icon

Po rokoch sa ozval bývalý

radkanika
14. jún 2015

Ahojte..asi sa len chcem vykecat, mozno pocut nazor, ci skusenosti inych v podobnej situacii bez toho, aby tu niekto nadaval, urazal ci fanaticky moralizoval. Pred manzelom som mala jeden vztah. Bola to najvacsia laska mojho zivota, a ja pre neho este viac. Bolo to take priam az detinsky ciste, bez klamstiev, hadok, rozumeli sme si po kazdej stranke. Po 2 rokoch sme planovali svadbu, deti...zacala som mat vsak pochybnosti, dostala som strach. Moji rodicia ho neprijali, bol z chudobnejsich pomerov, typicky chlapec z dediny, bez vysokej skoly atd. Presny opak mna v tomto smere. Avsak ja som ho videla inak...bol ku mne uzasny, pozorny, zahrnal ma sialenou laskou, bol pracovity, snazivy..no moj strach zacinal byt coraz vacsi, najma ekonomicke rozdiely zacinali byt problem, nasi sa mi vyhrazali, ja som sa bala, co s nami bude, kam pojdeme, ja som este studovala...a tak som mu nechtiac tymto vahanim velmi ublizovala, vela krat plakal, ja tiez, az som dosla k zaveru radsej sa rozist definitivne..nastalo peklo pre mna a hlavne pre neho. Pol roka nikam nechodil okrem prace, cakal ze sa vratim. A veru vratila som sa,ale az po roku a to som nevedela, ze uz ma ine dievca. Nestretli sme sa, len mi volal,kde som tolko bola, ze teraz uz ma 4 mes.priatelku, ktora ho ozaj lubi, ze mu nedovoli svedomie len tak ju teraz poslat niekam...plakal v telefone. Ze ma teraz strach on, ze ho znovu opustim, ze zas bude len on trpiet a teraz sa uz ako tak po roku spamatava, hoci ho to stale boli a ze bude uprimny, stale ma lubi a mozno aj bude, ale nebude ublizovat priatelke, lebo je to velmi dobre dievca. Tym to padlo...ja som si casom nasla ineho, vydala sa..prisla dcerka. No prislo obdobie, ked sme sa nahodne stretli, bola som s dcerkou a on mal znovu slzy v ociach :/ povedal, ze je mala nadherna, ze mohla byt takto nasa, a ze aj keby som mala 10 deti, vsetky by miloval rovnako ako mna, aj keby neboli jeho...povedala som len, ze ma stale tu priatelku, treba ist dalej a on suhlasil, ze ano, ine neostava. Ale este povedal, ze clovek nikdy nevie, mozno sa aj on ozeni, a o 10-20-30 rokov pride nieco, co nas napriek hlupemu osudu znovu vrati k sebe, lebo to tak malo byt...odvtedy sme sa nevideli, roky plynuli dalej. Obcas na neho pomyslim, poviem si, ze som mala byt odvaznejsia kedysi...a teraz pred par dnami zrazu napisal...ozenil sa pred pol rokom, stavaju si svojpomocne domcek. Blahozelala som mu, ze konecne je stastny a zije svoj sen, aj ked srdce mi busilo a rozplakala som sa. On napisal, ze toto jeho snom nie je, berie to len ako dalsiu etapu svojho zivota. Ze nieco mu chyba, len nevie co. Tak ja ze mozno dietatko, aby citil kompletnost rodiny, ved deti zboznuje. Jeho reakcia ma prekvapila, vraj deti nie, na to je casu este dost. A pomedzi ine opakoval, ze sa niekde stala chyba, ze to malo byt uplne inak, vraj sa ma nikdy nechcel vzdat. No a prosil o stretnutie...co som povedala, ze uz by nebol dobry napad, je zenaty, ja vydata a ze uz nie som davno ani tym milym peknym dievcatkom,ako si ma pamata. Napisal mi, ze som stale nadherna, presne ako si ma pamata...a ja ze to vies odkial??a on len "viem". Vraj je toho dost, co si musime povedat...az prilis vela. A co najskor. No a ja mam strach, netusim co by to so mnou urobilo, keby sa stretneme a rozpravame, tuzim ho znovu vidiet, aj ked to odmietnem, lebo to nie ke spravne a aj on sam hovori, ze nebude mi vela pisat, lebo by tazko vysvetlil zene kto som a preco si piseme..cize ani on jej nechce ublizit. Mozno ma len potrebu nejako to uzavriet v sebe uz a ist dalej. Ozaj neviem, neviem si predstavit, o com sa chce porozpravat, ved vsetko je prec a minulost nezmenime...neviem, preco sa mi ozval...co si o tom myslite?

