Partner odmieta pomoc pri sťahovaní a úpravách bytu
Mam 1,5 izbovy byt ktory teraz prenechavam novemu najomcovi. Odovzdat ho mam buduci piatok. Musi byt vycisteny a vymalovany. Ja som v byte byvala 5 rokov a partner 8 mesiacov. Kupil dom kde sa spolocne stahujeme. Problem je, ze ja uz 2 tyzdne vypratavam, vozim atd. a uz som fakt z toho unavena, vycerpana, znechutena. Ok znacna vec je prec ale zostali tam dva stoli ktore nie je schopny rozobrat. Gauc som musela sama vylozit pred dvere inak by som sa nepohla. On je urazeny pretoze som na neho hukala a nadavala lebo uz toho mam ozaj plne zuby. Som neskonale narobena a ked pridem na dom tam zas ma caka dalsia praca lebo on beha okolo domu. Ked mu poviem preco mi nemoze pomoct vybehne na mna, ze vsak to je moj bordel a preco by to on mal upratovat. Vsetkyy moje veci skm musela zaniest k rodicom lebo mi to zakazal zobrat na dom. Veci co mi rodicia kupili som im musela zanoest lebo on ich tam nechcs. Radsej tam nechal veci od byvalych majittelov. Stare plesnive veci ktore su skarede lenze ja ked poviem ze toto nie hento nie tak on sa ofuci ze na neho je hypo. Hlavne ze vsetko mame mat napoly lenze jeho rodina nam nakupuje veci co on tam da a pre pokoj duse poviem ano je to pekne aj ked sa mi to nepaci. Ja som na dom dala tiez svoje peniaze. Normalne sa mi chce od nefvov kricat!!
@miriam11 citas vobec co pisem? Deti nemozem mat! Este kolkokrat to tu budem pisat ci si mam nalepit na celo neplodna a dat si sem fotku aby ste vnimali co pisem???
Ja osobne si myslim, ze polka bab tu je rozvedena preto lebo ak volia takyto pristup ako im radia ani sa necudujem...
A mimoto dom mi daruje az po splateni dlhu. Pondelok ideme za pravnikom sa poradit ako sa to da spravit
ked všetky veci nepobral,lebo ich maš tisic, prečo si to napisala takto, mojej mame by sa určite nepačilo, keby frajer kupil dom a jej do baraku navlačim svoje krabice, by si poťukala po čele
a ked teda nemaš ani pobyt alebo nie si vlastnikom ničoho, si vo vydieratelnej situacii, pekne, že si mu dala všetky prachy a vkladaš priamo do učtu, a on sa rozhodne zo dňa na deň ta vyhodiť, tak asi nemaš ani na pravnika a ako tie peniaze chceš naspäť od neho vymôcť, na pekne slovo ti ich neda, roky sa budeš sudiť a platit 400eur za 1 sedenie u pravnika, pravdy sa nedovolaš..Aspoň máš s nim nejaku zmluvu podpisanu o peniazacoh? alebo ako zdokladuješ,že to išlo na splatky hypoteky
A toto si uplne zaklincovala - dom mi napiše po splateni dlhu -- už teraz ti možem povedať, že ťa dobre oklame...budeš 20 rokov splacať a potom ...
dobre ťa namotal, oberie o všetky peniaze a vyhodi, nerozčuluj sa, ale ver mi.. si naivná a zrejme neskusena, toto by som neuverila nikomu, len mojej mame, ktora je poctiva, ale inak neni na svete človek, ktoremu by som na čestne slovo splacala 20 rokov hypotéku a čakala, že POTOM napíše na mňa dom
Ale zas na druhej strane, keby som kupila dom a nastahuje sa niekto ku mne bez trvaleho pobytu, s čiernym registrom a peniaze na ruku, tiež by som naňho dom hned neprepisovala
ty kokos, toto je ťažka situacia, ako on može vybabrať s tebou, tak ty s ním, ked sa dvaja vychcaný stretnú, je ťažke rozhodnúť o víťazstve...nemala si pustiť najomny byt, to je tiež somarina, čo ked sa pohadate a ta vyhodi, kam pojdeš??
winner is...
toto nemá víťaza, každý zametie s každým
a od nas chxes akoze co? vidis ako sa sprava a ides s nim do spolocneho byvania? si pekne mimo😃
Autorka 1/2 domu ti nemusi darovať po splatení dlhu. Spisete zmluvu o darovaní, podpíšete, on pred notarom a date ju banke na odsúhlasenie. Banka da suhlas a mozete ju zapisat na kataster. Plus uz mozete riesit teba ako spoludlžníka, ak uz ne úverová zmluva. Ziadne problemy s tym banky nerobia. Stretla som sa s tym aj opacne, ze pri úverovej zmluve, ktora uz bola podpísaná dali spoludlžníka prec. Tam sa to uz tak neposudzuje prisne ako pred úverovou zmluvou. Tym padom by si mala 1/2 nehnutelnosti a sucasne by si bola spoludlznik a papierovo by to bolo v poriadku. K tomu, ze ti nepomáha ti neviem poradit. Za mna by to bol problem a urcite na vazny rozhovor s chlapom, ze takto si spolužitie nepredstavujem, ze ak idete spolu zit ako rodina, co je spojenie majetku urcite vazne rozhodnutie, tak to ma byt o tom, ze si pomáhate a nie, ze tvoje a moje. A je jedno, ze nemate sobasny list.
