Poraďte vo vzťahu

oldman50plus
17. nov 2014

Párkrát už som chcel otvoriť túto diskusiu ale zmazal. Problém je že v meste som dosť známy a pokiaľ by som napísal podrobnosti, kopa ľudí by ma mohlo spoznať.
Tak len veľmi stručne. Som starší ale zdravý a vitálny, deti dospelé a samostatné. Ešte pred rokom by som popísal svoje manželstvo ako dobré, len s menšími problémami a jedným hlbokým. Moja žena patrí k typom ktoré po pôrodoch prestali mať záujem o sex preto celý život som ho dostával ako cigánsky pes žrádlo, predtým než zdochne mu niečo hodia. A ja som bol a na vek ešte stále som temperamentý. Nikdy som nebol žene neverný, jednoducho som sa bál že by nebolo cesty späť a z tohto hľadiska trpel 25 rokov hovoril si v dobrom aj zlom. Pár posledných rokov mám podozrenie a nakoniec som odhalil že žena má oveľa mladšieho milenca, o pomere nič nepovedala ale pravdepodobne trval 3-6 rokov. Sledoval som chvíľu z blízka, jej lásku ako trám, vášnivý sex, čo nikdy nedostal manžel dala milencovi bez váhania. Urobil som poriadok, povedal ak chce nech ide. Problém je že podnikáme spolu, robíme bok po boku, spolu sme vybudovali firmu a majetok sa rozdeliť bez obrovských strát nedá a obaja sme pre fungovanie firmy nevyhnutní. Chceme ho zachovať pre deti a momentálna ekonomická situácia je tak ako tak ťažká. Povedala mi že ma nikdy neľúbila ako jeho ale zostala, neopustí deti a ekonomická nutnosť nepustí.
Nejako som to prežrel aj keď moju bolesť pochopia len tí ktorým sa to tiež stalo. Skúsili sme fungovať ďalej, ale vždy ako som sa otočil chrbtom už sa žena zliezla s milencom. V najhlbšom zúfalstve, medzi vraždou (milenca), samovraždou, zošalením a totálnym rozpadom osobnosti vyhľadal som odbornú pomoc a vybral som takú ktorú som pred skoro polstoročím ťahal za vrkoče. Vypočula si ma a spýtala sa prečo som si vybral práve ju. Povedal som že vtedy kedy so mnou žena najhoršie cvičila, povedal by som doslova ma sexom vydierala, sa mi nejako zjavovala jej tvár. Vyliečila ma napoly dvomi vetami a za pár hodín celkoom, dnes milujem psychiatričku a ona mňa ako keby sme mali 18. Medzitým sa žena asi nejako s milencom rozišla alebo ju poslal k vode (keď už nie je šéfka možno nebude až tak atraktívna) takže máme opačnú situáciu ako bola. A ešte žena si všimla že som prešiel zo stavu absolútneho zúfalstva do eufórie a opýtala sa ma či niekoho mám - neklamal som.
Žiaľ neviem ako sa stretávať s mojou novou láskou. Nechcem žene ubližovať, mám ju rád, ale už nie je milovaný partner. Vlastne celý deň robíme spolu, takže ak sa chcem uvoľniť hocikde tak si myslí že idem za tou druhou (a prakticky má pravdu). Ak by som sa k žene vrátil bolo by to len z ľútosti a zároveň by som ukončil životnú sexuálnu periódu - a ublížil zase tej druhej. Celkom sa rozísť ekonomická situácia nepustí, robiť musíme spolu. Mám skúšať sa skrývať, robiť si alibi, zneužívať kamarátov, utekať z konferencií a obchodných schôdzok (čím firma bude trpieť) alebo proste povedať otvorene, ako robím doreraz: Idem na kávvu? Dobre, sex sme zatiaľ kvôli tomuto diskomfortu nemali aj keď nás to doslova trhá. Ale musíme si to vyjasniť v hlavách a sme starší ľudia, nie zajace, obaja strašne vyťažení, potrebujeme noc a tak podobne, nie hodinku niekde ukradomky (vlastne ani nemáme kde). Nejako ale mám problém robiť žene to čo ona robila mne roky aj keď som nevedel, len nejako cítil a bál sa.
Keby ste boli vy (prosím skôr staršie, nie mladé bojové feministky) na mieste mojej ženy, čomu by ste dali prednosť. Aby som sa skúšal skrývať, aj keď dokonale nejde, a klamal kam idem, alebo aby som otvorene povedal: Drahá, idem preč, v noci ma nečakaj? Ona o tom so mnou hovoriť nechce.
Myslíte si že môže byť dosť silná aby to vydržala, keď ma nemiluje ale žili sme veľa rokov, a nezrútila sa? Aby bola schopná pracovať po mojom boku do úmoru tak ako doteraz? Mal by som si skúsiť s milencom pohovoriť pre prípad že nakoniec sa s ním rozišla predsa ona a teraz trvdohlavo nemení stanoviskok, povedať mu že som ustúpil z cesty? Alebo absolútne sa do toho nemiešať? Ak by sa dali dohromady nemusel by som bojovať so svedomím. Čomu by ste vy dali prednosť? Ja som teda s rozumom v koncoch, toto je situácia ktorú som si ani vo sne nevedel predstaviť. Skúsenosti, vedomosti ani rozum nepomáhajú.