maria1989
14. jún 2015

@maminuska nie si divná, kto chce chlapa, čo vyrevúva za každú somarinu

almea
14. jún 2015

Ja mam romanticke spomienky na vsetkych svojich frajerov. A ako povedal raz jeden z nich, ked sme sa boli prejst s jeho a mojim dietatom, mame taky krasny vztah doteraz (kamaratsky) lebo sme sa nikdy nevzali. Pospominame, posmejeme sa a vratime sa pekne domov k rodinam. Potom si kludne aj pol roka na seba nespomenieme. Ja si myslim, ze si ho az tak nelubila, inak by ti tie veci, co si pisala nemohli vadit. V tak mladom veku ako ste boli, mi stacilo len s niekym byt - neriesila som ake ma auto, byt a pod. Myslela som ze si to vybudujeme spolu neskor.
A mozno je len jesitny a chce ti vratit tu bolest spred rokov. Ze urobil pre teba vsetko co mohol (minul uspory na nove auto - cisty nezmysel) a ty si ho aj tak odkopla. Niektori maniaci si dokazu pockat. Mas fungujucu rodinu a ked ti ju podkope, bude sa smiat, ze si teraz sama ty a places. A on sam si zalozi s priatelkou novu rodinku.

jeennyv
14. jún 2015

@radkanika neviem ale podla mna je sebecke zit vo vztahoch kedy toho partnera beriem ako nahradu za niekoho, podla mna ste spravili obaja chybu a ak vas to k sebe neustale taha je na case prehodnotit vase vztahy a hlavne samych seba prepac, ale mne to tak pripada, ked aj pocas toho ze uz mas vlastnu rodinu uvazujes o niekom inom takto....pre mna nema zmysel byt s niekym, ale stale zit v domnienke, ze je tam niekto druhy atd...podla mna ak by si so svojim terajsim vztahom bola stotoznena o tom neuvazujes....

tomiholjubavi
14. jún 2015

@jeennyv ja si nemyslim, ze nie je stotoznena....len exo ju podla mna namotava...lebo ked sa neozval roky, roky si na neho ani nespomenula. zila svoj stastny spokojny zivot. az ked sa jej zacal pripominat, tak ju to trochu vyviedlo z rovnovahy. ale toto neni ozajstna laska (dovolim si tvrdit, ze ani z jednej strany).
ja si myslim, ze je to len pomotanie hlavy v case manzelskeho stereotypu... 🙂
a co sa tyka toho ex, nemyslim si, ze je to princ na bielom koni. roky klame svoju frajerku, teraz uz zenu. ak neklame zenu, tak klame zakladatelke. Kratko po svadbe sa snazi kontaktovat s byvalymi, svoje deti nechce, tie jej by miloval, aj keby boli od ineho chlapa... 🙄 to su podla mna dristy...ako by ona mohla mat istotu, ze ked za nim pojde, nebude toto iste vypisovat svojej terajsej zene?

