Partnerova dcéra nechce, aby sme mali vzťah
A on ma preto pred ňou skrýva. Vraj to chce čas. Mala ma 9 rokov. Ma to zmysel? Zbytočne mi píšete vytvor si s nou vzťah... Nedá sa.
@simca06022011 videla ma, boli sme párkrát spolu vonku, jeho ex o mne vie, aj sestra
@anita6666 ukľudni sa a rozlišuj. vyjadrila som sa, že to, že partner bude tráviť svoj vyhradený čas s dcérou je OK a dokonca to schvaľujem, napísala som, že predsa len, jeho priateľka je pre dcéru cudzia osoba. ale napísala som tiež, že to, že dcére zatajuje, že má nejakú priateľku, považujem za hlúpe z jeho strany. a teraz ja: dcére sa venujem a mám pre ňu vyhradený čas, pretože máme oddelené domácnosti. ALE....nikdy som dcére neustúpila v tom, keď vyvreskovala (áno, boli také obdobia v jej cca 7-8 rokoch), že ona ho nechce a ja ho nesmiem mať a nesmiem sa s ním stretnúť (podotýkam, že sme sa stretávali raz za dva týždne na víkend, keď bola dcéra so svojim otcom a okrem toho prišiel tak raz do týždňa na kávu, keď bola doma aj dcéra)... zazerala, búrila sa, hučala... NIKDY som jej vtedy ešte priateľa nezatajovala. vždy som jej slušne vysvetlila, ako nám on pomáha, ako nám nechce zle a že ju budem vždy milovať ako svoje dieťa. vždy som jej to vysvetlila. trvalo to dlhé 2-3 roky, kým pochopila. dnes ho sama volá, nech príde a nech ostane a neviem čo. jednoducho bol potrebný čas na to, aby pochopila, že môj (vtedy ešte) priateľ, jej mamu neukradne. ale aby som sa pokakaná z dcéry dostala do štádia, že jej budem klamať a zavádzať ju a tajiť človeka, ktorého milujem? tak do takejto situácie som odmietala dôjsť. keď aj prišla z víkendu, opýtala sa, či sme boli spolu. ja že áno. hnev, nervy, hučanie.... v pokoji som jej oznámila, nech sa ukľudní, že ona predsa aj tak nebola doma a že na tom nie je nič zlé, že ja som čas strávila s priateľom. no a prešiel čas a dnes je to omnoho lepšie. a presne toto odkazujem aj autorke, nech tomu dá priestor a čas, ktorý si priateľ vyhradí čisto so svojou dcérou. Ale nech je obozretná a nech zvažuje, či s ním chce naďalej fungovať, ak ju priateľ pred 9!!!! ročnou dcérou zatajuje. moja mala v tom období 7 a dali sme to. schovávať vzťah pred dieťaťom považujem za blbosť. a posledná vec, čo na tom, že som ju nazvala šťandou? urobila som tak preto, lebo mám pocit, že dievča je rozmaznané, že si vždy vydupe svoje a v tomto kontexte mi to pripadalo dosť vhodné.
@panelacikova lenže ty nevieš vôbec , či je to oprávnené alebo neoprávnene správanie dievčatka. Nevieme ake tam boli vzťahy, ako prebiehal rozvod a tak ďalej.
Čiže z jednej vety rozhodnúť, že dieťa je standa je trochu blbé
@ljzozv áno, neviem, to beriem. možno som to prehnala. slovo šťanda by bolo oprávnené v prípade, aký popisujem v doteraz poslednom príspevku. ak ide o rozmaznané dieťa, ktorému skáču okolo zadku. tak som to myslela aj predtým, len som to v príspevku nespomenula. ale potom som prečítala diskusiu a skôr to vyzerá tak, že dieťa s tým nemá nič spoločné, ale že priateľ nechce s autorkou akosi vyjsť na svetlo božie... takže súhlasím s tým, že v prvom rade nech si rieši partnera, po roku najvyšší čas
Asi závisí aj ako dlho sú rozvedení. Po roku od rozvodu moja dcéra šalela len pri predstave, že by si oco niekoho našiel. Otec s ňou nič moc nepreberal, spomenul, že má kámošku, ale ostatné bolo na mne. Ja som s ňou opakovane hovorila, že otca majú navždy, ona je jeho jediná dcéra (bývalý už ďalšie nechce), že to môže byť milá pani...Podľa mňa je prirodzené, že dieťa vyvádza, ale ak o tebe nevedia ani rodičia, poprípade kamaráti, tak váš vzťah zrejme neberie moc vážne.

A jeho manželka /nie exmanželka/ o tebe vie? je vôbec rozvedený? celé divné ako ťa zatajuje...súhlasím s názorom asi väčšiny,preč od neho,z toho ešte len začnú vyskakovať problémy a začnú v momente,kedy budeš nástojiť na zoznámení sa s jeho rodičmi a dcérou..