icon

Povedala som manželovi, že som s ním len kvôli peniazom a bývaniu

30. aug 2025

Myslite si, ze som nieco zle povedala? Mame 2 deti spolu, hadky kazdy den, v priemere 3hadky denne. Neni dna, aby sa nieco neriesilo. Uz nevladzem, furt som len ja na vine (z pohladu mojho muza). Ja ked sa zacnem v niecom obhajovat, tak mi zacne hovorit, ze ja som najdokonalejsia zena (ironicky). Vzdy som bola taka, ze pri vymene nazorov som kricala. Teraz som uz viac menej ticho, maximalne sa snazim obhajit, kedze stale vsetko dava mne za vinu.

Tak som mu povedala (som momentalne na RD), ze som s nim kvoli peniazom a byvaniu. Ze keby chodim do prace a som financne sebestacna, tak by som s nim nebola, lebo je toho uz vela. Na to sa urazil, nechcel so mnou ani komunikovat a to som si myslela, ze mu nieco docvakne v hlave. Tak ma poslal, ze si mam ist hladat chlapa takeho, ktoreho nebudem mat len pre peniaze. Ja som sa mu to snazila dobysvetlovat, ze proste ho lubim, ale ze je toho vela. Ze je furt urazlivy, na vsetkom sa vytoci, nervozny a nervaci. A ze keby sa trosju uvedomi, tak by to bolo ine. A jeho reakci: tak ja mam byt normalny a ty budes kedy normalna?

Minule sme boli na detskom ihrisku a po chvili tam uz bol nervozny, ze on uz chce ist domov, ze ma robotu (na dvore). Potom som mu nieco chcela ukazat, ale dlhsie mi to trvalo, popri tom ja som sa tesila-co aj videl na mne-ked mu to ukazem a uz mal problem, ze mi to trva 10minit a ze on za ten cas moze nieco spravot a nie sa kukat na mna.

Strana
z3
eeffka
30. aug 2025

2x meraj a raz rez, nenormalna laska to musi byt

autor
30. aug 2025

Dnes sme isli na rodinny vylet a kymsme sa vychystali, tak na mna vysiel cas ako na poslednu. Chcela som sa rychlo namalovat a on zatial cakal aj s detmi. A uz bol skysnuty na posteli, ze ako dlho sa este idem malovat, ze zase musia na mna pol hodinu cakat, lebo sa musim malovat.
Ja uz neviem, podla mna toto nema vyznam. Ubija ma to. Furt aj nejak komumikujeme, ale on si neprizna ziadnu chybu, furt len ja som na vine....

deti95060810
30. aug 2025
@anonym_autor

Dnes sme isli na rodinny vylet a kymsme sa vychystali, tak na mna vysiel cas ako na poslednu. Chcela som sa rychlo namalovat a on zatial cakal aj s detmi. A uz bol skysnuty na posteli, ze ako dlho sa este idem malovat, ze zase musia na mna pol hodinu cakat, lebo sa musim malovat.
Ja uz neviem, podla mna toto nema vyznam. Ubija ma to. Furt aj nejak komumikujeme, ale on si neprizna ziadnu chybu, furt len ja som na vine....

@anonym_autor on je nervózny a ty urážlivá.
deti to asi nemajú ľahké pri vás. čím skôr do práce ak sa ti dá

autor
30. aug 2025
@deti95060810

@deti95060810 praveze mne sa nezda, ze by som sa urazala.

anonym_988183
30. aug 2025

Ked niekam ideme na vylet vstavam prva aby som sa stihla namalovat a aj jedlo nachystať. Na ihrisko chodí muž a ja doma cvičim😃.

anonym_d32c8f
30. aug 2025

Proste si žena, ak idete niekam, musiš vstávať skôr aby si všetko stihla. Ja vstávam aj hodinu skôr aby som sa v klude nachystala, namalovala, zabalila a potom prídu ostatní, lebo potom je už chaos, muž sedí pol hodinu na WC, deti behajú hore dole, raňajky

sisska96
30. aug 2025
@anonym_autor

@deti95060810 praveze mne sa nezda, ze by som sa urazala.

@anonym_autor ne viem keby ti muž povedal že je s tebou iba preto že ho živíš, tak asi by bola 3 svetová vojna

anonym_d85b9d
30. aug 2025

Urob službu sebe aj manželovi - rozvedte sa a bude pokoj

pribinak
30. aug 2025

To bolo veľmi hlúpe niečo takéto povedať. Ak si ho chcela ponížiť až na samu zem, tak sa ti to podarilo 😳😳😳

janinah
30. aug 2025

Nikdy sme neboli obaja na ihrisku,ten druhy vzdy nieco uzitocne robil inde.A chodim nenamalovana,usetrim čas,peniaze a ešte sa ma nik nezľakol.Na vylet chystam vsetko doteraz,muž len sadne do auta,mna to totiž bavi..A povedat mne niekto toto co ty manzelovi tak ideme od seba.Nasilu nikoho drzat nebudem,kufor mu zbalum,dverw otvorim a zaželam veľa štastia.Mala by si sa ospravedlnit.

