icon

Ponižovanie od muža v tehotenstve

5. júl 2023

Ahojte baby, čo by ste robili na mojom mieste? Akurát som v 13 tt. Nevladzem nič, aj keď mám dni kedy mám energiu som unavená ešte dosť, tieto tepla začínajú ma ničia ešte viac je mi na odpadnutie, som doma na PN takže môžem oddychovať, stále ešte vraciam niekedy. Musím sa namáhať aby som niečo zjedla a o varení ani nehovorím nevladzem stať pri sporáku a to jedlo sa mi hnusí, muz dojde z roboty a začne ma urážať aká som neschopná, lenivá že ani navarit neviem( pred tehotenstvom vzdy bolo navarené a napečené lebo to milujem hlavne pečenie) len teraz som úplne taká bez života unavená malatna. Niekedy ked si vypije začne ma urážať (dom je jeho ) takže sa mi stále vyhráža že sa môžem odsťahovať. Nadáva mi aká som piča že si zaslúžim aby sa ku len takto správal, potom na ďalší deň sa mi ospravedlňuje pár dni ne milý a potom zas sa chová zle. Nemôžem povedať pomôže ked potrebujem, okolo domu robí do roboty chodí zarába dobre. Len to jeho správanie voči mne a hlavne ked je opitý je extrém, ešte ma neudrel aj ked už 2-3x ma chytil pod krk ked som tehotná nebola. Ale on to vzdy zahral na ďalší deň ze to tak nebolo. Ale dobre… som na PN nemám kde ísť a nechcem aby dieťa žilo bez otca ako som to mala ja. V Septembri máme mať svadbu a bojím ze po svadbe uz dadobune úplne moc nad všetkým. Veľmi škaredo sa ku mne niekdy správa ale potom sú tu dni kedy je velmi zlatý, chodíme na večere ked ja chcem, masíruje ma a potom dni kedy sa nebavíme. Veľakrát som mu povedala ze ani ja som neni bezchybná a teraz v tehotenstve ked mam výkyvy nálad niekedy sa mu nečudujem, musím mať kludovy režim takže väčšinou teraz robi domácnosti všetko on, viem ze je toho veľa naňho. Ale nemôže si to vybíjať na mne. Teraz v sobotu ked bol opitý ma tak dourážali pritom kým sme boli s jeho kamarátmi bolo všetko v poriadku, akonáhle sa zabuchli dvere 2 hodiny monológ o tom aká som pica, štetka a pod. Proste neviem čo ďalej, odísť alebo sa snažiť byt teda tá poslušná a dobrá manželka ktorá bude poslúchať na slovo čo povie muz ( u nich v rodine to tak funguje ) vidím to an svokre, čo povie svokor tak to musí byt, dajú vam čo sa týka materiálnych veci všetko na svete sú pracovitý ale čo sa týka účty a citov k ženám je na bode mrazu.

januska12323
5. júl 2023

Kriste pane choď k tým rodičom hneď zajtra a ku nemu sa už nikdy nevracaj. Keď budeš mať myšlienky na návrat povedz to otcovi nech ťa dobre preplieska.

autor
5. júl 2023

@annyejnji toto mi veľmi dobre padlo. Ďakujem, musím stym niečo urobiť a toto čo mu tu všetky píšete ma v tom len utvrdilo. Čistý manipulator

autor
5. júl 2023

@alchemilkazltozelena vidím že aj vy máte dobrú skúsenosť s vojakom. A to som si myslela že sú to len báchorky. To čo si nemôžu ventilovať v robote lebo musia poslúchať si vybíjajú doma….

ankare
5. júl 2023

Že Ťa neudrel? A škrtenie je co? Prejav lásky? Veď to je agresívny útok!!!

alchemilkazltozelena
5. júl 2023

Áno presne tak... Utekaj čo ti nohy stačia, bude to už len horsie, a v žiadnom prípade si ho neber za muža!!! To môžeš si rovno hrob vykopať...

prunee
5. júl 2023

Zial, myslim, ze tvoj partner sa nezmeni a bude este horsie, po dietati, potom aj po svadbe, nielen ty si to odtrpis, ale aj dieta. Chapem, ze tie pekne chvile s nim su super, ale neutesuj sa tym, bud prisna na seba, aj na neho, mysli na to, ze to hrube spravanie k tebe a mozno neskor aj k dietatu nie je vobec v poriadku, ani trochu akceptovatelne, netrp mu to, ak sa nevie ovladat teraz, nikdy to nedokaze!

