icon

Partner prehral všetky úspory

wobka123
31. aug 2023

Ahojte baby. Ako by ste zobrali takúto situáciu. S manželom sme už skoro 20 rokov všetko je v pohode len občasne hádky ako aj v iných rodinách. A teda manžel mal dobrú prácu a mohol každý mesiac dost odložiť a tak za pár rokov sme mali našetrené cca 150tisic a vložil ich do dvoch rôznych akcii na burze o tom som vedela a teraz mal ich tam zopár rokov cca 5 lebo stále klesali tak ich nechcel zase naspäť vymeniť aby nestratil peniaze. A teraz sa stalo že vyhlásili bankrot a teda zo všetkých tých peňazí mu zostalo možno 3 tisíc. A včera sme mali taký rozhovor že teda musíme každý mesiac začať šetriť a nemíňať toľko aby sme zase mali niečo našetrené.Takže on všetko stratil a my teraz musíme s deťmi šetriť a nemíňať. Ako by ste sa zachovali?

3009
31. aug 2023

@wobka123 ja som po revolúcii dala do holandských fondov 50 000 SK a po troch rokoch som prišla o 15 000 SK a vtedy som sa zaprisahala, že v živote ma nikto nepresvedčí dať čo i len halier do nejakého fondu. A toho sa držím a som už dosť stará.

karolinakr
31. aug 2023

Nevedela by som to prehltnuť, poviem ti otvorene, asi by ma rachlo, chlap by mal peklo, bola by som podraždená a každy deň by to mal na tanieri
Ale si sa vyjadrila, že to boli " jeho" peniaze. Čiže keby zarobil, nemusela by si z toho vidieť ani cent, ked prerobil, nasledky maš znášat spolu s ním..hehe..chlap je šikulko

anita6666
31. aug 2023

Nuž,stará dobrá ponožka 😎

daniela1911
31. aug 2023

@karolinakr tiež má to zarazilo, ste manželia, peniaze sú spoločné… na typ šetrenia si nepovedala nič, neviem či si sa tomu nerozumela alebo si to naozaj brala, že peniaze sú jeho?! A teraz máš s deťmi šetriť? Neviem, asi by som doma trochu zmenila pravidlá. Ale možno si to tu len zle opísala…

akiana
31. aug 2023

@wobka123 Dalsi prispevok z kategorie "mame uplne paradny bombovy vztah a vsetko je super, ibaze mi predrbal 150 litrov na pochybne investicie/obcas mi vytne/oziera sa do nemoty/nahana kazdu suknu v okruhu 100 km". Normalne ze vyber si. Kazdy uplne katastrofalny preslap muza zapricineny vacsinou vlastnou blbostou tu zacina odou na dokonalost vztahu. Baby, to akoze naco toto divadlo?

akiana
31. aug 2023

A ak niekam vrazil 150K a z nicoho nic mu ostalo len 3000€, tak to nebol ziaden fond, ale nejaky odrb typu BMG invest. Vytiahnu velke peniaze z ludi, akoze "investovat", tie preleju na 1000 kont schrankovych firiem niekde na Cypre, a vyhlasia bankrot. A v zivote sa nedovolas svojich penazi naspat. Ziaden spolovice pricetny clovek neda tolko penazi do investicie, pokial nie je multimilardar, alebo mu niekto nenaslubuje "garantovany a zaruceny" vynos, a to uz samo o sebe je velky red flag. Gratulujem. Museli ste asi dedit, lebo henten pako urcite nezarobil tolko penazi vlastnou sikovnostou.

kristinka92
31. aug 2023

nehnevajte sa na mna ale mne to nejako nesedí 🙄 chlap prisiel o 150.000? ktoré fondy akože teraz padli a vyhlásili bankrot? lebo zatiaľ som o ničom nepočula. si si istá že tie peniaze neprehral niekde alebo niečo s nimi neplánuje a ty nemáš byt súčasťou?

kristinka92
31. aug 2023

mimochodom ani ta reakcia muža mi nepríde úplne normálna. keby ja našetrím za cely život taku sumu a potom o ňu prídem….ja neviem, príde mi to ako situácia na infarkt naozaj. keby fakt odkladam poctivo každý mesiac a nedoprajem si a zrazu mi zostane nič, asi by som to nezobrala tak “športovo” že žena moja, budeme sa musieť uskromnit…

negymama
31. aug 2023

@kristinka92 prave aj mne to nesedi, zo 150 tisic len 3000 eur ... kde mohli prist o taku sumu? Nic seriozne to zrejme nebolo. A vsetko vsadit na jednu kartu? Velmi neprezierave, s tolkymi peniazmi nemat zakladnu fin. gramotnost - ze treba diverzifikovat...

mamina7070
31. aug 2023

hlavne ze kazdy len do fondov odporuca a pritom vedia o tom prd ale financny sprostredkovatel povedal 🙄😂

luccija
31. aug 2023

@kristinka92 žije v zahraničí

@wobka123 je to určite pravda?Neviem nejako mi to smrdí klamstvom, aby si sa nedozvedela, že ich prehral.Otrasna situácia čo všetko ste za to mohli mať.

