icon

Partner objavil moje úspory a nevie ich prijať

29. mar 2024

Zdravim,
Na začiatok dodám že niesme manželia mame 3 rocneho syna s ktorým som doma lebo do skolky sa ešte netešil trápil sa trochu a nechceli sme tlačiť na pílu. Ja som tým pádom doma, muz zarába nadštandardne financuje nás od a po z. Nemôžem povedať krivé slovo. Ja si robím svoje mini podnikanie keďže som sa do zamestnanie nevrátila. Sú to minimálne peniaze max 300€ mesacne niekedy ani to. Mužovi to nevesiam na nos. Doteraz som odkladala skoro všetko čo mi došlo na účet. Materskú rodicak podnikanie vyplatenú dovolenku. Na úcte mám okolo 30k o ktorých sa partner dozvedel ked som mu poslala screenshot divnej platby z môjho uctu a bol tam Dispo zostatok…a vyzera že mu to leží v žalúdku, ma blbe poznámky par dni hlavne teraz keď sme doma kvôli sviatkom.. vysvetlila som mu že niesme manželia v podstate som nezamestnaná s malym dietatom ale bud to naozaj nechápe alebo sa tak len tvári.. je možné že sa chlap naozaj nedokaze cítiť tak zraniteľný ako žena ?? On od kedy mame dieťa kariérne vystrelil, ja sa nesťažujem ale teda byt 4 roky doma je naozaj minus.. otázka je snažiť vysvetľovať stále ďalej alebo nechať to vyhniť ?? Bojim sa že si spraví vlastný záver a bude mu to rýpať v hlave až kým možno dôjde k divnym myšlienkam alebo čo .. ospravedlňujem sa za neštruktúrovany príspevok Alw cítim sa dosť dotknutá

janage
29. mar 2024

@ropucha6 pracovala predtým v zahraničí. Ak by príjem bol toľko nemohla by za 3roky plus pár mesiacov našetriť takú sumu.

subartic
29. mar 2024

@janage ale nie je to jedno , vôbec to nie je jedno . Raz keď si doma tri roky , tak si tri roky a keď sa tak dohodnete s partnerom , je to len vaša vec , len vaša. Muži v terajšej dobe sa hrdinsky vybičujú k pol roku , a potom pelášia do práce . Veľmi dobre vedia prečo . Takže ak sa dohodli na tie tri roky že bude doma, tak tie tri roky nech sa jednoducho stará muž + plus aj ďalšie obdobie ak sa dohodli a ona nech si kompenzuje stratu času čo je doma a ušli jej pracovné priležitosti . Ja jej fandím a nech odkladá všetko čo je doma. Keď nastúpi do práce nech sa podieľa percentuálne príjmom a nie 50:50.

13uzivatelka11
29. mar 2024

@lamar11 ved som napísala ze nie je nič zlé na tom, že si šetrí.. Ale je zvláštne akým spôsobom..

lamar11
29. mar 2024

@mircalla Presne,tento toto tvoje povýšenecke povrchné správanie k ľuďom o ktorých prd vieš.. ty musíš byť veľmi obľúbená.

ropucha6
29. mar 2024

@subartic uplne suhlasim a to vravim ako zena, co sla do roboty na svk pomery velmi skoro. Manzel sa stara o dieta, kludne, nech si ten RP usetri, ja to skumat nebudem (aj ked ano, v manzelstve je to kvazi jedno).

nika23t
29. mar 2024

@janage no a? Pokiaľ im to nechybalo, a im to očividne nechýbalo, tak kde je problém? Mala mu to spomenúť, inak na mieste partnera určite nejako špeciálne neriešim. Ja keby som mohla, odkladám tiež.

lonely66
Odpoveď bola odstránená
lakebabe
29. mar 2024

Za mňa to nie je taká tragédia.
30 tisíc je v dnešnej dobe nič , je to len taka slabá rezerva ak sa rozidete. Byt z toho nekúpiš, max budeš ma len čosi na rozbeh. Keby ste sa rozišli z domu neostane tebe nič, lebo ti vyplatí len časť ak dokáže že ho splacal sám.
Ty si obetovala pár rokov tvojho príjmu výchovou dieťaťa, zatiaľ čo on zarabal 4 tisíc mesacne. V dnešnej dobe x žien okolo mňa skončilo po rokoch vzťahu s holou rítou a pre chlapov sa nič nezmenilo po rozchode.
Keď som začala žiť u môjho muža od prvého dňa este pred svadbou mi povedal, že nechce odo mňa ani cent na bývanie, ani na stravu , ani nič podobné. Povedal ze som dosť finančné gramotna, naše príjmy boli neporovnateľne inde a bud usporim alebo mam z toho financovať čo uznam za vhodné, nech mam rezervu keby sa čosi stalo.
Otázne je prečo ti tvoj priateľ niečo také navrhol. Mal by byt šťastný, že si to nepredrbala na kabelky a blbosti, ale máš rezervu pre teba a dieťa. A hlavne preto ze nie ste manželia.