annyejnji
5. júl 2023

Mimochodom , toto ti ešte napíšem, lebo je to dôležité. Každý jeden manipulátor funguje presne takto, ako si opísala. Urobí niečo zverské a potom sa ospravedlní a je dobre – obdobie vystlané na ružiach, až kým nepríde ďalší útok. Takto sa to opakuje aj donekonečna. Keby bolo len zlé, každý by odišiel, preto tam treba dať tú dobrú časť. Je to úplne typická taktika, ako zobratá z knihy o manipulácii. Ako je možné, že si to niekto nechá? Nuž presne tak, že nevie zabudnúiť na tie krásne chvíle, ktoré prichádzajú, nerozumie, prečo ho niekto raz ľúbi, raz ponižuje, je to ten zmätok, spomienky, pripútanosť, niekedy až stockholmský syndróm. A plus toxické reči okolia do toho. Teraz to už vieš. Preto sa tým nenechaj ovplyvniť. Áno, bolo to pekné, áno, sú tam tie pekné veci, peniaze, ospravedlnenia. A teraz prosím, zriekni sa toho pre vyhnutie sa ďalšiemu momentu, kedy to skončí.

stanulienkat
5. júl 2023

Sama neveríš tomu, čo píšeš. Si neuveriteľne naivná. Koľko máš rokov, prosím ťa? Smutne aj čitat.....

vierkainka
5. júl 2023

Radsej vychovať dieťa sama,nez s takym kusom kkta.Zacni si vážiť samu seba a odíď.Tvoj chlap je úbožiak.Tfuj.

autor
5. júl 2023

@annyejnji hej to máte pravdu, všetko je dlho v pohode vypije si urobí to čo urobí a potom sa tvári ako skvelý chlap. Hej presne pre toto je ťažké odísť od takého človeka,čo vam dáva nejasne náznaky a neviete na čom ste. No budem sa musieť odhodlať

tersanas
5. júl 2023

Mysli na to, že počas alkoholickeho výstupu je nevyspytateľný, vidíš to teraz sama na sebe, naozaj si myslíš, že na dieťati si nebude vybijat svoju zlosť, keď príde opitý, ty nebudeš kvôli dieťaťu stíhať domácnosť, dieťa bude plakať a on sa rozčúli na domácnosti a vybije si to na tebe a na placucom dieťati. Nemôžeš 100% tvrdiť, že na dieťa nevztiahne ruku a rozhodne never tomu, že pri dieťati bude menej piť, prečo by aj mal.. isto bude vo veľkom alkoholickom opojení oslavovať narodenie a potom sa bude stále vyhovárať, že je unavený z dieťaťa, plaču, domácnosti, bude chodiť na pohárik, aby si "oddýchol".. držím palce

rivini
5. júl 2023

No skveleho otecka si vybrala vasmu dietatu, to fakt…agresivneho, sebeckeho alkoholika a ty este potrebujes „uvazovat“, ze ci od neho odist. Ked som bola tehotna ja, bolo mi 5 mesiacov tak zle, ze som len ako tak prezila v praci a po praci doma len sedela v kresle a nerobila NIC. Absolutne nic… Moj muz, po 9-10 hodinovom pracovnom dni siel nakupit, navaril, ak bolo treba, upratal a bol cely cas mily, trpezlivy a stastny. Nikdy som nepocula jedine slovicko stazovania sa, jedinu negativnu poznamku. A ak som ja sama mala obcas blby pocit, ze nezvladam nic, povedal mi, ze ved „vyrabam noveho cloveka“, to je az az. A ty s takym ch*jom zijes a este sa tu pytas, co robit…

deedol
5. júl 2023

raz by ma partner (v tvojom pripade este len frajer a ani ste necakali spolu dieta!) chytil pod krk a rozchadzam sa. ja fakt nechapem, preco preco preco zeny zostavate v takych vztahoch? alebo mozno aj chapem, chybaju vzory z rodiny, resp. sa to takto dedi z generacie na generaciu, ale nie je to okej, fakt nie. prosim dopraj svojmu dietatu iny vzor, hoci aj sama. ked budes mat syna a bude vyrastat v tomto, bude nakoniec ako tvoj muz. ked budes mat dceru, bude ako ty a najde si podobneho partnera. drzim palce, aby si to nejako zvladla BEZ NEHO.

liv1
5. júl 2023

Vyvestim ti. Vyhrozis sa ze odides. On ta bude prosit, nosit kvety, dobry bude ako med a naslibuje ti modre z neba. Ty mu das poslednu z nablizsich 500 poslednych moznych sanci. Po tyzdni-dvoch/mesiaci sa ponizovanie zopakuje, bude este horsie. Ty sa rozplaces, odides k rodicom a on zacne zase. Bude prosit, plakat, slubovat. Bude taky dobry a vydrzi to mozno dlhsie. Svadba sa blizi, treba byt dobry.

