Perly vašich manželov
Ak mate zaujem,piste sem perlenie svojich manzelov,ktore by som povedala ze hranici az s psychickym terorom....resp. ako si se*u do huby.....
😀 😅 ☹
Mna tak narychlo napada ,ze:
keby nebolo mna,tak si na ulici,s bezdomovcami a pijes cuco,a dam ta sledovat kamaratmi a budem sa na tebe smiat....to na margo,ked som si ako zena na MD bez prijmu dovolila na iste veci nadavat 😠 ,chudacik,citil sa obmedzeny.....
tato diskusia ma nielen pobavit a podporit v situacii,v ktorej sa citime bezmocne a jedine na svete s takymto chlapom 🙂
@mima4 mame 2 deti a snim je to tažko on nechce počut pravdu o sebe ,vždy to obrati proti mne všetko .Vraj ja som nevdačna osoba ako keby on bol vdačny za niečo.Najradšej ma kadejake svoje vybavovačky,kavičku a cigaretku a potom neikde sme my jeho rodina .
@lubikan je to moja chyba že nikde nechodim ja to viem ,ale mne to nechyba a nutit sa do toho nejak.POčkam pokial deti vyrastu a najdem si čas na nejake zaluby,vysedavanie po baroch mi nič nehovori. Momentalne kojim mladšieho tak ma to nikam nelaka a detičky raz vyrastu a nejak mi ten čas bude pribudat a snad sa rozhybem ,. 🙂
@maminuska
pre mňa je zase úplne normálne mať v 40tke manžela a deti...ale áno, sú ženy pre ktoré je kariéra prvoradá...s kým pôjdu na dovolenku, s kým trávia Vianoce?...s rodičmi?...to je potom výhra mať kariéru?..a odpovedz mi úprimne keď máš 4 deti, vieš si predstaviť že by si ich nemala, alebo tvojho manžela?keby si bola sama, čo by si robila keď prídeš z práce, cez víkendy atď.
@amanda0405
ak som to spravne pochopila, kamaratka @maminuska - y nema manzela a teda rodinu nie preto, zeby odmietala mat rodinu, ale preto, ze nenasla vhodneho adepta... s ktorym by si vedela predstavit zdielat zivot. To nie je o kariere, ale o nejakej spolocnej buducnosti a vydat sa len aby som bola vydata, mat deti, aby som mala deti... ale nebyt vnutorne stastna, lebo mam vedla seba cloveka, s ktorym mi to neklape - aky ma to vyznam? skodim nielen sama sebe, ale predovsetkym aj tym detom.
modry konik je plny zien, ktore maju status vydatej, resp. druzky, maju deticky... a predsa nie su stastne a nemaju naplnene zivoty...
@amanda0405 nuz aj ja mam kamaratku/spoluziacku,44r./,je slobodna bezdetna,karieristka. Deti su pre nu stence,a nema vztah uz asi 20 rokov. Druha kamaratka ma 50r, a detto.
Obidve su v pohode. Kazdy sme iny,ja mam deti./3/.
Ale tiez som v niecom ina 🙂
na terase obchadzam uz dva roky gril, ktory nepouzivam. sama ho neunesiem, tak ked som upratala celu terasu a muz kukal telku som ho poprosila o pomoc s grilom. pod mi prosim ta pomoct, zoberieme dole do garaze. a on mi na to odpovedal, ze ked dojde moj otec (chodi raz za mesiac) s komentom: aky je v tom rozdiel, ci to bude urobene teraz alebo az o tri tyzdne.. nemusim hovorit, ze odvtedy presli tri mesiace a hadajte, kde je gril.. 😖
@babulka82... Stále nechápem prečo to nezmenis?...prečo nič nerobis?
