icon

Partner prehral všetky úspory

wobka123
31. aug 2023

Ahojte baby. Ako by ste zobrali takúto situáciu. S manželom sme už skoro 20 rokov všetko je v pohode len občasne hádky ako aj v iných rodinách. A teda manžel mal dobrú prácu a mohol každý mesiac dost odložiť a tak za pár rokov sme mali našetrené cca 150tisic a vložil ich do dvoch rôznych akcii na burze o tom som vedela a teraz mal ich tam zopár rokov cca 5 lebo stále klesali tak ich nechcel zase naspäť vymeniť aby nestratil peniaze. A teraz sa stalo že vyhlásili bankrot a teda zo všetkých tých peňazí mu zostalo možno 3 tisíc. A včera sme mali taký rozhovor že teda musíme každý mesiac začať šetriť a nemíňať toľko aby sme zase mali niečo našetrené.Takže on všetko stratil a my teraz musíme s deťmi šetriť a nemíňať. Ako by ste sa zachovali?

Strana
z3
simca06022011
1. sep 2023

@lenkakravcova to si robia srandu :D morálne investovať do firmy... ni jedine keď fakt nevieš ako to chodí:D peniaze ktoré au určené ako úspory rodiny sa nevkladaju do tak neistych investicii, do jednej firmy a pod. Tam sa akurát majitelia nabalia, konatelia potuneluju :D

lenkakravcova
1. sep 2023

@simca06022011 Kto povedal, že do jednej a do neznámej firmy?

Napr investovať časť do podielov Coca cóla, časť do iných potravinarskych firiem. Časť do rozvoja - startupp-y.
Proste investovať tak, aby sa niečo rozvíjalo a zároveň rozdeliť možné riziko na xy menších rizík.

katkami123
1. sep 2023

@lenkakravcova
Jjj, “investovali do firmy”- rozumej pár nenažraných prachatých svíň vyhlási bankrot a sú ešte bohatšími prachatými sviňami za rodinné úspory a naivitu kopu rodín.
- namiesto toho mohli naozaj radšej prenajímať nehnueľnosť.

lenkakravcova
1. sep 2023

@katkami123 ja neviem, ale kto normálny dá do jednej alebo 2 firiem také peniaze bez toho aby bol v rade majiteľov (či ako sa to volá)?
To by som pochopila pri investícií do 5 tis, ale nad to mi to rozum neberie ze niekto takto divne investoval.
A nadávať na majiteľov.. No ako o 100tis v nejakej firme sa nezaujímal dlhšie, že zrazu zistil ze bankrot? Však to firma vidí mesiace vopred. Musel vidieť uzávierky z účtovníctva, dlhý atď.
Mne to zaváňa nejakým podvodom,, a nie len zo strany tej firmy.

katkami123
1. sep 2023

@lenkakravcova
Mnohé firmy toto robia účelovo, vyhlási sa bankrot, aby nemuseli potom nikoho vyplácať.

simca06022011
1. sep 2023

@lenkakravcova mas o tom malo vedomosti;) tak sa nad tým nezamyslaj... uzávierka sa robí raz za rok a kadečo zvladne, firma skončí aj z mesiaca na mesiac. A investorom to na nos nevesaju. Investor so účtovníctva nevidí. Ci.si.myslis ze kúpiš akcie Coca coly a pustia ta pozrieť si interné dokumenty? Zjednodušene.. investovať do firiem je rizikové.. vždy. Preto napr podielové fondy, akcie.. áno mám. Diverzifokovane kade tade.do xy firiem, komodít a co ja viem.coho a stráži to.niekto a aj ja. A rozmýšľam, nečakám kym bude klesat hodnota donekonečna. Mne ide p.moje peniaze a nie dobrý pocit firmy s ktorou nemám nič spoločné. Tu spravili chybu veľkú, bohužiaľ za hlupost sa platí.

karolinakr
1. sep 2023

Akurat ukazuju, že v pondelok o 21.55 Stv1 bude na Reporteroch o investiciach na burze, ten sprostredkovatel si to daval na svoj účet a sĺuboval 300% výnos

lenkakravcova
2. sep 2023

@simca06022011 tak ako keď kúp za 100€ tak asi nie ale pri 100 tisícoch to je už trochu iná káva.
Chceš kí povedať, že by si investovala niekde 100tos bez pohľadu do och účtovníctva?
To by musel byť človek blbec keby toto urobil..
Hej vlastne ja som myslela akcie - teda mať nejaké % z firmy ako investíciu. Nie len naliať peniaze bez spätnej väzby.
Och. Ale teda ak to tak urobil tak no.. Za hlúposť sa platí. Ale blbé je to 😶

xena0
2. sep 2023

Úplne zlý názov diskusie podľa mňa, peniaze neprehral ale zle ste investovali

simca06022011
2. sep 2023

@lenkakravcova ty do účtovníctva ani prd nevidíš a ani by si nevidela. Pokým by si tam reálne nepracovala. Keby som ti hneď aj trtaz vytlačila uzávierku aj z každý mesiac tak by si z toho nič nevycitala. Aj tak by som o mesiac firmu mohla predať, zrušiť... áno investície sa robia aj bez tohto " videnia" ale toto ich investovanie bolo bez rozumu. Nie kvôli uzávierke. V priebehu x rokov sa hocičo mení. Videli zw klesá hodnota a mali riešiť a nie pohodlné sedieť. Okrem iného dat všetky peniaze, všetky rpdinne úspory do takejto "spolocnosti" je vždy risk a nik ani ten najúžasnejši investor by to nespravil. tu sa normálne nechali oklamať podľa mňa. Niekto chlapovi tento postup odporučil... jednak dat všetky peniaze len tam, a potom nič nerobiť len čakať.

Strana
z3