icon

Postaviť dom vedľa svokry

letnakrasa
6. sep 2018

Ahojte. Chcem sa opytat ci su tu nejake zeny, ktore si zazili byvanie so svokrou a potom byvali samy ale prisiel cas postavit dom a jediny volny pozemok (rozumej zadarmo) je ten vedla domu svokrovcov. A ide o to, ze teda so si svokrou nerozumieme. Jasne navonok sa bavime a sem tam postrazi deti ale nemusim ju a ona mna tiez ne. Nechcem tam byvat lebo predsa len ich bordel za domom bude aj moj bordel a aj ked budeme mat vlastne oplotenie tak furt budu vidiet ci sme doma abo kto k nam prisiel na navstevu a co robim atd. Ale muz tvrdi ze to aj tak bude nas dom a zavrem sa v nom a mozem kaslat na to co si o mne mysli jeho mama. Tak teraz neviem no.. ake su vase skusenosti??

1andrea111
6. sep 2018

@letnakrasa tak podľa toho čo píšeš to vyzerá na depresiu, ale zase ak je taká ako píšeš, môžeš byť rada, že sa Ti nebude do ničoho miešať, lebo to je najväčší problém. Tu to vyzerá tak, že sa so svokrou bude dať, že Ty budeš tá, čo by mohla riadiť. A keď bude na dvore bordel, nemôžte poupratovať im vy? Zrejme Ti zostanú na doopatrovanie, keďže budeš nablízku.

ajsha123
6. sep 2018

necitala som všetky názory. Trošku z pohladu na budúcnosť. Mam znameho, ktoreho mama uz ma starecku demenciu, ale odmieta odist zo svojho bytu (nerieste tu prosim, ze by ste ju premiestnili nasilu). Ten známy býva v tom istom meste, ale v inej časti, o mamu sa treba starať nonstop, tak sa u nej strieda si svojou sestrou, chodí k nej na tyzdnovky... manzelka, cize nevesta je doma, vsak ma deti, aj ked uz dospele... O co lepsie by sa im staralo o starú mamu (svokru), keby byvala blizko, povedzme vo vedlajsom dome? caka nas to viacerých, nie každý bude môcť a vediet... dat rodicov do domova... viacerí sa budeme o rodicov starat. Syn sa stara o matku, nie nevesta o svokru... Mozno sa aj tvoj manzel bude chcieť postarat o rodicov, potom budes rada, ze ste velmi blizko, ale nie az tak, aby byvali u vas...

maxi2
Autor odpoveď zmazal
saja1
6. sep 2018

@letnakrasa predajte ho a kúpte si inde 🙂

ollynka
6. sep 2018

@letnakrasa pokiaľ si bývala so svokrou tak si myslím, že si vieš aj sama odpovedať. A to že ti svokra bude pozerať do dvora, tak to ti budú aj susedia a tí budú menej lichotiví ako tvoja svokra.My máme takých susedov, ktorí sa smejú ked mi pracujeme a ona stojí na balkone cipká sa usmieva sa ,pozerá na môjho muža ako píli drevo. Samozrejme muž otočení chrbtom k nej. O ostatných problémoch ani nebudem hovoriť, len aby si neskočila z blata do kaluže.

ollynka
6. sep 2018

@letnakrasa tvoja svokra nepriviedla tvojho manžela na psychiatriu, moja už áno.

dolynkag
6. sep 2018

@letnakrasa môžem sa opýtať na vek svokry?

ollynka
6. sep 2018

@dolynkag 63 rokov, prečo sa pýtaš? v produktívnom veku ešte pracuje

letnakrasa
autor
6. sep 2018

@dolynkag ma 53rokov, este daleko do staroby..

ollynka
6. sep 2018

@dolynkag to nebola otázka na mna , pardon ,...

caroline_
6. sep 2018

Toľko tém ohľadne svokry... Z vlastnej skúsenosti viem že už by som nebývala ani v rovnakom meste :D

aamanda
6. sep 2018

@letnakrasa my sme tiez postavili vedla svokry. ale keby som sla stavat este raz, asi to neurobim. sukromie ziadne. ani neviem kedy pridem. ked mam zamknite, telefonat, kde sme ked je zamknute, videla som tu nejake auto, tak som sa prisla pozriet koho tu mas,...na zaciatku som musela byt velmi zla a stanovit nejake hranice. deti mi tam uyekaju kukat tv. ja navarim, ona im donesie nieco ine a ja nervy. tak niekedy toa vyhody, ale nevyhod je asi viavej. ani deti nepostrazi. ono clovek vnima viac to zle ako to dobre. ak je to otazka penazi, nemas moc na vyber, ale ak mozete kupit iny pozemok, nevahala by som.

