icon

Partner odmieta pomoc pri sťahovaní a úpravách bytu

27. apr 2024

Mam 1,5 izbovy byt ktory teraz prenechavam novemu najomcovi. Odovzdat ho mam buduci piatok. Musi byt vycisteny a vymalovany. Ja som v byte byvala 5 rokov a partner 8 mesiacov. Kupil dom kde sa spolocne stahujeme. Problem je, ze ja uz 2 tyzdne vypratavam, vozim atd. a uz som fakt z toho unavena, vycerpana, znechutena. Ok znacna vec je prec ale zostali tam dva stoli ktore nie je schopny rozobrat. Gauc som musela sama vylozit pred dvere inak by som sa nepohla. On je urazeny pretoze som na neho hukala a nadavala lebo uz toho mam ozaj plne zuby. Som neskonale narobena a ked pridem na dom tam zas ma caka dalsia praca lebo on beha okolo domu. Ked mu poviem preco mi nemoze pomoct vybehne na mna, ze vsak to je moj bordel a preco by to on mal upratovat. Vsetkyy moje veci skm musela zaniest k rodicom lebo mi to zakazal zobrat na dom. Veci co mi rodicia kupili som im musela zanoest lebo on ich tam nechcs. Radsej tam nechal veci od byvalych majittelov. Stare plesnive veci ktore su skarede lenze ja ked poviem ze toto nie hento nie tak on sa ofuci ze na neho je hypo. Hlavne ze vsetko mame mat napoly lenze jeho rodina nam nakupuje veci co on tam da a pre pokoj duse poviem ano je to pekne aj ked sa mi to nepaci. Ja som na dom dala tiez svoje peniaze. Normalne sa mi chce od nefvov kricat!!

cacianka
27. apr 2024

"" mám 1.5 izbový byt"", nikde nepíšes že je nájomný či onaký.
Asi si zabudla čo si napísala, ty sama

alickapusinka
27. apr 2024

@anketkarka byt nebol jej ale nájomný musela ho vrátiť.

sheila121
Odpoveď bola odstránená
bosorkabb
27. apr 2024

Žiadnu polku domu ti nedá. Nie je to ani možné pokiaľ s tým banka nebude súhlasiť a to nebude.
A teda čo čakáš od takého vzťahu? Ja neviem ale svadbu by som neriešila.

alickapusinka
27. apr 2024

ako spoludlžník hej rozídete sa a ON prestane splácať hypotéku bude tam bývať a spoludlžník budeš platiť TY a nemáš ani bývanie ani peniaze .Tuto chybu neurob.

ivkaivka9
27. apr 2024

A pýtala si sa ho, kedy si budeš môcť zobrať svoje veci do domu? Bude to po prepise, či až po svadbe, alebo až vtedy keď budeš spĺňať kritériá na dopísanie ťa k hypotéke? Alebo nikdy? Zaujímavé. Čiže dom platíš, ale tvoje veci tam byť nemôžu a zariaďuje ho iba on podľa seba. A ty si na to v pohode pristúpila? Veľmi milujúci a ohľaduplný partner, hmm. Mňa by zaujímalo, či aj ženy vedia byť vo vzťahoch manipulátorky tak ako muži z takýchto príbehov. Či len ženy sú také naivné?

klotildabazarik
27. apr 2024

@betulinka1 bude to možno ona 😂

sense
27. apr 2024

Prepáč ale tvoj posledný príspevok sa ne stotožňuje s prvým...
Môj chlap nie je ideálny, ja tiež nie každý máme svoje muchy... Ale.... Keď sme sa sťahovali do jeho bytu, hoci predtým býval u mňa len rok tak sťahoval balil, zaplatil upratovačku firmu akoby tam býval so mnou nonstop, ani jeden jediný krát nepovedal ze je to môj bordel. Keď vyberal aká bude kuchýň, kúpeľňa, podlaha, pri všetkom chcel vedieť môj názor a keď som mu povedala výber si ty je to tvoj byt... Tak vždy povedal ze bývať tam budeme spolu tak sa musí aj mne páčiť. Rovnako aj co sa týka nábytku neexistovalo žeby som si nemohla doniesť "moje rarohy" do jeho bytu. A aj my máme všetko napoly teda okrem hypo keďže byt je jeho.
A síce mi autu nekúpil, to vlastním sama ale kvety nosí tiež...

