Postaviť dom vedľa svokry
Ahojte. Chcem sa opytat ci su tu nejake zeny, ktore si zazili byvanie so svokrou a potom byvali samy ale prisiel cas postavit dom a jediny volny pozemok (rozumej zadarmo) je ten vedla domu svokrovcov. A ide o to, ze teda so si svokrou nerozumieme. Jasne navonok sa bavime a sem tam postrazi deti ale nemusim ju a ona mna tiez ne. Nechcem tam byvat lebo predsa len ich bordel za domom bude aj moj bordel a aj ked budeme mat vlastne oplotenie tak furt budu vidiet ci sme doma abo kto k nam prisiel na navstevu a co robim atd. Ale muz tvrdi ze to aj tak bude nas dom a zavrem sa v nom a mozem kaslat na to co si o mne mysli jeho mama. Tak teraz neviem no.. ake su vase skusenosti??
Nie nadarmo sa hovorí " ANI ZADARMO" 😂😂😂
Ja by som do toho nikdy v živote nešla...pred svokrou ani plot ani dvere ani nič nestačí 😤
@letnakrasa tak ako vravia baby, ak si nerozumiete a aj keby ste si rozumeli je to blizko a budete stale pod kontrolou, co nie je prijemne ... iba ak by vam ten pozemok dala, postavite tam dom a predate 🙂 a kupite iny niekde na druhom koci dostatocne daleko .... ja malo takych babiek, ktore sa nemiesaju do zivota druhym, nechcu radit a pomahat bez poziadania, tak to by viedlo len ku konfliktom ...cize ak chcete ma vlastny zivot radsej ist prec .... sama vies ci sa s nimi citis dore ci nie .. a ci chces s nimi zdielat sukromny zivot ...
svokru čo najďalej od seba... moja bývala na vedľajšej ulici, a aj tak sa starala do všetkého, tak sme sa rozviedli...
Nieeeeeeeee!!! Zijem tak uz 10 rokov, pozitiva ziadne, len negativa, nikdy viac, radsej by som bola v bytovke.
@bianka532 a čo tak, aby boli aj normálne nevesty? Lebo čo tu väčšinou čítam,tak každá chce u nich bývať, prestavby kadejaké a ešte aj prevychovať samú svokru. Niekedy by fakt nezaškodilo trošku pokory, keď k niekomu prídu s igelitkou, aby mali aj trochu slušnosti a vďačnosti.
A obzvlášť nepochopím, keď sa niekto sťažuje, že roky tak býva a otrasné, že sa nepostaví a nejde inde. Snáď ich tam tie svokry nepriklincovali.
@letnakrasa ahoj neviem aky mas vztah so svokrou, ale mysli na to ze sa casom menia a taky Dom Len tak lahko nezmenis... Ver mi cim dalej tym lepsie!!!!
Rozum sa mi zastavuje keď čitam čo všetko sa tu popísalo. Veď ste všetci dospeli . Treba sa nejak dohodnuť . Úplne chápem manžela že nechce kupovať pozemok keď jeden má. Ja by som radšej ušetrila na ppzemku a zainvestovala viac do domu ako mala malý domček na samote .
@letnakrasa napíšem Vám svoju skúsenosť. Muž býval s rodičmi. Bol sám . Dom je veľky. Začali sme randiť, tak sme začali spolu žiť a bolo to hrozne (mala som 24r) tak sme si hore začali všetko prerábať. Z pôvodnej jednej spalne a pracovne máme hore urobené samostatné bývanie so všetkým . Tiež som tu nechcela byť ale hore mame uplne samostatne bývanie. Keď sa mi niečo nepáčilo NIKDY som nebola ticho a ozvala som sa svokrovcom . Taketo tiche burky vedu len ku problemom medzi Vami a manzelom lebo "Tvoja matka hento. Tvoja matka tamto." (Tak to bolo u nas ) 🙂 Dnes mam od nich pokoj .
Ja by som na Vašom mieste hľadala spôsob ako s nimi výjsť aby ste boli spokojny všetci a nehľadala by som zatrpknute ženy kt svoje svokry obchadzaju naďaleko. Ste dospela, spravajte sa rozumne ♡
@letnakrasa samotný dom stojí veľa peňazí, chces šetriť na tak dôležitom faktore ako je pozemok? Potom radšej nestavaj... Pozri ten dom stavias aby si v ňom bola šťastná NEPODCENUJ výber pozemku
@axusha nehnevaj sa ale keby si mala na výber žiť dvojgeneracne alebo si postaviť dom určite by si stavala... A keby si mala na výber aj pozemok kúpiťi iný ako ten od svokry išla by si dotoho...