dolynkag
6. sep 2018

@letnakrasa len preto, že takto funguje ze telka a tak, to je ešte mladá, nemá záľuby žiadne?

letnakrasa
autor
6. sep 2018

@dolynkag nema. Knihy necita, nikde nechodi, kamosky nema.. ved som tam zila 1,5roka tak som videla. Prisla z roboty a sadla za TV. Ked uz musela nieco navarit (malokedy) tak si doniesla zemiaky pred telku a skrobala ich tam (aky narobila bordel nemusim pisat). To malo co varila skoro vzdy pripalila - ved sedela za telkou a az smrad ju upozornil ze jek vyvrela voda/vypek.. mo hruza. Ked mi strazila babatko tak vzdy ked som sa vratila mala ho v perinke na rukach v kresle a kukala telku. Vzdy. Katastrofa proste... kreslo pred telkou je jej kralovstvo. A co mna vzdy vytacalo do nepricetna bolo, ze vzdy ked som upratovala tak v kresle v medzerach skryvala postrkane pspieriky od keksikov, cokolad.. prazdny bal od dezertu pod kreslom (uzasna skrysa! ) a takto bez hanby zakazdym... ked som uz nevydrzala a poslala muza nech jej daco povie ta ona mu povedala na to, ze isiel dobry film tak si to tam odlozila a potom zabudla vyhodit. 😀 ano neuveritelne a takto funguje a preziva zivot dospela zena... smutne

staniica
6. sep 2018

Ja by som vedela rozpravat ako dopadla moja mama s byvanim u svokry a sama by som to tak nechcela a ani u nasich by som nezostala... a predsa som kusok od tej svojej. Ono velmi zalezi od povahy, ci su este v produktivnom veku, ked maju este nejaky ten svoj zivot, tak ho dopraju aj Vam a budu radi, ked sa ani vy nebudete miesat do ich sukromia... To je samozrejme ideal. Je to kazdopadne na zvazenie, hlavne ak si uz teraz nerozumiete, casom to moze by len a len horsie.
Ja sa zatial nestazujem, ked sme dom kupovali, tiez som mala velke obavy, skrz skusenost mojej mamy, no manzel aj pred nimi "zasrandoval", ze ak budu u nas casto, staviame betonovy plot a kupujeme dobermana 😁 sme cez ulicu, ale nie domy oproti sebe, takze do kuchyn si nevidime, iba my im do zahrady, coz je vyhoda pre nas 👍 ale nemame sa problem navstivit, uhostit, povymienat recepty, aj domaci lekvar napr. 😀 ale je to v primeranej norme, kazda mame svoju domacnost, o ktoru sa treba starat... uvidime co prinesie staroba, kedze je manzel jedinacik, bude doopatrovanie na nas a budeme to mat aspon naskok... tolko pohlad odo mna. Kazdopadne, ak by bol nejaky naznak, ktory by zasahoval prilis do mojej psychickej pohody, nevahala by som... ale ja vela znesiem... rozhodnite sa spravne, drzim palce 🍀

inngrid
6. sep 2018

Ja mam velmi rada svoju swokru fakt ze jo a mam v ppane s nou byvat 🙂

letnakrasa
autor
6. sep 2018

este napr. dodam, ze s muzom som chodila pred svadbou 6rokov a teraz sme manzelia uz 3roky a za cely ten cas som v zivote netelefonovala so svokrou. Nikdy. Ona asi nema ani moje telef.cislo.. je mi do placu ked mi kamosky hovoria ze si zavolaju so svokrou a poradia sa s nou nieco alebo ze k narodeninam si zavolaju.. ja som so svojou nikdy nevolala a ani nebudem, neviem si predstavit co by som jej povedala a ona aj tak na vsetko odpovie "neviem, ta tak, hm" a neopatuje otazku takze o nicom sa je rozpravat s nou. Zavidim tym co mate svokru za kamosku..

emmi101
7. sep 2018

@letnakrasa Nie každý ma to šťastie že natrafí na dobrú svokru, no môžeš byť rada že máš takúto svokru a nie ešte horšiu. Lebo ti poviem, veľa žien by mohlo závidieť práve tebe že by kľudne s tebou vymenili :D :D :D

lenadka
7. sep 2018

@letnakrasa kolegyňa si tak postavila dom vedľa svokry a potom sa stále rozčuľovala, že ju mala furt u nich a dirigovala ju, že čo má takú zarastenú záhradu a čo tam treba porobiť 😀 tá tvoja asi nezodvihne riť od telky, ale čo ak? Vaše súkromie je potom v ....

