Partner zdedil dom
Partner zdedil dom.
Sme spolu krátko a ešte na spoločné bývanie máme čas, na svadbu, na všetko.. až neskôr.
On má okrem tohto už vlastné a tak ho chce predať.
Vidíme sa piatok sobota nedeľa a aj to chce aby sme išli upratovať dom. Teda nechce ale počas týždňa nestíha a tak to robí keď som s nim. Hej večer sme spolu, prespím uňho a všetko ale vadí mi to. Ja mám upratovať dom, ktorý má on na predaj a ja z toho nebudem mať nič? Keďže je to jeho a nie sme manželia. Je to čas keď má byť so mnou a nie dom riešiť. Chodí každý víkend keďže je to veľký dom, veľká záhrada a chodia na prehliadky.
Keď som mu povedala, že mi to prekáža, že mu nebudem pomáhať a bola by som rada ak by sa venoval mne keď je som nou, ešte on bol urazený
Ja keď tu čítam názory a "problémy" dnešných mladých žien,tak mám normálne strach, čo mi syn o cca 5 rokov môže dovliecť domov. Veď to už normálna žena asi ani neexistuje.
Tak pridi az vecer, ked bude mat upratane. Prosim ta akoze vytriet podlahu je ti zaťažko 🙈. Ved aj takto sa spoznavate. Na druhej strane mas pravdu a robit to nemusis, je to tvoja volba. Za mna by som mu pomohla, ci uz ako partnerovi ale kludne aj kamosovi ak by ma zavolal, ze potrebuje pomoct.
Este za slobodna som vlastnila byt, ktory som prerabala, uz som tam aj byvala.
Potom som stretla manzela, na druhom rande sa pozval, ze mi zapoji plyn. Prisiel, zapojil plyn, urobil kuchynu, Myslim skrinky a vsetko na funglicu.
Vsetko potom v byte prerobil, v ratane kupelne.
Vdaka tej kuchynu som vedela, ze mu robots nesmrdi a bol to jeden z velikanskych plusov.
Keby bol taky, ze sa my smrdi mi pomoct, tak by v mojim zivote nebol, takych pred Nim bolo viac.
Keby si bola jeho manželkou, ani vtedy by Ti nemusel dať ani cent zo zdedeného domu. Ale tak vyzerá, že nebudeš...
Ty si teda zena len do koca nie do voza... len do pohody a do nepohody nie... radšej si nájdi milenca
@oslo1 ale tak zase.... tak to má byť, nie? 🙂 chlap má byť v prvom rade džentlmen a žene pomôcť. naopak, dosť negatívne vnímam, ak chlap sám od seba žiada ženu, aby mu vypratávala po pár týždňoch známosti dom. opäť rozdiel ďalší je v tom, že ty si v tom byte bývala, henten ho ide predať. ja som to mala podobne, mne muž urobil kopu roboty v byte, manželmi sme sa stali rok potom. ale ponúkol sa sám. ja som mu nepovedala: príď na víkend a urob toto alebo hento. rovnako som sa mu potom asi o 3 roky ponúkla ja, že mu pomôžem odnášať bordel do zberného dvora. a tak to má byť. pomoc má prísť predovšetkým "od teba". čiže nie o pomoc žiadať, ale pomoc navrhnúť.
ono tiež tu majú niektoré ženy (ty nie) nerovnaký meter. ak autorkin muž jej povie, nech s ním upratuje, tak autorka je vychcaná a očakáva majetky. ale keby mu ona nakázala, nech príde a urobí, tak by bola znovu za zlú, lebo veď takto sa s chlapom a partnerom nerozpráva!
Véd nemusíš.. nechoď. Ale on môže ísť, tiež nemá žiadnu povinnosť sa ti venovať každý víkend. Tak asi to potrebuje urobiť a predať, tak to urobí. Zbytočne drámy robíš. Mne keby si toto povedala, o tom, ze oreco to mas robit a co z toho mas, ako.partnerka už sa nevidíme a ani kávu ti viac nezaplatil. Je to strasne vypocitave, detinské. Ale tak to nemusí byť jeho prípad. Ľudia si pomáhajú, hlavne ak nejakú budúcnosť spolu plánujú.
@evamarek77 pravdu píšeš. tak to má byť a je to tak správne. len sa skús vžiť na chvíľu do situácie, kde ho poznáš napríklad 3 mesiace, stretávate sa sem-tam a potom zdedí dom a chce, aby si o víkendoch chodila vypratávať 🙂 dosť rozdiel oproti tomu, čo uvádzaš ty, nie? takúto formu pomoci, ako píšeš ty, absolútne uznávam a v dobrom to prajem ľuďom, hoci sama nemám to šťastie (žijem v meste mimo a ďaleko od rodiny). ale poznám takúto formu pomoci z detstva a z mesta, z ktorého pochádzam. ale toto je podľa mňa iné. autorka nech mu dá čas, nech si on uprace a predá a potom nech spolu randia. to bude asi najschodnejšia cesta 🙂
@panelacikova ale ak sa lubia (Malo by to tak byt ak su spolu) tak ok teraz mesiac - dva poupratujeme a este xyz mesiacov si mozeme uzivat vikendy, chalan neskor moze peniazky investovat trebars do spolocneho bytu, kde bude zit aj ona. Proste par mesiacov vs zvysok zivota, myslim ze to stoji zato.
