icon

Partner zrazu chce deti, hoci predtým nechcel.

15. nov 2019

Ahojte baby, aby som to objasnila, som zatiaľ pomerne mladá baba. Mám muža, ale staršiu maminu, ktorá by už najradšej chcela vnúčence. Mnohokrát som jej vysvetľovala, že sa nevidím ako mama rodiny a priateľ mal donedávna podobné razenie. Sme spolu 9 rokov (z toho 2 roky manželia). Mamina túžba by mi nevadila, vždy som jej vysvetľovala, že som dlho študovala aby som mohla pracovať, že plienky meniť nechcem. Každej žene, ktorá chce ale deti zo srdca prajem. Akurát v mojom živote na také mesto nie je. Svoje dôvody vysvetľovať nechem. Problém ale nastal v partnerovi, začal pociťovať, že on by deti aj chcel. A musím povedať, že ja som sa nezmenila, veľmi ho .ilujem a hoci viem, že kopa z vás deti má chcem sa spýtať čo si myslíte, že takáto túžba vie prejsť? Nemám sa moc kde inde poradiť, rozhodne o neho nechcem prísť. Ale zmena názoru nepripadá do úvahy. Veľmi ma to mrzí a zožieram sa tým odkedy mi začal naznačovať, že by sme mohli prestať používať antikoncpciu.

gamakage
15. nov 2019

Presne si toto pamätám... Presvedčená že v živote nebudem mať deti.. že tie starosti a ten čas za to nestojí. Že chcem robiť len to čo má baví... Nevedela som si predstaviť čo by ma presvedčilo zmeniť názor.. v tej dobe by som ľudí čo mi tvrdia že sa to zmení poslala na psychiatriu a teraz mám manžela a som v 23 tt a je mi do smiechu z toho čo som si vtedy myslela .. ako silno som o tom bola presvedčená.. teraz mám 28 rokov a všetko sa zmenilo behom posledného roka a dá sa povedať zo dňa na deň ... Možno ty budeš práve ten kto názor nezmení to nikto do predu nevie len viem že som bola úplne rovnaká.. pripravená venovať sa kariére na 100% lebo sa to zároveň aj baví. To sa síce nezmenilo ale priority sa zmenili ... Nechcem nikoho presviedčať nech ma deti .. niekto na to jednoducho nie je.. tiež na to treba správneho partnera s ktorým to človek jednoducho tak cíti...neviem ti poradiť .. teraz žiješ s týmto presvedčením .. možno sa zmení možno nie . U tvojho muža sa zmenilo... Aký je dôvod ? To vie len on.. ale určite by to trebalo rozhovor aby to neskončilo zle bez tvojho vedomia a tým nemyslím len podvod či rozvod z jeho strany... aby si zrazu nezostala tehotná .. hormonálna antikoncepcia nie je 100% a kondómy tiež nie... Kto hľadá ten nájde spôsob ..

anita6666
15. nov 2019

Nechapem celkom túto tvoju tému,nečítam príspevky iných.....mas 27 rokov ani ja by som v tomto veku nerozmýšľala o dieťati,ale na druhej strane by som sa ani nevydala....mne sa výdaj spája vyslovene so založením rodiny a ked viem,že dieťa nechcem,tak by som sa nevydala....pride mi to zbytočné....ži avoj život ako ty chceš a kes tvoj muž bude nastojit na dieťati,tak ho jednoducho nechaj ísť....nie je co riesit....

bluka2
15. nov 2019

Fandím ti, žena je plnohodnotná aj bez detí a je fajn mať vo veciach jasno. Myslím však, že sa ti nič nedá poradiť, len naďalej hrať otvorenu hru a uvidíš, čo život prinesie

bluka2
15. nov 2019

@anita6666 vieš, oni sa dohodli, že nechcú deti. Pre teba je vydaj o deťoch, pre niekoho o niečom inom

anita6666
15. nov 2019

@bluka2 to,ze sa dohodli je síce pekné,ale nikde nie je napísané, ze svoj názor nemozes pocas trvania vztahu zmeniť....taký je život....on nazor zmenil,je na ňom,ako sa k situacii postaví...buď ber alebo nechaj tak....