mircalla
29. mar 2024

@lonely66 Akurat, ze tieto tvoje pocty uz vo vyspelejsich regionoch davno nefunguju. Vacsina rodin ma ten prijem plus minus rovnaky, dokonca zeny aj vyssi, ja za to nemozem, ze u Vas zeny nic nezarobia a preto ani nemate motivaciu za par eur niekedy vobec zase pracovat.

Ak robi zena na poste a chlap jazdi na kamione tak to bude tych 800/3000 ako pises.

lonely66
Odpoveď bola odstránená
mircalla
29. mar 2024

@lonely66 Len konstatujem fakty.....ja by som za 800 v cistom bola tiez radsej doma co najdhsie, to si pis

lonely66
Odpoveď bola odstránená
janage
29. mar 2024

@subartic mi pripomína tento názor jednu ženu, pracovala možno 5 rokov a potom nech ju živí muž lebo ona mu obetovala mladosť.
Rozhodnutie mať dieťa bolo spoločné, ak by veľmi chcela pracovať, pracovala by a dohodli by starostlivosť o dieťa inak
Nie nepríde mi v poriadku platiť všetko na polovicu tak ako ani nechať si všetko pre seba a nechať muža platiť všetky výdavky a este aj hypoteku za môj dom, čo silne predpokladám, že by nerobil keby vedel už vtedy, že autorka na tie splátky v pohode má.
Ona nemusela predsa ostať 3 roky doma. A ani ten 4tý.
Ale ostať súhlasiť a natajnasa všetko svoje dávať bokom, mne v poriadku nepríde.
Mimochodom šetríme z mužom tiež a vieme o tom navzájom. A ani ma nenapadlo teda ani mocas jednej materskej a rodičovskej si ich nechávať ako akési odškodné bokom a neprispievat ani cent na nič.

betulinka1
29. mar 2024

@mircalla
@janage pisala som svoj nazor. Neviem, co vam na tom vadi. To ze niekto ide v domacnosti pol na pol aj pocas materskej a rodičovskej je iba hlúposť tych zien. Osobne vo svojom okoli nepoznam taku zenu a ani chlapa co by to dovolil, lebo kazdy pozna svoju ulohu. Na druhu stranu ak by sa nieco stalo, tak nemam z autorky pocit, ze by do posledného eura nedala zo svojich penazi aby potiahla domacnost, napr. ak by chlap ostal dlhodobo PN. Autorka podla mna premýšľa spravne a napriklad na druhe auto si ušetrila, ked zacne chodit do prace. A 30 tis. pri hypotéke je taka suma, ktoru by mal mat nasetrenu kazdy jeden clovek alebo aspon domacnost, keby sa stalo nieco nepredvídateľne. Je to zaklad finančnej gramotnosti. A kludne so mnou nemusite suhlasit.

mircalla
29. mar 2024

@lonely66 Preto nerobim v statnej sprave. V statnej sprave robi vecsinou ten, kto sa inde neuplatni. Ucitelia, to je ina kava, tym by som dopriala, ale poznam, ako funguju ludia v statnej sprave, rozhodne sa nepretrhnu

sickynickyobsadene
29. mar 2024

Ake 30k 2k co to je k?? Nevieš normálne písať ale ako pubertiacka?
Ja si neviem predstaviť, že by som mala nasetrenich 30 000 eur a muž by o tom nevedel. To platí aj opačne. Pýtala by som sa samu seba s kym to vlastne žijem? Co je toto za vzťah?

lonely66
Odpoveď bola odstránená
lonely66
Odpoveď bola odstránená
sickynickyobsadene
29. mar 2024

@betulinka1 tu ide o to ze muž o tích peniazoch ani netušil. Ja som tiež odkladala materské, rodicak ale muž o tom vedel,VEDEL.