simculllka
14. jún 2015

@radkanika ahoj, neviem ti uplne stopercentne poradit, lebo tiez neviem, ako by som sa asi zachovala, keby som mala v sebe vsetky tie emocie, co mas ty. Ale ked sa na to pozriem takto z dialky, ako nezainteresovana osoba, nesla by som na to stretko. Resp. myslim si, ze by to len otvorilo stare rany, hrozila by nevera z tvojej aj jeho strany a vo vseobecnosti, co chces vlastne riesit? Ja viem, ze lutujes, ze si sa nechovala inak v minulosti, ale mas uz muza a dieta a on ma tiez zenu. Ved sa len skus vcitit do situacie tvojho muza alebo jeho zeny, ako by ti bolo, keby tvoj muz takto riesil nejake stare lasky z minulosti. Zas na druhej strane, ano chapem ta, clovek ma pravo byt sebecky a mysliet na svoje stastie a nie na vsetkych naokolo niekedy. Otazkou je, ci by si bola skutocne so svojou starou laskou stastna, zmenila si sa ty, zmenil sa urcite aj on. Je to take neiste, neviem ti fakt poradit, ale ak pojdes na to stretko, napis co a ako. Drzim ti palce, nech to vyjde tak, ako ma. Nezabudni, vsetko sa deje pre nieco a vsetko ma nejaky vyznam. Nech to uz dopadne akokolvek.

oli18
14. jún 2015

On si ťa zidealizoval, pamätá si ťa takú, aká si bola. A možno by chcel pokračovať tam, kde ste skončili. Ale to nejde, vaše pozície sa zmenili, zmenili ste sa aj mentálne. Preto ja by som na také stretnutie nešla a neriskovala by som. Zomlieť sa môže čokoľvek, aby si si neskomplikovala život.

miriell
14. jún 2015

My ti tazko poradime: ty to citis (srdcom), my sa na to pozerame (hlavou) a to su dve nezlucitelne veci.
Ak chces byvalemu dat dalsi priestor, treba ratat aj s nasledkami - ak sa to dozvie tvoj partner, je mozne, ze to bude zaciatok nedovery medzi vami.
Si ochotna sa rozist (rozviest) s partnerom a ostat single mama? Si ochotna ostat bez sucastneho partnera a vies si s bez neho predstavit svoj zivot do konca zivota? (materialne, duchovne....) Si ochotna sa pozerat na to, ako si tvoj sucasny partner najde dalsiu partnerku, s ktorou bude vychovavat vase spolocne dieta? Ak ano, daj byvalemu sancu. Ak nie, netreba otvarat pandorinu skrinku.
Pokial svojej sucasnej partnerke ex-partner klame a tvari sa, ze s tebou nema ziaden kontakt a ze ta postupne nenamotava, aku mas istotu, ze toto nebude opakovat s inou zenou? To nie je o chaose v hlave, to je o charaktere. A ked si nezela verejnit svoj zaujem o teba a povedat pravdu na rovinu (ze na teba mysli a hlavne jeho sucasna partnerka by mala o tom vediet), tak to nie je cista hra ani voci nej, ale ani voci tebe. Chces byt milenka a hrat v tejto hre druhe husle? On nemal zaujem povedat sucasnej, ze ma chaos v hlave, on to hovori len tebe. Technicky ti nic neslubil, takze ma vlastne svedomie ciste (to je zmyslanie muzov) - ale to, ze hovori slova a naznaky, ktore by sa nepacili ziadnej partnerke, to uz neriesi.
Ako osoba, ktora nema ziadne city voci nemu, vidim len jedno riesenie: chce ta? Nech to povie verejne, hlasne, pred zenou, pred svetom. Nech sa rozvedie, vysporiada manzelstvo a verejne ti dvori a buduje si s tebou vztah, nie potajomky....A nech to urobi teraz, lebo takto ta moze namotavat este roky, lebo citi, ze si si nevysporiadala city voci nemu. Nech ukaze ciny a nie slova. Papier a internet toho zvladnu vela...Ked ta v srdci stale lubi, tak to urobi verejne. Ked nie, tak ma iba chaos (a mozno krizu v sucasnom partnerstve) a doplatia na to ludia okolo neho (ty, jeho partnerka, tvoj partner, dieta).
Na druhej strane by som sa pozrela aj na svoje city: preco ma laka nieco, co je tak daleke v minulosti? Som spokojna vo vztahu (emocne, duchovne, materialne)? Nechyba mi len vzrusenie? Ak ide len o vzrusenie a malo spolocneho casu so sucasnym partnerom, co takto zacat pravidelne realizovat nejaku spolocnu aktivitu, ktora prinesie nielen nove spolocne zazitky ale aj vzrusenie do partnerskeho zivota? Stoji sucasny partner za to, aby dostal cele tvoje srdce a aby ste spolu zostarli? Nie je cas uzatvorit minulost?
Treba sa len spravne opytat a odpoved spoznas aj sama...

