Pomôžte pri rozhodovaní
Ahojte baby,nejeden problém tu začína slovami...uz to v sebe nemôžem dusiť...tak začnem takto aj ja...uz to v sebe nemôžem dusiť a tak by som chca ísť s pravdou von.Som v 6.mesiaci,rodičov nemám,teda mam no nestoja o mňa (bezvýsledne som sa skúšala s nimi spojiť),mám priatela,ktorý je aj otcom mojej žabky,ktorý nosím v brúsku.Momentálne sme v .nemocnici,lebo nám hrozí predčasný pôrod,a tak asi mozno aj preto,že som na izbe sama rozmyslam nad istými vecami.Priateľ stále tvrdil,že je neplodny,lebo s bývalou sa o babo pokúšali 2 roky a nič a ja som s ním otehotnela 2mes po vysadeni antikoncepcie.Nemôžem povedať,že sa netešil,to áno a aj teraz ked zistil,že to bude dievča,ale náš vzťah neni až taký ako som čakala a aký potrebujem.Na začiatku sa všetkým chválil,že on zvládne tehot.nálady a pri pôrode bude somnou a zrazu keď sa to pomaličky blíži nálady nezvláda a pôrod tiež nechce vidieť.Príde mi taký chladný,druhý valí sú poOrni,aj čo si vsimam keď.tu do nemocnice chodia za tehot.priateľkami.Hladkaju bruško,rozprávajú sa s ním,utesuju partnerku a ten môj???Akoby sa nič nedialo,sú dni med sa považské a nebaví sa somnou aj 3-4 dni,sú dni kedy ho ani nevidím,ochladol ku mne.Viem,že tvrdí,že ma ľúbi,(v mnoznom čísle to nevravi),nepýta sa má ako sa mám a ani ako sa má malá a mne to hrozne chýba.Keď A mnou do nemocnice príde,tak sa somnou skoro ani nebaví,pozerá von oknom,alebo sa hrá s telefónom,keď som mu zavolala,že idem na príjem rozplakala.som sa,lebo mi prišlo aj ľúto a malá SOM aj strach čo bude s malinkou a on namiesto toho,aby ma utisil tak mi povedal,kocúr odíde myši budú mať raj.Ja uz neviem čo si o ňom myslieť,prečo sa zrazu deje to,čo sa deje,lenže najhoršie na tom je to,že je tu jeho teda nás spoločný kamarát,ktorý by mal ísť za krstného mojej malej.A ten je presný opak ,stále sa pýta ako sa MAME ,ci sme ok,ci niečo nepotrebujeme....ako sa cítime,že mu chybame.Proste sa do mňa zalubil viem o tom,asi 4.mes on bol stále ku mne pozornejsi.Píše mi,že má ľúbi a,že má chce aj s malou,že uz to bez nás.nevydrží.A ja neviem čo mám robiť..mám ho rada,záleží mi na ňom,ale.neviem ako sa rozhodnúť unho mám to čo potrebujem nehu,pozornosť a úprimnosť.Záleží mu aj na malej síce neni jeho a som presvedčená,že z neho bude fantasticky otec....Prosím poraďte,ja uz nejak neviem ako ďalej...
@luba28 Totálne celú noc som prebdela,cítim sa ako po bombovom útoku,malá SOM aj bolesti,ale aj som rozmýšľala čo a ako bude.Ja uz náozaj k tomu nemám ani čo povedať....strasne sa trápim,lebo stojím v strede medzi dvoma múrmi...
@mamavera Sme spolu 3 roky a áno bývame spolu dá sa povedať skoro od začiatku v jeho rodičovskom dome,le o byv.priateľ má bil.Kým som otehotnela správal sa normálne.Ja viem,že rodinu si človek nevyberá,ale v dome v ktorom bývame,býva.neho mama,a dvaja svagri,jeden huli druhý pije...nie pravidelne ale stáva sa to,tak ani ja niesol v najlepšom prostredí...
@henikapetko stojis v strede ale na tebe je,ze do ktorej strany sa otocis,...vies co,povedz tomu tvojmu,ze nechces aby chodil k tebe,ze ako sa zatvari,ci mu to bude jedno,alebo ako,....ak je mu to jedno tak uz nemas co riesit,lebo tak sa trapis a neprospieva ti to,....