gab1sol
29. mar 2024

@subartic “ chlap s 4000 k može snáď chcieť aby jeho partnerka zostala doma s jedným dieťaťom nie ?” Snáď záleží aj od toho, aké sú náklady, nie je dôležitý len príjem, či? Druhá vec, autorka píše, že syn nie je v škôlke, lebo sa tam netešil, trápil sa. Pevne verím, že ako matka sa trápila s tým aj ona (čo je prirodzené), tak je možné, že aj preto jej navrhol, aby ostala doma. V každom prípade, neverím, že existuje žena, ktorá by takto ostala doma, keby to sama nechcela.

mircalla
29. mar 2024

@lonely66 Ja viem, je blbe sa v tom najst. Hadam si mozem s vlastne napisanymi prispevkami robit, co chcem, ci mam si pytat od teba povolenie? Na to je podla mna editacia, ak chces daco doplnit ci zmenit.

subartic
29. mar 2024

@janage nemusela zostať , ale zostala lebo si to muž prial a tak sa aj dohodli . DOHODLI , oni sa dohodli . Tak keď chcem aby partner zostal doma a nenastúpil hneď po materskej do práce , tak mu to musím nejako asi kompenzovať nie ? Nie že ja chodím do práce, želám si aby partner zostal doma a ešte mi aj vadí že si odloží príspevok alebo materskú . Ešte pochopím ak by muž zarábal málo , ale to by asi ani žena nezostala doma tri roky a ďalšie , tu je to jednoducho možné. A žena je vždy slabší článok v takomto spojení , preto nech sa sa chráni ako len môže ,seba aj dieťa.

lienka.7
29. mar 2024

@lonely66 prečo by sa
@mircalla ti vyvysovala nad inými? Len preto, že nesúhlasí s tým, ze sa v podstate autorka nechala komplet vydrziavat partnerom a peniaze co mala ona si šetrila? Áno, je normálne, keď je žena doma s dieťaťom, ze rodinu potiahne muž. To ale zase neznamená, že žena si všetko do bodky bude ukladať, aby mala, keby ju náhodou kopol do riti (obrazne povedane). Toto je potom len z jej strany čistú kalkul a nie vzťah.... Zase samozrejme druhý extrem je, keď chlap chce, aby z rodicaku platila žena všetko fifty-fifty.
Cize treba nájsť zlatú strednú cestu. A to, ze áno, väčšinu platí chlap, ale podieľa sa na financovani aj žena, v rámci svojich možností.
Inak sa mi paci, ze vôbec sa tu nezaoberate tým, že či si niečo setri aj ten chlap vôbec. On snáď právo nema? Ci typický ženský prístup, vsak? Vidíte tu len sumu 4000 eur, ale kolko sú náklady a koľko realne ostane pre neho už nie...

subartic
29. mar 2024

@gab1sol ale to je jedno či chcela nechcela , nielen matka ale otec snáď vidí že syn je neťastný , tak mohol zostať doma on a ona sa mohla realizovať a živit rodinu. Ale to už by bol asi problém u neho aby zostal doma .

mircalla
29. mar 2024

@lonely66 Urcite co si o mne pomyslis ty ci @subartic je mi dost jedno. Co si o mne pomyslia nicky ako @janage @lienka.7 @autora33 ktore povazujem za vzdelane a mudre mi az tak jedno nie je. Takze ciastocne mas pravdu

lienka.7
29. mar 2024

@subartic nie, problem by bol ten, že ona s jej ubohymi 300€ ako príjem by asi ťažko platila ich život. Ci by to nebodaj autorka platila z toho, čo si doteraz odložila bokom?

subartic
29. mar 2024

@mircalla ja si o tebe nemyslím nič, nie si pre mňa podstatná v diskusiách .

subartic
29. mar 2024

@lienka.7 prečo 300 , ved to je len privyrobenie bokom . Kľudne sa môže zamestnať a živiť rodinu nie ?

mircalla
29. mar 2024

@subartic Tak to je super, to len tvojej kamoske na tom zalezi, co si o mne pomyslis

ropucha6
29. mar 2024

@lienka.7 a ako vies, ze 4K ma naklady? Prispevok vyznel, ze partner ma vyrazny priestor na setrenie, preco mu vadi, ze zena tie peniaze usetrila? Keby ich minula, bol by spokojnejsi? Asi mu nevadilo, ze je doma, ak by ju chcel poslat do roboty, moze ona tuto sumu usetrit aj z prace, akurat o dieta by sa niekto starat musel.