icon

Prázdniny a málo peňazí

30. júl 2022

Ahojte ,mali sme nasetrene peniaze a proste museli sme ich dať do vymeny pokazenej veci v dome , lebo proste bez kanalizácie sa byť nedá..ide o to že nám menej zostalo na výlety..ja som z toho veľmi veľmi zúfalá , že neviem čo ako vykryjem výlety deťom ..chodíme na kúpaliská ,do zoo a na výlety aj teraz ,len budeme musieť trošku spomaliť a nie každý deň byť inde...😔 Máme bazén , dvor aj detské ihrisko doma, tak isto máme aj bicykle ale to je také ,nie im vzácne ..dajte mi prosím nejaké typy, čo robiť 😏kazdy je niekde a my MUDr doma ,kym sa trošku stabilizujeme😔

1ryba
Odpoveď bola odstránená
1gabriela13
30. júl 2022

My chodíme každý deň niekam. Ale ja som odjakživa taky tip a dcéra bude po mne. Dnes napríklad som kúpila gumáky za 5 eur,pršiplášť a cvachtali sme sa vonku vo vode. A dcéra si to neskutočne užila. Vždy sa dá nájsť program pre deti. Vždy. Keď bolo horko,išli sme ku mlynu a kúpali sa pri ňom 😂alebo som len tak kúpila vodné pištole a hrali sme sa na dvore na policajtov,naháňali sme mačky,potom sme grilovali. Každý týždeň však robím taky trip raz,že ideme niekam na kolotoče napr prater ( cenovo veľmi dostupný ) ,kúpalisko,či koncert,motorový čln atď. Vždy to nejako skombinujem a finančne to vychádza veľmi dobre.

eeffka
30. júl 2022

@viestta tatralandia a v nej 4x syr s hranolkami 🤣

dzulli1980
30. júl 2022

To už je aký luxus každý deň chodiť s deťmi po výletoch, stravovať sa v reštauráciách ... keď na to nemáš, deti pošli na ihrisko, Ty sa postav ku sporáku ... a zamysli sa nad tým, či dobre vychovávaš svoje deti, keď im, citujem Ťa "bazén, detské ihrisko, dvor, bicykle nie sú vzácne" ... aby Ti raz nedali po papuli, keď im nebudeš môcť poskytnúť viac ako "bazén, detské ihrisko, dvor, bicykle".

negymama
30. júl 2022

@viestta to som aj ja zvedava, my sme boli min. tyzden v madarsku na kupku s tobobanmi, 2 dospeli a 4 veeelmi pazravi teenegeri a ani zdaleka to nestalo 300 eur. tak necelu polovicu aj bezinom na cestu. a to sme nemali ziadne jedlo z domu.

autor
30. júl 2022

@viestta Tatralandia , jedlo v restike , jedlo tam a pitie viac krát ,plus si ešte deti niečo pokupili , suma sumárum cca 300 e

autor
30. júl 2022

@dzulli1980 ono im to nie je vzácne , lebo to majú celý rok na dvore ,tak som to myslela

viestta
30. júl 2022

Ježkovi oči!!! A čo špeciálne okrem bazénov si ti dvaja užili? Na tobogany sú malé, cvachorit sa v bazene môžu aj doma. No ja neviem...

autor
30. júl 2022

@viestta neboli sme tam , chceli sme sa pozrieť ,vyskúšať ...už nepôjdeme 😄možno keď budú mať 12-15 nech si užijú

guiseppinka
30. júl 2022

@viestta preukazku nevybavim, lebo decka tu nechodia do skol a kam sa my potrebujeme dostat, tak su tak desne spoje, ze dakujem 🙈 ale mame plany, v konecnom dosledku ceny benzinu idu dole, resp su nizsie a o dost ako u nas, len sa mi nechce stravit cas v aute a vecne sa presuvat niekam... Mame viac menej program na pekne pocasie, ale este pogooglime a vymyslime alternativu aj v pripade skaredeho...

jaond19
30. júl 2022

Tak kúpaliská su drahý špás, my ideme tak max. 2-3x za cele leto aj to mestske kupaliska,nie akvaparky, inak to riesime jazerami... neplati podla mna to, ze zazitky = co najviac minutych penazi.... chodte na vylet vlakom, dajte si daku turistiku nenarocnu.... isto mate v okoli ci v okruhu niekolko desiatok km dost prilezitosti bez nutnosti platit drahe vstupné

viestta
30. júl 2022

Nevyskusas, nevieš, ako hovorí Slavik. No ale potom neplač, že nevychádzate, keď nerozmýšľate

1ryba
Odpoveď bola odstránená
zuzanaam
30. júl 2022

@viestta veru tak. My niekedy po večeroch v lete zvykneme pozorovať perzeidy. Dáme si deky, spacáky, ležíme na záhrade, rozprávame sa a pozorujeme 🙂. Bývame oproti lesu na konci dediny, tak ani veľa svetelného smogu nemáme. Je to parádny zážitok.