@henikapetko to mi je ľúto, prepáč, ale pripadá mi od teba nezodpovedné do takéhoto prostredia priviesť dieťa, keď vieš, že pomoc od tvojich rodičov očakávať nemôžeš. Zrejme si sa spoliehala na to, čo ti povedal o neplodnosti a na antikoncepciu si sa vykašlala. Už je teraz zbytočné o tom hovoriť, spýtaj sa ho, ako si predstavuje vašu budúcnosť. Ale vidím to tak, že sa budeš musieť nejako sama posnažiť o to, aby ste mali raz s dieťaťom kde bývať a z čoho žiť. A nestojíš medzi dvomi, ten jeden - otec dieťaťa bohužiaľ nemá o teba záujem, iba ti zatiaľ poskytuje bývanie....Veľa šťastia.
@henikapetko Pre mna by bolo velke momento ten moment, ked si volala priatelovi, ze si odpadla a on neprejavil anilen zaujem, nieto sucit.
@henikapetko skús to teraz neriešiť... si na rizikovom (viem aké to je, lebo som na tom tak isto 😒 😒 ). tvoj priateľ je v mojich očiach obyčajný egoista a chudák..... sústreď sa najmä na maličku - aspoň pokiaľ sa stav nestabilizuje
@mamavera baby dieťa som chcela a basta,tak tu prosím prestaňte rozprávať o jeho plodnosti a podobne .Babo sme chceli,byvali sme v podnájme,lenže keď som povedala,že som tehotná v práci má prepustili,najom zdvihli o 100e a tak sme sa vrátili naspäť k nim do domu.Možno to bude znieť hlúpo,ale pripadá mi zo strán niektorých bab blbe že riesite moje bývanie a to,ci mala bola ani nebola plánovaná,to je moja vec a za ďalšie malá je uz tu,takze s tým nič nevyriesite.J som chcela riešiť otázku partnera len tu sa stále niečo iné rieši....
@henikapetko Vlasné pocity a pohnútky sa veľmi ťažko vysvetľujú okolitému svetu, každému nevyhovieš. A keď tu chceš riešiť dilemu čo s jedným a druhým partnerom, tak nečakaj, že budeš čítať len to čo sa ti bude páčiť. Osobne sa čudujem, že takého čisto súkromné záležitosti a rozhodovanie sem baby vešajú a preberajú ako verejnú diskusiu. Akokoľvek sa rozhodneš ty budeš šťastná, alebo nešťastná, jedine ak na doporučenie mamičiek urobíš niečo, čo ťa urobí nešťastnou, aspoň sa máš na koho vyhovoriť, že ty si vlastne len počúvla väčšinu.
Prečítaj si diskusie čo sú tu a nadobudneš pocit, že ľudia robia skutky, či už premyslene, alebo nepremyslene, za ktoré by najradšej neniesli zodpovednosť a riešenie nechávajú na okolitý svet. Vieš, je to tvoj život a ked si sa rozhodla už zodpovedať aj za další, nielen za vlastný, tak by si mala Vedieť čo so sebou.
@henikapetko Moju kamosku zacal rok po porode syna podvadzat muz. Ked to preberali, vysvitlo, ze dieta nechcel a preto zacal unikat do nevery. Tak sa nediv, ze sa baby pytaju na to, ci bolo dieta chcene.. Hladaju dovody podivneho spravania otca dietata..
@henikapetko Ako Ta mohli z prace tehotnu vyhodit? Ved to zo zakona nemozu!
@henikapetko toto nie je tvoja prva tema tohto charakteru. Urobila si velku chybu,ze si si naplanovala dieta,ked stenemali podmienky = neisty podnajom,neista praca + mas jeden velky problem a to je,ze sa hrnies do vztahov bez toho,aby si mala vysporiadane tie predosle (k sucasnemu si usla od byvaleho co ta bil,od sucasneho sa zalaskujes do dalsieho...). Budes matkou !!! Zacni sa spravat ako dospela zena. Zatial sa spravas ako pubertacka. Jasne si pomenuj svoju situaciu, to co TY mozes poskytnut dietatu,pretoze to sa realne narodi a bude potrebovat zazemie. Materialne,financne i emocne. Nemysli len na seba a svoje potreby. Komunikuj s otcom dietata. Drzim palce. Musis to zvladnut,kvoli dietatu.