mamulienka30
17. nov 2014

Neviem aku prednost, poloz zene karty na stol, ona urobila to iste, takze ti nema co vycitat (bude, ale je to nefer... a tak to aj postav) Pre boha mala milenca roky nie jednorazove pobluznenie! Dohodnite si pravidla, pracovat spolu mozete, kamarati byt mozete, rozvadzat sa nemusite - staci ked sa odstahujete a dovolite zacat jeden druhemu novy zivot. Ste dospeli, ziadne pubertalne deti, porobili ste chyby, treba to doriesit. Milenca jej urcite nekontaktuj ;)

mnamko
17. nov 2014

Myslím,že treba povedať pravdu aj otom,ako si sa ty predtým cítil a čo sa stalo ked sa ona správala ku tebe odmerane,myslím si že aj ty máš právo na lásku,ktorú ti ona celý život nedávala,hold za chyby sa platí.

oldman50plus
autor
17. nov 2014

Odťahovať, no to v princípe už sme, každý na inom poschodí, pod nami 2 podlažia je firma. Je to síce veľká budova, ale dospelé deti sú tu tiež s nami. Ale všekto je to jedna budova - bývanie aj práca.

25daniela
17. nov 2014

@oldman50plus ked si na tom ekonomicky dobre, uz davno si mal mat zriadene "hniezdocko" mimo budovy zaujmu...
Nemam rada taktiku oko za oko, zub za zub, ale ked to tak vyslo, co spravis, ak viete dalej fungovat v praci spolu, potom si vyhral... ako niekto skor napisal, za chyby sa plati...

oldman50plus
autor
17. nov 2014

@25daniela Daniela, síce nejaké menšie hniezdočko by sme si mohli dovoliť, ale žena je partner, má všade podpisové práva, vidí do účtovníctva - ja neviem zobrať žiadnu signifikantnejšiu sumu tak aby to nevidela, čo mám tunelovať vlastnú firmu čo som budoval? A aj tak vzhľadom k ekonomike to nie je zďaleka tak dobre ako bolo pred 2008 a stále sa niečo mrví. Okrem toho ani do toho hnezdočka neutečiem bez toho aby o tom vedela.

ivca88
17. nov 2014

Moj muz ti odkazuje : ked budes zomierat...budes spominat na firmu a majetok? Alebo si povies ze si bol stastny ?

🙂 myslim ze tvoja zena by mala vediet pravdu, myslim ze to i pochopi, majetok rozdelit medzi deti - vy budete iba konatelia firmy,,,,a potom sa mozete rozviest.

