icon

Pre všetky nešťastné, sklamané a týrané ženy

luciaholincova
21. jan 2014

Nepisem sem ani preto ze by som mala nejaky problem ako skor preto ze by som chcela nejako psychicky podporit zeny ktorých manzelia podvadzaju , pre psychicky alebo fizicky tyrane zeny, preto aby ste vsetky vedeli ze nie ste sami co mate taketo trapenia a ma ich mnoho zien okolo Vas len o nich nehovori. Nie som zo ziadnej sekty , som len obycajna zena na materskej s dvoma krásnymi detmi. Len aby bolo jasno a aby ste vedeli - dala by som za ne aj svoj zivot ak to bude situacia vyzadovat!!! Mam skvelého a chapaveho manzela a to ci mame problemy - ako kazdy druhy clovek - hypoteka.
Ale o tom nechcem pisat. Chcem len povedat vsetkym zenam co maju problemy s manzelom alebo partnerom - nikdy ale naozaj nikdy nekladte na Vase vahy rozhodnosti partner alebo mazel verzus dietatko. Nemozete predsa davat cloveka ktorého milujete alebo ste milovali , ale je dospely a zodpovedny za svoje chyby a konania, s dietatkom ktore nema o svojich moznostiach ani sajnu a je zavisle len na Vas, na jednu vahu!!! To je ako postavit na cestu partnera a dieta a cakat kdo prezije, ved on sa vie postarat sam o seba ale dieta nie.Mam skvelu rodinu. Nikto z nas vsak nevie co bude za rok , dva alebo desat ale poviem iba jedno - manzela milujem, ale ak by bolo jedno z mojich deti vystavene nebezpecenstvu z jeho strany , nevaham ani sekundu, beriem deti a odchadzam. Nie je hanbou poziadat o pomoc rodicov, sestri, sesternice , priatelov. Hanbou je , ze viete o co ide a aj tak sa nepokúsite o nic.
Na strednej som mala priatela ktorého som milovala, chodila som s nim 6 rokov, poziadal ma o ruku, ale za celu dobu co sme spolu boli nemal pracu a ani ju nehladal. Chodil len na fusky do Ciech a po Slovensku. Pracu mal len jednu a aj to par mesiacov kym ho nevyrazili. Zil s mamou v byte a tatko od nich odisiel a byval sam , kazdy mesiac pomaly s inou frajerkou. Neboli rozvedeny ale trpely tym aj jeho dve sestri. Podvadzal ma a prisla som na to omylom od jeho dobrého kamarata. Vydel ho na jednom mieste objimat sa s inou a v domnienke ze som to bola ja sa ma na to pytal a pochopila som. Rozisla som sa s nim a nechapala preco a kde som urobila chybu, ved som vsetok cas davala jemu , peniaze co som po skole zarabala som minala na jeho ucty za mobil, vzdala som sa konickov a svojich priatelov aby som mohla byt s nim, tak preco??? A potom som na to prisla - PRETOZE NEZIJEM SVOJ ZIVOT S NIM ALE ZIJEM JEHO ZIVOT!!! Ked pochopil ze ma neziska urobil par hysterických scen pred svojimi kamaratmi ked som tam bola aj ja. Otupela som voci laske a nehladala dalsiu. Mala som depresie a dost som pila aby som zabudla, nespavala som a v noci plakala. Citila som samotu, ale pomaly ulavu. Stretla som vtedy moho , uz teraz, manzela. Bol trpezlivy a neoblomny. Vedel cely moj pribeh a aj tak zotrval pri mne a vzdy sa ma snazil nejako rozosmiat a zabavit aby som nemyslela na to zle ale na lepsie. Vyliecil mi srdce , za co mu dakujem. Ale pochopila som a to vieme obaja, nikto Vam nevie zarucit lasku na cely zivot, aj ked ju slubi, ale . . . .. . . viete slubit niekomu ze bude vecne svietit slnko len preto ze ho milujete??? To nejde. Milujeme sa uz 8 rokov a mame krasne deti, ale keby sa nieco stalo v nasom vztahu, deti su mi prednejsie. Mozno ma budete niektore odsudzovat a nechapavo krutit hlavami ale nebudem na obetny stol klast svoje deti, NIKDY!!!
Mnohe si polozte otazku - teraz to je OK, mozno aj ostane vsetko OK , ale dokedy??? Ste ochotne cakat ked Vase babo bude mat rok, dva alebo pet a potom sa to stane zas a vy si poviete - Preco som to neukoncila skor? Trpi aj dieta. Som matka ako mnohe z Vas a ked vidim ine trpiace zeny s detmi, trha mi to srdce. Ved VY ste tie co trpely uz dost!!! Nosili , alebo nosite dieta pod srdcom , ved to chce vela sily! Porodili ste ho a to chce tiez vela sily! Starate sa o tie male , krasne , nevinne tvaricky a srdiecka vo Vasich zivotoch , ved to chce tu najvecsiu silu! Tak preco sa podcenovat a utiekat sa do kuta, kryt si tvar a plakat do vankusa ked muz sedi napr. v krcme? ZENY - VED MY SME SILNE STVORENIA NA TOMTO SVETE!!! Tak sa vzchopte a postavte sa boju celom, ved aj tych nevernych a neschopných muzov porodila ZENA! Aj im darovala zivot osoba, taka silna a teraz nou opovrhuju , podvadzaju ju alebo ju biju?!?!?! Nie sme menej cenne!!!
Zeny a matky, chcem Vam popriat vela sily aby ste dokazali bojovat so svojimi problémami a vela stastia , nech sa Vas zivot uberie akymkolvek smerom nezabudajte ze DETI SU NASA BUDUCNOST A DOVOD PRECO ZIT A BOJOVAT!!!
Drzim Vam vsetkym palce. 🙂

