiť vysvetľovať stále ďalej alebo nechať to vyhniť ?? Bojim sa že si spraví vlastný záver a bude mu to rýpať v hlave až kým možno dôjde k divnym myšlienkam alebo čo .. ospravedlňujem sa za neštruktúrovany príspevok Alw cítim sa dosť dotknutá
mne stačilo si prečítať, aký ma plat...za mňa ty si odkladáš svoje, teda to z podnikania, na tom, že budeš doma ste sa dohodli a bodka. Asi jediné mi príde divné, že teda túto sumu si tajila pred mužom, teda, že to nevedel, inak nič. Keby nemáš nič, tak ti tu ženy vynadajú, že si blbá a nezodpovedná, lebo nemáš okrem rodičáku vlastné peniaze a keby niečo, ostaneš s holým zadkom. Takto máš svoje peniaze, no, keby niečo alebo možno v budúcnosti ich investuješ ďalej do podnikania.
Hypo mame spoločnú na dom, brali sme ešte ako bezdetný a dali sme vtedy obaja kazdu korunu co sme mali aby sme nemuseli brat spotrebak a zariadili dom zahradu všetko na šupu, podotýkam ja som kvôli tomu robila v zahranici jak otrok
Hypo máte spoločnú a platí ju on, všakže
a hypoteku a naklady na byvanie teda plati len on aj nakupy do domacnosti ? tak ja potom chapem preco je nastvany
Autorka,môžeš sa vykrucat ako chces.Paradne si toho chlapa odzubkavala celé roky a teraz sa divis,že je vytoceny.
Som nepochopila, čo mu vlastne vadí? Aké máte mesačné výdavky? Ty vieš koľko má ušetrené on?
@lonely66 preco by mu ostal dom ved ten je spolocny ? a ak on taha cele naklady roky na hypo energie a domacnost a ona odklada si mimo 🧐
Ved kolko stoji full time starostlivost dom, dieta, zahrada? Minimalne pocas tehotenstva a prve tri roky (ale ak byvaju deti chore tak aj dlhsie) by mala mat zena od muza financnu podporu. Ona si nebuduje (zvacsa) karieru, nema o dieta postarane aby mohla pracovat fulltime a casto ostava aj neskor prave ona doma s chorym dietatom. Nie ste manzelia. Keby ste boli, polovica jeho prijmu je tvoja a naopak. Aj tieto peniaze tvoje by boli aj jeho. Este povedz ze byvate v jeho dome, tak ti poviem, setri co sa da…
Čo by si robila ty na jeho mieste? Odpovedz si
Určite si sadnúť, porozprávať sa, dohodnúť sa ako s financiami ďalej, či ich (jeho aj tvoje myslím) nezačať brať ako spoločné alebo napríklad akú mieru rozhodovania pri ich mínaní (veľké výdavky ako to auto napríklad) by mal mať, keď si ich ušetrila v podstate vďaka tomu, že on financoval všetko ostatné... určite sú aj ďalšie možnosti ako to celé teraz resp. hlavne do budúcna riešiť, ale treba si to vykomunikovať
čiže doma s príjmom 300 eur mesačne. Ti nie je blbé od neho pýtať peniaze napr. na kávu, aby si si svoje odložila? Mne by to bolo fest trápne.
Je úplne jedno koľko zarába on a koľko zarábaš ty. Ide tu o to, že on kompletne financuje vašu spoločnú domácnosť a ty vieš o jeho peniazoch všetko. Naopak - on nevie o tvojích financiách vôbec nič... a to určite nie je fér!
Keby o tvojich financiách vedel, tak som presvedčený, že je šťastný, že si šikovná žena, ktorá vie šetriť. Tak to vyzerá, že si šikovná žena, ktorá sa pripravuje na "exit"... a to mu robí problém nad ktorým určite premýšľa. 😉
A co tak tuto screenshotovu nehodu vyuzit...
Pozri sa Adam, ked chces mat bsm a vseko napoly, vratane mojich 30 000, podme sa zobrat.
Inak mozno mu to len nejde do hlavy, aka si sikovna a uzgrlila si tolke love.