Zene sa mozno tiez ulavy...ze jeden z vas s tou sitiaciou konecne nieco spravy 🙂

ivca88
17. nov 2014

a myslim ze zena tiez kopec penazi z rodinneho rozpoctu oplieskala na milenca
A kedze by si detom nechal "tvoje poschodie" tak na vymenu su mozes kupit ci prenajat byt s rodinnych penazi

bublinkaj
17. nov 2014

Odhliadnuc od toho,že píšete pretože máte ,,problém,, napísané je to krásne. Z textu mi vyšlo, že ste obaja nadpriemerne inteligentní, ak ste to doteraz takto ukočírovali. Určite treba ísť cestou pravdy a srdečne prajem veľa šťastia, pretože človek žije len jeden život.....

oldman50plus
autor
17. nov 2014

Žena o situácii vie, povedal som jej.
Dobre, budeme rozvedení. Stále na tom istom nieste (pretože nerobíme 8 hodín ale "stále" takže dochádzanie do úvahy neprichádza) stále v tom istom dome, stále v tej istej posteli. Čo sa zmení?

moonlight1210
17. nov 2014

@oldman50plus tvoja zena o milenke predsa vie. Co teda ona na to?

lucik194
17. nov 2014

zene povedet pravdu, necaj ma vtedy a vtedy, idem za druhou, aj tak ta nemiluje tak naco pretvarka, radsej byt stastny aspon chvilku ako nikdy

oldman50plus
autor
17. nov 2014

@moonlight1210 Ona sa o tom absolútne odmieta baviť, takisto ako o vzťahu k svojmu milencovi, povedala len že nedá sa vstúpiť dvakrát do tej istej rieky. Proste teraz sa robí že nevidí aj keď pozerá dobre.

kiki68
17. nov 2014

Osobne by som sa so zenou dohodla na striktnych pravidlach v biznis sfere, presne rozdelit ulohy a vymedzit vztah iba na obchodno-pravnu rovinu. A tiez jej vysvetlit,ze tym,ze mala milenca tak dlho je partnerska rovina tak porusena,ze po tejto stranke to fungovat nebude. Jednat chladno, na rovinu bez naznaku emocii. Ona pochopi,ze uz nema ziadne miesto v srdci a bude musiet kapitulovat. Treba jej povedat, ze ak chce nech si najde milenca, zije vlastny zivot. Vela ludi ma sukromny zivot v takomto pripade oddeleny. Takze dalo by sa to,len jej to treba dat najavo. Detom by som tiez na rovinu vysvetlila,ze manzelstvo bude iba oficialny status.

koniarova
17. nov 2014

@oldman50plus Stále ju ľúbiš?

oldman50plus
autor
17. nov 2014

@koniarova Mám ju rád ale to mám veľa ľudí. Spoločné desaťročia sa nedajú vymazať a nenávisť vo mne nie je. Zaľúbenný som do tej druhej, to som si istý. Ako kôň 😀

oldman50plus
autor
17. nov 2014

@kiki68 Tie deti ma trápia, čo s nimi (majú dlhoročných partnerov ale vnúčatá nemáme). Zatiaľ asi nič netušia a netušili. Momentálne sa viac schovávam pred nimi ako pred ženou.
Inak v biznise robíme každý niečo úplne iné, nesuplujeme sa a preto sa nenahradíme. Zodpovednosť je ale striktne vymedzená.

sandy84
17. nov 2014

Jej milenca nechaj napokoji.Nebud trulo.Opieral Ti zenu.S klamstvom a pretvarkou daleko nezajdes.Pravda a uprimnost je to naj.

ivca88
17. nov 2014

@oldman50plus deti to urcite vedia..... to je jasne ked zijete kazdy na inom podlazi a nespite v jednej posteli...
Mozo im tvpja zena vsetko povedala ..

kiki68
17. nov 2014

@oldman50plus deti su dospeli ludia, ked vysvetlite, pochopia. Nie su to 6 rocne stvorenia,co mozete oblbnut. Treba si s nimi sadnut a povedat veci na rovinu,netreba im vysvetlovat to,co sa prezilo, ani spominat milencov,to sa zle pocuva. Ale povedat,ze manzelstvo prislo po rokoch do mrtveho bodu,ze je tam kamaratstvo a su tam tie obchodne vztahy, ze to robite v ramci zachovania ich dedicstva ako celku. Ale zial v manzelstve sa vyskytli trvale problemy a preto pojdete s manzelkou cestou odluky.
Jej milenca nekontaktuj. Milenci a milenky s tym nic nemaju. Toto treba poriesit s chladnou hlavou a bez zbytocnych emocii.