@shewinka myslím, že máš príliš ružový pohľad na svet. chcem vidieť chlapa v dnešnej dobe, ktorý za svoje peniaze kúpi spoločné bývanie 😀 ale to je už iná téma. ja som sa vyjadrila. chápem aj pomoc, ale chápem aj odmietnutie pomoci. je to individuálne a človek jednoducho vie odhadnúť situáciu a na základe toho koná alebo sa nejak cíti. v každom prípade autorka sa asi cíti divne, žeby mala takto tráviť rande, tak napísala sem (opakujem, ak toto nie je vymyslená téma) 🙂
matko skakava 🙂 to su problemy
@panelacikova pošlem frajerovu foto aby si videla 😂
@shewinka foto čoho preboha?

@shewinka jáj, už chápem. že ten tvoj kúpil takto spoločné bývanie? tak to je fakt výnimka 🙂
@panelacikova sak chlapa co investuje vlastne peniaze do spolocneho 😂
Ja by som tiež neupratovala dom partnera,možno som divná. Nájsť zlatú strednú cestu,pomôž mu 2x do mesiaca a on nech si nájde čas aj na teba cez víkend aspoň jeden deň. Nemôže očakávať že budeš drieť na jeho majetku a on si nenájde čas na Teba lebo cez týždeň pracuje. Trocha to tiež zaváňa egoizmom no.
Ako nechcem byt hnusná. Ale peniaze ktoré za dom dostane, pôjdu kam ? Nemyslíš že z tých peňazí sa budes mať aj ty dobre ?
Ved ale aj cas,ktory stravite na dome,travite spolocne. Asi nevies,o com je skutocny vztah. To nie je len randenie,vylety,kavicky,vecere. To je realny zivot,kde mate aj nejake povinnosti. Bud rada,ze ta tam chce. Nemusis sa tam zodrat,ale trochu podpory by si mu mohla prejavit.
Mam pre teba jednu dobru radu. Rozid sa s nim. Uz dopredu mas v hlave len kalkulacku, Dal, Ma dat. Toto je taka vypocitavost v kazdom jednom prispevku co pises, ze uplne najlepsie pre vas obidvoch bude hned sa rozist. Ty by si mu furt vyratavala co vsetko si kvoli nemu nemala, kolko hodin si odrobila na cudzom dome.
Neboj čoskoro ta pošle do kelu, nájde si inú, ktorá mu z lásky pomôže nezištne... Predá dom..... A keď vyčlení nejaké peniaze z predaja, tak novú priateľku vezme na krásnu dovolenku.... Potom budeš revat do vankúša aká hlúpa si bola..... Ale radšej, ako si ta ma zavesiť na krk.....
Prosím Ťa, autorka, to heslo "od roboty aj kone dochnú" neber až tak vážne. 🙏🙏🙏 Koruna Ti z hlavy nespadne, keď pohnes zadkom. A ak predsa len áno, nevadí, nech si nájde frajer ženu do voza aj do koča a Ty si choď svojou cestou. 😉
Ides na to dobre..
Je dolezite sa spoznat a ty si prave vyuzila skvelu prilezitost ukazat svoju pravu tvar 😉
Myslim, ze mozes oprasit svoj profil na zoznamke, ak je tej chlap normalny, onedlho si single a na handru sa cez vikend nemusis ani pozriet 😉
@evamarek77 je krásne to čítať. 🥺 Toto poznám len z rozprávania mojich rodičov. 😔
Sú spolu krátko a ma v podstate pravdu. Ved nech si tam maká sám.
@h2 presne ma hneď napadlo ako ex prišiel ku chalupe ako slepé kura k zrnu a som mu na nej pomáhala aj s kamarátmi po víkendoch, po večeroch vždy grilovačky...jedny z naj spomienok..a nikdy ma nenapadlo spätne banovať, že som z toho nemala žiadne peniaze či podiel.
Autorka: dúfam, že aj zaplatenú večeru/wellness či nebodaj dovolenku z peňazí z predaja odmietneš rovnako ako pomoc priateľovi

Priatelku by som do upratovania nenutil, jednoducho by som povedal, ze skrz predaj mam viac povinnosti a musim udrziavat dom v cistote. Ak by sa ponukla, ze mi pomoze aby sme boli spolu tak by som bol rad.
Nie skrz, ze mam "upratovacku zadarmo" ale preto, ze sme s priatelkou spolu. Ani pratat by nemusela, aj ako spolocnik by stacila 🙂.
Nezistne skutky uz dnes nie su v mode, dnes sa uz take nenosi.
Robis z toho prilis velku dramu. Zas to nie je akoby si sla na "panske" robit.
Ak ma tvoj priatel aspon stipku zdraveho rozumu tak toto uvidi ako major red flag.