wobka123
autor
31. aug 2023

@zmrzlinka2021 boli to akcie evolva holding.Neviem vôbec nič o akciách ,burzách ale on tam tie peniaze dal už asi pred 6rokmi a odvtedy len klesali a teraz naposledy akcionári mali stretnutie a zevraj teda tu firmu idú predávať a teraz keď tie akcie predá tak mame asi cca 3 tisíc z tých všetkých peňazí čo tam vložil a stúpať hore už teda isto nebudú .

simca06022011
31. aug 2023

Pre toto nemajú investovať ľudia ktorí sa do toho nevyznaju ani keď krásne oči "obchodníkov" sľubujú výnosy nekonecne.... 6r vám peniaze nechýbali boli tam " ulozene", nabudú ani teraz. Nechala by som ho nech sa uskromnuje ak chce, nema význam "šetriť si" takéto vysoké rezervy a prísť o ne... za to ste pred 6 r mohli kúpiť byty a prenajímať.

negymama
31. aug 2023

tak mozno by som este nehadzala flintu do zita, ak je to toto, moze ta hodnota akcii o par rokov vzrásť.
https://stockscan.io/cs/stocks/ELVAF/forecast

marseillefan
31. aug 2023

@negymama veď tam tomu predpovedajú ešte väčší pád 🙂 Z tých 3000 bude 300 🙂

marseillefan
31. aug 2023

Ženy, ja vám poviem že najlepšia investícia je do alkoholu... tam máte istých 40%

negymama
31. aug 2023

@marseillefan ale nakoniec ci mat 3tisic, ci nulu z povodnej ceny 150 tisic, nie je az taky rozdiel 😝

karolinakr
31. aug 2023

najlepšia investicia je do whisky 40% Tullamore Dew

negymama
31. aug 2023

@marseillefan ale tiez nie som odbornik. niekedy moj sef to robil , obchodoval s akciami, on bol povodom zo starej zidovskej rodiny, aj sa mu darilo - Samozrejme mal aj straty a na niecom prerobil, ale vcelku sa tomu rozumel a zbohatol na tom. Mal ekonomicke vzdelanie

marseillefan
31. aug 2023

@negymama tak ja som len vychádzal z toho, že aktuálnu cenu tam píšu cca 3 USD a v tých predpovediach sa na 3 za akciu dostane až v roku 2050 (po brutálnom páde). Ale už rozumiem ako si to myslela, lebo podľa toho forecastu teraz akcie brutálne padnú a potom by mohli pomaly rásť. Každopádne tie forecasty nestoja za nič, takže aj tak to je jedno 🙂

negymama
31. aug 2023

@marseillefan ano tie predpovede su neiste. ale v tomto pripade, kedze je taky velky pad z hodnoty 150 tisic na 3 tisic, by som to uz asi nechala tak, ak im 3tisic nechyba, nech si t am hniju par rokov a moooozno to este niekedy porastie. A do buducna sa samozrejme poucila s investovanim.

marseillefan
31. aug 2023

Učivo prvého ročníka ekonomickej školy je - nedávajte všetky vajíčka do jedného košíka. Teda preboha neinvestujte všetky peniaze do jednej akcie. DIVERZIFIKUJTE.
Ja mám napríklad v akciách tiež investované nejaké to euro, ale v portfóliu mám cca 30 rôznych akcií. Takže ak ešte niektorá z vás má doma experta, čo všetko takto investoval, tak ho poriadne prefackajte.

negymama
31. aug 2023

@marseillefan navyse ak je pravda co autorka pise, ze za par rokov "usetrili" na investicie 150tisic, tak zrejme ide o vysokoprijmovu rodinu, kde tie uspory su par tisic mesacne, a 3tisicky ich nespasia v ich situacii.

lenkakravcova
31. aug 2023

@wobka123 na jednu stranu blbé..
Na druhú je morálne lepšie investovať do firiem, za účelom prosperity spoločnosti, než investovať do nehnuteľností za účelom vlastného zisku a blokovania nehnuteľnosti mladým..

daniela1911
31. aug 2023

@lenkakravcova tvoj morálny komentár určite autorku zohriať pri srdiečku, že síce jej chlap urobil školácku chybu a obral deti o majetok, ale s čistým svedomím sa učeše v zrkadle.

tykat
31. aug 2023

@deti95060810 tak ono to aj tak vyzera ze to "nahadzal do automatov" alebo inym sposobom venoval niekomu inemu s bajkou "kamos mam pre teba super ponuku, vie o tom len par vyvolenych..." a zenu klame.

ema22270
31. aug 2023

Tak povedzme si uprimne 150 000e je teda vela penazi a asi by som bola tiez z toho rozcarovana, ze zmizli... tomu investovaniu ja osobne az tak nechapem, neviem to tak posudit, ale to radsej by som kupila zlato. My sme si takto za 10 000 kupili a ked bolo treba, zamenili sme za peniaze. Tam mas celkom istotu, ze to na hodnote az tak nestrati. Mozes skor zarobit.
Ale to setrenie, to by mi nevadilo, ze sa teraz musite uskromnit...

lenkakravcova
1. sep 2023

@daniela1911 Tak ako aspoň z 1% jej to možno uľaví :D neviem. Topiaci sa slamky chytá. A tie peniaze už asi nebudú no..

fotoportret
Odpoveď bola odstránená