miskap2111
17. nov 2014

@oldman50plus V prvom rade- polož si odpoveď na otázku, čo vlastne chceš. Chceš to so svojou ženou ešte skúsiť, alebo už je to uzavretá kapitola, čo sa týka vzťahu (podčiarkujem - vzťahu). Na dvoch stoličkách sa totiž vzťahovo určite dlho nedá a bude chvíľa, kedy sa budeš musieť rozhodnúť, či tvoja žena, alebo milenka. Po druhé, ak by si náhodou nemyslel na svoju ženu - mysli na svoju milenku. Tvrdíš, že ju miluješ ... Tak vedz, že aj jej totiž touto situáciou ubližuješ (či už je slobodná, alebo vydatá). Po tretie- deti cítia oveľa viac ako si myslíš- bola som celkom v podobnej situácii ako ty, v nefunkčnom vzťahu, ktorý ma robil nešťastnou a radšej som trpela, len aby deti boli v pohode.. A výsledok? Keď som deťom oznámila, že sa chcem rozviesť, neboli síce nadšené, ale otvorene mi povedali, že videli roky, že som nebola šťastná, takže možno ten rozchod je naozaj správna vec. Takže som sa rozviedla, moj bývalý má nový vzťah, ja mám nový vzťah a nedávno som si ho aj zobrala 🙂 a všetci sme šťastní a spokojní- aj dospelí, aj deti 🙂. Po štvrté- firma. Všetko sa dá- budete fungovať ako doteraz, môžete byť rovnakými pracovnými partnermi ako doteraz, viete ako firma stojí, tak snáď ekonomika nepustí - či ste manželia, alebo nie, či to funguje, či nie. A čo sa týka, že všetci žijete v dome, kde máte aj firmu- tak tu hold bude musieť prísť k nejakej zmene. A tá zmena bude súvisieť s tým, ako sa rozhodneš v bode 1 a 2. Ak si totiž vyberieš milenku, nebude predsa ona chcieť nažívať spoločne s tvojou ženou.. A ešte raz, ak plánuješ mať s ňou len milenecký vzťah, uvedom si, že jej len ubližuješ.

oldman50plus
autor
17. nov 2014

@ivca88 Nepovedala, o tom hovoríme. Za posledne roky sa ale odťahovala a prisťahoval toľkokrát že posledná pauza ešte určite nie je nápadná. Vydieranie sexom som myslel tak že keď sme sa pochytili odsťahovala sa a kým som neuznal že mala pravdu zostala odsťahovaná. V niektorých prípadoch som vydržal celkom dlho 😀

jakubalex
17. nov 2014

🙂 zvlašné myslím že ked sa o tom ona odmieta baviť,,asi nechce a boji sa stratiť ešte to malo čo s vášho manželského vsťahu zostalo...ked ona je teraz sama.. ☹ aj tak si myslím že ju treba postaviť pred hotovú vec,,idem za druhou a nebudem sa skrývať...už máte svoje roky a každý ma právo ešte býť šťastný.a hlavne už konečne uskutočni noc..stou druhou...o budeš vedieť že chceš sa pri nej zobudiť,,nie som zástancom neveri ale dvaja dospelý .... v tvojom veku majú svoje za sebou a ked už nefungujete ako manželský partneri načo sa trápiť ,,,a nemusíš sa hned rozvádzať...času budeš mať dosť..ale myslím že tvoja žena bude robiť ešte problémy 😉 tak vela trpezlivosti