mpg
15. nov 2019

Dá sa to povedať aj tak, že kariéra nedá to čo rodina s deťmi a obyčajne je lepšie rozložiť svoje záujmy, hlavne u žien, kde pribúdajúce roky môžu spôsobiť, že po istom čase už pribúdajú aj iné nemoci a možnosť mať dieťa sa znižuje. Môže sa stáť do budúcna všeličo,
aj že v práci to pre nejaký dôvod nepôjde alebo stále byť len v práci môže byť po určitom čase už menej zaujímavé.

luccija
15. nov 2019

@anita6666 kupovali byt, preto sa brali veď to pise

dejka77
15. nov 2019

Moznost, ze by si to rozmyslel sice je, ale velmi tomu neverim. Popripade sa moze stat aj to, ze sa opat vrati k tomu nemat deti a povedzme po 5.rokoch znova zatuzi. Obavam sa, ze toto je mozno zaciatok konca pre vas dvoch.
Takyto pripad nepoznam. Kamoskina sestra nema a nechce deti. Detaily o tom ci niekedy mysleli na tu moznost neviem. Su spolu uz asi 12 r. Pritom deti ma rada, ale ako hovori je rozdiel sa par hodiniek s nimi pohrat a starat sa o ne nonstop.
A uplne chapem, ze su zeny, ktore nechcu deti. Nemyslim si, ze je to pre kazdeho.
Este mi napadlo, ze by sa tvoj manzel mohol "starat" o nejake dieta napr. v rodine aby si to vyskusal ake to asi je. Idealne keby bol s tym dietatom a jeho rodicmi aj cely den, aby videl ako to chodi. Ide o to, aby si uvedomil kolko casu sa treba detom venovat a ako to zmeni jeho zivot. Lebo je rozdiel chciet deti a realne ich mat a starat sa o ne. Clovek, ktory deti nema a ani netravi cas s nejakymi detmi, to ani nemoze chapat.

trojnasobnamama
15. nov 2019

On neprestane túžiť po deťoch.Ked raz túžba príde je časom silnejšia a silnejšia.A čo tak sa dohodnúť,že by on ostal na materskej a ty môžeš pracovať.Proste nejaký kompromis.

bluka2
15. nov 2019

@trojnasobnamama na toto nie je žiadny kompromis a tu kompromisy moc nejdú - bud mas deti alebo nemáš

retatka
Autor odpoveď zmazal
nnnuuunnn
15. nov 2019

Mam s takymto pripadom skusenost. Muz bol navyse z velmi bohatej rodiny. On chcel deti, zena nie. Svokrovci im este prispevali na rozpravkovy zivot. Sud ich nechcel rozviest. Az kym si on nenasiel inu, ona neotehotnela.. potom to uz na sude slo rychlo a rozviedol ich ihned, pretoze na jednej strane bola zena, ktora nechcela deti a na druhej milujuci par, ktory uz jedno dieta cakal. Teraz uz maju deti 3 a su stastni.

bluka2
15. nov 2019

@anita6666 názor je na politickú situáciu, farbu sukne, atď. Mať či nemať deti je životný postoj. To je akoby sa z veriaceho stal neveriaci alebo naopak, dosť podstatná vec. Jasné, niekedy sa to stáva...ale zas nie tak, ako meniť hocijaké názory

luccija
15. nov 2019

@dejka77 alebo ho to chytí ešte viac🙂prepáč nič hlupejsie som nepočula, že môžeme ísť s Vami na chatu, aby môj muž zistil aké ťažké a náročné je mať dieťa??to, až takto, aby si niečo dokazoval?

berta100
15. nov 2019

U nás to tak bolo,partner nechcel deti/ ani jedno/ a ja som chcela.Akceptovala som to,sme spolu už 20 rokov a máme úžasný,šťastný plnohodnotný život i bez detí.Možno i šťastnejší ako niektoré matky s deťmi ktoré im urobili veľké trápenie i napriek tomu,že boli dobre vychované.Dieťa je ako kočka v mechu...bud sa vydarí alebo nie,, Poznám pár prípadov,kde rodičia lutujú,že majú deti a hanbia sa za ne....takže dá sa prežiť krásny život i bez detí.