kaca222
30. aug 2025

Áno, veľmi zle si povedala. Toto keby mi muž povedal, neviem, či by to nebola konečná. Ale vy máte očividne iných problémov dosť, asi si rôzne veci hovoríte na dennej báze 😀 takže u vás vôbec nejde o túto jednu vetu

gribka1
30. aug 2025

Nečudujem sa, keď si už dlhšie pod tlakom a chceš, aby pochopil, že niekde je chyba, povieš aj čo nechceš. Aj horšie. Ono by sa to dalo aj vyriešiť, len ochota by mala byť u oboch. Ak ty chceš nájsť dôvod toho, prečo sa tak správa a on nechce, tak ťažko niečo vyriešite. Či vieš, čo mu vadí? Ináč, ak ti to pomôže, tiež by som asi povedala niečo aj horšie aby sa spamätal.

reanda
30. aug 2025

nelubis ho, neklam sa.. chcela by si, ale na to by si potrebovala, aby bol iny..no ale on iny nie je a ani nebude.. takze ziadna laska.. a ani on ta evidentne nelubi, tiez mu neprides normalna taka, aka si .. takze?
ze si mu povedala, ze si s nim momentalne uz len pre peniaze a byvanie, znie mozno kruto, no ale co s tym, ked je to pravda? ktovie, co by z neho vypadlo, keby on pravdu povedal..
a ci si nieco uvedomi? nemyslim.. co by si mal uvedomit? ze potrebujes, aby bol niekto iny? a co by s tym asi tak urobil?

sono2
30. aug 2025
@deti95060810

@deti95060810 no lenže toto poznam aj ja. To nemá nič spoločné s robotou. Mam tiež muža co okolo neho dosť skáčem, pracujem, starám sa komplet o chod domácnosti a v sobotu keď niekam ísť alebo proste situácia ako autorka, vychystam celú rodinu a keď ja, tak, koľko to ešte bude trvať.

anonym_9fe843
30. aug 2025

@anonym_autor takto si ho len urazila a nič nevyriešila, skôr vyrobila veľký prúser. Skúste si sadnúť k jednotlivým dôvodom hádok, nájsť, kde je skutočný problém tej hádky a nájsť nejaké riešenie. Napríklad to ihrisko - ak chce ísť domov robiť, nemôže ísť skôr a bez vás a vy potom prídete za ním? Atď. Postupne krôčik po krôčiku každú jednu hádku, keď vychladne, skúsiť rozanalyzovať, kde bol vlastne problém. Lebo u nás obdobne, lev je muž nervózny, tak niekto z nás dostane zdžubung, ale večer, keď sa situácia ukľudní, tak mu to vysvetlím zo svojej stránky, že halooooo... To čo bolo zas????? Ale to už musí byť kľudný a v pohode. Keby som to riešila za horúca, tak je hádka na stole a to sa mi už po 20r. manželstva jednoducho nechce. Takto keď vrčí, tak sa mu snažím skôr navrhnúť priamo riešenie, napríklad v prípade ihriska - veď choď domov, my prídeme trošku neskôr, keď sa malý dohrá, atď.

euka210
30. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor aj ja som vychystana ako posledna ked niekam ideme, lebo chystanie deti a veci je najviac na mne. Uz som si zvykla, ze moj niekedy frfle, ze sa nevieme nacas vychystat a dlho nam to trva, ale ze by som bola ja na vine, to nepovie nikdy.

tiika
30. aug 2025

@anonym_autor mna by sa ta veta hlboko dotkla, aj keď rozumiem, že ta veľmi trápia hádky a narušený vzťah s manželom.
Príčinou týchto nezhôd býva práve spôsob komunikácie. Veľmi časté je vo vzťahoch vzajomne obviňovanie a následné obhajovanie, hádky. Da sa to zmeniť, i keď nie zo dňa na deň. Namiesto hľadania vinníka, pomenuj problém a nasledne sa prenes pozornosť na jeho riešenie. Nám to veľmi pomohlo.
Napríklad s tým malovanim, keď ti začne vyčítat, že ti to dlho trvá. - Vidím, že si nervózny a chcel by si už ísť. Asi chceš, aby som to čo najviac urýchlila.
Namiesto obrany opis iba realitu: áno, v izbe sa svieti/riad nie je umytý/chlieb nemáme a nasledne môžeš prosím zhasnúť/idem ho umyť/cestou na ihrisko ho kúpim.