Mám 1,5 izbový byt - je to najomny byt kde bola ukoncena zmluva
Nosi mi kvety - ruža z kolotočov
kupuje drahe darceky - šaty a plavky vo výpredaji
Kupil mi psa po ktorom som tuzila.
Kupil mi auto - auto mám požičané
Vsetkyy moje veci skm musela zaniest k rodicom lebo mi to zakazal zobrat na dom - nabytok aj oblečenie je na dome, k rodičom si si odniesla bordel, papiere, cetky, oblečenie zo strednej
V pondelok ideme riešiť darovaciu zmluvu - dom mi daruje ked dosplacame / to bude tento pondelok však?
🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️💩
Aha jasné,takže prvá verzia,že ťa nechceli pripísať k hypo kvôli dobe určitej ti nevyšla,tak zrazu už prichádzaš s niečím iným,klameš až sa práši,ale nechápem prečo,keďže nám to tu všetkým môže byť jedno..Alebo klameš samú seba? Najprv išiel v pondelok na teba prepisovať polku domu a zrazu ju na teba prepíše až keď splatíš svoj dlh,čo bude trvať ešte roky podľa tvojich slov..Takže ty budeš roky splácať hypo na JEHO dom,z ktorého v realite nebudeš mať pravdepodobne nikdy nič..Skvelé rozhodnutie 👍
@lucylaw a keďže ako sama píše / ma trvalý pobyt na mestskom úrade, nevlastní nic, pracuje na čierno a peniaze dostáva na ruku tak ma zrejme aj exekúcie
Takže namiesto splácania vlastných dlhov bude radšej splácať priateľovi jeho dom.
Do pondelka, potom dostane polku baráku a jej dlhy sa odparia do vesmíru
Finančná negramotnosť v praxi
Ty si problém na problém. Máš exekúcie, nemôžeš mať deti (za to samozrejme nikto nemôže), ale všetko čo píšeš ťa stavia do veľmi znevyhodnenej a zranitelnej pozície. Top topov je, ze si konfliktna za máš tendenciu manipulovať. Nikto z nás nemohol vedieť ze nemôžes mat deti, vytiahnuť to tu na nás ako nejaké uno reverse aby si vyvolala pocit viny a presmerovala diskusiu je nevyzretost a manipulácia. Lebo jedno nemá z druhým nič spoločné. A takýto prístup ti v manželstve nepomôže, tým skôr ak si v mnohých oblastiach skôr "záťaž" a si v pozícii ze môžeš akurát tak suchat nohami. A on to rozpoznal a dáva ti to najavo. Si všetko co človek v živote nepotrebuje. Zadlzena, perspektívne bezdetna. Ja nechcem vyznievat kruto, lebo to naozaj nieje môj zámer, ale odporúčam ti zabezpečiť sa ako vieš, lebo šanca ze ten dom na teba prepise je medzi 0 a nikdy. Pri konfliktoch a keď padne na váš vzťah únava ho nič nedrží ísť kratšou cestou, aby si sa nenašla s igelitkami na ceste k rodičom po tom ako mu splatíš hypotéku a nedajbože si nebudete mať vo vzťahu co ponúknuť.
PS, nie, nie som rozvedená alebo zatrpknuta, len po prečítaní tvojich príspevkov človek nemôže inak ako cítiť obavu, ze si nebudujes zrovna ideálnu budúcnosť 🤷🏽♀️ ale možno my všetci sme tu rozvedení cvoci a ty lietadlo...
@zuzanka.zuzu no a v tom prípade potom nech si to platí sám. Lebo ona bude len podnájomnička a hocikedy ju môže vypratat, bez všetkého ani nič vysvetľovať nemusí.
@krasavec007 cital si si vsetko? Vsetky prispevky, hlavne autorkine? Mne to pride ako uvod = sprava pre tlac a v dalsich doplnujucich prispevkoch je vsetko vlastne uplne inak ako na zaciatku. Vediet vsetko hned, clovek sa ani nevyjadri, nie je k comu
Kúpil ti požičané auto? 🤣 Napíš ešte, že aj to, že nie je hovädo, si len videla v sne 😀
Koľko máš rokov, lebo ani to mi na dospelú ženu nesedí, keď chce hypotéku s exekútorom na krku a s výplatou len na ruku a s 2500e usetrenymi. 🙄
@lujza123 🤣🤣🤣
@krasavec007 o tému sa neboj, autorka sa zdá byť imunna voči radám aj realite 💁🏽♀️
mala si si nechat najom byt, alebo ta z neho vypratali pre insolventnosť, alebo žeby bolo všetko inak a dlžiš samotnemu priatelovi a takto mu to všetko splacaš...vyser sa na dom a priatela, chod do Rakuska upratovať, dostaneš vyše 1000 eur, prenajmi si najlacnejšiu izbu, vyprazdni dlhy a ked budeš na nule vrať sa a chod mu splacať hypoteku, ked si taka velkorysa a maš po tom všetkom ešte naňho náladu
@krasavec007 to je dobra otazka, tam viac veci nesedi..na jej mieste si napišem na papier da / mal dať a podla toho sa zariadim
@ka_ty2 fakt neviem. Rozmyslala som nad tym
@krasavec007 organizuje zadavatelka alebo diskuteri? A jednym vrzom by sme prestahovali jej bordel na miestny urad, kym jej trvaly pobyt nezrusia aj tam
@krasavec007 kde je jej nick medzi pozvanými?
rozmýšľam prečo by ti mal darovať polovicu domu, keď ty vlastne ten dom splácať absolútne nebudeš. 2500 eur nie je adekvátna suma, aby bol niekto kvôli tomu polovičným vlastníkom domu.