icon

Partnerova finančná úroveň a rodinný štandard

5. jún 2024

Čauky. Všetci pochádzame z finančne rôznych rodín. Zaujíma ma, keď ste sa vydali.. šli ste do lepsej/rovnakej alebo aj horšej financnej úrovne než ste boli zvyknuté z domu?

Nemám ani partnera, nie to ešte manžela no napadlo mi aké by to bolo, keby som si našla partnera pri ktorom by som nemala to na čo som zvyknutá. Jasne že to nebude ze ja budem sedieť doma a on zarábať, no každý je zvyknutý na nieco iné. My chodíme kazdy rok na dovolenky už roky, nikdy sme na tom neboli finančne zle (nemali sme na rozhadzovanie no keď bolo treba niečo súrne kúpiť, aj trosku finančne drahšiu vec tak nebol problém). Viem ze peniaze nie sú všetko, ale ťažko sa v živote asi opúšťa z toho štandardu, na ktorý sme zvyknutí 🙂

autor
6. jún 2024

@astronaut321 očividne máš nejaký komplex, chod si ho vyriešiť inam a nie tu. Vďaka 😀

autumm
6. jún 2024

Ja som zo strednej vrstvy, teda vždy sme mali všetko aj letná + zimná dovolenka. Ale zároveň sme nemali nejaké luxusné veci doma. A to iste mam s manželom , čiže som ostala na tej istej úrovni 😁

astronaut321
6. jún 2024

To si nemusíš hľadať nikoho špeciálneho.. To ti zabezpečí normálny chlap. Nemusí mať ani extra drive.

basulaak
6. jún 2024

Tak potom dost nechapem pointu tvojho prispevku. Slubila si nam verejne, ze budes makat a budes sa snazit a chces aby sa rovnako snazil aj tvoj nastavajuci. No, dobre. A teraz co? 😀

autor
6. jún 2024

@basulaak no to, ze ci všetci mate takého makaca pri sebe ze sa mate financne rovnako dobre ako ste sa mali doma/lepšie alebo horšie 😀

tinqua
6. jún 2024

Vyrastla si v nejakom prostredi a mas to zapisane v podvedomi...clovek sa automaticky priklana obvykle k tomu co uz pozná, takze nepredpokladam, ze sa bezhlavo zalubis do smetiara...eventualne ani nemas kde na neho natrafiť ak ti prave nevytriasa kukanadobu pred domom 😏 ...ja osobne by som nebola s partnerom co robi skladnika, pomocnika, a podobne najnizsie pozicie...a teraz to vysvetlim, aby ma tu nikto nezozral. Mam svoj vek a keby som nie stastne vydata pozeram po chlapoch okolo 40. To znamena, ze ten clovek je uz 20 rokov vypusteny v obehu a je presne tam kde zacal. Co je uplne mimo moj mindset a teda odhliadnuc od práce ja by som si s tym clovekom nemala ani co povedať a hovorim to bez pohrdania, kazdy ma to svoje co mu pride atraktivne a s cim vie zit. Takze ako sa vravi vrana k vrane...dost zbytocne o tom hypoteticky premyslas, ked si dravá, sebavedomá a je z teba cítiť úspech, tak ani sa neocitnes na mieste kde, by sa koncentrovali ludia s nizkym vzdelanim a zivotnou urovnou. A pisem to bez urazky, to su platne fakty, aj ked vynimky existuju.

autor
6. jún 2024

@tinqua ja nepohrdam smetiarmi, skladníkmi atď tiež. Ale očakávam aspoň nejaké to finančne zabezpečenie aj z muzovej strany, tu dravost takú akú mám aj ja 😀

simca06022011
6. jún 2024

Nikdy som to neriesila, pretoze standard s partnerom si budujete spolocne. Ako si urobite tak budete mat. plus ten "standard" vyrazne kolise, kedze ked teba teraz finnacuju rodicia, tiez im urcite trvalo kym sa do nejakeho standardu dostali. A mam sa urcite v dospelosti lepsie ako pri rodicoch, moji rodicia sa so mnou nemaznali, tak som ja makala ako aj muz, aby sme mali co mame, ale kazdy mavame krepe obdobie:D
Zase takyto rozumny vyber partnerov casto vedie v neskorsom veku k nestastnemu zivotu a to vidim na viacerych zenach. Jednak ten princ s mercedesom casto nie je taky ako to vyzera, ale clovek vekom prehodnocuje a okrem financii, mu chyba prave ta "citova stranka".