44janica44
27. apr 2024

Nemoze ti darovať polku domu keď je na ňom hypotéka... to je nemožné (bez súhlasu banky)

heln
27. apr 2024

byt tebou tak si po sebe precitam, co si napisala a porozmyslala by som ci nepojdem radsej k rodicom a ci vobec bude v auguste svadba.
mozete byt obaja v strese zo stahovania a zivotnej zmeny, ale ked uz teraz tam nemozes mat svoje veci, tak tam nikdy nebudes mat svoje veci.
a jednej veci fakt nerozumiem, preco by ta banka neakceptovala ako spoludlznika a spolumajitela nehnutelnosti. ked sme brali hypoteku my, vobec s tym nebol problem, ze som mala dobu urcitu a este figurujem ako ziadatel a plat som mala vtedy na zaplakanie.

koniarova
27. apr 2024

Nooo, tak kde je chyba.👍 Po svadbe ti snáď dovolí aj niečo tvoje do JEHO domu priniesť. Je to zlatúšik.

rorino
27. apr 2024

Uff,to si v peknej šlamastiky🤦chcela som ti napísať,že radšej sa k nemu nesťahuje,ak sa už teraz takto chová,lenže ty už máš slučku okolo krku a navyše s magorom.Tu každá rada dráha....

dominikamacakova
27. apr 2024

@dskjhfdlkdjhl veď preto nemá na hypotéku lebo všetko minul na drahé dary 😀

jazula
27. apr 2024

Normálne ste dom mohli kúpiť spolu. My sme kupovali byt spolu, máme podielové spoluvlastníctvo na LV a hypo je len na mňa. Banka s tým nemala problém. Nie sme manželia (ani svadbu neplánujeme).

nikaeli
27. apr 2024

Nerozumiem na čo riešite darovaciu zmluvu.. pri kúpe ťa mali rovno zapísať do LV - 1/2 on, 1/2 ty. My sme takto kupovali byt pred svadbou, čerstvo po narodení syna. On bral hypo, ja som prispela finančnou čiastkou. Ten tvoj nie je žiadne hovädo, kúpil ti auto a drahé dary, ale nechá ťa vláčiť gauč. Ok. Tvoja voľba 🤷🏻‍♀️ pevne verím, že ti tú polovicu v pondelok naozaj daruje. Držím ti prsty 😉

nikaeli
27. apr 2024

Ešte jedna rada. Keď ti nie je ochotný pomôcť s prevozom vecí z bytu, zaplať si sťahovákov a nevláč nábytok sama.

vikiki29
27. apr 2024

@nikaeli no lebo darovacia zmluva sa dá v budúcnosti napadnúť. Preto to riešia takto. Resp. priateľ to takto rieši, autorka len drží hubu a krok a pekne prikyvuje na JEHO zariaďovanie, JEHO názor na jej bordel, JEHO nápad - očividne. Ešte dobre, že jej kúpil toho psa on, lebo aj ten by chudák skončil v dome jej rodičov.

nikaeli
27. apr 2024

@vikiki29 veď práve.. jedného dňa sa rozhodne ju zrušiť a ...... 🤷🏻‍♀️

ddaassuullaa
27. apr 2024

Kto chce kam, pomoze si tam aj sam🤷‍♀️
Ty sice po vypusteni pary pises, ze nie je ziadne hovadi, ale je. Precitaj si uvodny prispevok, ked si este pisala ako to naozaj je (a nikde nepises o najomnom byte😉, nevlastnime vestecku gulu).
Ak si cakala, ze ta zeny budu upokojovat, ze to prejde a je len momentalny stres a podobne kecy, prebud sa. Ziasny drahy dar a kvety z pocitu viny nie su na uchlacholenie ale ako vykricnik.
Ale - tvoj zivot, tvoje rozhodnutia, tvoj bordel bude o chvilu aj v jeho dome, ty to budes platit a budes mat z toho ....ale tvoje rozhodnutie. Od nervov sa ti kricat neoplati, to nie je riesenie. Cestu si si vybrala, a bud sa ozves alebo budes tak vrieskat od nervov pri tilom uzasnom chlapovi