patkaaaa
Autor odpoveď zmazal
smatka
17. jan 2015

Takže sa zbav zataze čiže mm ,nájdi si prácu a novú lásku.

patkaaaa
Autor odpoveď zmazal
patkaaaa
Autor odpoveď zmazal
smatka
17. jan 2015

Tak skús najprv nájsť prácu,niečo naštrbiť a potom odíď.

smatka
17. jan 2015

@patkaaaa nemáš žiadnu rodinu?

patkaaaa
Autor odpoveď zmazal
patkaaaa
Autor odpoveď zmazal
smatka
17. jan 2015

@patkaaaa vyššie si písala že nemáš prácu.tak sa rozhodnite,či máš či nie!

patkaaaa
Autor odpoveď zmazal
patricia2120
17. jan 2015

Bohuzial patrim medzi tie tyrane zeny.dlho mi trvalo lym som od neho odisla ale zase nie tak dlho ako niektorym zenam.je to hrozne pocuvat vyhrazky typu odid ale dieta ti zoberiem, doteraz sa trasiem od strachu o deti lebo sa mi dodnes vyhraza ze mi deti zoberie za to ze som od neho odisla aby ma potrestal.medzi ludmi sa tvari takyto chlap ako ho tak mozem nazvat ako milujuci otecko a manzel no doma je to peklo.ano mam 2 deticky a otazky typu preco som ich s nim mala su podla mna blbe.ked sa muz nepyta zeny ako sa citi ,,uecite sa jej opyta ,, ci chce sex alebo dieta.ano aj moje najmladsie takym hnusnym sposobom bolo splodene ale nenormalne ho lubim.zijeme z 250€ RD a 200€ vyzivneho aj ked zaraba 1300€ ked nie viac ale detom neda nic ale ani pokoj len aby som bola potrestana.rady typu chod na policiu alebo zavolaj do nejakeho krizoveho centra su len rady ludi ktory nevedia ako to chodi.moje tresne oznamenie dali na pokutu (ktoru ani nedostal) keby som sa neodvolala nestane sa mu nic.ano nezbil ma sposobom ze by som lezala v nemocici no psychicky natlak a sexualne zverstva boli hrozne.mat horko tazko50 kg pri vyske 170 cm bola ,,radost,, a to som uz bola v polovici tehotenstva.nikto nepomohol z uradov a uz vobec nie socialka lebo otec ma prava. Drzim palce vsetkym zenam v podobnej situacii palce aby nenasli taku neochotu a podrazy ako ja na uradoch a policii

liebling98
17. jan 2015

@patkaaaa prestaň sa ľutovať, manžela opusti ( lepší by bol rozvod, lebo keď ste manželia, jeho dlhy sú aj Tvoje dlhy). Nájdi si prácu, niekde ďaleko (ak Ťa tu nič extra nedrží), najlepšie do zahraničia, prácu s možnosťou ubytovania. Našetríš si peniaze a začneš nový život. Hlavu hore, neopúšťaj sa, svoje šťastie máš vo svojich rukách.
Držím Ti palce!

cecilia68
17. jan 2015

@haslerka27 farári toho natárajú.....

patkaaaa
Autor odpoveď zmazal
cecilia68
17. jan 2015

@patkaaaa teraz ma až myklo 😢 pije...je gambler....chvíľočku počkaj, aj bitky prídu 😢 😢 😢 a ty s ním chceš otehotnieť? to sa mi snáď sníva ☹

patkaaaa
Autor odpoveď zmazal
liebling98
17. jan 2015

@patkaaaa ako píše @cecilia68 časom dôjde aj na bitky. Na čo čakáš? Rozveď sa, vezmi svojho zajka a odíď. Zatni zuby a vydrž nejaký rok podnájom alebo ubytovňu, našetri si nejaký základ, nájdi si vlastné bývanie, prácu, čo Ťa bude baviť a budeš žiť svoj vlastný život. Budeš mať kľud.

digysa
18. jan 2015

@patkaaaa Prepac, ale v dnesnej dobe sa dobre daju zaistit peniaze v banke. Pred nedavnom mi kamoska pisala, ze jej muz utiekol a zobral je vkladnu knizku ale vraj z nej nemohol nic vytiahnut, lebo bola na meno, cize ked ju chce niekto vybrat, tak sa musi preukazat dokladom uzivatela.

