Prečo je život taký nespravodlivý?
Ahojte, nemam ziadnu otazku a dobre viem, ze na toto nie je ziadna rada, ale... som nahnevana, frustrovana, smutna z toho, ze mi zomrel otec, jeden skvely clovek a moje deti si neuziju takehoto dedka, ktory by ich vsetko naucil, proste viem, ze by bol perfektny dedo. Strarsi syn mal 2 roky ked zomrel, s mladsim sa nikdy nestretli.
A co je ironia osudu, druhy dedko s nimi nema ziadny vztah, absolutne o vnucata nejavi zaujem, uz je na dochodku, casu ma a zaujima ho iba chlast v podstate, nic ine. A to ma 8 vnucat, vsetko krasne sikovne deticky a ma ich vsetky totalne na salame. Uplne ma niekedy ide porazit z toho, ze preco, preco mojmu ockovi nebolo sudene uzit si vnucatka 💔 a to sa aj zdravo stravoval, cvicil, prisla rakovina, rychlo ho vzala a niekto proste ma sancu, ma zivot a mrha nim doslova.
V poslednom case na to casto myslim.
Sprosta nespravodlivost.
a to nemal ani ziadne bolesti? pred tym? len tie problemy s prehltanim?
je mi to luto, u nas len 3 mesiace :(((((
aj nam davali falosnu nadej, ale pecen bola na tom tak zle, ze u nas ani chemo nebola mozna :((((
a to nemal ani ziadne bolesti? pred tym? len tie problemy s prehltanim?
je mi to luto, u nas len 3 mesiace :(((((
aj nam davali falosnu nadej, ale pecen bola na tom tak zle, ze u nas ani chemo nebola mozna :((((
@balerina2025 nie veru, bolesti nemal ziadne, iba to tazsie prehltanie bol priznak.
A aj u nas to tak bolo, umieral doma, bola pri nom mama, sestra a ja, starali sme sa on do konca, je to uz dva roky, ale pamatam si vsetko stale jasne
aspon ste ho mali doma, my nie, lezal v nemocnici a neskor paliativa. je mi to tak strasne luto, ze sme ho nemali doma, ale on potreboval 24hod starostlivost a my sme to ani nestihli vybavit :( vobec. vsetko slo tak rychlo. neskutocne rychlo :(((
u mna to su len 4 mesiace. strasne zle to znasam. bude to 5 mesiacov.
aspon ste ho mali doma, my nie, lezal v nemocnici a neskor paliativa. je mi to tak strasne luto, ze sme ho nemali doma, ale on potreboval 24hod starostlivost a my sme to ani nestihli vybavit :( vobec. vsetko slo tak rychlo. neskutocne rychlo :(((
u mna to su len 4 mesiace. strasne zle to znasam. bude to 5 mesiacov.
@balerina2025 ano, viem si prestavit, ako rychlo to islo, to si clovek az spatne vlastne uvedomi. Nam ho z nemocnice chceli poslat do doliecovaka, kde chodia ludia umierat a tak tam k nim aj pristupuju a otec si zelal, ze on chce ist domov a je mu jedno, ze umrie skor. (Potreboval vyzivu do zily)Tak sme vybavili aspon sestricku, co k nemu denne chodila, ale bol spokojny, ze je doma. Ale bol to neskutocny zaberak na psychiku. Potom ten telefonat na 112, ked dodychal, nikdy nezabudnem... Vynasanie z domu, ked prisla pohrebna sluzba... proste trauma pre mna uz navzdy.