Potom tu mozu byt typicke prekaracky, kto dak kolko coho, malokedy maju obaja rovnako, ideal, ked maju obaja nic. 😂
Takže ak dobre chápem, on ťa živí , platí účty, manželia nie ste a podľa teba jeho do tvojich financií nič nie je .. Ako sorry ale tiež by ma to nasralo a hnevaj sa koľko chces. Ak by som ja mala niekoho živiť a platiť účty aj za neho a potom sa dozviem že na účte má 30k tak by som bola kvalitne vytocena 🤣 ..
A inak tiez, preco nie ste vlastne manzelia? A tie pekiaze si vyslovene tajila, alebo mu o nich vobec nepovedala? Povedala by som mu, ze aj tak by si ich vyuzila len pre vas spolocne, nie pre seba…
ano, vsak super ze z "jeho" zijete a ty "svoje" odkladas. no ty si ale sikovna, ved nie ste manzelia, tak preco by si nezila z jeho. ale ked uz ide o tvoje tak "ved nie ste manzelia" co jeho do toho.. ty kokos. a vsak sa rozidete tak ty budes mat svoje nasetrene a on nenasetrene nic lebo z jeho penazi ste zili.. a este nie je ani zgrlos. hanbila by som sa na tvojom mieste. ale to som ja, zjavne ty a tu niektore zeny maju ine zmyslanie, take nesebecke...
Takže ako si správne povedala, nie ste manželia a teda de facto voči tebe nemá výživovaciu povinnosť žiadnu. Len voči dieťaťu. Dieťa má 3 mohla si mu nájsť inú škôlku menší kolektív atď.
Ak on chcel aby si bola doma, mali ste si dohodnúť jasné pravidlá fungovania a ty si mohla navrhnúť iný systém starostlivosti o dieťa, tak aby si mohla pracovať ak by si veľmi chcela.
A teda minimálne svoju časť hypotéky by som si platila zo svojich.
Ty skreckujes peniaze, dieťa je s tebou doma hoci nemá nijaký zdravotný problém a ty píšeš ako si vyťažená celý deň. Ale súhlasila si s tým.
Ideš v duchu hesla, čo je tvoje je aj moje a co je moje do toho ta nič.
Keby to bolo opačne ty hoci z nadštandardného príjmu by si všetko ťahala a potom zistila, že partner má svojich 30k bokom lebo to sú len jeho? Však už ani ta materská a rodičovská pokiaľ si predtým pracovala nie je taká almužna ako kedysi.
Ja teda rozčarovanie partnera chápem. A som zvedavá co bude až sa k financovaniu domácnosti postaví ako ty.
podla mna ide skor o to, ze ho zaskocilo, ze financuje vsetko a ty mas celkom signifikantnu sumu usporenu
ak by ste transparentne komunikovali a dohodli sa, pozri ty si chcel, aby som ostala doma a starala sa o domacnost, teba, dieta = prichadzam o prijem, takze to co su obcas privyrobim si viac menej odlozim a ty budes financovat vacsinu vydavkov, podla mna by to bolo v poriadku
kym som ja bola na rodicovskej tiez manzel financoval viac menej vsetko a ja som si (aj) odkladala ale tak sme sa dohodli, po navrate do prace si zasa delime vydavky ako pred materskou (kedze my mame financie oddelene a tak to chceme)
jeho nastvalo to, ze ma pocit, ze si ho oklamala a on vsetko taha a ty si setris, mozno on neodlozil nic a ma pocit krivdy, to je podla mna cele
mne neprides nijako zvlast vypocitava ani podobne tituly, ktore sa ti tu dostali, ak si doma, lebo ste sa tak dohodli, manzel zaraba nadstandardne a nemusi zrovna robit tri prace kym ty si svoje davas bokom, tak je to pre mna len, ze myslis aj na zadne vratka a kedze sa staras o rodinu a domacnost tak tym padom nemas vlastny poriadny prijem

Pardon 4000€ nie 4000k to by sme asi nemali žiadnu diskusiu doma 😅😂