..
@sue ty by si ostala s chlapom čo ti zlomil nos ruku a 3.rebrá???A v dnešnej dobe cobpocuvam aj baby čo sú tusi takto ako pises nneplánujú život kde v dnešnej dobe máš isté bývanie a prácu:??Máš rodičov čo zarábajú 2000e mesacne a pomáhajú ti ???Lebo v dnešnej dobe nemáš isté nič!!!
@henikapetko dievca zlate citaj 🙂 ja ti pisem,ze partnerske problemy sa neriesia tak,ze si najdem noveho milenca a prestahujem sa k nemu ;) a nic ta do toho nie je,ale rodicia ma nepodporuju od 20rokov,to jest 3.rocnika vysokej skoly. Nie je dovod 🙂 nededila som,mame hypoteku,ale sme zdravi a vzdelani,tak zijeme ;) netreba si robit deti,ked nie som zabezpecena. To je hotova samovrazda.
@henikapetko moja rada - to, ako sa chová si žiada vysvetlenie. Radšej sa s ním pohádaj, krič, nreváč a búchaj, ale nebuď ticho. Tak nič nevyriešiš. Rieš to s ním aj za tú cenu, že od teba - vás odíde. K tomu, že sa ti zdá alebo si presvedčená, že nerieši malú - nechcem sa ho zastávať, ale vieš, ty ju nosíš pod srdcom, nie on. On si to ako chlap nevie uvedomiť, že ty cítiš pohyby, že ty počuje tlkot jej srdiečka. Pre neho je to niečo čo nedokáže pochopiť, lebo to nevidí, necíti, nevie sa toho dotknúť. To je proste chlap. Môj už teraz manžel sa náramne tešil keď som mu oznámila, že som tehotná, nosil ma na rukách. To bolo v októbri. V demebri na Vianoce nakúpil darčeky pre bábätko - fľašky, cumlíky, papučky, dupačky. A začiatkom januára to už nebolo JEHO. Chápeš????Mal "dobrých" kamarátov a žiaľ aj svoju mamu ☹ Ale po štyroch rokoch sa začal k nám hlásiť a nakoniec sme už 7 rokov spolu a z toho 5 rokov manželia. Proste musel dospieť a ja som mu to odpustila. Je to predsa len otec môjho syna. Takže - vyrieš to s ním za každú cenu, ale nenahraď ho hneď krstným. Radšej ostaň s malou sama.
@henikapetko nahodou ten krstny sa nerozpraval s tvojim chlapom, ze ta chce? nemusis hned utekat vztahu k inemu, moze sa za tim skryvat ovela vacsi problem nez si myslis, moze sa stat, ze tvoj chlap ma nejaku traumu, co mu brani vyjadrit svoje city. moze sa stat, ze jeho matka sa nedobre onho starala a to v neho vyvolava, ze bude mat neuspech, ze zlyha pri vychove dietata, u vela chlapov takeho traumaticke obdobie vyvolavaju stres a potom sa uzavru do seba, chlapi inac beru stresove situacie, mozno velmi trpi. hlavne sa s nim nehadaj a trosku sa zacni zaujimat o neho, mozno potom on sam zacne sa bat o teba, je to otec tvojho dietata a je tazke vidiet to, ze je taky.