sense
6. jún 2024

Mam vyšší životný štandard ako som mala keď som bola mladá doma, ale ne postaral sa mi on chlap ale ja sama....
Jedine kritérium ohľadom financií na chlapa bolo, aby som ho nemusela živiť a on by neho krížom slamy

gab1sol
6. jún 2024

Autorka, stále sa krútiš okolo nejakého pomyselného štandardu, že to budeš vyžadovať. Nerieš štandard, stále platí, ak si ho nevieš zabezpečiť sama, nechci to od iných. Ale moja rada, nehľadaj muža, ktorý by ti ten štandard mal zabezpečiť. Hľadaj muža sebe rovného. Teda, aby ste spoločne vedeli chodiť na tie dovolenky, vedeli spoločne tráviť čas. Opäť jeden príklad - zbytočne ti bude najväčší makač na svete, akého chceš, ak tie peniaze bude škrečkovať doma vo vankúši. Nájdi si chlapa, ktorý bude chcieť s tebou chodiť na tie dovolenky. Potom bude chcieť aj na to zarobiť. Takže nepozeraj po štandarde, pozeraj po tom, či ste rovnako nastavení, ochotní si zarobiť na rovnaké veci a aj na tie veci míňať.

astronaut321
6. jún 2024

Ja nemám komplex, to ty si už vyhynutý druh 😂 ja som sa stretol s inými nárokmi zo strany ženy 😂 😂

autor
6. jún 2024

@astronaut321 máš komplex keďže máš potrebu navazat sa do druhych 😀

autor
6. jún 2024

@astronaut321 neviem kde som písala ze toto je môj jediný nárok na partnera ale v poriadku 😀

astronaut321
6. jún 2024

Veď sa nezlosti. Ja som to pochopil zle, prepáč. A očividne som nebol jediný, čo to pochopil rovnako. Ale je to zlaté 😂 to som fakt nečakal

esterr_ka
Odpoveď bola odstránená
sisska96
6. jún 2024

Ja ta absolútne chápem. Ja som tiež pozerala či je pracovitý, dobre zarába, má potenciál na dobrú prácu, či nesedí po práci iba pri TV alebo nehrá počítačové hry celé večere, pomáha aj doma u rodičov (lebo bývalý bol úplne neschopný, nič nevedel, iba sa hral pred počítačom keď mal voľno a nebavilo ma chodiť s chalanom ktorý má detský rozum, čo zarábal, z toho kúpil si veci ku hre, simulátory a podobné debility a nič nemal nasetrené) a ako som sa dozvedela neskôr aj drahé auto si kúpil na úver(našťastie vtedy sme už dávno neboli spolu) a nevie si ešte stále zabezpečiť vlastné bývanie. A manžel je úplne iný, vkuse niečo robí, dobre zarába, ak doma nie je čo robiť , tak robí aj dobrovoľné aktivity, chodíme pomáhať aj rodičom, starím rodičom.

simma42
6. jún 2024

Autorka, môžem vedieť, čo študuješ? 🙂

autor
6. jún 2024

@simma42 veterinu 🙂

zmrzlinka2021
6. jún 2024

Autorka,
lenže človek nemusí byť dravý aby normalnejšie zarabal. Ale mozno by si tu mohla napísať očakávaný hrubý príjem na muza.
Lebo je iné ak ty zarobíš 3500 eur, manzel 2200 eur a iné ty 3500 eur, manzel 800 eur.

dankabetka
6. jún 2024

Ahoj, tak ja pochadzam z robotnickej rodiny, rodicia boli cely zivot manualne pracujuci, prva som z nasej sirokej rodiny vobec sla na VS...takze ano, mam sa lepsie ako to bolo doma, ale zas nemozem sa stazovat, mali sme vsetko ( teda z mojho pohladu...vzdy sme mali cisto, co jest, rodicia sa starali aj ked skromnejsie)... Manzela som spoznala na VS ... Spolu sme jedli vifonky a suche rozky 🤣... Ani ma nenapadlo rozmyslat, ako sa budeme mat financne v buducnosti...rada spominam na tie " skromne veci " naozaj... Ako sme krajali jednu papriku do 6 rozkov 🤣 a pili najlacnejsie pivo...dnes je to ale uz inde...sme spolu 19 rokov a aj na tie dovolenky viac krat rocne chodime ...

autor
6. jún 2024

@zmrzlinka2021 no chcela by som aby zarabal aspoň tak ako ja. Nebudem očakávať niečo čo ja nemám (čiže vyšší plat), ale minimálne tak ako ja.

