icon

Pokazený vzťah

berty152
27. júl 2013

Patrí podľa vás do vzťahu to že manžel (ktorý pracuje v zahraničí),hocikedy pre mňa nedostupný deň-dva?A vždy ma na to pripravenú odpoveď-zabudol si mobil v kamarátovom aute,nešiel mu zapnúť,nemal signál...Nebolo to raz.Navyše neposiela mi na chod domácnosti peniaze-teraz aktuálne 4 mesiace a pred tým hocikedy ako sa mu chcelo- či nepravidelná sumu,a jeden mesiac poslal druhý nie.KeĎ sa s ním snažím porozprávať že toto sa mi nepáči-odpinká ma že zase sa chcem hádať.Už toľkokrát som rozmýšľala o rozvode,ale veľmi sa bojím že to nezvládnem.Asi som si prestala veriť-hlavne sa bijím že nedokážem synovi zabezpečiť to čo bude treba,aj keĎ už teraz je to hodne skromné (robotu nemôžem riešiť pretože som zaviazaná starať sa o deduška).Pár ľudí z blízkeho okolia čo vie o mojích problémoch len točia hlavou že prečo som ešte v takomto vzťahu-no ja stale verím v manželovu nápravu.Navyše je mi ho trochu aj ľúto-nemá okrem nás žiadnu rodinu a čo má nestíka sa s nimi.Neviem už ako ďalej to riešiť-pretože ako som písala každá snaha o rozhovor zlyhá........Proste mu neverím už ani v bežných veciach-všetko čo mi hovorí tak si myslím že ma klame,možno v niektorých ani neklame-neviem-už toľkokrát som ho prichytila pri klamstve,že to už ani nepočítam.Ja len že názory užívateľov na moju diskusiu mi možno pomôžu niekam sa presunúť ☹

kaktusik007
28. júl 2013

@berty152 pekne si napis tie navrhy na sud....
ako to ze este nemam IP s tvojim mailom, aby som ti poslala vzor????

adri266
28. júl 2013

@janinah
@berty152 riesenie odist do zahranicia so synom, chodit tam do prace a najst dedkovi kvalitnu opatrovaciu sluzbu je podla mna najlepsie. Mozno by stacilo nieco take len navrhnut maznelovi a uvidis, ako sa zatvari...ak tam niekoho ma /a je podla toho, ako si to opisala, tak/, bude veeeeeeeeeeelmi proti.... Chapem, mas zavazky voci dedkovi /si sama v rodine? Nemoze sa onho postarat niekto iny?/, ale mas zavazky aj voci synovi.

A ze mas strach sa rozviest? Je tu kopa zien, ktore sa toho bali, spravili to a su stastnejsie...manzel Ti viditelne nieco taji, preco si s nim, ked Ti on neprispieva, nedava nic do vztahu, podozrievas ho, nevenuje sa synovi...ved Ty si vlastne uz rozvedena, len to nemate na papieri ☹ ☹ ☹

katieg85
28. júl 2013

@berty152 ahoj tvojmu manzelovi vyhovuje ze nieste rozvedeny lebo inac by musel platit,keby neplatil isli by ponom.kvoli tomu hrozi aj vezenie ,takze jemu je lepsie ked je v manzelstve.a to ze kupil auto tak moj nazor ze ne aby chodil domu ale aby tam mu bolo dobre aby sa flakal kde tade. 😖prepac ze ti tak pisem ale je to to moj nazor.a ked tam robi legalne tak urcite dostava vyzivne na dieta,co moj tiez robi v zahranici a na jedneho dostavame 184 e len pridavky co tu je len 22 e ci kolko.urcite si rob zadne vratka co sa tika penazi ako ti radila kaktusik a pitaj ho ze potrebujes nato abo nato bo ze ked ti neda tak ho das na sud.je mi luto ze su taky chlapi ale aj ako si pisala ze mislis ze sa zmeni tak jedine v to never,lebo chlap svoju povahu nigdy nezmeni 😢