@wanda123 dala si ho bezdomovcom na vianoce? 🙂
@babulka82
čudujem sa, že ťa tu po takomto priznaní ako funguješ ešte neukameňovali...tu sa musíš prezentovať, že máš úžasného manžela, ktorý ti umýva okná a štopká ponožky.. 😀 inak si chudera, slúžka a mala si si pred svadbou zistiť, koho si vlastne berieš... 🙂 a onedlho budeš rozvedená, lebo tvoj chlap si s takýmto servisom určite nájdu inú známosť.. 🙂
ale teraz vážne , takýto pán manžel by ma mierne povedané trochu štval..veď deti sú aj jeho, nielen tvoje...to že chce mať kľud pri kávičke je pekné, ale mal si toho kľudu užívať ako slobodný...keď sú už deti, treba sa trochu obetovať a prispôsobiť sa im, kým sú malé....ja som tiež od môjho nechcela aby vstával v noci keď malý plakal, lebo má náročnú prácu...takisto nechcem aby mi žehlil šaty...ale také veci ako vyniesť smeti, pozametať, povysávať, sem tam umyť riady...veď to mu ruky neodpadnú, čo takto mu naznačiť že domácnosť je spoločná, nielen tvoja, hm?
@amanda0405 viem si to veľmi dobre predstaviť že by som bola sama, venovala by som sa práci , svojim záujmom , priateľom jednoducho by som viedla iný život ktorý by ma napĺňal .
Aj terajší život ma napĺňa, milujem svoje deti , svojho manžela a aj svoju prácu ale muž a deti nie sú zmyslom môjho bytia . Chcem svoj život prežiť ja sama za seba, nie za svojho muža a svoje deti.
Áno je normálne mať v 40 tke manžela a deti , ale je taktiež normálne že radšej muža mať nebudem v 40tke ako mať len z " povinnosti " vedľa seba niekoho kto ani zďaleka nespĺňa moje predstavy.
Svojim prvým dvom deťom som zrovna otca roka nevybrala , bohužiaľ a snáď ma ospravedlní len moja nezrelosť a vek v ktorom som vstupovala do manželstva - 20 rokov. A ak by som aj mala zostať zvyšok života sama a bez manžela ako si znova uviazať na krk nejakého tupáka , tak radšej sama.
Takže ano , pre mňa je normálne mat manžela a deti , ale podotýkam manžela -partnera, oporu , priateľa, otca mojich detí , milenca ... ale určite nie je pre mňa normálne mať manžela -sebca, chumaja, lakomca , tyrana .. tam je pre mňa normálna tá druhá verzia, byť sama 🙂.
Keď som vzdelaná , inteligentná , scestovaná , ovládam niekoĺko jazykov, tak adekvátny partner sa hľadá omnoho ťažšie , to nie je o prieberčivosti ale o tej kompatibilite. Pretože vziať si k sebe nekompatibilného partnera je hotová pohroma.
@anatalia77
tak ja by som takú kamarátku, pre ktorú sú deti štence mať nemohla...akože sorry, ale to je trochu silné pomenovanie...možno keď bude staršia a bude ležať hore tramtkami bez pomoci a ani ten pes po nej neštekne sa uvedomí...ale to je samozrejme každého problém ako žije, ľudia sú rôzni...
pre mňa osobne sú deti zmyslom života...ale tak to som ja...
@lyzzy a čo mam podla teba spravit? ked sa nepostara on tak sa postaram ja,nebudem sa pozerat na hladne deti alebo špinavu domacnost predsa. Ja niesom papagaj aby som niečo opakovala 100x a aj tak to nebude a ked aj bude tak takym sposobom že to niesu mužske prace a stale mu rozkazujem atd. Radšej si urobim sama.
@amanda0405 no to je najvačši problem ,prisposobit sa a obetovat,Pre niekoho uplne cudzie vyrazy. Najskor JA a potom všetko ostatne alebo začnu vyhovorky typu,som unaveny ,počkaj ,potom ,zachvilku.
@amanda0405 ja by som zas nemohla zivit svoju sestru 14 rokov,ako to robi ona,a to len preto,ze sa mlada od skoly nezamestnala ano na 1 hodinu!/ma 33/.