Koľko takých ľudí poznám čo žijú v dvojgeneračných domoch a každý sníva o vlastnom bývaní vlastnom dvore .. od každého počúvam že je to o prispôsobovani sa. Či už z jednej alebo druhej strany...my sme tak žili tiež.. mali sme možnosť tam ostať bývať aj sme to prerobili tiež vrch kopec peňazí odišlo ale muž sa rozhodol že radšej vlastny dom. chcel ušetriť tak zvažoval rodičovský pozemok .. nakoniec sme kupovali pozemok o ulicu dalej... Nevieš si predstaviť ako to pomôže tým vzťahom keď si každý rieši svoje na vlastnom pozemku vo vlastnom dome... A žiadne tiche búrky už nie sú lebo nie je dôvod... Proste sme sa odsťahovali kúpili si pozemok ďalej od nich a postavili 🏠... Svojho svokra a svokru rada privítam v našom dome a urobím im aj kávičku a pohostenie... Vzťahy sú super dokonca ešte lepšie keď sa toto všetko udialo... Na Tom pozemku by som nešetrila šak tam budete bývať celý život...
@letnakrasa a ešte ani rady tipy čím ďalej tým lepšie si neber k srdcu... Šak ste rodina.. my si navzájom so svokrou pomáhame chodíme jedna druhej na nakup keď tá druhá nestihne, uvaríme jedna druhej a veľa ďalších veci
Mi sme pred dvoma rokmi kupovali byt, našli sme jeden krásny všetko tip top. Jediná chybička krásy bola, že svokra býva o dva vchody ďalej. A to rozhodlo, asi by som to nestrpela ak by mi svokra videla až do tanierov...
Po pravde cim dalej tym lepsie to už radsej bytovka
@letnakrasa my byvame vedla svokrovcov 12 rokov a ideme v zahrade stavat...nemame problem, kazdu stredu nam vecer strazia 3 deti a aj navyse niekedy...a v nedelu sme u nich vsetci na obede...za tych 12 rokov neviem ci som 5x varila v nedelu obed...ale pokial by som si s nimi nerozumela, nehrozi aby sme tam stavali....
Nie, prosim nie!!! Nerob to!!! Mi sme mali rovnaku moznost,ale kedze priatel vedel aky mam s nou vztah,tak porozumel, ze to nestoji za ziadne prachy sveta. Sme sice v rovnakej ddedine,ale dost daleko, ze ju vidim asi raz za 1-2 mesiace kvoli nejakej oslave. Po piatich smutnych rokoch som teraz naozaj stastna. Vet tomu ze to nebude dobre. Skus muzovi dat nejaky argument ohladne nevhodnosti pozemku
@bianka532 na dovolenke to je iné. Týždeň vydržíš 😉
...myslíš,že svokra Ta tam chce?...možno je to obojstranné a v kútiku duše dúfa,že si postavíš chalupu kdesi v tramtárii ,aby Ta nemala na očiach.....😀
...to,len na margo "téma svokra"...lebo všetky ste tu také terorizované svokrami😂 ....len ,aby ste vy boli dobrymi svokrami pre svoje nevesty a zaťov 😀 si pomyslíte,za pár rokov,ako Vás tu na koni prepierajú 😀😂
niektorí ľudia možu dať človeku aj posledné,aj tak sa nezavdačia....🙄
to aj tak teraz vyzerá,každy s každym rozhádaný na opačnom konci sveta,žiadne rodinné vzťahy....čo je toto za doba😖..každy sa každému vyhýba...😕