Po svadbe uz bude mat pocit, ze moze naozaj vsetko. Vydas sa. Svadba bude super, ale potom nastane realita. S bruchom ci bez brucha budes krava, pi.a, leniva. Dom je jeho 100 krat ta bude chciet vyhodit. Dieta sa narodi. Budes sa mu venovat 24/7. Podla neho starostlivost o dieta jedina nezvladas, vsetky ostatme zeny to vedia lepsie a vyzeraju lepsie. Nepomoze ti, lebo to je zenska praca. Budes chciet odist? Bude sa ti vyhrazat, ze to dieta ti vezme. A ty budes stale dufat, ze on sa zmeni, ze to bude lepsie, ze ved ty mu dokazes ze sa moze zmenit. Budes zdupana, zdeptana, sebavedomie ziadne, zavisla financne aj vsetkym ostatnym na chlapovi.

Nikto nebude vediet co sa u teba deje, pretoze pred ostatnymi je ten najuzasnejsi manzel a otec. O rok nam tu napises, ze vies co sme ti radili, ale ty si dietatu nevedela zobrat otca. Napises aj o dva roky, 5 rokov, 15 rokov a bud s nim zostanes navzdy, zit ako otrok uboziacka chudiatko zmanipulovana a asi aj bita, ci 255. krat pod krk chytena, alebo sa konecne odhodlas ten toxicky vztah ukoncit.
Nie je mozne aby sa takyto clovek zmenil. Jedina sanca je dlhodoba pravidelna psychoterapia. Na ktoru mozno zacne chodit aby ta ucicikal, ale neskor sa ti na to vybodne.

autor
5. júl 2023

@liv1 akurát som sa snim rozprávala a povedal že PN žiadnemu kokotovi psychológovi nebude platiť za to aby mi natrepal sprostosti + povedal že on ma tu nedrží môžem odísť… toto sok nečakala naozaj… neviem ci sa fakt smiať alebo plakať… no čo už začnem to riešiť. 🙂 ďakujem každej za rady… určite to to nenechám

liv1
5. júl 2023

Mrzi ma to. Ale sama vidis. Dietatko je najdolezitejsie. Drzim ti palce.

alex49
5. júl 2023

Zbal sa a odid, už si mala byť dávno preč. Raz ta zmlati, že ťa matka nespozná a potom budeš spokojná.

diablikovci
5. júl 2023

Utekaj preč… ináč to nebude a pri bábätku 3x toľko nebudeš stíhať!!! Radšej mať kľud a babo bude tiež kľudne..

cacianka
5. júl 2023

@liv1 presná predpoveď !
Jej muž má našliapnuté/ reálne už je alkoholik. Síce na etapy ale je. A v hlave má vzory svojho otca.
Keď teraz takto vyvádza, strieda vlny - cukor a bič, postupne sa to zhorší, bez riešenia s odborníkmi čo on odmieta.
Takémuto chlapovi bude po pôrode vadiť všetko a piť bude za všetko. Oslavovať narodenie syna, alebo zapíjať smútok že je to dievča, a to xy krát. Potom mu bude vadiť plač bábätka, všetky zmeny okolo neho čo podstatne zmení domácnosť, všade fľašky plienky pradielko, kým si žena s dieťaťom nastavia režim bude zmätok, žena zmenená tehotenstvom,pôrodom , no amen tma,. Vždy, vždy bude dôvod vypiť si a ani voňavy batôžtek mu nezabráni. Lebo aj on sa v noci/ po nočnej nevyspi a bude peklo. Lebo v robote ho veliteľ zbuzeruje, ......
Keď to nemá v hlave nastavené už teraz a doteraz, ešte sa to zhorší.
Lebo nevie a nechce

euka210
5. júl 2023

Ani som nedocitala a hovorim...utekaj pred od takeho...nema k tebe uctu teraz, nebude mat ani neskor.

zmrzlinka2021
5. júl 2023

Autorka, plač, ale plač nad sebou.

Frajer ťa párkrát chytil pod krk, nazval ťa picou, vyhadzuje ťa z domu a ty tu zaderes, že ťa miluje?

Plač nad sebou... Ako si dopadla a nie kvôli nemu, ale kvôli svojmu mysleniu a ešte do toho zatahujes vlastne dieta

hradnapani
5. júl 2023

ked si ho zoberies, pricom vies, aky je uz teraz, je takmer stopercentne iste, ze po svadbe to bude este horsie. A mozno dojde aj na tu bitku, ktoru si zatial nedovolil, ale pod krk ta uz chytil. Ale potom tu nevyplakavaj... :( Dietatu i tebe bude lepsie bez neho, snad ti tie klapky spadnu vcas, lebo ospravedlnujes ho zatial slusne.