@henikapetko ahoj ... moj manzel babtko velmi chcel ale tehotenstvo hlavne prve mesiace neprezival takzvane vobec somnou .. ked som plakala samozrejme mi ustredril sem tam poznamku "preco ZASE places" co ma vytacalo do nepricetna 😀 ... brusko nehladkaval moc.. zacal az ked brusko bolo vacsie a bolo citit a vidiet kopance az potom si to tak povediac uvedomil .. a po porode? ... obrat o 180 stupnov.. je uzasny otec..maleho miluje a dal by mu modre z neba 🙂 ...teraz ked som tehu druhy krat tak uz teraz niekedy pohladka brusko alebo pobozka lebo uz si to uvedomuje ze bude z toho male babo 🙂 ...hlavne neries veci v taktomto strese...rano mudrejsie vecera ..cize pockaj kym vychladnes... najlepsie kym porodis ..a vtedy zistis svoje skutocne priority 🙂
@henikapetko neuvazovala si o rozchode s frajerom?
@henikapetko A nemanipuluje ho ten vas "dobry kamarat"? Lebo je divne, ze tvoj sa chova ako blbec a ten druhy je sama pozornost... Ci ho ten jeho priatel sam nedostava nejakymi radami do takeho stavu, aby to vyzeralo, ze otec tvojho dietata sa o teba nezaujima az tak velmi ako on... Ale je divne, ze dolieza za tehotnou zenou, ktora nieje tehotna s nim, ale jeho kamaratom...
Kokos baby čomu nerozumiete?Krsny sa o mňa stará od začiatku nie odkedy som tehotná ten bol stale pozornejsi...
@henikapetko babenka, my sme niektore zazili podobne obdobie, niektore horsie a niektore lepsie, pytala si sa na nazor inich, tak s tym pocitaj, ze nie kazdi suhlasi s tvojim nazorom. ja som to mala dost podobne, nemali sme nic, ja som mala nastupit do novej praci a medzitym som otehotnela, chlap sa prestal o mna zaujimat a len chodil do roboty a sedel pred pocitacom. potom som sa dostala do nemocnice a nebol ma ani raz pozriet. takisto chodieval zamnou jeden chlap, ktory mal o mna zaujem a my sme velmi dobry kamarati, este aj teraz prejavuje o mna zaujem, ale vybrala som chlapa, ktory je otcom mojho dietata, aj ked nemal o mna velky zaujem, potom po porode sa to uplne zmenilo, az natolko ze prvy rok bol tazky, bo som mala velke zdravotne problemy a vtedy chlap pochopil, ze ho potrebujem a hlavne jeho dieta ho potrebuje. po troch rokoch spoluzitia v podnajme sme si konecne mohli dovolit kupit domcek a zit spolu vo vlastnom, aj ked na zaciatkom to nevyzeralo moc ruzovo.
a este potom som zistila, ze moj chlap mal tazke detstvo, co predomnou tajil az doteraz a preto ti pisem, ze za tym spravanim sa moze skryvat nieco dolezite, co ti mozno raz povie a mozno to bude tajit.
@henikapetko Nerozumiem tvojej situacii ani za mak..........
Na zaciatku napises:
Som v 6.mesiaci,rodičov nemám,teda mam no nestoja o mňa (bezvýsledne som sa skúšala s nimi spojiť),mám priatela,ktorý je aj otcom mojej žabky,ktorý nosím v brúsku.
Na konci prispevku napises:
Záleží mu aj na malej síce neni jeho a som presvedčená,že z neho bude fantasticky otec....
Takze ty si otehotnela s jednym clovekom a po nejakom mesiaci si si nasla dalsieho chalana, ktory sa ma tesit na tvoje tehotenstvo s cudzim chlapom? Alebo ako to mame chapat? Trosku to uved do poriadku......
@digysa všetky baby to podla odpovedi pochopili..
@henikapetko Dakujem za vysvetlenie.........nech sa ti dari....
@henikapetko skus svojho terajsieho priatela poslat do kelu! myslim ze na to caka.... porozpravaj sa s krstnym, a zacnite spolu zit... ak ta ma priatel rad a chce bejby tak bude o teba bojovat.... ty sa hlavne ukludni, skodis sebe aj dietatu, zi s tym s kym chces ty! a rob vsetko preto aby bolo dieta v psych a fyz pohode...
