icon

Pre všetky nešťastné, sklamané a týrané ženy

luciaholincova
21. jan 2014

Nepisem sem ani preto ze by som mala nejaky problem ako skor preto ze by som chcela nejako psychicky podporit zeny ktorých manzelia podvadzaju , pre psychicky alebo fizicky tyrane zeny, preto aby ste vsetky vedeli ze nie ste sami co mate taketo trapenia a ma ich mnoho zien okolo Vas len o nich nehovori. Nie som zo ziadnej sekty , som len obycajna zena na materskej s dvoma krásnymi detmi. Len aby bolo jasno a aby ste vedeli - dala by som za ne aj svoj zivot ak to bude situacia vyzadovat!!! Mam skvelého a chapaveho manzela a to ci mame problemy - ako kazdy druhy clovek - hypoteka.
Ale o tom nechcem pisat. Chcem len povedat vsetkym zenam co maju problemy s manzelom alebo partnerom - nikdy ale naozaj nikdy nekladte na Vase vahy rozhodnosti partner alebo mazel verzus dietatko. Nemozete predsa davat cloveka ktorého milujete alebo ste milovali , ale je dospely a zodpovedny za svoje chyby a konania, s dietatkom ktore nema o svojich moznostiach ani sajnu a je zavisle len na Vas, na jednu vahu!!! To je ako postavit na cestu partnera a dieta a cakat kdo prezije, ved on sa vie postarat sam o seba ale dieta nie.Mam skvelu rodinu. Nikto z nas vsak nevie co bude za rok , dva alebo desat ale poviem iba jedno - manzela milujem, ale ak by bolo jedno z mojich deti vystavene nebezpecenstvu z jeho strany , nevaham ani sekundu, beriem deti a odchadzam. Nie je hanbou poziadat o pomoc rodicov, sestri, sesternice , priatelov. Hanbou je , ze viete o co ide a aj tak sa nepokúsite o nic.
Na strednej som mala priatela ktorého som milovala, chodila som s nim 6 rokov, poziadal ma o ruku, ale za celu dobu co sme spolu boli nemal pracu a ani ju nehladal. Chodil len na fusky do Ciech a po Slovensku. Pracu mal len jednu a aj to par mesiacov kym ho nevyrazili. Zil s mamou v byte a tatko od nich odisiel a byval sam , kazdy mesiac pomaly s inou frajerkou. Neboli rozvedeny ale trpely tym aj jeho dve sestri. Podvadzal ma a prisla som na to omylom od jeho dobrého kamarata. Vydel ho na jednom mieste objimat sa s inou a v domnienke ze som to bola ja sa ma na to pytal a pochopila som. Rozisla som sa s nim a nechapala preco a kde som urobila chybu, ved som vsetok cas davala jemu , peniaze co som po skole zarabala som minala na jeho ucty za mobil, vzdala som sa konickov a svojich priatelov aby som mohla byt s nim, tak preco??? A potom som na to prisla - PRETOZE NEZIJEM SVOJ ZIVOT S NIM ALE ZIJEM JEHO ZIVOT!!! Ked pochopil ze ma neziska urobil par hysterických scen pred svojimi kamaratmi ked som tam bola aj ja. Otupela som voci laske a nehladala dalsiu. Mala som depresie a dost som pila aby som zabudla, nespavala som a v noci plakala. Citila som samotu, ale pomaly ulavu. Stretla som vtedy moho , uz teraz, manzela. Bol trpezlivy a neoblomny. Vedel cely moj pribeh a aj tak zotrval pri mne a vzdy sa ma snazil nejako rozosmiat a zabavit aby som nemyslela na to zle ale na lepsie. Vyliecil mi srdce , za co mu dakujem. Ale pochopila som a to vieme obaja, nikto Vam nevie zarucit lasku na cely zivot, aj ked ju slubi, ale . . . .. . . viete slubit niekomu ze bude vecne svietit slnko len preto ze ho milujete??? To nejde. Milujeme sa uz 8 rokov a mame krasne deti, ale keby sa nieco stalo v nasom vztahu, deti su mi prednejsie. Mozno ma budete niektore odsudzovat a nechapavo krutit hlavami ale nebudem na obetny stol klast svoje deti, NIKDY!!!
Mnohe si polozte otazku - teraz to je OK, mozno aj ostane vsetko OK , ale dokedy??? Ste ochotne cakat ked Vase babo bude mat rok, dva alebo pet a potom sa to stane zas a vy si poviete - Preco som to neukoncila skor? Trpi aj dieta. Som matka ako mnohe z Vas a ked vidim ine trpiace zeny s detmi, trha mi to srdce. Ved VY ste tie co trpely uz dost!!! Nosili , alebo nosite dieta pod srdcom , ved to chce vela sily! Porodili ste ho a to chce tiez vela sily! Starate sa o tie male , krasne , nevinne tvaricky a srdiecka vo Vasich zivotoch , ved to chce tu najvecsiu silu! Tak preco sa podcenovat a utiekat sa do kuta, kryt si tvar a plakat do vankusa ked muz sedi napr. v krcme? ZENY - VED MY SME SILNE STVORENIA NA TOMTO SVETE!!! Tak sa vzchopte a postavte sa boju celom, ved aj tych nevernych a neschopných muzov porodila ZENA! Aj im darovala zivot osoba, taka silna a teraz nou opovrhuju , podvadzaju ju alebo ju biju?!?!?! Nie sme menej cenne!!!
Zeny a matky, chcem Vam popriat vela sily aby ste dokazali bojovat so svojimi problémami a vela stastia , nech sa Vas zivot uberie akymkolvek smerom nezabudajte ze DETI SU NASA BUDUCNOST A DOVOD PRECO ZIT A BOJOVAT!!!
Drzim Vam vsetkym palce. 🙂

Strana
z3
tilka82
28. jan 2015

@patkaaaa
Prestan mat taketo reci,raz bude lepsie,neboj.nemusleka si na svojho drobca,co by s nim bolo,keby si to urobila?ako by sa citil,keby ta stratil?tak da postav na nohy kvoli nemu a zi len pre neho

ruthike
28. jan 2015

@iva87 ja si myslim, ze je tak preto lebo knazi, ktori tieto nauky vedu a i ti, co tieto koncepty vymyslaju ziju v celibate.Nemaju deti ani parnera, s ktorym ziju. Ono je to vsetko take teoretizovanie.