radkanika
autor
14. jún 2015

Baby zlate, som rada, ze som sem tuto temu dala...clovek niekedy premysla len jednym smerom a takto cim viac ludi, tym viac moznosti a pohladov sa na situaciu naskytne. Cize som viac menej rozhodnuta, ze ak to bude platit - pojdem. Ano pojdem, nebudem sa bat...jasne a so vztycenou hlavou mu podakujem za to krasme co bolo a budem si stat za svojou rodinou, obhajim aj tu jeho miesto neho, ak by nahodou...ponuknem mu moznost pozriet sa na to zo strany mojho muza, keby bol na jeho moeste on a nejaky chlap by mu chcel ukradnut zenu a deti, pekny rodinny vztah a rovnako ako by mu bolo na mieste jeho zeny, "darovala" mu svoje srdce, slobodu a preco ma trpiet ci raz byt rozvedenou len preto, ze on nebol mozno k sebe aj k nej dostatocne uprimny. Poviem mu,ze ho mam rada,ze navzdy budem, a potesim sa, ak raz za cas da vediet ako sa dari, budem sa tesit z jeho a ich spolocnych uspechov v zivote...ale jednoducho musime byt zodpovedni a ist dalej cestou,alu sme si vybrali. Myslim ze to bude lepsie ako utekat.

absurdum
14. jún 2015

tiez si myslim, ze cim viac by si utekala, tym viac a dlhsie by ta to trapilo. nezabudaj, ze muz si dovoli k zene len tolko, kolko mu dovoli zena. takze stretnutie bude v tvojej rezii. mozno budes prekvapena a tiez sa chce s tebou stretnut, aby ste to cele medzi sebou uzavreli. daj nam poto vediet 😉 drzim palce.

zanetamatej
14. jún 2015

Prepac ale spravila si chybu hned na zaciatku a uz to nenapravis ked roky usli a kazdy mate svoj zivot. Na vine boli peniaze- rodicom sa nepacilo ze je menej majetny ako ty, a ty si sa bala co bude s vami? Coho si sa bala ze ti rodicia nezabezpecia byvanie a majetok? Prepac ale si sa ukazala co je dôlezitejsie - co by sa stalo keby si sla pracovat, vzali by ste si hypoteku aj ked by ste mali skromny byt no nebola by si stastna? Hlavne ze by si bola s nim, rodicia by si zvykli, chybu si spravila...peniaze nie su vsetko.....

zuzulik27
14. jún 2015

aj mna dost zaujima ze ako to stretko dopadne 🙂 ozvi sa

radkanika
autor
14. jún 2015

@zanetamatej ano, v tom mas pravdu, bola som nejako takto vedena rodicmi k takemuto zmyslaniu. Vzdy som mala prva vsetko medzi kamaratmi, bicykel, mobil...nasi ma nenaucili varit, upratovat, som jedinacik, vsetko robili pre moje dobro, aj ked v konecnom dosledku to malo presne opacny efekt. Mama mi neustale pripominala, ze je to trapne, ze my sa vozime na luxusnom aute a potom ich dceru vidia znami v niecom, co nechapu ze este ide :/ mne to vtedy nevadilo...ale ked uz zacala s tym, ze som nezodpovedna, ze mi obetovali cely zivot a ci len preto,aby som sa vydala za niekoho, kto nestoji za to, bez vzdelania, a ze teraz je svet gombicka, ale pridu casy, ked budem musiet prevracat korunu, ci kupim decku co treba alebo zaplatit byt, co urobim potom atd. A ze s ich pomocou nech neratam, ak si hentoho zoberiem, viac sa nemusim k nim ozyvat, nebudu sa hanbit za to ako ma vychovali a radsej sa budu tvarit,ze nas nepoznaju...a toto ked clovek pocuva dva roky...a ja som.dostudovat fakt chcela..a teraz ako dalej...vykaslat sa na skolu a ist pracovat?alebo ostat doma a este tri roky do konca studia toto pocuvat?kam ides, nepojdes,nezelam si aby si sla s tymto von, pokial my ta zivime atd...no bolo to fakt na psychiku. Na jednej strane muz, ktoreho velmi lubim, na strane druhej rodicia, ktorych lubim tiez, vysnivana skola...:/ no rozhodla som sa ako som sa vtedy rozhodla, mezvladla som ten tlak.