,,Anonym,,držím palce,ak odíde terajší partner,bo túžba bude silnejšia,nestracaj nádej,existuju i chlapi,čo nechcú deti a vedia žiť krásny život i bez nich..

dejka77
15. nov 2019

@luccija Neviem co je na tom take hlupe. Pokojne sa moze stat aj to, ze keby teda mali dieta, on by sa o neho staral minimalne keby zistil o com je ta starostlivost a vsetko by bolo na jej hlave. To, ze niekto tuzi po detoch, este neznamena, ze je schopny sa o ne postarat. Ano maju sa starat spolocne, ale staci si precitat kopec prispevkov tu na mk ako to chodi v rodinach.

modrykoniicek
15. nov 2019

Túžbu po materstve nemám ani ja a pochybujem, že ju niekedy mať budem.Jednoducho nerozumiem tým pocitom.Momentálne to beriem ako (nemám dostatok financií a nebudem ich mať nikdy) tak si urobím dieťa aby bol život ešte tažší? Rozmýšľam veľmi racionálne a nechávam to na muža.On v tom má jasno a kedže ja viem, že by som to asi raz ľutovala tak to dieťa chcem.Ale len zo zvedavosti, že či to je pravda, že sa tie pocity potom spustia.Samozrejme bude to moje dieťa a budem ho ľúbiť ale zatiaľ ma k tomu nič neťahá a toto rozhodnutie nechávam na môjho muža ... Kedže ma vie pekne uistiť v tom, že to bude v poriadku... 🙂.Inak som stále zaťatá, že či to je správne.Či budem dobrá mama ak to tak necítim.
A nie nepotrebujem si užívať.Už som si mládi užila dosť len zatiaľ nevidím dôvod prečo mať dieťa.

Milá autorka.Pokiaľ tvoj muž dieťa chce tak si nájde inú.Aj keď silno pochybujem, že muž má potrebu mať dieťa.Tému deti trebalo mať vysporiadanú skôr.Ale pravdepodobne ste sa brali mladí.Aj ja som mladá... Ale môj muž už má po 30tke.A ja cítim, že sa vomne bije chcem dieťa aj nie.

V tvojom prípade hoď diskusiu s manželom skôr kým bude neskoro.

modrykoniicek
15. nov 2019

Si račica ? 😂

0kristina0
15. nov 2019

Baby neberte to ako rypanie, vazne ma to zaujima, co robite na portaly o materstve ked deti mat nikdy nechcete?

prasiatko30
15. nov 2019

@0kristina0 uistit sa, ze to bol dobry napad rozhodnut sa ostat bezdetna - ber to ako antikoncepciu 😂😂

modrykoniicek
15. nov 2019

@0kristina0 opýtať sa napr ... Či nie som tehotná po 2mesačnej vynechanej menštruácií... No :D alebo sa uistiť vo svojich pocitoch.

nightrover
15. nov 2019

Ahoj, ohľadom muža ti neporadím, je tisíc rôznych scenárov, ako to môže dopadnúť, len ti chcem vyjadriť podporu. Jasné, môže sa stať, že ešte zmeníš názor (nikdy nevieme), ale ak sa na deti necítiš, je super, že v tom máš jasno a nespravíš si dieťa, "lebo to tak chodí", a potom budeš aj ty aj dieťa nešťastné. Ja síce dieťa mám a ďalšie na ceste, ale moja 41 ročná sestra nikdy deti nechcela, tiež sa musela večne obhajovať na všetky strany, ale od mlada to tak cítila a neľutuje. Tiež má prácu a životný štýl, ktoré by bolo veľmi náročné skĺbiť s materstvom, ale hlavne proste po deťoch netúžila. Naopak je ale absolútne najúžasnejšia najmilujúcejšia tetička môjmu synovi a nenormálne si to cezo mňa užíva 🙂 Ale ani to nezmenilo jej postoj a to aj napriek tomu, že ma okolo kamošky v rovnakom veku, ktoré majú až teraz prvé deti (tiež sa venovali kariére a túžba po dieťati prišla neskôr). Čo chcem povedať je, že aj žena bez detí môže byť úplne v pohode šťastná a ja ti držím palce, aby ti vám to nejako vyšlo. Ségre na tom bohužiaľ stroskotalo manželstvo, aj keď jej muž vedel od začiatku, že deti nechce, ale neriešil, lebo boli mladí a bral to tak, že však na ňu to ešte príde. Holt, neprišlo, ale za rozvodom bola aj kopa ďalších vecí, nie len toto. Držím palce 🍀

nightrover
15. nov 2019

@0kristina0 Veď sa tu rieši aj kopa ďalších vecí ako zdravotné problémy, odporúčania lekárov, rodinné a vzťahové problémy...myslím, že koník dávno presiahol len tému tehotenstvo/materstvo.