Poviem ti, ze prvy rok bude strasny cely, aspon u mna to tak bolo. 😒
tazka tema na piatok vecer. idem radsej pozerat telku, nech nemam zle sny.
drzte sa v zdravi.
ja sama musim najst v sebe pokoj, sama mam zdravotne problemy, tak uz len kvoli sebe musim bojovat. velmi mi chyba. kazdy vecer placem, kazde rano prva myslienka nan. stale ked sa zobudim,v noci ci cez den, mam pocit ze to nemoze byt pravda, ze sa mi to len sniva. :(
drzte sa v zdravi.
ja sama musim najst v sebe pokoj, sama mam zdravotne problemy, tak uz len kvoli sebe musim bojovat. velmi mi chyba. kazdy vecer placem, kazde rano prva myslienka nan. stale ked sa zobudim,v noci ci cez den, mam pocit ze to nemoze byt pravda, ze sa mi to len sniva. :(
@balerina2025 aj ja som mala take pocity presne. Minule jeden psycholog rozpraval, ze najvacsi stres je prezit smrt blizkeho a stres potom otvara cestu chorobam. Takze chapem tvoje zdravotne problemy a zaroven ti neviem poradit, ako z toho von, je to proste kruh. Ale cas to otupi, takze len cas... nic ine.
Vidis, ja uz o tom dokazem aj pisat, 5 mesiavov po jeho odchode by som to nedokazala. Takze drzim ti palce, posielam silu. ❤️
Autorka.
Pozri každý človek má inak vymerany čas. Na tejto zemi sme len na dočasnej púti. Umarat sa našou ľudskou spravodlivostou ubližuje len nám.
Život nejde vždy podľa našich predstáv ale taký je život.
drzte sa v zdravi.
@balerina2025 prosím ťa, vyhľadaj terapie, psychiatra. Viem o čom hovorím. Stred, depresia, úzkosti sú určitá forma rakoviny
Ja som stretla pani ktorej zomreli 3 zo 4 deti v 18-22r na raka . Zial smrt je sucast zivota. Zivot je krehky a vzacny nie je dobre mrhat cas smutenim nad tym co tvoje deti nezaziju ale tes sa z toho co maju .
Je to nespravodlivé..Mamina mala 60, keď ju skolil tretí IM a rozdala by aj svoju dušu....Svokra má 90. navarí, uprace, nakúpi a čipírka...Ale ako ničí ľudí okolo seba. jedy prská ako had a muž hovorí, že je to Lucifer a bude tu do 100 rokov....Tak čo dodať?
ja som to mala podobne....moj najlepsi ,najdokonalejsi,najuzastnesi ocko zomrel na infarkt v 57rokoch a svokor 3 dni potom.proste 2 pohreby v jednom tyzdni a ja s bruskom.prvy syn si ich uzil dva roky.je mi to tak luto.boli skveli dedkovia.a strasme mi je luto,ze sa tatinko nedozil mojej postinutej dcery.on by ju lubil.on by ma podporil,podrzal.zivot je taky.nic s tym nenarobime.
Ano zivot jenespravodlivy. Velmi som to tak citila ked som roky nemohla otehotniet, a niekto kto ani deti nechce ich ma na rozdavanie.
Napriek tomu by som ti chcela poradit, aby si sa tymto myslienkam branila. Nie je to zdrave. Miesto toho aby si si precitila smutok taky aky je, tak ho premienas na hnev. Robime to vacsinou vtedy ked je ten smutok privelky a chranime sa tym, lebo precitit tu bolest si netrufame. Hnev je najjednoduhsia emocia. Neboli az tak velmi ako smutok.
Ale toto je medvedia sluzba. Kym si ten smutok neprecitis, nikdy ho skutocne nespracujes a bude ta navzdy tazit.
Nestracaj cas smutenim za tym co sa neudeje. Deti budes mat male len velmi kratko. Tes sa z toho co maju vo zvysnych clenoch rodiny.
Preto si tu ty. Teba ten skvely clovek vychoval, to co ta naucil daj svojim synom
@balerina2025 prosím ťa, vyhľadaj terapie, psychiatra. Viem o čom hovorím. Stred, depresia, úzkosti sú určitá forma rakoviny
@zmrzlinka2021 prosim?
ja som to mala podobne....moj najlepsi ,najdokonalejsi,najuzastnesi ocko zomrel na infarkt v 57rokoch a svokor 3 dni potom.proste 2 pohreby v jednom tyzdni a ja s bruskom.prvy syn si ich uzil dva roky.je mi to tak luto.boli skveli dedkovia.a strasme mi je luto,ze sa tatinko nedozil mojej postinutej dcery.on by ju lubil.on by ma podporil,podrzal.zivot je taky.nic s tym nenarobime.