@henikapetko no kazdy mame svoje problemy, ale poviem ti takto aby si videla ze este niesi na tom az tak zle s partnerom, ja ked som bola v 26 tt v nemocnici ten idiot (otec mojho synceka) prisiel za mnou do nemocky , ja psych.uplne na dne potrebovala som podporu a on zacal do mna hucat ze som mala ist na potrat, ze som si to decko nechala na just,naschval ze on ho nechcel ze som urobila len problemy,a ked som sa ho teda pytala ze naco prisiel za mnou tak odvrkol : aby som mal pokoj na dusi :D :D :D , chapes ?uplny chudak...... podla mojej skusenosti co viem ze sa aj tento "moj" sa tesil a zrazu sa prestal bolo tym ze v tom uz bolo ine dievca aj sa s nou dal dokopy,ale to je iny pribeh, len chlapi su v tomto podivini teda, ma strach ,dostal strach zo zodpovednosti, z celozivotneho zaväzku, a ked ma clovek strach je dost ovplyvnitelny druhymi osobami a ich recami a nazormi, on sam teraz nevie co ako, boji sa, bud sa to napravi ze to prekona ku koncu tvojho tehotenstva co si myslim ze ano, alebo ...nechcem ti malovat certa na stenu nikomu to neprajem co sa stalo mne.., a co sa tyka toho druheho co ta lubi aj malu...porozpravaj sa s tvojim partnerom o tejto tvojej situacii ako to citis ako sa sprava, daj mu trosku cas a ak stale nic, tak to pomalinky skusaj s tym druhym, nevravim ze hned vztah alebo co, ale myslim ze ked to tvoj partner zbada ze ta straca a ze budes aj bez neho tak si vsetko uvedomi...moj nazor 🙂 drzim ti palce aby ti vsetko dobre dopadlo 🙂
@broskilinka ďakujem za podporu
inac fakt je, ze ty si teraz v nemocnici, hrozi ti predcasny porod, velmi skory a ty takto riesis chlapov, co sa na to nevykasles a zacnes mysliet na babo, ktore nosis pod srdcom, ked budes nervozna kvoli chlapom, ublizis babatku a aj sebe. nemyslis, ze teraz je naozaj dolezite zdravie toho babatka. ja ti zelam aby ste boli v poriadku ci uz sama s babom alebo ako sa rozhodnes, ale je lepsie teraz este pockat podla mna a usporiadat si myslienky
@stanulienkat krásne slová zodpovednej a rozumnej osoby, robiť hlúposť na hlúposť a potom vypisovať na MK, keď neviem, čo s tým, je asi už športom niektorých mladých žien
@henikapetko bábo som chcela a basta - prepáč, ale výrok hodný 14 ročnej pubertiačky, ktorá si nie je schopná uvedomiť všetky dôsledky svojho konania. Bábo nie je vec, je to niečo, čo ti navždy zmení život. Tieto slová môžem použiť pri výbere koberca do spálne, alebo bicykla - chcela som ho a basta, ale nie ak ide o dieťatko. Nemám už k tejto téme čo napísať, je mi z toho iba smutno.

@henikapetko koľko so súčasným partnerom spolu chodíte? Žijete spolu v jednej domácnosti? Ako dlho? Kým si otehotnela správal sa ako milujúci partner? Nehnevaj sa, že sa pýtam, ale pripadá mi to tak, že sa poznáte málo na to, aby ste spolu mohli žiť a nie to ešte mať dieťa. To dieťatko ho zrejme veľmi zaskočilo. Cíti sa podvedený druhý krát, možno si chcel s tebou len užiť, spoliehal sa na to, že dieťa splodiť nemôže a zrazu bác. Ten človek ťa úplne ignoruje. Ja na tvojom mieste by som od neho žiadala vysvetlenie a keď nič, tak by som mu ani nebrala telefón. jeho zjavne obťažuje staroslivosť o teba, neviem si predstaviť, ako by sa staral dieťa. Neviem, či máš kde bývať, ak áno, nerieš otca dieťaťa, zameraj sa na drobčeka, veci sa zrejme vykryštalizujú, až keď sa narodí. Zrejme ti neostáva nič iné len bývať u otca dieťaťa, ale aj tak by som mu povedala, že ťa jeho správanie zraňuje, ale jeho pozornosť a záujem si nevynútiš. Želám vám obom veľa zdravia.