Prázdniny a málo peňazí
Ahojte ,mali sme nasetrene peniaze a proste museli sme ich dať do vymeny pokazenej veci v dome , lebo proste bez kanalizácie sa byť nedá..ide o to že nám menej zostalo na výlety..ja som z toho veľmi veľmi zúfalá , že neviem čo ako vykryjem výlety deťom ..chodíme na kúpaliská ,do zoo a na výlety aj teraz ,len budeme musieť trošku spomaliť a nie každý deň byť inde...😔 Máme bazén , dvor aj detské ihrisko doma, tak isto máme aj bicykle ale to je také ,nie im vzácne ..dajte mi prosím nejaké typy, čo robiť 😏kazdy je niekde a my MUDr doma ,kym sa trošku stabilizujeme😔
Ahoj, chápem tvoje rozčarovanie z finančnej situácie, ale ono je to predovšetkým v tvojej hlave. Prestaň na to myslieť aké to bude o ničom. Možno je to pre vás aj dobre, donúti vás to vymyslieť program zdarma a naučí vás to že zážitky si nemusíš kupovať ale môžeš si ich vymyslieť. Niekedy je super len tak opekať a stanovat v prírode pri ohni alebo sa hrať pri rieke. Proste malé obyčajne veci
Zažila som podobnú situáciu, dcéra bola škôlkarka, práve sme dokončili rekonštrukciu domu a človek bol rad že ma vôbec na jedlo. Tiež nerada sedím doma, som taký ten výletných typ .
Vtedy sme objavili kúsok od nás v čr mini kúpalisko , malý bazen ako mávajú ľudia doma, detsky bazenik, ihrisko, vynikajúce domáce langoše a chutne točene české pivo. Vstupné 1 euro na osobu, nikde nikto možno 5 ľudí dokopy takže som mala prehľad dieťa sa kúpalo samé a ja na lehátku (ktoré bolo zdarma). Spomenula som si na to keď sme boli o pár rokov v Besenovej, stred leta hlava na hlave, čakacka pól hodinu pred každým tobogánom, jedlo hnusne a stalo nás to 200 EUR … akože vôbec ale vôbec ten zážitok nebol hodný toľkých penazi.
Ja som veľmi rada že som zažila chudobnejšie obdobie. Naučilo ma to trochu inak rozmýšľať
ahoj ved skus ten program inak spravit, zavolaj mame ich kamaratov, ci sa ku vam nepridu hrat, ved mate aj bazen to musi byt super pre ostatne decka...alebo chodte proste na stare dobre ihrisko, priroda, stanovanie, to decka miluju ak by ste aj na turu nesli, len spravit ohen a vyspat sa v stane...pripadne ak sa ti nechce ani nikam do prirody, ten stan mozes spravit kludne na zahrade na zaciatok 🙂
Autorka isto sú u vás nejaké atrakcie na okoli. Vezmi decká vlakom do susedného mesta na zmrzlinu. K potoku. Na zrúcaninu hradu . K fontáne.
Kúp im nové vodné pištole za 1e nech sa bavia a ty si sa opaľuj na záhrade. Malé všedné veci.
Tak vidíš nie je to skutočný problém ale len rozmar... Tak skus porozmýšľať ci musíte mať len drahé oaktene výlety, je toľko možností kt sú grátis alebo stoja minimum a hlavne melemu dieťaťu je to suma fuk ci ma tatralandiu jeden deň, druhý deň Bešeňová, tretí deň neviem co ďalšie za 300 alebo ma opekscku niekde pri rieke za 20, lebo drahé výlety sú rozmary rodičov nie deti a neschopnosť rodiča zaujať dieťa aj inak
Baby asi máte aj pravdu , teraz som.sa malej pýtali čo by chcela robiť dnes a povedala že by chcela zbierať levandule u nás na dvore na ten sirup čo už týždeň odkladáme ..
My mame zauzivane,ze cez prazdniny sa chodi 1x mesacne na drahsi vylet (zoo,podujatie,kde su stanky,,kino,a pod) a 3x lacne vylety.cize k potoku ,do lesa,grilovacka v zahrade,tura a pod .To vzdy doma pripravim bud chleby,kolac,spekacky,slaninu zoberiem,vodu a co mame doma.Mam uz aj dospele dcery a hadaj,na aky vylet najradsej spominaju? Na ten,kde sa clapkali v dedinskom potoku a opekali slaninu.
Krásnu nedeľu 😍👍🍀👏
@viestta ono sa to zda vela,ale staci ist na kupalisko po 3 dni,ked spocitame vstupne,jedlo,zmrzlina tak aj 100vku tam necha za den. Comu sa cudujem,ked maju doma bazen naco sa vlacia po kupaliskach. Ja mam bazen na to,aby som nemusela ist na kupalisko. 2x za leto idem na kupko pre pocit,ze som sa aj bola niekde kupat
Ak dietatu davas maximum co mozes, rychlo si zvykne a uz potom neoceni mnohe veci, a ked to nedostane, bude nervne, nespokojne, pretoze nebude mat ten "standard" na ktory je zvyknute.
@marca12
my sme nedavno boli v senici na kupku, vstupne na osobu 3 eura, prijemny bazen, jedlo so sebou, dali sme si pivo a kofcu, cele nas to stalo do 20 eur.
@kleopatra114 Nasi maju rovnake nadsenie z potoka ako z aquaparku.
@zmrzlinka2021 ked mate taku moznost. Napr.u nas v okoli nie su lacne kupaliska vstup pod 10€ najdes,ale zase musis cestovat min.60km a to uz su zase peniaze na pohonne hmoty.