blondi2
7. sep 2018

Jednoznacne by som v svokrinom susedstve nestavala. Ani za cenu, ze si budete musiet kupit pozemok inde a takto by ste ho mali zadara. A ked navyse mate vztah aky mate, tak nie je o com. Ja byvam 4km od svokry a aj to sa mi neraz zdalo prilis blizko.

evitka83
7. sep 2018

@letnakrasa NIC nie je zadarmo 😉 to zistis asi casom, ak tam postavite. V tvojom zaujme, dufam, ze nikdy 😁

dolynkag
7. sep 2018

@letnakrasa smutný prípad, je mladá, takto žiť v jej veku by som nechcela, mam o desať menej ale nechystám sa veru, držím palce pri rozhodovaní

bianka532
Autor odpoveď zmazal
jankavt1
7. sep 2018

Kym postavite dom bude to trvat par rokov a ked ma svokra so svokrom uz po 70tke.... tak moze tvoj problem poriesit aj priroda sama....

kotatko201
7. sep 2018

@letnakrasa ahoj my byvame takto vedla rodicov sice je to nevyhoda ze vedia o vsetkom co sa u nas deje a obcas si prajeme aby sme byvali aspon na konci dediny, ale vdaka bohu byvame vedla a mame o deti postarane a nemusime sa bat co je s nimi lebo vieme ze su u nas na dvore alebo u babky.... za nas je to 50% na 50% ale to ma asi kazde byvanie... druhych rodicov mame 160 km daleko tak aspon tychto mame blizko a deti poznaju poriadne aspon jednych starych rodicov... a ak sa posnazite tak postavite aj do roka ako my... a to svojpomocne bez firmy... da sa to vela stastia...

sasa1310
7. sep 2018

@letnakrasa to ako tvoja svokra žije, to je jej vec. Žila tak predtým ako si ty prišla do rodiny a žiť tak bude aj keď sa to tebe bude páčiť alebo nie. Nechápem takýmto príspevkom, kedy niekto opisuje ako žije jeho svokra ako sa chová a pod.
Mne napr. je jedno čo si svokra doma robí, či si upratuje po sebe papieriky alebo nie. Je to JEJ život. Jej vec.
A keď rozmýšľate nad spoločným bývaním na jej pozemku, tak sa musíte prispôsobiť vy a nemyslieť si, že zmeníš správanie dôchodkyne. Nie všetci sme rovnakí, ale rešpekt by mal byť.
A ak ti to tak strašne vadí ako sa chová a že sa k sebe nemáte, tak nechápem, načo tam aj rozmýšľate, že by ste bývali.
Ja si s mojou telefonujem všetko fajn, ale nebývala by som s ňou. Ani s mojou mamou. Lebo viem, že v určitých veciach by mi vadili, tak ako tebe tvoja s papierikmi. Ale nemám zasa právo riešiť ako sa chovajú. Ani keby som bývala u nich. To už duplom

lucilaines
7. sep 2018

Trocha mimo temu, tiez by som nebyvala so svokrou ani s vlastnou mamou a to mam dobry vztah s oboma..ja len tak rozmyslam, tersz cakam prve babatko, chlapca a ked tu citam tieto temy, neda mi si nepredstavit, ze raz ja budem na mieste tej svokry a rada by som mala mozno deti pri sebe ale nebudu chciet a budu sa o mne takto vyjadrovat..a je mi z toho trocha smutno

staniica
7. sep 2018

@letnakrasa manzelstvom si neberiete len muza, ale scasti aj jeho rodinu, takze ak bola takato aj predtym, nezmenite to... rozhodne prejavuje znamky depresie, co na to manzel, jej syn? snazil sa niekedy pomoct, aby zila plnohodnotnejsi zivot? to ze nema kamaratky je len dosledok takehoto stavu... ale to uz je diskusia o inom... kazdopadne je to zena, co Vam vychovala manzela, aj na to netreba zabudat, nech je akakolvek.

norikaro
7. sep 2018

@sasa1310 Tiez mi je uplne jedno, co svokra doma robi a aky ma system napriklad v upratovani. Kazdy sme iny a netreba zabudat na to, ze je to matka jej muza, ktoreho lubi, takze by nezaskodilo trocha ucty voci nej 🙂

caroline_
7. sep 2018

@lucilaines ale tie svokry si za to môžu samé