radkanika
autor
14. jún 2015

@zuzulik27 ak vobec nejake bude...moze kludne nastat situacia, ze prave on bude ten, co si to rozmysli a zrazu tym sekne ako ked som ho chcela s5 a on ma vymazal odvsadial, lebo to tak bude lepsie 🙂 raci su naladovi...mozno ho chyti nejaka chvila a bude zas roky ticho. Ci nepredpokladate? :D

absurdum
14. jún 2015

@radkanika nevycitaj si to, vsetci robime chyby, vsak nikto z nas nie je dokonaly a nikto nevlastnime jasnovidecku gulu, aby sme vedeli, ako nase vztahy, kariery, zivoty dopadnu. jednoducho, aj nespravne alebo menej spravne rozhodnutia existuju. podstatne je, aby ste si tu minulost vysvetlili a upratali, aby vas to uz netrapilo.

alby2014
14. jún 2015

@radkanika Ja by som si ten vtedajsi rozchod nevycitala, clovek je zalubeny, mlady, nevidi veci realne. V 19tnastich som mala pocit, ze laska vsetko prekona, no dnes viem, ze nie. A chapem aj tvojich rodicov, ci chceme, alebo nie plati Timravino : Psota aj lasku zabija...

1katkas
14. jún 2015

On zenaty ty vydata...ziadne stretnutie kazdy mate vlastnu rodinu preco ju rozbijat..

cervenaruza123
14. jún 2015

@radkanika je mozne aj to, ze necaka, ze si ochotna sa stretnut a cuvne. ale asi skor nie, uz ked ti tolko naznacoval nieco dolezite, co sa ta chce spytat. mas v plane to pvoedat muzovi? aby keby sa to nahodou dozvedel (niekto by vas videl, spytal sa manzela s kym si bola, manzel by sa pytal teba...), aby nemal cierne myslienky, ale vedel o co ide. sice neviem co by na to povedal... len ja mavam take stastie, ze vzdy ma niekto prichyti pri takych situaciach, pri ktorych by som bola radsej neviditelna, takze vsetko musim hovorit muzovi radsej dopredu, tak preto mi to napadlo 😀

simculllka
14. jún 2015

@radkanika len k tej výchove detí, ako to u vás bolo.. Takto by som v živote nikdy nechcela vychovávať deti bez ohľadu na to, koľko by sme mali peňazí. Ja som vyrastala v skromných pomeroch, nikdy sme poriadne na nič nemali, ale vôbec to nebol nejaký hrozný život,práveže človek pozná aj iné hodnoty,ako len hlúpe peniaze.. Škoda že nie každý má tú možnosť vidieť svet aj nematerialne.

mimina00
14. jún 2015

@radkanika ale to mu mozes napisat,a nie sa stretnut...ked budete spolu moze to dopadnut uplne inak si si predstavovala.

absurdum
14. jún 2015

@1katkas to, ze je vydata, neznamena, ze je vo vazeni. to je ake zmyslanie, ze vydata zena sa nemoze stretavat s ludmi?

alaguema
14. jún 2015

@radkanika čím viac čítam, tým menej mi to znie ako skutočná láska. Alebo možno bola, iba si si za ňou nevedela stáť. Neviem. Ale je to preč a úplne neromantický fakt je ten, že tých potencionálne vhodných partnerov máme veľa, nie len jedného. Takže ani tento nebol ten jediný pravý. Dúfam, že sa ti podarí ustáť tomuto rozhodnutiu. Ja by som sa s ním nestretávala, nevnímam to ako útek, ale proste ako zbytočnosť. Tvoja predstava ako obhájiš svoju a dokonca aj jeho rodinu je síce šľachetná, ale jeho manželstvo by si mal všímať hlavne on, nie ty.