mala_hobitka
17. nov 2014

@oldman50plus Nevidím dôvod prečo by si sa mal skrývať. Tvoje žena po odhalení nevery nič neskrývala. A keby sa tej jej s ňou nerozišiel doteraz by ste fungovali bez problémov. Tu nejde o pomstu alebo nejakú trpkú spravodlivosť "keď ty tak aj ja". Ty svoju psychiatričku miluješ. To je iné. Prišlo to. Ak ty si robil celé roky všetko pre to aby vaše manželstvo fungovalo a ona sa ti obrátila chrbtom, nemôže čakať že keď je teraz sama že sa všetko vráti do normálnych koľají. Pamätaj, že ty si robil pre váš vzťah všetko čo sa dalo. Ten je pasé. Robte spolu, nemusíte sa rozviesť ale napr. nemusíte bývať spolu. Nenecháš si predsa ujsť skvelú ženskú (psychiatričku) len pre tvoju manželku, ktorá sa cíti ohrdnutá a závidí, že aj bez nej vieš byť šťastný..

maria1989
17. nov 2014

@oldman50plus tvoju "odbornú pomoc" si neskúsil popýtať o radu? veď je na to odborníčka...

oldman50plus
autor
17. nov 2014

@miskap2111 Moja budúca milenka odo mňa očakáva milenecký vzťah, nie spoločný život. Aspoň to tvrdí.
Čaká:
1. Podporu - tú si poskytneme ako skúsení veľmajstri, ako brat a sestra, poznáme sa a inštinktívne vieme nájsť tie správne slová.
2. Zábavu - opäť úžasné, v niektorých veciach je to vlastne moje druhé ja v ženskej forme. Náš vkus v literatúre, hudbe, cestovaní, pití, niektorých vedeckých disciplínach sa zhoduje ako by sme boli telepati. Často ma až mrazí ako je to možné. Síce mám 2 silné koníčky ktoré ona nemusí ale inak je to dokonalý súzvuk. Fascinuje ma žena ktorá keď poviem že sa cítim ako veľrybí penis hneď spomenie Murakamiho, keď ako kráľ z Arkádie hneď chápe že nie som ani opitý ani triezvy podľa Orfea a keď spomeniem hraničný prechod z Thajska do Malajzie tak povie s ktorým primárom tam bola 😀 . Proste hovoríme o tom čo nás baví a zisťujeme že je to presne to čo baví aj druhého, v polke vety sa zarazíme a druhý to dokončí.
3 Sex ... ehm hm zatiaľ sme len v teoretickej rovine, tu to môže naraziť ale neviem čo s tým kým to netestneme. Aspoň nás to ťahááá napriek tomu že by ste povedali že takí dôchodcovia by už si mali dať pokoj.
Nečaká odo mňa:
A/. peniaze (robí v dvoch nemocniciach, učí na fakulte, má podiely v zdravotníckych firmárch - tá míňa viac ako ja)
B/ Spoločné bývanie (má rodičov a vlastné deti a trochu sa stará o rozvedeného manžela alkoholika)

Takže asi jej ubližuje jej pocit že ona ubližuje mojej manželke, napriek všetkému, ja nie.

sante81
17. nov 2014

@oldman50plus mal by si prestat počuvat rozum a riadit sa tym čo chce srdce

oldman50plus
autor
17. nov 2014

@maria1989 No radiť druhým a sebe nie je to isté. Ona hovorí že proste ja som iný než akýkoľvek pacient ktorého mala a že proste svoj boj a cestu si musím vybojovať sám. Ona má problém s tým že robí zle mojej žene a asi aj s tým že nie je veľmi profesionálne zamilovať sa do pacienta aj keď kartu sme nezaložili, poisťovne nezaťažili, takže pred zákonom je čistá.

klya
17. nov 2014

@oldman50plus Hor sa do testovania 😀 Ak nebude dobre, ostane priateľka a tu by ti nik vyčítať nemal. Ak bude dobre, tak pochybujem, že ešte budeš premýšľať, špekulovať a radiť sa na fóre 😀

oldman50plus
autor
17. nov 2014

@sante81 V tom mám jasno, ale srdce o tom či sa schovávať pred ženou a deťmi či nie nič nehovorí. Môj problém je ako si to usporiadať a čo komu povedať. Nejaké rady som tu už dostal.

oldman50plus
autor
17. nov 2014

@klya No ale ja pácham duševnú neveru ako sviňa. To by ste videli aký poet napríklad som, Puškin by sa červenal 😀