icon

Posledný rok na rodičovskej: Ako plánovať prázdniny?

14. júl 2024

Ahojte. Som este posledny rok na RD cize mame prazdniny bez problemov kde nechat deti. Vratili sme sa prave z dovolenky pri mori. A mna chytila uplna uzkost co bude o rok. Kam dat deti cele prazdniny. Ze deti uz budu mat prazdniny o nicom. Nudit sa. Budu kade tade u starych rodicov. Ked ja uz budem pracovat. A hlavne to ze uz k moru nepojdeme kedze my s muzom si nebudeme uz brat dovolenku naraz. Nestastna som z toho. Keby tak existovala nejaka praca na doma. Ja som introvert, bojim sa kolektivu, ohovaraciek.

pe_mi
14. júl 2024

@yoxinka jasné, veď moja mama ma cez 60rokov, písala som moje zážitky z detstva
Dedinská knižnica, spolužiaci chodili zase za otcami,čo robili na majetkoch, kŕmili zvieratá a podobne.spoluziakov otec robil na colnici, tiež za ním chodil.na pár hodín.uplne bežná záležitosť vtedy
Pre mňa pekné zážitky veľmi.
A ja dnes dcéru tiež sem tam zoberiem do práce,teší sa z toho, chodí aj k babke do firmy, tiež jej dá akože vypisovať papiere a ide do obchodu kúpiť,co treba , akože dostane dôležitú úlohu.nie samozrejme tráviť tam celý deň alebo celé prázdniny.
To som písala na margo,že aj tak sa deti vedia zabaviť par dní za prázdniny.
Ja to beriem pozitívne a nie že "ťahám decká" do roboty 🤔

autor
14. júl 2024

@1ryba stari rodicia pracuju. A ziadne letne skd nemame v lete

autor
14. júl 2024

@lujza123 dakujem 🙂 Veru zvazuje torty piect. Popri prvej materskej som to robila.

autor
14. júl 2024

@simona20201309 nie je zavisly na mobile a playku. Ma to dovolene len obmedzene. Ked tu ma kamosa ani si na mobil nespomenie.

1ryba
Odpoveď bola odstránená
1ryba
Odpoveď bola odstránená
autor
14. júl 2024

@1ryba ved ja viem ze to prezijeme. Len ten zivot uz bude o nicom.

autor
14. júl 2024

@1ryba myslis ze moji rodicia si mozi kolko dovolenky zobrat? Tiez len 2 tyzdne. A maju celozavodnu. Cize si nemozu diktovat kedy chcu.

1ryba
Odpoveď bola odstránená
kulumulu123
14. júl 2024

Riesenie tu predsa je - dalsie dieta cim skor a mas zasa leto volne 🤷‍♀️🤷‍♀️

autor
14. júl 2024

@kulumulu123 boze tieto trapne pripomienky. Uz si tretia co to tu pise.

zuzitko74
14. júl 2024

Och, autorka, ty máš dnes poriadnu ,,pity party". Zatiaľ si úspešne našla problém na každé riešenie. Tak to skús otočiť a hľadaj riešenie na každý problém.

mamutka
14. júl 2024

Nestresuj dopredu. Tvoj syn bude mať o rok desať rokov, tak bude často doma sám, nájde si zábavu. Dcéru das do denného tábora, bývajú aj pre také máme deti a ona ak bude spokojna v kolektíve, nebude problém.
Možno si prácu ani nenájdeš a bude leto vyriešené. Radšej nelamentuj celý čas na tuto tému, aby ešte nakoniec muž neprišiel o robotu. Ešte si privolas nechcene riešenie na tvoj letný problém z budúcnosti
Vôbec nič pekne vám nekončí. Máš veľmi zle nastavenie. Tuto neďaleko teraz niekto prišiel o dieťa šialeným spôsobom a teba trápi ako poriešis prázdniny. Bud sakra nekonečne šťastná a vďačná že budeš musieť tie prázdniny riešiť, lebo máš dve deti. Uvedom si, že v skutočnosti nemas problém. Máš veľké šťastie že toto môžeš riešiť.

autor
14. júl 2024

@mamutka tu aj zbytocne nieco pisat. Kazdy tu cloveka hned zvozi pod ciernu zem. Kedze tu zena ktora sa nechce co najskor zbavit deti je divna.