hopsas
27. apr 2024

Nevymyslela si to dobre. Vlastné ono je to dobré iba prenho. A ani tá darovacia zmluva nie je dobrý nápad. Jednak bez súhlasu banky to nepôjde a keďže mam s tým skúsenosti, chcela som darovať polku bytu, kde je hypo, manželovi a teda keby som nemala známeho v banke tak neviem neviem...ďalej dar si môže darca žiadať naspäť ak porušis dobré mravy. To znamená že ťa naserie jeho primitívne správanie ( a to čo si opísala že ti povedal je primitívne), odídeš od neho. Podľa neho tým porušis dobré mravy a požiada o vrátenie daru. A má veľkú šancu na úspech. Keďže ta nemlati ani nič podobné. Len je to pako, ktorý ti vyhadzuje na oči je pánom vášho údajne spoločného bývania. Tak veľa šťastia, no...

hopsas
27. apr 2024

Mimochodom prečo ťa nezapísal ako spoluvlastnícku? Toto by ma fakt zaujímalo, lebo hypo môže byť len na jedného ale vlastníci môžu byť na LV dvaja.....pevne verím kvôli tebe že ide len o neznalosť nie o úmysel...

autor
27. apr 2024

Ok nechcela som to tu rozmazavat ale ja sama som ho poziadala aby ma nezapisoval do listu vlastnictva pretoze mam dlh. Splacam ho a budem ho este dlho splacat. Isla som do kupy domu s tym, ze co som mala nasetrene peniaze dam do domu. Hypo mi neodklepli aj kvoli uveru a zaznamu v uverovom registri .
Urobila som vsetky opatrenia aby som ochranila nas majetok. Nemam ziaden trvaly pobyt, som na meste vedena ako bezdomovec, auto mam pozicane, nic nevlastnim. Vyplatu mam na ruku.
A aby som to lepsie vysvetlila. Ja mam na dome svoj nabytok, oblecenie atd. Ale ostatne veci ako drobnosti, papiere a rozne kravinky. On mi neodmietol, ze uplne vsetko len ja som mala strasne vela aj oblecenia co som nosila na strednej a ja som dost citovo zalozena na veciach lenze realne ten dom zas nie je, ze obrovsky.. a ak je pre niekoho drahy dar vystrelena ruza na kolotococh tak je asi mimo. Drahy dar je pre vas zlaty prsten a nie lizatko alebo plavky alebo saty vo vypredaji.
A psa mi kupil pretoze nemozem mat deti ale vidim ze tu sa empatia moc neberie

hopsas
27. apr 2024

Mýliš sa .nehovor že tu nie je empatia keď nedáš všetky informácie...keby si toto napísala hneď v úvode tak by si si určíte vypočula aj iné rady

vler
27. apr 2024

Autorka, nedavaj nam prednasku aku mame empatiu- vychadzame len z informacii ktore si ty poskytla. Toto vsetko si mala ozrejmit skor.
Moj nazor sa ale aj tak nezmenil. Zvazila by som pokracovanie vztahu.

cacianka
27. apr 2024

Napíšem to stručne : sereš si do huby.
V preklade - píšeš úplne rozporuplne

vler
27. apr 2024

@cacianka presne. Tie vety o daroch nedavali zmysel

cacianka
27. apr 2024

@vler Tu viac veci nemá zmysel.....

oblecenie99
27. apr 2024

Podľa tvojho posledného príspevku teda nebude žiadna darovačka, že? A keby aj áno... Čítali ste podmienky vyplývajúce z úverovej zmluvy? Aby ste darovaním podielu predmetu zálohu (domu) nezosplatnili celý dlh...

ka_ty2
Autor odpoveď zmazal
ka_ty2
Autor odpoveď zmazal