Nehovor mi, ze ti vsetky peniaze ukradne. Mas v hlave nasrane, ze sa nevies ist spytat do banky, ake ucty by ta chranili od toho, aby tvoj ozran nemohol vybrat ziadne peniaze bez tvojho povolenia?

... niekedy tu zeny pisu take blble vyhovorky....ako keby sme zili v roku 1502. 🙄

luciaholincova
autor
19. jan 2015

@patkaaaa Tiez nechapem preco mas pisane v profile ze sa snazis otehotniet??? Ked na teba zvaluje vinu a berie ti peniaze, preco si sa neodstahovala??? Hadam sa najde niekto kto ta prijme k sebe byvat - rodina, znami, priatelia . . . na par mesiacov.

patkaaaa
Autor odpoveď zmazal
jennky13
20. jan 2015

@iva87 aj ja som matka a dokonca 3 nasobna a najstarsia dcera ma uz 20 , s manzelom sme spolu uz viac ako 20 rokov a mozem zodpovedne prehlasit, ze laska k detom nas nuti mat dobry vztah s manzelom ...ak milujes svoje deti, tak casom zistis, ze to najdolezitejsie, co im mozes dat je domov, bezpecny, milujuci domov a to vytvoris, ked budes milovat svojho manzela ...dieta lahsie znesie malu nespravodlivost od jedneho rodica, ak vidi, ze ocko a mama sa miluju a vazia jeden druheho....
...ak zanedbavas parnera, tak vlastne zanedbavas potreby svojho dietata, lebo dieta sa uci ako jednat vo vztahu hlavne tak, ze vidi ako jednaju rodicia ....
ak samozrejme dojde ku krize, je otazne kde ja ta hranica kedy uz zacnes dieta pred partnerom chranit ...(nehovorim o fyzickom tyrani, o alkoholizme, roznej zavislosti....) ...
..je zbytocne robit nejaky rebricek ...laska k detom je samozrejme ina ako laska k dospelemu cloveku, ale budovat rodinu je zodpovedna uloha a myslim, ze je na cely zivot ...

iva87
20. jan 2015

@jennky13 ale ja som predsa vobec nepisala, ze svojho manzela zanedbavam, my dvaja spolu travime cas, mame sa radi, ale deti su malicke maju 2 a 4 roky, pre nas su momentalne najdolezitejsi oni, verim tomu, ze ked budu mat 20 ako tvoja dcera bude to nieco uplne ine, ostaneme s manzelom sami, deti si najdu svoju cestu, je to predsa prirodzene, a vtedy budeme opat len my dvaja a nasa laska, ale teraz su deti od nas zavisle od nasej lasky k nim, to je to najpodstatnejsie co im mozme dat 😉

patkaaaa
Autor odpoveď zmazal
natalym
28. jan 2015

@patkaaaa Ale ale čože takto?

patkaaaa
Autor odpoveď zmazal
natalym
28. jan 2015

@patkaaaa A čo sa stalo?

patkaaaa
Autor odpoveď zmazal
natalym
28. jan 2015

@patkaaaa Netáraj. Zajtra výjde slnko a bude lepšie.

olivia6
28. jan 2015

zas to tu delite na cierne a biele. Bud muz alebo deti.
Ja vo veciach ako spanie a pod.samozrejme uprednostnim manzela, syn k nam chodi len obcas a je vitany, obaja ho pomojkame a spime dalej. Neuznavam ten system ze po narodeni deti manzelia uz nikdy nespia spolu a sex je nula, ako to tu casto citame.
Co sa tyka druhu a typu lasky alebo nejakeho rebricka, to je skoda analyzovat.
Ja to mam tak, ze dieta je na prvom mieste prave kvoli tomu, ze sa na svet nepytalo, mame ho my a sme povinni mu maximalne zabezpecit pohodu a normalny zivot. A ak by toto moj muz ohrozoval, tak zbohom, leti on, nie deti. Pretoze dieta som nosila pod srdcom, milujem ho nadovsetko ine, dokazem sa mu prisposobit ak treba (ak je chore a pod. nie si nechat skakat po hlave ako to tu niektore studene cumaky chapu).
A ked citam niekde ze zena bola cele roky ticho a manzel zneuzival ich dceru napriklad, tak z toho sa mi obracia zaludok, pretoze normalna matka NIKDY nevymeni svoje dieta za vtaka!

patkaaaa
Autor odpoveď zmazal