saluda
15. nov 2019

Stará sa to, že niekto zmení názor na deti, na tie treba dozrieť. Niekto skôr, niekto neskôr a nájdu sa aj takí, ktorym niečo bráni a deti nechcú nikdy. Aj takí potom neskôr toto svoje rozhodnutie lutuju. Je však malo pravdepodobne, že sa nájdu dvaja takí ľudia, ktorí deti nechcú celý život, preto treba počítať s tým, že partner časom zmení názor. Ja som sa tiež vyjadrovala o detoch negatívne, liezli mi na nervy, kým som na ne nebola pripravená. A zrazu otočku, deti mám rada a tie svoje zboznujem. Nemyslím si, že keď sa tvoj manžel už raz nastavil na deti, tak po nich prestane túžiť. Tu túžbu iba potlačí, ale čím bude starší, tým viac ho to bude mrziet. Okolo vás pribudnú rodiny s malými deťmi.......zvyšok si domysli sama 😉

modrykoniicek
15. nov 2019

@nightrover Veď je tu aj množstvo skupín predsa ktore vypovedajú o tom, že to nie len stránka pre mamičky.Tak ako píšeš.Niekedy dobre padne si prečítať iný názor od žien.Mne tu napr jedna mamička napísala aj IP a tiež sa to týkalo pocitov.Prečo niektoré moje rovesníčky chcú deti už teraz a ja nad tým polemizujem.Nie je to o veku.Ja napríklad chcem vedieť aké to je byť ženou ktorá cíti na 100%, že dieťa jej dá zmysel života.Preto som tu napr ja.Bezdetná.Pretože niekedy ti cudzí človek otvorí to čo si doteraz nevidela.Inšpirácia.Niekedy uvedomenie, povzbudenie.

kikaaa444
15. nov 2019

Podla mna aj na teba to raz doľahne. Tak ako on nikdy nechcel deti a zrazu to prišlo že chce tak myslím že u teba to tiež raz pride i keď teraz to odmietaš a sama možno tomu neveríš . Možno to pride až v nejakej 40tke ale zistíš že práca nie je to čo ta napĺňa .. teraz je to možno tvoj zmysel života ale každý z nej raz dostane ponorku a ty sa zrazu budeš citit sama

dadus_ka
15. nov 2019

Este ti napisem priklad zo zivota, ze moja sesternica nikdy nechcela deti. Bola plnohodnotná teta 2 dievcat a to jej stacilo. Tiez karieristka. Ona sa nechcela ani vydavat. 3x odmietla poziadanie o ruku. 2x od jedneho a 1x od druheho. Nakoniec sa vydala v 38 a v 41 teraz v septembri porodila planovanu vytúženú dcerku. Uz sa pokusala v 40 ale potratila. Nakoniec to vyslo a teraz su vsetci šťastní. Uz dosiahla v zivote co chcela a zacala tuzit po dietati. Tiez sme sa vsetci cudovali ale vidis stalo sa. 🤷‍♀️ Nikdy nevies co a ako ta v živote ovplyvni.

zuzana76
15. nov 2019

@bluka2 dohoda je sice jedna vec, mozno to dotycna vnima ako podraz, ale pozrime sa na to z druhej strany, aj muz je clovek a niekto dozrieva skor, niekto neskor, to, ze par rokov dozadu si vedel zivot bez deti predstavit a teraz po nich tuzi , nie je naschvál, jednoducho takto sa situacia vyvinula a podla mna s tym musi kazdy dobrovolne bezdetny par pocitat, ci uz na jednej, alebo druhej strane. Len to jednoducho asi prijat a zmierit sa s tym, co ma prist. Zakladatelka sa zrejme bude musiet casom rozhodnut, ci partner a dieta, alebo rozchod.

janickacrazy
15. nov 2019

Mám jednu kamošku, čo deti nikdy nechcela, mala partnera, on tiež zo začiatku deti nechcel, boli mladí, neskor on po detoch začal túžiť, ona nie, po 10 rokoch sa rozišli. On sa neskor oženil a má 2 deti, je šťastný. Ona si našla iného partnera, ten po deťoch takisto začal časom túžiť, ona prestala vyhlasovať, že deti nechce a vraj sa o dieťa snažia, no ona má už po 40 a teda možno sa im to už ani nepodarí. Osobne si myslím, že ona deti stále nechce, ale bojí sa, že príde o dalšieho chlapa, takže s tým súhlasila kvoli nemu.

bluka2
15. nov 2019

@zuzana76 suhlasim