ankare
5. júl 2023

Zdas sa byť celkom rozumná kočka podľa odpovedí, ktoré píšeš, tak Ťa prosim, keď sa rozhodnes odísť, už sa nenechaj ukecat od neho. On sa nikdy nezmení. Ba, zmení. K horšiemu ešte. Ak aj nie kvôli sebe, aspoň kvôli tomu babu.
Držím palce!

mima1608
5. júl 2023

Pane bože... Ja som bola PN počas tehotenstva od 9tt. Mala som neuveriteľné stavy, vracala som aj z čistej vody, schudla som veľa kíl. Napriek tomu mi niekedy preskakovalo a nasilu som upratovala a varila. Keď môj muž došiel z roboty, tak mi totálne vypucoval žalúdok, že ja v mojom stave mám ležať v posteli a nie kmitať po dome. Keď bol doma, nesmela som prstom pohnúť, on nakúpil, navaril, aj sa snažil upratať (hovorím snažil, lebo jeho upratovanie nepovažujem ja za upratovanie 😅).
Teraz si zober koľko tt ťa ešte na PNke čaká, hormóny sa búria ako šialené. Môj muž je zďaleka zďaleka lepší ako tvoj, ale teda my sme sa tiež dosť navadili počas tehu, keď mi prepínalo a riešila som blbosti, rýpala som a plakala za každú blbosť, lebo Ad 1 - spomínané hormóny, Ad 2 - ponorka. A ešte dupľom, keď si Pn a nemôžeš prakticky nikam ísť. Ja si neviem predstaviť, ako by na také tie moje stavy, čo som mala reagoval napríklad tvoj muž (asi by tá facka už dávno padla).
To naozaj chces vychovávať dieťa po boku agresívnej svine? Prečo si myslíš, že k tomu dieťaťu sa bude chovať inak ako k tebe? A ďalšia vec - chytil ťa pod krk - to JE fyzický útok!!! Možno v istom ohľade horší ako facka.
Utekaj kým svadba nebola. Už včera bolo neskoro!!!

lalenka33
5. júl 2023

2-3 x ťa chytil pod krk kým si nebola tehotná a spravila si si s ním dieťa? Sorry, ale v poriadku nebudeš. Tu platí staté známe aký išiel, takú našiel. Akú chceš radu? Že to bude ešte horšie? Že ti začne vyčleňovať peniaze, začne ťa biť a tvoje dieťa bude vyrastať s rodičmi, kde otec nadava matke, sem tam jej dá pár faciek, chytí pod krk, ale lepšie otec tyran a psychopat, ako žiaden?

vorkola
5. júl 2023

No draha moja, toto poznam. S tym alkoholom ,to bude len horsie a horsie,Pokym nie ste zobrati by som uz teraz od neho odisla.On lepsi nebude.ale naopak len horsi a horsi.Alkohol nema pod kontrolou,ked takto a v tehu takto surovo arogatne s tebou zachadza,a ked bude druhe tretie, ved deti, to su zive striebra, stale vymyslaju,mat ich stale pod koontrolou. to chces aby ich vychovaval opilec ,Daj mu podmienku, na protialkoholicke , alebo odises.Nevidim ziadnu buducnost,pokial bude slopat

arianna25
6. júl 2023

Keď neodídes, tak ti bude nadávať že sa nevieš o dieťa starat, že domácnosť nestíhate, bude ťa ponižovať ako to ide so sexom dolu vodou, že zle vyzeráš, medzitým po tebe hodí nejaký predmet, potiahne ťa za vlasy, príde facka, potom ďalšia...

marianarem
6. júl 2023

Pozri, moj manzel, keby sa jediny raz stalo, ze by mi opity nahodou nadal do pi*, tak by sa od toho dna sam z vlastnej vole uz nikdy neopil. To je spravna reakcia a nie ze "prestanem, ked sa narodi babatko". To je blbost. Narodenie dietata a nekonecny kolptoc s nim je taka zataz, ze ak pije uz teraz, bude pravdepodobne pit este viac.

0kristina0
6. júl 2023

Sorry ale ty si strasne vypatlana. Co ti prosim ta pomoze partnerska poradna? Ty mas muza alkoholika, tam ti ine nepomoze, iba liecenie ale kedze je to turbo k.okot tak ten tam nikdy nepojde. Daj na jeho radu, zbal sa a odid. Ziadne ine riesenie tam nie je.

ahhola
6. júl 2023

Prosím ta, keď si sa nechala zbuchnut agresívnym primitivnym alkacom... Tvoja blbosť.
K tehotnej sa správa ako mengele, keď bude decko... poletí cez izbu ako to Borisoev???
Ty sa s pamätaj, zbal si patoro gatiek co máš u nho a ťahaj do Charity, chapavej tetke, hocikomu od Debilla na ktorého si žiaľ natrafila, aj keď 💥
Aký isiel, takú nasiel !!!!!
Raz vás prizabije, už dvoch.