jaron
28. júl 2013

@berty152
asi by bolo dobré, napriek tomu, že odmietá o tom komunikovať, alebo možno práve preto, aby jasne počul, že je to na rozvod, potrebuje jednoducho šok, uvedomiť si, že to vôbec nie je sranda, a že je to veľmi zlé
muži si niekedy naivne myslia, že je všetko v poriadku a len manželka je stále bez príčiny nespokojná, ufrflaná a pod. (hovorím aj z vlastnej skúsenosti 🙂)
Musí to jednoducho jasne počuť, že je to absolútne vážne, že nesranduješ, že ten rozvod naozaj hrozí. Potom sa uvidí, čo ďalej, ako na to zareaguje. Ak by jeho reakcia bola v zmysle túžby riešiť to, nezahodiť ten vzťah... tak by som mu dal ešte šancu. Samozrejme, túžba nesmie skončiť iba pri sľuboch...

berty152
autor
28. júl 2013

@jaron ano slovo rozvod uz u nas padlo viackrat mozno preto nie je uz zaujimave 😒 ,naposledy mi dokonca povedal ze nech podal ziadost ja on vsetko podpise (ale bol strasne nahnevany)riesila som s nim vtedy uz asi po 100 x ze ho prosim nech mi zasiela pravidelne peniaze a pravidelnu sumu ved mam doma seky a potrebujem sa nejako zariadit-aby sokm vysla-nechape to a uzavrie to tym ze ho mam len pre peniaze,co nie je oravda,pretoze z mojich ust nejde len slovo peniaze.Uraza ma ze to nechape a robi so mna taku aka nie som .Rozmyslala som ze mu zaslem ziadost o rozvod nech to podpise -ci mu dopali.....

berty152
autor
28. júl 2013

@adri266 napr som mu navrhovala ze nie tam ist byvat ale pokym su prazdniny tak by sme na tyzden dosli na dovolenku mi za nim,ked neda sa jemu -povedal ze nebudeme mat kde spat-ze tam neni miesto-a nie nemam kde dat dedka-myslim v ramci rodiny-moja mama je pracujuca a druhy dedov syn ma sam vazne zdravotne problemy a viem ze keby dame dedka do nejakeho zariadenia tak na druhy den by bolo po nom-proste sokm ako medzi dvoma mlynskymi kamenmi-manzel dedka toleruje,vlastne maju dobry vztah tiez-a aj dedko ho berie ako svojho syna-akurat nikto nechape co sa s nim deje-mozno preziva dalsiu pubertu

barcelona94901
28. júl 2013

@berty152 tak to mu ani syn nechýba ?
on má v zahraničí svoj život bez vás a vyhovuje mu to zjavne ,
to vyzerá,že tam má druhý život?s niekym?ked aj peniaze ti neposiela a celkovo čo píšeš ,vyznieva ako keby si mu bola skor na obtiaž,city som nepostrehla 😖
a ísť do zahraničia,aj ked vás nechce ani na prázdniny mne teda nepríde ako dobrý nápad a dedka by som tiež nedokázala strčiť niekam do opatrovateľského 😒 myslím,že by to bola zbytočná cesta ,hlavne ked nemáš peniažky na zvyš

berty152
autor
28. júl 2013

@katieg85 ano aj ja dostavam taku sumu,takze aj tvoj maka v Nemecku?Vies uz som vselico hladala na nete aj co sa tyka firmy kde maka manzel,nejako sa mi nic nedari najst a z mojho okolia nikto tam nepracuje-uz som rozmyslala ze zalozim aj diskusiu ci niektorej uzivatelky v rovnakej firme nepracuje,manzel,brat-niekto znami,ze mozno robi aj s manzelom a zistit takouto cestou co tam stvara-naor tvrdi mi ze maka 10-16 hod ,ale na vypl.paske ma vzdy len akysi zaklad,tvrdi ze nemal vianocne premie,ze im malo udeluj volno,ze musia casto makat bez naroku na odmenu-no uz vazne nechapem