Ako napisala maminuska,kazdy chceme od zivota nieco ine,a za tym si ideme. Radsej sama,ako si zrat nervy s niekym,co nema moju krv.
-je to kazdeho problem ako zije..
Je to kazdeho ROZHODNUTIE ako zije.
Kamaratka problem so svojim zivotom nema.
@maminuska
súhlasím s tebou v niečom, radšej byť sama ako s chumajom, to máš pravdu...ale zase koľko je párov, kde sú vzdelanostné rozdiely a klape im to...len preto že ja som riaditeľka, nebudem si predsa hľadať za partnera riaditeľa alebo aspoň námestníka, no nie...aspoň ja vo svojej rodine mám tetu profesorku na vys.škole a jej muž je murárom a sú spolu viac ako tridsať rokov, skôr predsudky voči ich vzťahu malo okolie a jej rodina ako oni sami..
a kedze som ziena rafinovane,moj MM je teraz v praci,siel tam tak narychlo,ani jest si nezobral,a ja kedze mam cestu okolo na postu (lebo blba chcela som usetrit na kurierovi,tak musim utekat v dazdi na postu).....stavim sa za nim,donesiem mu obed,pridem cela zmoknuta 😉 ,a budem, sa robit ze koli nemu slapem cestu(postu zatajim),aby nebol hladny (inak,casto si vie aj objednat),a ze aj po tom ako na mna nakrical som na neho myslela,nech ho mrzi svedomie a ja potom pri najblizsom spolocnom nakupe si hodim do kosika 15 € kremik,ktory by som si zo svojich nekupila 😉 🙂 ..(on zboznuje,ked mu uvarim) 😉
@lyzzy,lenze nie vzdy sa da zene spalit mosty za minulostou a odist len tak od chlapa...zvlast zena na MD ,bez prijmu a pomoci rodicov
@amanda0405 to čo spominala maminuska, tu nejde o vzdelanie, ale o rozhlad, o napln tem ktore zena riesi so svojim partnerom.
Nic nie je horsie, ako ked inteligentna zena nemoze "hovorit" uplne prirodzene a slobodne, lebo partner ma ohranicenu kapacitu chapania...
no dievcata,nejako cely koník ide dolu vodou. Mam pocit ako keby sme sa predhanali kto má lepsie manzelstvo 😉 Mne viacero psychologov povedalo, že mame podla ih kriterií idealne manželstvo. No niekedy to necitim tak, ale odkedy citam konika tak pochybujem aj o tom, co dobre bolo namojom mazelstve. Niektore mate podla Vasich prispevkov ideane vyrovnaný vzťah, kde si povinnosti pocitvo delíte. Hmmm....Ak by som pocuvala Vase rady, tak som asi rozvedená dobrý rocik...Clovek sa meni aj k lepsiemu, aj ked to trva dlhsiu dobu...Len tak na okraj.......Moje postrehy.
@amanda0405 je to o nárokoch na partnera, ja by som si muža bez vysokej školy nevzala a už vôbec nie bez maturity. To nie je o snobstve, namýšlaní si že som niekto , to je u mňa o racionalite.
Rovnako ani ona.
@maminuska no ale nie je vs ako vs, pre niektore profesie je vyska uplne zbytocna🙂 a moze to byt inteligentny clovek, len sa mu nechce drat lavice. Pausalne hadzat ludi bez vs do jedneho vreca mi nesedi. Poznam napr kopec absolventov spu v nitre, ti sa nosia ako pavi (rozmyslam ci s y ci s i), ze maju vysku a vacsina z nich je blba ako tago🙂 prirodzena inteligencia a cinorodost je pre mna zaujimavejsia na chlapovi nez studovanost 😉
@amanda0405 tak dopadnú i mnohí ľudia, čo deti majú. je to o výchove detí, nie len o tom, že to dieťa mám a automaticky očakávam, že sa o mňa v starobe postará. to nemyslím v zlom, len vidím pár prípadov vo svojom okolí.