Ako pubertacka som sa kamaratila s knazom z nasho kostola, a kedze videl, ze som v ohrozeni (rodicia a najkamoska boli nabozensky vlazni) tak ma mentoroval.Pamatam sa, ze niektore principy boli uzitocne, ale ked spatne sa len smejem jeho iluziam o dokonalom manzelstve a tom som dobre vydata. Jeho knazi kamarati boli rovnako mimo reality

ruthike
28. jan 2015

@mima4 pockaj kym budes matkou a potom nam napis🙂

marce63
29. jan 2015

@patkaaaa, také veci vymaž zo svojej hlavy. S manželom sa vážne pozhováraj situáciu treba urýchlene riešiť.
Jednoznačne musí navštíviť odborníka a ísť sa liečiť, gemblerstvo je diagnóza a k tomu problém s alkoholom.
Ty sa musíš vschopiť a nájsť si prácu, v tejto situácii nemáš veľmi na výber. Neľutuj sa, to ti nijako nepomôže, hlavu hore a treba konať. Deti zrejme spolu nemáte, tak dáš manželovi na výber, buď sa pôjde liečiť, alebo sa rozídete. Pozri si tu na MK, koľko žien muselo odísť od mužov alkoholikov s malými deťmi. Ty sa v podstate musíš postarať len sama o seba, nie si v rámci zamestnania vôbec obmedzovaná bydliskom, môžeš vycestovať za prácou kdekoľvek. Ak nemáš vážne zdravotná problémy, pre ktoré by si nezvládla fyzickú prácu, tak si na tom dobre, pozri na internete a pre začiatok sa rýchlo zamestnaj, keď sa trochu zabezpečíš, potom môžeš hľadať lepšiu prácu. Veľa šťastia.

olivia6
29. jan 2015

baby co ste clenkami cirkvi, respektujem vasu vieru, ale uprimne, nechat si radit vo vztahu k muzom a v manzelstve od knaza ktory sa nesmie zenit (milenky a deti maju samozrejme tajne - niektori), je ako dat si radit vo financiach od skolkara alebo si dat urobit svadobny uces v oprave obuvi. Nic v zlom, ale ti ludia nemaju sajnu.
Uplne nieco ine je zucastnit sa sobasa, ktory robi evanjelicka fararka s tromi detmi. Ta uprimnost, presvedcenie a aj realne skusenosti, to je nieco uzasne. Od pana v ciernom, co sa nesmie zenit toto neberiem.

olivia6
29. jan 2015

@iva87 presne tak. za dieta by som dala zivot, za manzela nie. Nedokazem sa zavislacky chorobne priputat k nejakemu muzovi. A ako to tu tak citam, chvalabohu.

luciaholincova
autor
29. jan 2015

Stále to tu obraciate, pretriasate a spomínate - cely článok bol mienený a písaný pre týrane ženy, ženy čo sú pod psychickým alebo fyzickým tlakom. Ženy ktoré sú viac bite ako sýte. Ženy ktoré musia "zobrat" o peniaze do domácnosti a pre deti keď muž prepije celu výplatu, pre ženy ktoré si myslia akého majú skvelého muža keď im da len raz za čas facku, alebo ich zhodí zo schodov . . . . je milión prípadov a milión skúseností. Nedokážem tu ani všetky popísať a rozobrať, toľko ich exituje. ALE . . .
Ale každá si vie sama pre seba poloziť vo svojej hlave otázku - Ako by som žila, sama bez partnera, alebo s deťmi bez manžela??? Tolerovali by to čo teraz? Keby sa rozhodli v momente stretnutia svojho "vyvoleného" o pravý opak ako o vzťah s nim, mali by sa rovnako? Prišli by o niečo? O nove modriny , nepríjemne bitky a vyhrážanie, o psychické tyranie a nahováranie že stoja za nič? . . . . Každá si odpovie na toto sama a hádam sa bude vedieť rozhodnúť čo je pre ňu najlepšie. A pre jej deti tiež! Ak matka nemá meritko čo je pre jej deti najlepšie, ako ich dokáže potom chrániť? Nezabúdajte , ako bolo raz povedane v jednom filme a verím že je to pravda - Otca dokáže nahradiť hociktorý iný muž, ale matku nie, keďže vyrastali v jej tele a sú s ňou psychicky speté. 😉

maruska3
30. jan 2015

@luciaholincova No moja, ty si odporuješ už v prvej vete.... ty si problém od zhora až dole...

luciaholincova
autor
30. jan 2015

@maruska3 ??? Som rada ze ma niekto pozna tak dobre, aj ked ma nepozna . . . .

katkavan
3. nov 2016

Pozdravujem vsetky nestastne mamicky...Pracujem v zariadeni,kde poskytujeme docasne ubytovanie hlavne pre tyrane matky s detmi.V pripade potreby,zaujmu ma kontaktujte.

Strana
z3