jaron
28. júl 2013

@berty152 tak to je zvláštne, teda vlastne ťažké

často muž reaguje podráždené tým spôsobom, keď sa cíti nejakým spôsobom ponížený, zranený, čo si však samozrejme nemôže priznať, veď je muž..., skôr hrá akože je mu všetko fuk a jeho sa nič nedotýka....
čiže fakt by som nevedel, či je jeho nezáujem a lahostajné prijatie reči o rozvode len prejav urazenosti, pričom si myslí, že to aj tak neurobíš, alebo to naozaj myslí vážne
žiaľ, ak bude naďalej takto komunikovať, asi to inak skončiť nemôže, zrejme to môžeš skúsiť tým podpisom
alebo ešte predsa len nejaký pokus o záchranu - vyjadriť, že ty ho máš stále rada, že chceš žiť s ním, neboj sa pred ním vyjadriť takto aj svoju slabosť, že po ňom túžiš, že ti je smutno ukončiť to všetko, ale že to takto nejde
mne napr. pomáha, keď sa občas s manželkou pohádame - ak je - neviem, ako to správne vyjadriť - akože silná, tvrdá a pod., to aj mňa vedie k urazenosti a neporiznaniu si svojej chyby, keď to však prerastie do jej prejavenej slabosti, začne mi ju byť ľúto, jednoducho už sa necítim ako chlap ňou ohrozený a ponížený, ale prebúdza sa vo mne túžba ju chrániť, pomáhať, milovať a tým si i bez strachu priznať svoje chyby a poprosiť ju o odpustenie, ale samozrejme, každý sme iní

alebo inak povedané - pri hádke ani jednému ani druhému nie je dobre, logika mi vraví, že aj mne bude lepšie, keď sa udobrím, ale ego mi to v tej chvíli nedovoľuje, to mi vraví, aby som ju niečim riadne vytrestal a pod., ak žena hrá predo mnou silnú, že jej to je jedno, skôr ma to ešte viac zatvrdzuje, lebo sa cítim ponížený, čo sa mi vôbec nechce pred ženou priznať

trochu som sa rozpísal, snáď si ma trochu pochopila a na niečo to bude dobré
jednoducho - chlapi sú niekedy zlí, lebo sú nespokojný sami so sebou, cítia sa nedostatoční, že v niečom zlyhali a pod.

berty152
autor
28. júl 2013

@jaron velmi dobre si to napisal-mojou chybou je ze casto rozmyslam tak aby som urobila dobre druhym ludom teda aj manzelovi-aj za cenu akehosi ponizenia,len nic sa mi nevracia,presne si to vystihol v tych prvych vetach-ja sama som zmatena-neviem ci manzel caka na moj krok k rozvodu,ze mu vlastne urobim akusi sluzbu,myslim si trochu-je taky typ ze sa casto lutuje-tak mozno preto ma nuti aby som ja podala ziadost o rozvod,aby mohol neskor keby sa mu jeho zivot skomplikoval hovorit v okoli ze to ja som sa chcela rozviest....alebo je teda ta druha moznost ,ze hra hrdinu lebo neveri ze to spravim,lebo vie ze svojim sposobom som od neho zavisla.Casto som mu vypisovala sms mile,snazila som sa aby pochopil ze mi na nom zalezi,ale neunuval sa ani odpisat,tiez som skusala trafit klnec po hlavicke,ze je dospely muz zeby mohol vediet,ze az ma najaku priatelku moze vediet ze v kazdom vztahu je horuca laska len zo zaciatku a ked to opadne ci mu stoji za to stratit zazemie-vlastne ma ani asi nepocuval 😢 a samozrejme ziadnu zenu nepriznal ze je to len moj vymysel

jaron
28. júl 2013

@berty152 ak sa často ľutuje, môže byť aj tá možnosť, že len jednoducho je vnútorne slabý, nezrelý a nedokáže otvorene si priznať, čo vlastne cíti, čo sa deje a prečo sa správa tak, ako sa správa