@svetluska82 - nahodou som si otvorila tuto temu, lebo som myslela, ze sa ide pisat o tom, ako sa im podarilo "zaperlit" a nie zasa na nich nadavat a castovat ich titulmi "urazeny chudak". A tak som si len tvoj posledny prispevok precitala a suhlasim!!! Aj ja mam pocit, ze sa tu koncentruju bud baby, ktore maju doma chlapa, ktory im domov nosi kazdy den kvety, vari, perie, stara sa o deti, je absolutne odolny voci vsetkym ostatnym cudzim zenskym, je im psychickou oporou pri katastrofach typu "prihorena prazenica", atd. ... alebo naopak baby, ktore maju uplne normalnych chlapov, ale spekuluju, stazuju sa, riesia tu totalne kraviny a potom ten zvysok co pri hociakom prde radi "vyhod ho z domu, chrapuna... ako mozes byt taka sprosta?... ja uz by som bola davno rozvedena"! Takze v tomto som absolutne za....temy na temu manzelstvo na konikovi chladnokrvne ignorovat! 😉 😀
@michaelkanr inak aj som absolventkou jednou z fakúlt SPU Nitra, táto fakulta je tretia čo sa týka uplatnenia absoventov, na SR, moja kamarátka je absolventkou tejto fakulty - je genrálnou riaditeľkou veľkého podniku , Cenigová je jeho absolventkou , Ing. Bojňanský je jeho absolventom ...ak ti tieto mená niečo hovoria. 😀.
Táto škola má dlhodobú tradíciu na SR, siaha do 50 rokov , nie ako teraz " moderné " rýchlokvašáky.
Prirodzená inteligencia je super vec a ja ju nepopieram ani u menej vzdelaných ľudí, ale je to o tom rozhľade , o spoločnosti ktorú navštevujem ....
@lubikan
@babulka82... Ja už som v tejto téme všetko povedala.Čo máte robiť?V prvom rade si začnite vážiť samé seba!
@maminuska tak to ste asi 3-4 ludia co sa uplatnili🙂 ja som ucila niekolko rokov tychto studentov anj, zijem v nr, v rodine mame zopar absolventov a poviem ti ze je to katastrofa...s ukf to nie je lepsie, pravdou je, ze celkovo skolstvo na slovensku nie je bohvieco. A chcela som tym povedat ze vs automaticky neznamena inteligentneho cloveka. Aj clovek bez nej moze mat vela hlave a komunikovat v "dobrej" spolocnosti. Pred par rokmi by som povedala ze vs clovek musi mat, teraz uz urcite nie...kvalitne vzdelanie hej, ale titul len pre titul, to nie.
@michaelkanr je nás omnoho ale omnoho viac , sme audítori, daňový poradcovia, riaditelia veľkých podnikov , ekonómovia, finanční analytici .. to že si ich učila je jedna vec, ale ja sa stretávam s nimi priamo v praxi.
napadla ma este dalsia:
volal mi, ze ci mu bude na tyzden k moru stacit pol flasky spreju na opalovanie, vravim, malo by. a keby nie ved si dokupis.
on mi na to - ze je toho ale fakt len polovica.
ja: mas sa tym nastriekat a nie impregnovat ako topanky do dazda... a okrem toho tam mas navod na pouzitie...
tak len nieco zasomral v zmysle, ze robim chytru a zlozil....

@babulka82 moja mamina bola taka,teda tak zila,tatino sa sice staral aj o domacnost,ale mame sa nechcelo chodit po kamaratkach,konickoch,jej rodina a deti uplne stacili....a teraz po skoro 30 rokoch povedala,ze to bola najvacsia blbost,ze mala zit aj svoj zivot tak trochu,ked len z donutenia...otec si na to zvykol,a ked sme s bratom vyleteli z hniezda,mama nemala co robit a ked chcela sa nejako zabavat,uz sa to tatovi nepacilo a dovod na rozvod bol isty...