@bianka532 čo je to "normálna svokra"? Lebo podľa mňa vzorec neexistuje. Musí si s nevestou "sadnúť". Ak je svokra starostlivá a nevesta chce všetko robiť sama a odmieta pomoc= zlá kombinácia. Ak svokra necháva žiť mladých svoj život a nevesta očakáva pomoc, je stratená= zase zlá kombinácia 😕 A každá si myslím by sme chceli byť taká svokra, akú sme vždy chceli mať. Ja som napríklad dosť otvorený, slobodomyseľný človek, ktorý nedbá na konvencie. Mám široký záber záujmov, veľa čítam, rozmýšľam a zisťujem koľko veľa toho o živote ešte neviem a zdá sa ani nebudem 🙂 Moja svokra naopak, upätá dedinská ženička, ktorá veľmi dbá na to, "čo povedia ľudia", nepripustí si nikoho, rieši ako kto vyzerá, manipuluje s každým, akoby nevedela aká je prehliadnuteľná a teší sa, ako jej to vychádza, keď jej synovia rezignujú a myslia si svoje, ale z úcty k matke sú radšej ticho. Ona sama ale nedbá na to, akú morálku v skutočnosti žije. Ošklbala by aj vlastného brata a ak človek nie je pekne "inteligentne" oblečený, je to u nej chudák. Prosto, taká jednoduchšia. Mám ale tušenie, že presne taká nevesta sa mi aj ujde 😂 a zopáknem si výcvik tolerancie 😂
Ak sa nemáte v obľube a vadia ti na nej veci už teraz, tak to určite nerob. My máme so svokrou skvelý vzťah, rok sme u nej bývali aj s dcérou. Potom sme postavili dom vzadu na jej pozemku a prvý týždeň sme sa vôbec nenavštevovali 🙂 Každý chcel mať svoj pokoj. Ona je vdova, ale má kopec známych, kamaratiek, rada cestuje. Môj muž je jej jediný syn, napriek tomu vychádzame super. Ak ma niečo trápi a nemám poruke kamošku, zavolám ju na kávu. A ona pride aj s flašou vína v ruke. Držím palce pri rozhodovaní a všetkým dobrým svokrám nazdravie 🙂
Dakujem vsetkym za komentare, aj za povzbudenia aj za kritiku, kazda sme ina a kazdej sa paci/vadi nieco ine. Vec sa ma tak, ze sme sa rozhodli nestavat dom vedla svokrovcov. Jednak ma manzel este troch mladsich slobodnych surodencov a jednak sme to skusili vziat z opacnej strany-ako tu niekto mudro napisal- ani svokra mna by nechcela vidiet kazdy den lebo vieme od kamaratov, ze sa svokra vyjadrila po nasom odchode z ich domu ako si vydychla a je jej lepsie. Takze hladame pozemok a ideme kupit ci uz v dedine svokrovcov (ale dostatocne daleko od ich domu, prec z vyhladu) alebo v dedine mojich rodicov. Bude to takto lepsie. 🙂
Ja mam tiez taku svokru, pofla jej svagriny sa mi msti za vsetko co jej robila svokra tak.si to vyzieram ja, je to ... Riadna vlastnu vnucku nema rada ani na nu neda pozor ze kazdy sa ma postarať o svoje
@letnakrasa tu ide o to ze nie kazda nevesta je na noze so svokrou,ale je to oboistranne komplikovany vztah. A ked si s nou nesdnes,tak si nepomozes ze postavis dom vedla nej,ktory vam da zadarmo. Este by mohli byt vycitky,ze ved vam dali pozemok,mas byt vdacna. Ja som si to zazila,ked priatelovi pozicala jeho mama peniaze 5000€, a ked sme im oznamili ze chceme sa osamostatnit a zacat stavat. Tak jasnez vycitky, ze ako si to dovolujeme ich opustit,kto sa bude o nich starat, to maju dalsie dve deti,co ziju same, a ked priatel odisiel z kuchyne,tak mi splechla do tvare,ze ako chceme stavat ked od nej ma pozicane peniaze,ze to nedame. Do tyzdna tie peniaze mala. Moh drahy bol v tom ze to ma cas. A postavili sme bez akejkolvek jej pomoci,lebo sme na to neboli odkazany. A tomu vsetkemu predchadzalo kopec vycitiek a hadiek,ktore vyvolala ona.
Ja mam velmi dobru svokru, ale tiez si myslim, ze nejaky odstup treba mat 😂 takze ja by som do toho nesla a radsej postavila dom o nejaky kilometer dalej 😂

@stanka2612 ja som pri rodicoch zika pol roka aj z muzom a dcerou a ano, nikdy viac 😁. Byvame momentalne na druhom konci mesta a celkom nam to vyhovuje 😁