máš to ťažké, kiežby sa to ešte mohlo zmeniť, ale neviem, veľa šťastia a sily ti želám

monika2012
28. júl 2013

@berty152 Manžel ti tvrdí, že často maká v Nemecku bez nároku na odmenu? Tak to ťa klame. síce ako cudzinec zarába o dosť menej ako domáci, ale v Nemecku je iný trend. Zamestnávateľ vždy zaplatí všetky odrobené hodiny, to nie ako u nás! Viem to z vlastnej skúsenosti, kedysi som pracovala v Nemecku, aj môj otec, aj bratranec a jeho manželka. Jednoznačne ťa klame na peniazoch ☹

saska.t
28. júl 2013

@berty152 v nemecku su tak tazke pracovne pravidla,ze pracovat 10-16 hod. sice mozu,ale zato aj volno ci odmena musi byt adekvatna vykonom,pretoze ak by ich niekto udal,firma dostane taku pokutu,ze sa z toho uz nevyhrabe hlavne ak ide o nemecku firmu,takze ta klame,jasne vianocne odmeny nemusi nikto vyplacat to ti nikde zakon neurcuje,ale za vykonanu pracu musi dostat adekvatny plat, v DE je urcena min. placa za dany odbor v ktorom pracuje a zamestnavatel nesmie ist pod tuto sadzbu

katieg85
28. júl 2013

@berty152 mas ip odomna

berty152
autor
28. júl 2013

@saska.t viem ze mas pravdu lebo som to uz pocula len mne manzel raz za cas ukaze pasku ze zarobi 1.100 € lenze divne je ze maka viac ovela viac,navyse na paske nema tie nadcasy-tak teraz neviemci dostava na pasku len nejaky zakl.plat a ostatne pomimo alebo ma klame a odrobi len svojich 8 hodin a bohvieco robi.Nemam to ako zistit a ked sa opytam jeho povie ze zase riesim somariny......
Minuly vikend som s nim napr.riesila ze mal vypnuty mobil od piatku do nedele ,tvrdil ze nemal ze asi mu zlyhaval mobil-lenze ja som mu pisala sms a pokial viem ked je mobil zapnuty pride mi vypis o doruceni,lenze mne stale sms ukazovalo ako nevybavenu a dorucena bola az po dvoch dnoch teda pravdepodobne ked si mobil zapol-ja uz mam ho niekedy plne zuby,niektore dni som celkom presvedcena ze toto nema vyznam a musim prikrocit k rozvodu,ale potom zase pride den ked si poviem a co ked mal fakt pravdu,co ked sa naozaj mohlo stat ze mal zle pokrytzie mobilu?

modrazaba
28. júl 2013

ludia zvycajne odchadzaju do zahranicia, aby lepsie zabezpecili svoje rodiny. v tom to pripade je to zvlastne - on robi vonku, peniaze rodine neposiela.... naco vlastne odisiel von robit? mne to pride tak, ze sa zbavil zodpovednosti, dobre zi zarobi a este si uziva slobodu. naco taky chlap? ved ked uz teraz zijes bez jeho penazi a ako pises neprispieva ti, tak urcite by si to financne aj po rozvode zvladla. takto mas len zbytocny stres a zijes v neistote a okrem toho stracas cas s niekym kto si ta ani nezasluzi.

