Práca z domu: Ako presvedčiť rodinu, že je normálna?
Som mladý človek a momentálne si hľadám prácu, ako by ste zobrali keby vám dcéra povie že pracuje z domu? alebo online? že má home office? Podľa mňa je to v tejto dobe úplne normálne keby pracujem takto a nikam nemusím cestovať nemám ani vodičák, ešte k tomu bývam aj sama, celá domácnosť je na mne a cez deň mi nemá kto ani psa vyvenciť. Dnes mi dokonca niekto povedal že moja babka sa musí v hrobe obraciať že som bez roboty(pritom som síce doma skoro 2 mesiace ale príjem mám) Myslíte že by to zobrali v pohode keby robím z domu a vysvetlím im to? Alebo človek musí ráno o 5 stávať a chodiť do fabriky robiť? Ja nechápem čo je na tom nepochopitelné že v roku 2025 si človek vie zarobiť aj inak než o 5 ráno vstávať a chodiť pomaly o 15 domov…😔Som z toho smutná, bývam sama všetko poctivo platím elektrika plyn voda telka internet paušál strava..😔
@janickacrazy Tak uz sa mi to stalo ze ked o niekom hovorím o praci podobne tak just sa mi to nepodari
@blog_betka lenže ona pravdepodobne žiadnu prácu nemá
ako sa dá OP dostať spätne?
@gladys_07 tiez mi to prislo vtipne😂😂😂, ze jej nikto ani so psom nepomoze 😂😂😂😂😂
Inak zaujimave, ze 3 mesiace po smrti opatrovanej osoby dostava niekto stale OP. 🤷♀️
Autorka - naozaj by ti prospelo zaclenit sa do pracovneho kolektivu. Chodit vonku, mat noemlane vztahy s ludmi, nielen cez obrazovku - a tu uz nejovorime len o peniazoch, ale o takej dusevnej hygiene
tato baba tu uz pisala, tiez to iste - home office na 4 hodiny denne chcela
@zuzana76 ze aj ten styl uplne rovnaky - vsetci sprosti len ona lietadlo
@prasiatko30 presne
Ale trochu nechápem, väčšina z nás má doma psov, mačky, sliepky, rôzne zvery a tiež nemáme pomocnice v domácnosti a napriek tomu chodíme do práce. Si ešte mladá a nemáš žiadnu prax, nikto na teba s HO nebude čakať. Ešte naletis nejakým podvodníkom a to ti netreba. Hľadaj si normálnu robotu a nefantaziruj.
autorka, ja si myslim, ze rodicom nevadi praca z domu. Oni ta poznaju a vedia, ze z tej prace z domu nikdy nic nebude, ze skoncis ako celozivotna hladacka prace z domu. Home office si treba zasluzit, pracovat niekde a ked si vybudujes aku taku poziciu a meno, tak moze prist na rad praca z domu, alebo rovno zacnes pracovat z domu: ucit jazyky, robit korektury atd... ale to zase musis mat vzdelanie a najst si taku pracu, alebo si vytvorit svoje vlastne miesto a zamestnavat samu seba.
A áno, písala si tu. Ze nemôžeš ist pracovat, lebo sa o niekoho staráš. Takže už sa nemáš o koho starat a nevymyslaj s HO. Prax nemáš žiadnu, treba ísť do práce.
Po ďalšom citani tvojich komentárov som svoj príspevok radsej zmazala.
Už sa rodine nedivím, tebe bude chýbať 600e mesacne! Jasne ze su nasrani, keďže sa obávajú, že ta budu zivit. Ak mas ešte nejaju inú mini robotku z domu ta ti náklady mesacne nepokryje. Inak by si to tu už dávno no zmienila.
Mas najlepsi vek supom do roboty, kludne aj mimo SK.
Alebo akú mas predstavu, z čoho chces zit? Smelo hladaj oracu, kludne hocijakú, hlavne nech ti pokryje náklady zo zaciatku 🙂 A potom môžeš popri nej hľadať aj pracu z domu. Ake mas vzdelanie a prax? Ja som napriklad v tvojom veku dostala oracu v korporátnych. Prax 0,0 ale pasovala škola aj podmienky som spĺňala. Nove nas naučili na školeniach. Ale úprimne, nemala som požiadavku pracovať z domu. Bola som vďačná a šťastná, že ma prijali.
Benefičný pracovať ibcas z domu mi umožnila moja nadriadena z DE, ked ma už dobre poznala a vedela, z domu naozaj pracovať budem a nie sa len tak tváriť. Bola som vtedy jediná z nášho oddelenia.
A vies, ešte nemáš deti tak kludne skus aj ti výrobu ak nič iné rychlo nenájdeš. Nie je to hanba a nemusi to byť na celý život. Si mlada, skúšaj.
No, OP je určitý typ dávky, ale osoba aspoň nieco robí, aj ked tu opatrovana osoba zomrela. A autorka nemá ziadne návyky, zapacilo sa jej byt doma, nemusiet nikam dochadzat, zvykat si na kolegov a trávit s nimi vacsinu času, rozvrhnut si čas na prácu. Ale v jej veku som nebola vyberava a brala vsetko. Občas aj prácu z domu (vacsinou prieskum verejnej mienky), ale tam je nutnost byt výrecna, obrnit sa trpezlivostou. Aj však autorka stále hlada len a iba prácu z domu, odmieta dochadzat na pracovisko, stále spekuluje, to nie je dobré. Poznám pár takych. Však sa moze niekde vypracovat a casom získat aj home Office. Alebo skusit MLM, ale tak ti teda vela stastia.
@zuzana76 Ja som nikde nepísala neviem o čom hovoríte?
@rozculena Za december dostávate v januári, vo februári za január, v marci za febrúar 🙂
Ja by som povedala prácu mám, mám stabilný príjem, som spokojná, darí sa mi. A nekonkretizovala to. A keď sa niekto opýta čo konkrétne tak neviem obchod, administratíva, auditórstvo, IT sektor čokoľvek čo sa súhrnným názvom dá charakterizovať. A je to vybavené
tak autorka, raz tvrdis, ze pracujes, raz, ze este nie, lebo nemozes, kedze poberas OP, tak na zaklade toho aj zavisi reakcia rodiny. Ak nepracujes a poberas OP, ktory mas uz zrejme posledny mesiac, tak ano, rodicia maju pravdu a treba pracovat (nie vstavat o 5 rano a makat vo fabrike, su predsa aj ine druhy prac), kludne home office, cokolvek, ak uz mas pracu a budes po zastaveni OP mat vyplatu, tak rodicov do toho nic nie je, akou formou budes pracovat, Aj keby si bola letuska a raz spala v Tokyu a potom zase v Montevideu. Pokial ta nemusia zivit a nezivis sa nekalym sposobom, je to vylucne tvoja vec.
@zuzana76 No práveže ja si myslim že môžem až od marca pracovať na dohodu alebo zmluvu ked za februar mam prijem, a privyrabam si z domu ale to neni na zmluvu ani nič

@mateson2004 nie, nepracuje. Len rozmýšľa, ako ľuďom povie, že si našla prácu na doma (ktorú ešte ani nemá a myslím, že ani mať nebude) a ako ju budú ohovárať 😁