nin12345
30. aug 2025

@anonym_autor pozri pokiaľ si mu povedala pravdu tak je to fajn. Ja to chápem. Si z neho už total vyčerpaná. Neviem aké máš staré deti ale zamyslela by som sa či by si to predsa len s nimi nezvládla aj sama. To ostávanie s mužom len kvôli zlej finančnej situácii úplne chápem ale bude ťa to ničiť naďalej... A on nech sa odúva. Keď už aj takáto veta preňho nie je hnací motor niečo na sebe zmeniť tak potom asi nič. Znie to tak že vy spolu nebudete žiť do budúcna aj tak

beata_k
30. aug 2025

@anonym_autor No pozri, ma to aj vyhody. Kedze sa s tebou nebavi, tak zajtra sa nepohadate 🙂
( Pripravujem sa ako prva ked chcem byt za peknu. Ak idem posledna, tak sa neupravujem nejak extra.)

dzulli1980
30. aug 2025

Pozri sa ... vzťah je o dvoch ľuďoch, keď to nefunguje, nikdy nie je na vine iba jeden ... mne keby povedal partner, že je so mnou len kvôli bývaniu a peniazom, nie že by som sa len urazila, poslala by som ho do zadku ... naučte sa komunikovať ako dospelí ľudia, robiť kompromisy, vzťah nie je JA a ON, ale MY.

malinkajozka
Odpoveď bola odstránená
miadi
30. aug 2025

Tebe sa zda ok co si mu povedala a cudujes sa ze je urazeny ? Ved uz asi nic horsie si mu nemohla povedat . A hadky si zvykla riesit krikom to tiez nie je vyhra to je pokrok ze uz nekricis . Pol hodinu aby cakali deti s muzom koli make upu sa mi nikdy nestalo u nas sme prvy ready ja a deti skor cakame na chlapa . Neviem pozri sa na to aj z tej druhej strany aj jemu vselico vadi na tvojom chovani . Takze chyby urcite robite obaja . Ked mate deti urazat sa a hadat pre vyslovene malichernosti je detinske.

sevrin
30. aug 2025

@anonym_autor ale tak bola si voči nemu úprimná. To bol len prvý krok k tomu, aby si si našla nové bývanie a dobré zamestnanie a on novú ženu, ktorá nebude s ním len kvôli peniazom a bývaniu. Držím palce!

laila22
30. aug 2025

@anonym_autor múdro si to poriešila..

anonym_5e505f
30. aug 2025

@anonym_autor chápem vás a vašu frustráciu. Nešťastná veta, že ste s ním len pre peniaze, aj keď chápem vás fakt.
Sadnúť a dlho dlho sa rozprávať.

anonym_e4aa41
31. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor pocuvaj ma,ty nepises o mojom mužovi? Ty brdo, oni s nami rovnako komunikuju.

anonym_e4aa41
31. aug 2025
@sono2

@deti95060810 no lenže toto poznam aj ja. To nemá nič spoločné s robotou. Mam tiež muža co okolo neho dosť skáčem, pracujem, starám sa komplet o chod domácnosti a v sobotu keď niekam ísť alebo proste situácia ako autorka, vychystam celú rodinu a keď ja, tak, koľko to ešte bude trvať.

@sono2 presne tak...

kaca222
31. aug 2025

Ja teda skôr kvôli výletu nevstavam, aj keď mi dlhšie trvá vychystanie ;) ideme vtedy, kedy sa vychystáme všetci, malému nachystam oblečenie, muž ho oblečie. Ja chystám veci do batohu, muž zatiaľ kraja ovocie do krabicky. Ak sú už nachystaní a ja sa ešte malujem, tak sa hrajú v izbičke alebo idú na ulicu pozerať autá.
Toto čo opisuješ robil celý život tato mame - nič nenachystal, všetko bolo na nej a on ležal a húkal, že zas sa na ňu čaká. Nie je to v poriadku.
Skus mu dať konkrétne pokyny, mužom často nezapína že čo treba nachystat/robiť, keď jasne zadelíš úlohy, nemusí byt všetko na tebe

anonym_70f6a1
31. aug 2025

@anonym_autor a čo si čakala, že sa stane, keď mu povieš, že ho nemáš rada a si s ním len pre svoje pohodlie? Že ťa bude mať viac rád? Že si ťa bude viac vážiť?
Ty fakt musíš byť dobrá manželka.. uff
Podľa toho čo si napísala, sa prikláňam na jeho stranu.

oblecenie99
31. aug 2025

Ja si myslím, že všetko, čo radíte (dlhé rozhovory, vysvetlenia atď.) už má s ním autorka za sebou, toto už bol skrat z jej strany a totálne zúfalstvo.
Ináč, nie, nie je normálne vstávať o hodinu a viac skôr, len aby som sa mohla vychystať a vyzerať dôstojne ako človek, keď idem s rodinou na výlet, keďže ja som mama, tak ja musím stíhať všetko, a on zatiaľ s prepáčením preserie pol hodinu - doslova.

Strana
z3