saska.t
28. júl 2013

@berty152 no nebudem ti mazat med okolo pusy, klame ta a evidentne a ak chces mat zdrave a spokojne dieta,musi byt aj Mama spokojna a preto ti radim ako ostatni,zacni konat,toto sa nikdy nezlepsi a myslim,ze tvoj muz ani nema zaujem a tvoje dufanie je len posledna nadej pred uplnym zlyhanim.. Ty to zvladnes,kazda matka to zvladne, 1100,-eur na paske uplne staci,aby ho urady osklbali o dost penazi pre vas, a hlavne v nemecku ak da sam vypoved,nezoberu ho ani na urad prace a nic mu nedaju,robit na cierno v DE je pre maloktoru firmu pripustne kedze pokutyy idu od 10.000,- eur co sa im neoplati riskovat a maloktora Firma to tu uz v dnesneej dobe pripusti,jedine co moze urobit je zacat robit na mimnijob 400,- co sa mu neoplati a ani by neprezil a pre teba to nic neznamena,pretoze by ti to vyplacali urady a vymahali by to od neho,ak das navrh na sud a das to prelozit a poslat do jeho firmy mozu mu stopnut cast platu a to ze sa ti vyhraza,ze prestane robit je len zastrasovanie tvojej osoby,aby si nekonala a drzala hubu a to doslovne..

berty152
autor
28. júl 2013

@saska.t vies viackrat mi spomenul ze az zacnem byt vypocitava (myslene az podam ziadost na sud o vyzivne pre dieta a mna pocas manzelstva)doplatim na to ja a potom sa bude smiat na mojejn vypocitavosti-t.j.az zacne robit na ten minijob ako si pisala asi nam zastavia aj pridavky na dieta z Nemecka na ktore by mal maly tusim narok aj po rozvode a bez tychto peniazi to bude krutas-mometalne na ne nasiaham ale v buducnosti by som s nimi ratala.Moj muz ked sa dostane do takej situacii ze si mysli ze je ponizeny naozaj sa sprava blbo.Noj dedusko ma svpje roky,takze ani s tymito peniazmi nejako rata nemozem-a maly zacina skolu a bojim sa toho ze az uz nebudem dostavat ani na deduska a nenajdem si robotu co nie je take cel,om jednoduche ekdze ostanem sama s dietatom,a maly ma dost velku chorobnost-teda castu

monika2012
28. júl 2013

@berty152 Nedaj sa zastrašovať, sú to len prázdne vyhrážky. Z minijobu by v Nemecku nevyžil, to by neurobil ani sám sebe. Vyhráža sa ti iba preto, že sa cíti ohrozený. Jemu vyhovuje tento ľahkovážny život ako za slobodna, on nebude ochotný na tom nič meniť, takže s tým musíš začať ty. Ty musíš konať! A ako môže hovoriť o vypočítavosti, vypočítavý a sebecký je predsa on! Môj osobný názor - aj keď to nemám overené, je, že si odpracuje presne toľko hodín, koľko má na páske. Ako som už spomínala, nemci nefungujú ako slováci. Tam ide cez pásku všetko, tam neexistujú žiadne základy a zvyšok naruku! Prosím ťa, nenechaj sa ďalej klamať!! Ty ani tvoje dieťa si to nezaslúžite!

saska.t
28. júl 2013

@berty152 no pridavky na dieta stopnut nikto nemoze ci ste rozvedeni alebo nie, je to prispevok do 18 r. na ktore ma pravo dieta a keby ti ich zobral a ty preukazes na konte,ze ich maly nedostava,automaticky po poziadani ich predaju tebe a jeho by za to sudili,jedine co ich moze stopnut je,ze odide z nemecka a s tym aj tak nic neurobis..Dalsia vec je,ze by si mohla poziadat o SK pridavky,ja viem,ze su minimalne oproti nemeckym,ale tym by on porusil zakon, ze berie pridavky v 2 statoch a tie co berie on,nedava dietatu a ma este väcsi problem a musel by ich vratit aj spätne od datumu,kde nepreukaze ze prisli na tvoje konto dietatu,kedze dieta s nim nepobyva v domacnosti ,ale aj tak su to z jeho strany len vyhrazky a kedze nevyzivuje pravidelne svoje dieta,pacha trestny cin,len to musis poslat na sud a ak by si mala problem treba kontaktovat cerveny kriz na SK a oni si ho najdu aj v DE rote kreuz a uz sa z toho vyhnut nemoze 😉