@abbey1 v ktorom zamestnaní máš 44 dní dovolenky, ktoré si môžeš vyčerpať naraz? Prosím poraď, možno aj ja do takého pôjdem
@elementissa Vieš, máme tu školstvo, SZČO, ľudí pracujúcich v divadlách, výsluhových dôchodcov v strednom veku so školoupovinnými deťmi, podnikateľov so zabehnutými firmami. Rovnako poznám ľudí zo zdravotníctva, ktorí si v lete čerpajú napr i neplatené voľno. Čiže generalizovať, že všetci normálni v lete pracujú, sa nedá.
@abbey1 čakala som, že povieš školstvo :D jj a zarába sa tam 15k+ mesačne, aby si za mesiac mohla oplesknut 8000-9000€ na výlety. Ja teda poznám ľudí, čo zarábajú 10+ tisíc, máme takých vo firme, ale tí zväčša nemajú čas ani ísť na 2 týždne. Lebo keď sa po dvoch týždňoch vrátia, tak sa im toľko roboty (problémov) nakopilo na stole, že už aj oľutovali, že dakam išli. To nie je tak, zarábať 10 a viac tisíc mesačne, to je drina a zodpovednosť. Ja nehovorím, určite dobrovoľne nezamestnane ženy, učitelia, dôchodcovia a podobne skupiny majú voľna oveľa viac. Ale tie "platy" tomu zodpovedajú. Preto som aj napísala, že ona musí byť žena nejakého politika. Veď sa sama priznala, že ona nepracuje. Jej muž môže byť výkonný riaditeľ nejakej veľkej firmy, ale to si väčšina ľudí zo strednej vrstvy iba myslí, že boháči nič nerobia celé dni a majú dovolenky koľko chcú. D určitej miery majú veľkú slobodu, ale aj veľkú zodpovednosť za svoje podnikanie a naozaj úspešní a bohatí ľudia sa neflákajú celé dni. A akože politikov a mafiancov a povolaním synov ja nepovažujem za "normálne pracujúcich ľudí"
@elementissa politika ? 😄😄😄😄 Mám prácu ale som momentálne doma , kvôli detom ,ktoré mi nemá kto postrážiť , pokiaľ muž pracuje
No s tým kúpaním je to bieda, napríklad stred Slovenska, vo Zvolene mestké kúpalisko zrušili, jediné tajchy v okolí, kde sa dá aj kúpať (je v poriadku voda) sú v okolí Banskej Štiavnice a to sú vychytené nielen pre ľudí z regionu, ale celé SK a tam ani nezaparkuješ a hlava na hlave. Potom vo Zvolene je taký areál, kde je vstupné nižšie, ale je to menší športový areál a kedže teraz je to jediné kúpalisko v okolí tak hlava na hlave a služby nič moc. A ked sa rodina vyberie Bešeňová, Kováčová, Vyhne, tak trojciferné sumy na deň padajú aj ked si veľa nedovolia. Ak má niekto veľké mestké kúpalisko v meste za prijateľnú cenu je to iné.
@elementissa veď ty si písala že máš svoju prácu veľmi rada 🙂 okrem spomenutého je už stále častejšie aj na Slovensku, že ľudia využívajú sebatikal.. niektori ľudia potrebujú viac voľna a sú aj zamestnávatelia ktorí to umožňujú (napr. Aktuálne sestrička môjho gynekológa).. to je len ako vsuvka k tým 44dnom voľna..
@marca12 kde u vas, len napr. my tu aj v BA mame kopec kupalisk za relativne smiesny peniaz?
@elementissa Prosím ťa, ty o čom tu píšeš? Spomínaš v pôvodnom príspevku normálnych ľudí, teraz zasa politikov, mafiánov, ľudí s príjmom nad 10 tisíc.
Slušne som ti napísala, že aj normálni ľudia si dovolia byt s deťmi celé prázdniny a ty spustiš nezmyselný traktát o ničom.
Ja poznám i ľudí s príjmom podstatne vyšším než tvojich spomínaných 10 tisíc a dovolia si voľna a voľna, keďže svoje spoločnosti majú dlhé roky, majú v nich ľudí, na ktorých sa spoľahnúť môžu a vedia, kedy makať a kedy si môžu dopriať i dvojmesačné voľno.
Debata však bola o normálnych ľuďoch, ktorí sa živia poctivou pravou a môžu si dovoliť i dlhšie voľno a áno i takých je dosť.
@guiseppinka. 👍
@guiseppinka a hlavne tie fotky☝️a čo poviem, keď sa ma opýtajú, kde ste boli na dovolenke?? 🙆♀️
@mateson nedávam fotky na sociálne siete a nikde sa nechválim kde sme všade boli
Chapem autorku, tiez nedavam nikam fotky, nechvalim sa tym kde vsade chodim no mrzelo by ma kvoli rodine, ze nemame peniaze na zazitky.
Podla mna su na Slovensku vylety dost drahe. Kebyze musim setrit zvolila by som ako denne aktivity prirodu (vsetko co je zdarma) a aspon jednu dovolenku v zahranici, to ta vie vyjst spolu menej ako caste vylety do tatier.
@marsmykkok dcera teraz bola na kupalisku krupina (teplicky), take mensie kupalisko,bazén fajn, vyskusajte....
Ja som rada keď deti vezmem na kúpalisko raz dvakrát do mesiaca .Proste nemáme na výlety .Neviem každý deň na dráhy výlet ?moji by boli vďačný za bazén na dvore
@mariali31 baby to zas nie je bazén 5x7metrov 🙂
Ved to je jedno aky bazen my tiez mam len 2x3m a uplne postacuje. Detom je to fakt jedno hlavne ze je. Kolko ludi byva v panelaku kde maju mini balkon kde daju ledva lavor. A kolko ludi nema ani ten balkon

@sense rozmar to možno je ale nechválim sa tým nikde ...že takto chodíme , je to čisto pre našu potrebu