maciatkolulu
14. júl 2024

O ničom život by bol,kebyže tráviš prazdniny na detskej onkológii!

zuzitko74
14. júl 2024

Nikto ťa nezvozil pod čiernu zem. Len ťa odmietame ľutovať, lebo naozaj nie je prečo.
Ísť do práce neznamená zbaviť sa detí. Do práce chodíš, aby sa ti muž nezodral, dvaja domácnosť utiahnete ľahšie.

autor
14. júl 2024

@zuzitko74 a ako sa muz zoderie? Do prace chodi rovnako ci som doma alebo pracujem.

zuzitko74
14. júl 2024

Naozaj nevnímaš rozdiel medzi tým, keď máte jeden príjem do rodiny, alebo dva? Vieš aký je to stres pre toho, ktorý to musí ťahať sám? V podstate si nemôže dovoliť ani vyležať chrípku, aby rodina nežila len z PNky.

1ryba
Odpoveď bola odstránená
1ryba
Odpoveď bola odstránená
mamutka
14. júl 2024

Kto sa tu chce zbaviť deti??? Doma si s každým tri roky, to je vramci mliečnej dráhy total luxus. Ja milujem prázdniny s deťmi, ja som človek čo neznáša tie primitívne obrazky na konci leta, kde matky búchaju sampus keď v septembri vykopnú deti do školy, ale človek si to priste poriesi a hotovo. V lete sú dlhe dni, stihnes s deťmi aj bazén a všetko. Čo ti mám pisat? Že sme sa nasťahovali do mesta, kde si obaja nájdeme prácu, kde si dovolenku berieme kedy chceme? Že ja môžem mať čiastočný úväzok? Že možme obaja robiť podla potreby z domu? Že si môžeme obaja v prípade núdze zobrať dieťa do prace? Že sme v lete každý deň o 17.vsetci kdesi spolu a užívame si to? Že ja dovtedy všetko pripravím, keďže mám ten čiastočný úväzok a som s deťmi skôr? Áno, takto to máme, lebo sme na tom dlho pracovali a šli žiť do mesta, ktoré nám toto všetko umožní. Čo teraz? Presťahujete sa aby sa k vám zamestnávatelia nespravali tak ako píšeš? Asi nepredáte dom a neodídete do veľkého mesta. Tak musis proste pristúpiť na riešenia ktoré sa ti navrhujú. Posledná možnost je, že tvoja mamka pôjde do predčasného dôchodku a vyrieši vám všetky prázdniny a škôlkarske choroby.

autor
14. júl 2024

A viete co je najlepsie? Ked sa tu zeny stazuju ako im babky nechcu strazit deti a nezaujimaju sa tak ich tu kazdy zhejtuje ze to nie je ich povinnost, nato maju rodicov atd. Ale zrazu tu mi pisete ze ved k jednej babke, k druhej babke, k svagribej, krstnej. Celu rodinu zamestnat a deti pohadzovat po celej rodine. Ludia maju 2 tyzdne dovolenky a ja im mam deti napchat. Tí ludia chcu ist aj na dovolenku.

mamina7070
14. júl 2024

ty si zjavne leniva nemakacenka

sme ti pisali ze ak babka ch e strazit je to super jed oduchsie ak nie mas denne tabory opatrovatelku zberne skolky striedanie sa s otcom deti ocr sak si vyber co sa tebe hodi alebo ostan proste doma bez roboty a nech vas zivi muz

autor
14. júl 2024

@mamina7070 keby viac zarabal jasne ze by som zostala este doma. Aj on hovori ze skoda ze nema viac, ze som mohla este doma byt. Mali by sme vsetko bez starosti. Prazdniny, choroby skolkarske...

ibatanecnica
14. júl 2024

My nwhovor ze starinrodicia nemaju dovolenku. Uz to tahas do takych extremov

autor
14. júl 2024

@ibatanecnica maju. 2 tyzdne celozavodni ked moj muz. A idu vtedy aj do Tatier na par dni.

ibatanecnica
14. júl 2024

Zaujimave. Tak.nech si tvoj muz.prelozi dovolenku

autor
14. júl 2024

@ibatanecnica poznas pojem celozavodna dovolenka? Zavod sa na 2 tyzdne zavrie. Vyroba nejde. Nikto tam nie je

1ryba
Odpoveď bola odstránená
1ryba
Odpoveď bola odstránená