zmrzlinka2021
6. jún 2024

OK, cize ak by si zarabala 3500, tak aj on. Cize ak by chlap zarabal 2200, bol by skvely adept na skveleho manzela, otca deti, radsej by si z toho vztahu odisla?
Nie kazda pozicia je schopna sa splhat financne do takej sumy. A nie kazdy clovek je natolko ambiciozny, dravy. Ale moze byt skvely parnter.
Napr. moj muz taky je.

prunee
6. jún 2024

Ked som sa vydala, isli sme manzelom z nuly, mali sme akurat na prenajom, nemali sme nic, okrem prace a vzdelania. A vobec som neuvazovala na akej urovni skoncim o rok, pat, ci viac rokov, vedela som "len", ze je skvely slovek a bude nam spolu dobre. Co samozrejme nie vzdy vyjde. To co mame teraz po 20 rokoch je nasa spolocna a rovnaka zasluha. Na stastne manzelstvo, ci zivot, nie su "tabulky". A nie vzdy manzel zarabal viac ako ja, my financie berieme spolocne, nie ja a ty. Zial aj tu plati jeden den mas, druhy uz nemusis, ale hlavne je, ze to spolu tahate dvaja, viete sa podrzat a viete, aky je ten druhy charakter.
Napr., ak ti manzel po par rokoch skonci na invalidnom, a uz by nemal min. taky prijem ako ty, co s tym urobis?

autor
6. jún 2024

@zmrzlinka2021 na začiatku určite nebudem tak dobre zarábať 😀 . Určite to bude možno 1500€ ak vôbec. V tom prípade by som chcela aby zarabal tak ako ja, ešte tých 1200€ fajn. Ale nižšie už nie. Možno je to sebecke, možno nie.. ktovie, ale chcem mať pocit z muza ze sa dokaze postarať o ženu a o rodinu čo sa finančnej stránky týka. Znova podotýkam ze ja nebudem sedieť doma na riti a čakať kedy donesie peniaze, no chcem aby zarábal tak ako ja.

autor
6. jún 2024

@prunee je jedna vec co bude po rokoch a druhá akého partnera si vyberiem na začiatku. Nikto nevie co bude za pár rokov a premýšľať nad tým co ak nemienim. Vyberiem si partnera, ktorý bude zarábať pomerne rovnako. Keby sa stane niečo jemu tak sa dokáže postarať on a opačne.

simca06022011
6. jún 2024

velmi spekulujes, kazdy zaraba rozne, niekto kvoli praxi vezme pracu nizsie platenu, vypracuje sa za par rokov a robi samomstatne za kralovske peniaze. Niekto popri praci studuje, niekto zacina podnikanie (a kazdy vie kolko to trva a stoji prace, penazi a casu aby sa vsetko rozbehlo) a niekto je proste uzasny clovek, pracujuci dajme tomu niekde v zdravotnictve a nema 2000 plat... podla vysky platu sa naozaj zivotny partner nehlada. Na "nieco sa stane" sa buduje rezerva, ked je dobre...

subartic
6. jún 2024

Ja pochádzam z rodiny veľmi dobre situovanej už za socializmu . Otec významný lekár , mama pomerne vysoká pozícia v administratíve. Finančná situácia sa mojim rodičom nijako nezmenila ani po revolúcii a aj dnes patria medzi tých bohatších dôchodcov + plus im ešte prispievame my deti , lebo chceme, nie že potrebujú. Zobrala som si študenta o dva ročníky vyššie ešte na VŠ z priemernej rodiny. Mala som 21 rokov a moc som o tom nepremýšľala. Mojim dcéram však doporučujem niečo iné , aby premýšľali koho si vezmú , aby vedeli z akej je rodiny , aby mal rovnakú alebo vyššiu úroveň vzdelania , potenciál zarobiť a aby to bol jednoducho muž do voza aj do koča.

peter0123
6. jún 2024

Autorka podľa toho čo píšeš sa k tebe najviac hodí nejaký sugar daddy

subartic
6. jún 2024

@peter0123 žiadny suggar daddy, stačí schopný muž. Nechce nezamestnaného alkoholika žijúceho u mamy.

subartic
6. jún 2024

vieš čo autorka , ja ti plne rozumiem . Ak doštuduješ dosiahneš určitý stupeň vzdelania a tvoje nároky na partnera sa zvýšia, tvoj potenciál zarobiť peniaze dostane zrejme aj ten správny náboj . Hľadaj si k sebe tiež partnera s vysokoškolským vzdelaním s potenciálom " vedieť sa postarať " , zároveň netreba opomínať aj tú ľudskú stránku musíte si sedieť.