berty152
autor
28. júl 2013

@saska.t takze uz to je svojim sposobom trestne ze teraz nevyzivuje svoje dieta?akoze logika to je len-len on si to nechce priznat ma svoje vysvetlenie,ze ja dostavam opatrovatelsky +tie pridavky z Nemecka na syna a ohana sa tym ze co raz za cas posle to je na syna-teda apeluje na to ze ved on vlastne da obcas aj ked nepravidelne.Pisem len o peniazoch,ale chapeme sa ze v dnesnej dobe sa neda zit zo vzduchu.Mna mrzia aj jeho city,o syna sa zaujima podla nalady ked spolu volame vacsinou blaboce o svojej robote aky je narobeny ,ake ma hnusne byvanie (s poliakmi) ,vsetko mu to samozrejme uznam,slovne ho pomojkam a potom dovloame a ja rozmyslam kedy ma on trosku pochlacholi ze som sama na vychovu syna pkus sa teda staram o deduska a milion dalsich veci.Syn sa ma pytal preco chodi tak malo domov hovorim mu ze ocino ma vela roboty,ale ked budete spolu volat opytaj sa ho an to aj sam-aked sa opytal manzel spustil na neho,ze to ti mamka nakazala-potom si oytal mna k mobilu a na svete bola nova hadka-niekedy nevladzem vsetko si vysvetluje podla seba,taka by to jemu selo a vobec ma nepocuva ani si neda vysvetlit hole fakty

saska.t
28. júl 2013

@berty152 neplet si detske pridavky s vyzivovacou povinnostou, vyzivovaciu povinnost ma on z vlastnej kasy co zarobi a nie 184,-eur co dostane ako prispevok od statu na dieta,takze ano bude to trestne ked to potiahnes cez sudy a on na to doplati,kedze ty mas ako dokazat,ze s vami nezije a na tvoje konto nechodi pravidelne prispevok od neho,len pridavky z DE,na jeho konte si uz urady vedia overit,ci ti posiela aj nieco ine 😉

berty152
autor
28. júl 2013

@saska.t ja si nepletiem, pletie si to on a ked teraz spatne citam co pisem a teda aj ine pripsevky,ved on ma ma za hlupanu a to ma veeelmi uraza,nevie sa moc obracat,on je doslone taka "babovka"co sa tyka nejakych uradnych zalezitosti od zaciatku nasho manzelstva je to moja zalezitost,este aj ked sme prerabali som zhanala murarov a material ja nato. 😒 v podstate to vyzera tak ze doplati na to on,len enchcem mu to priat,pretoze niekedy sa nezda ale vie urobit taku vec co by cloveka ani nenapadla.A to az ma znamost to ma udivuje najviac-pretoze jeho rodicia mali hodne blbe manzelstvo a vzdy tvrdil ze on bude mat pohodovu rodinu a nebude vyhladavat mimomanzelsky vztah-a ja som mu to tak verila.No na margo toho samozrejme tvrdi ze milenka je len moj blud

saska.t
28. júl 2013

@berty152 je jedno ci ma alebo nema znamost ale ak zije s poliakmi skor by som to tipovala na chlast a zurky,poznam poliakov bez rodin doverne... V nemecku si nepomoze ver mi,zijem tu 10 rokov a viem ako to chodi,urady a zakony nepustia a duplom,ked pises, ze je neschopny na uradoch a vybavovacky, mas eso v rukave,kludne pis v ramci DE ti viem dat vela info ako to chodi a kde a koho kontaktovat a uz ked pri telefonovani preukazes,ze vies ako to chodi v DE,po*erie sa od strachu a konecne uvidi,ze to myslis vazne a vies o com hovoris... ty musis v prvom rade mysliet na seba a maleho a nie na neho...ide o vas zivot...