jersey333
14. jún 2015

@radkanika mas manzela, dceru, rodinu ..naco si komplikovat zivot? ..len koly zvedavosti,.. "co by bolo, keby ,.." ja mosty palim/ ziaden ex by mi nestal za rozpad rodiny,..a keby som mala zvratene myslienky typu "chcem ho vidiet..a plakavala by som koly niejakemu panakovi z minulosti" asi by moj manzel nebol mojim manzelom..daj si najprv dokopy ty co chces a co nie..a nie hrat na dve strany tebe by sa to tiez nepacilo keby tvoj manzel strikoval poza tvoj chrbat taketo pribehy ,...cize nerob to co nechces aby robili tebe..vela stastia

jersey333
14. jún 2015

@absurdum 1katkas to, ze je vydata, neznamena, ze je vo vazeni. to je ake zmyslanie, ze vydata zena sa nemoze stretavat s ludmi?= neda mi nereagovat pretoze som tiez vydata..ANO VYDATA ZENA SA MOZE STRETAVAT S LUDMI..ALE PODLA MNA BY SA URCITE NEMALA STRETAVAT S BYVALYMI LASKAMI ...ty by si to ako zobrala keby sa tvoj pan manzel stretaval s ex urcite by si od radosti skakala po plafon..a nevrav ze nie vsak podla teba to neznamena ze je vo vazeni 😉

tomiholjubavi
14. jún 2015

@cervenaruza123 suhlasim, ak sa na stretnutie pojde, muzovi by to urcite trebalo povedat. Ked to bude muz vediet, bude to aj dodatocne poistenie sa proti pokuseniu viest nakoniec rozhovor inym smerom, nez na aky sa Radka (Anka) chysta 🙂

cervenaruza123
14. jún 2015

@mimina00 tiez mi napadlo, ktovie co jej chce povedat. ked na nu vytiahne nieco uplne necakane, tazko odhadnut reakciu a asi neostane rozhodna vo svojich reakciach...

jersey333
14. jún 2015

🙂 ano treba to povedat muzovi..tej jej urcite popraje vela stastia a nech si to uzije..boze baby kde sa to vo vas berie chcela by som vidiet chlapa ktory by nieco take pripustil..ak ano tak pre mna by to veru nebol CHLAP!!

absurdum
14. jún 2015

@jersey333 , vydata sice nie som. nikdy som ale nezistovala, kto su byvalky toho mojho, ma moju absolutnu doveru, lebo si ju zasluzi a ked chce ist na take stretnutie, nemam proti tomu nic. aj tak sa vrati tam, kam ho taha srdce 🙂

tomiholjubavi
14. jún 2015

@radkanika oh, on je rak? 😀 amen tma! poznam jedneho, uplne jak z popisu tvoj ex..chce babu, ktoru nemoze mat uz roky, ale len do chvile, kym by realne spolu mohli nieco riesit. hned, ako baba prejavi zaujem, tak cuvne, lebo to tak bude lepsie...potom si baba ide svojou cestou a on zas roky truchli, ze co to urobil 😀 (tiez je rak)...az mam teraz pocit, ze pozname tu istu osobu 😀 az na to, ze tento este neni zenaty..

mimina00
14. jún 2015

@cervenaruza123 podla mna zbytocne sa tu pyta,zbytocne odpisujume.ona sa s nim chce stretnut,keby nie neriskuje.manzel sa to moze dozvediet, a potom aby jej to nevratil....

arabellka
14. jún 2015

a co ak ti nikdy neodpustil ze si ho nechala koli jeho chudobe,koli tomu ze nebol vysokoskolak a koli vsetkemu tomu kedy sa musel citit HROZNE ze on teba nie je hodny...co ak tu krivdu stale ma v srdci a teraz nieco zamysla?