mima1
30. júl 2022

@viestta ono sa to zda ze 300€ neralane oplieskat za jeden den ale je to uplne real. My sme sa vratili teraz z dovolenky. Napr ma uplne dorazili uz len ceny parkovneho. Zastavili sme pri hotely Partizan. Hned dobehol cloviecik ze 5€ /4hod. Ja som na neho ze prosiiim? Zavelila som normalne odchod co ma to vytocilo. To sme mali len chvilu cas do kupania lebo sme mali rezerve sauny bazen a ze na pol hodku vybehneme tam na ihrisko. Uz len kupanie 2dosp 2deti 60€ /2hod. Plus das obed niekde. Lanovky napr tiez dost. Za den das lanovku kupanie jaskynu obed a mas kludne 300€ Het.
Ale teda isto by som nerobila detom kazdy den vylet niekam cele prazdniny.

derdia
30. júl 2022

Podla mna to je tvoja predstava o plnohodnotnom vyuziti casu...
S detmi staci sadnut na bicykel a ist napr do parku na zmrzku..alebo im len zohnat dobru partiu a spravit opekacku..
Spravne deti nepotrebuju vela...
Ja si pri tomto vzdy spomeniem na svagra.. Ten sa isiel zblaznit, kazdy vikend boli dakde na vylete.. Isiel sa potrhat aby deti mali vylet... A neverila by si... Tym detom to nedalo nic.. Vztah aj taknemaju nijaky a to si aj napoziaciaval len aby zili "luxusne"
Mna rodicia na vylety nebrali... A aj tak svoje detsvo povazujem za dokonale, plne slobody, casu, oddychu, sialenstiev, kupania, blaznenia....
Ja som sa takto nahanala koli malej dcerke, ze nech sme dost vonku, nech sme stale s niekym..
Az raz mi ona sama povedala, "maminka, mne je najlepsie doma" a to bola veta, ktora ukoncila moje neustale nahananie sa za tym, aby ona podla mna plnohotnotne travila cas....
Takze klud....hlavne nech si ty spokojna a deti budu s tebou😊😊😊😊

viestta
30. júl 2022

@zuzanaam tíško vám zavidim. Môj sen je ešte raz vidieť Mliečnu cestu v plnej krase

vevapeto
30. júl 2022

Ak budete stále niekde na výletoch tak to im už bude vzácne? Tvoji rodičia ti tiež takto menezovali prázdniny ? Ak minieš cely balík peňazí na vyplnenie nudy , bude z teba lepší rodič?

plnenapaprika
30. júl 2022

@viestta 👏👏👏👏👏👏👏👏👏

andrejka1974
30. júl 2022

Dosť dráhy špás dá sa nájsť aj lacnejšie kúpalisko aqapark kde sa deti vysantia a zasa nemusia mať všetko stačí ísť raz dvakrát počas leta na lacnejšie a do tých 50 eur sa zmestis za jeden výlet

ada12345
30. júl 2022

Prepáč, ale ty doslova vyhadzujes peniaze von oknom. Máš doma bazén, dvor, bicykle...a máš malé deti - škôlkarov. Oni nepotrebujú každý deň niekam chodiť. To zrejme skôr potrebujete vy rodičia. Tie deti v prvom rade potrebujú, aby ste sa im venovali a to môžte aj vo vašom bazéne, vo vašom okolí objavovať nové miesta, o ktorých ani neviete a pod.
Takéto drahé výlety takmer každý deň si nemôžu dovoliť ani dobre zarábajúci ľudia.

lucik194
31. júl 2022

nechcem brat nikomu iluzie ale autorku chapem.....

ked su deti mensie, vystaci im ihrisko v meste, dedine, bazen doma. jaska ked prídu kamosi dobry je aj bazen doma, blbnu spolu, lenže v lete nie vsetci kamosi su doma, ked nechodíte na vylety cely rok máte akoby potrebubti v lete dobehnúť ....

my chodime na vylety cely rok, ci leto ci zima.
preto nemame potrebu to riesit každý deň v lete,
ked mam dovolenku nikdy ju netravime doma to je zaklad, ti nie je dovolenka. vzdy ideme niekam, zahranicie alebo skk, chalupa....

na vyletoch stravu riesime 50/50 aj restiky aj svoju stravu. svoju stravu vzdy zabalim ovocie, sladkosti,susene oriesky a ovocie, kolac, robim zeleninovo sunkovy zavin ten vzdy vydrzi.
ked ideme do restiky no 4 velke obedy, cena sialena....

osobne rieste stravu kombinovanim aj z domu aj vopred v oblasti najdite lacnejsiu alternativu....

nemame my problém zaplatiť za vstupne 100eur za aquaprkb(napr pasohlavky moravia), obed sme si tam dali vsetci plnohodnotny, ale napoje, ovocie,sladkosti sme si doniesli ..... a viem ze ten zazitok za to stal..... ale nechodime tam kazdy tyzden......