berty152
autor
28. júl 2013

@saska.t dakujem ti to som ani neverila ze tu najdem az taku pomoc,ale nutkalo ma to sem napisat ako som v uvode pisala postazovat sa a mozno najst radu "ako manzela postrasit"aj ked toto by vo vztahu nemalo byt dvaja by mali vychadzat korektne ako dospeli ludia-lenze co on robi s nami uz nie je normalne

yidaky
28. júl 2013

@berty152 Och, to mi je luto. No myslim si, ze z jeho strany tam uz ziadna laska nie je. A podla jeho spravania usudzujem, ze je tam uz niekto dalsi...a je to idiot. Pretoze vyzivne z nemecka predsa neplati on, ale stat. A to ze neprispieva na svoje dieta /a o manzelke ani nevravim/, je obycajne chrapunstvo. Ako radili baby vyzsie, zacni sa chystat podla mna na rozvod. No nic mu nepovedz, vsetko si nachystaj. A nemyslim, ze si vypocitava. No ked si doma s dietatom a este sa staras o stareho cloveka, mal by mat viac pochopenia. Ja som siesty rok na materskej a neviem si predstavit, ze by sa manzel staral len o deti 😒. A v tvojom pripade ani to... Ved ste sa brali v dobrom aj v zlom. Okrem toho, to ze si doma, nie je predsa tvoja lenivost, marnotratnost a vypocitavost. A ked toto nechape a diskusiu vobec nepripusta a este si pre neho vypocitavka, pretoze pytas peniaze na vase dieta, tak podla mna by si ho mala vykopnut zo svojho zivota. Je to hlupak.

berty152
autor
28. júl 2013

@yidaky napisala si vsetko co citim aj ja,len clovek to nechce tak tvrdo napisat,lebo prezila som s nim nieco predsa aj pekne.Proste som hodne sklamana,viem ze to asi prezivaju vsetky zeny pred rozvodom,po rozvode alebo ked je kriza v manzelstve.Bojim sa uz na manzela vobec zvysit hlas,ci hocico mu vytykat,lebo to nikde nevedie,zalezie do svojej ulity,odmieta akukolvek komunikaciu a navyse urobi so mna hysterku....naposledy napr.sa ozvala jeho vzdialena teta,moc sme s nou neni v kontakte,ale volala ze ako sa mame a tak a proste neviem klamat nejako odhalila ze sa cosi deje,slovo dalo slovo a povedala som ako sa veci maju ze neprispieva a ze asi mame pred krachom manzelstva-paradox je ze ja s nou mam lepsi vztah ako manzel.A asi ho nejako chcela poriesit,teda ze ved je v sirokom okoli jednina ktora by to mohla skusit,no a reakcia nedala na seba dlho cakat.Manzela islo roztrhnut a to som ho teda neohovarala,len som skondstatovala hole fakty a ze ked ja takto tak nech neratam s nim do buducna 😖 a to vazne nechodim a neklebetim o nasich problemoch len toto sa uz so mna akosi dostalo same.

katieg85
28. júl 2013

@berty152 takyto chlapi zvyknu mat silne reci a slabe skutky takze sa vobec ale vobec neboj.vela sil ti prajem

ladywitch26
28. júl 2013

@berty152 nerada ti to pisem, ale zijem v zahranici a vidim to tu kazdy den. myslis,ze tvoj muz je tam sam? drviva vacsina chlapov, co ma doma manzelku s detmi, tu zaroven zije s dalsou zenou. keby ti posielal peniaze domov, ozyval sa pravidelne, atd, tak mu verim, ze ta ma rad a este stale planuje spolocnu buducnost s vami. ale v podstate uz sa ti neozyva, takze s vami nepocita. ak nepodas ziadost o rozvod ty, tak ho casom poda on. 😒

simisi
28. júl 2013

@berty152 mam znamych,ktori maju financne problemy,tak muz odisiel do Nemecka,za pracou...pracuje u talianskeho zamestnavatela,v nakupnom centre,pracuje denne cca 12-14 hodin,volno ma len v nedelu..plat 1200 e,z toho 400 plati za ubytovnu,za jednu izbu...