sofinka1301
31. júl 2022

Ja mat bazén, ihrisko na dvore a neviem co ešte tak som šťastná prestastna 😁nebála by som sa ze si prinesiem nejaky darček domov z bazénov alebo niečo 😉 a mat v okolí les alebo nejakú prírodu tak som tam stále 😉

lusyyy36
31. júl 2022

@viestta dovolenka na sk je brutalne draha. My sme tento rok,ze nejdem nikam ale pôjdeme k našim na sk a spravím si vylety. Šli sme do aquacity poprad, vyše 40e len vstup a to sme mali 50% zlavu. Pred nami rodinka len za vstup nechala 120e. Ceny vnutri v restike sialene, dala som si s malou akurat tak langos a hranolky. Den predtym jaskyňa, len parkovanie 8e a to chcel od nás viac keď videl zahranicnu spz. Za 2 dni 300e bolo preč ani neviem ako a to sme boli len raz v restike.
Inak my keď mame dovolenku tak nesetrime ale teda teraz sme sa museli krotit

jana_eyre_2
31. júl 2022

Keď máte bicykle, podľa mňa je všetko vyriešené.. sadnete na ne, odveziete sa niekam inam a tam zájdete na ihrisko, okupete sa v jazere, zjete doma urobené palacinky, zemiakové placky a idete domov.. pozorujete prírodu, učíte sa o nej, sleduješ informácie, naučíte sa ako sa správať keď príde búrka, naučíte sa niečo o včelách a budete ich pozorovať.. je kopa a kopa možnosti čo robiť defacto zadarmo.. o pár dní namiesto bicyklov využijete vlak a zájdete na ďalšie miesto.. no možnosti je veľa.. ja som veľmi vyletovy človek, ale teda 300€ len tak neminiem kvôli jednému výletu..

domak2
31. júl 2022

Keď im to nie je vzácne, tak im to zakáž. Potom dovoľ, a hneď to bude vzácne 😅

iwesska
31. júl 2022

Ale prosim ta,detom,ktore nechodia este do skolky je uplne suma fuk,aky maju program. To skor teba trapi,ze nie ste stale niekde. Ked som mala take male deti sme chodili na dvor na piesok na pol dna,zobrali si vodne pistolky,striekali sa,olympiadu letnu s roznymi vonkajsimi hrami som im spravila, potom odmeny dostali.A to sme na sidlisku. Nikdy sa nestazovali,ze nechodia kazdy den na vylety. Som zvedava,co budes robit,ked budes mat skolakov a pubertakov,ked tito mali potrebuju kazdy den 300€ vylet🙈

nevelyn
31. júl 2022

Ked som bola v tvojej situacii (doma s detmi), tak sme chodili vacsinou iba cez vikendy, ked mohol aj manzel, s 2 deckami sa mi samej nechcelo nervovat. Mensie by si aj tak z toho nic napamatalo. Ale je pravdou, ze sme mali za leto 2 az 4 dovolenky/pobyty mimo domov vratane mora, takze som to brala tak, ze zazitky boli tam. Vystacili sme si s lesom, ihriskom, napustenym bazenikom, detmi zo susedstva. A v peniazoch problem nebol. Decka dnes vratane nasich su tak nacestovane a videli tolko atrakcii, ze ak stravia par dni hranim sa s deckami zo susedstva, tak sa nic nedeje. Pripadne prespavacka niekde u kamosov alebo na dvore je super! Mimochodom, niektore kupaliska/aquaparky aj ine atrakcie maju neskoro dopoludnie po urcitej hodine zlacneny vstup a nikto tam nie je, dost casto aj restauracie zavrete, takze neutratis, aj kebyze chces.

lucik194
31. júl 2022

teraz citam ze deti do 6 rokov.....

deti do 6 rokov nemaju potrebu 3-4x tyzdenne ist na vylet. to skor rodicia, my sme tak boli.... mali sme taky zivotny styl (aj stale mame), ci chceli deti alebo nie islo sa na vylet.... kvoli detom sme sa nikdy neobmedzovali, jaska ze deti si z toho nic nepamataju.... ale my to berieme tak je to aj nas zivot, teraz nebudeme x rokov chodit na vylety?
ale zaklad je vzdy najst rovnovahu, to si osobne myslim ze si stale nenasla.

ono prestat vyplakavat, zariadit sa cenovo na to naco mam a tak fungovat😉

sense
31. júl 2022

Keď nemáš na každý deň na výlet a si z toho zúfalá a toto je jediný tvoj problém, tak máš dobrý život lebo toto je luxusný problém z rozmaru.

Dieťa nepotrebuje každý deň dráhy platený výlet a jedlo z restiky. To je rozmar rodičov.... Lebo to dobre vyzerá... A je sa čím chváliť

A mám pocit že ty si tu už písala resp podobná téma tu už bola... Aký vek majú deti?