@susitko :(
Preto si tu ty. Teba ten skvely clovek vychoval, to co ta naucil daj svojim synom
@taktotedanie pekne napisane
Niektori ľudia proste nemaju k detom vztah, neurobis nic,
Ano je to tak, zivot je nespravodlivy, castokrat sa doziju krasneho veku ludia, ktori si to ani nezasluzia a dobri ludia zomru prilis skoro. Na kecy typu ze my tomu nerozumieme som priam alergicka. Lenze, nic s tym nespravime, a tak si treba uzit tie krasne chvile, ktorych je tiez vela, ak ich clovek neprehliadne. Co sa castokrat vo velkom smutku stava.
Je to nespravodlivé..Mamina mala 60, keď ju skolil tretí IM a rozdala by aj svoju dušu....Svokra má 90. navarí, uprace, nakúpi a čipírka...Ale ako ničí ľudí okolo seba. jedy prská ako had a muž hovorí, že je to Lucifer a bude tu do 100 rokov....Tak čo dodať?
@mandarinka555 ja toto nepochopim, to zlo v niektorych ludoch ich akoby udrziavalo pri zivote
Ja som stretla pani ktorej zomreli 3 zo 4 deti v 18-22r na raka . Zial smrt je sucast zivota. Zivot je krehky a vzacny nie je dobre mrhat cas smutenim nad tym co tvoje deti nezaziju ale tes sa z toho co maju .
@miadi tak to si ani neviem predstavit, niekto dostane od zivota taku nakladacku, to je strasne
@susitko 😔 strasne citat, muselo to byt pre teba riadne narocne, v tehotenstve toto zazivat.
Ano, ta podpora od ocka aj mne chyba a velakrat sa zamyslim v tazsej chvili, ze ako by mi poradil, on mi rozumel vzdy, boli sme rovnakej povahy.
Ano zivot jenespravodlivy. Velmi som to tak citila ked som roky nemohla otehotniet, a niekto kto ani deti nechce ich ma na rozdavanie.
Napriek tomu by som ti chcela poradit, aby si sa tymto myslienkam branila. Nie je to zdrave. Miesto toho aby si si precitila smutok taky aky je, tak ho premienas na hnev. Robime to vacsinou vtedy ked je ten smutok privelky a chranime sa tym, lebo precitit tu bolest si netrufame. Hnev je najjednoduhsia emocia. Neboli az tak velmi ako smutok.
Ale toto je medvedia sluzba. Kym si ten smutok neprecitis, nikdy ho skutocne nespracujes a bude ta navzdy tazit.
Nestracaj cas smutenim za tym co sa neudeje. Deti budes mat male len velmi kratko. Tes sa z toho co maju vo zvysnych clenoch rodiny.
@andreatytler tak toto je dalsia kapitola sama o sebe s tymi detmi. Tiez poznam jednu bezdomovkynu, ma 25 rokov a 7 deti uz porodila a vzdy ich necha v nemocnici. Deticky krasne, zdrave. Niektore su uz aj adoptovane, niektore su este v domove. A zeny co by chceli nemaju a mozu sa aj pretrhnut a nic. 😏
A s tym hnevom mas 100% pravdu... je lahsie sa hnevat ako smutit
@taktotedanie ❤️
Niektori ľudia proste nemaju k detom vztah, neurobis nic,
@klotildabazarik no vobec, ved svokra pravidelne navstevujeme, uz som mu aj navrhovala, ze nech ide so starsim synom niekde, ze ich zaveziem, odveziem, nech troska utuzia vztahy, ale je to marne. Uz na to neminam energiu, ale mrzi ma to stale
Zomrela minulý rok v auguste. Mala cervych 65 r. Najhorsi den a zároveň aj najhoršia dovolenka v mojom živote. Denne na nu myslim a spomínam. Budúci mesiac to bude pre mňa dosť ťažké kvôli tej svadbe a to hneď 2x. Chýbajú mi tie naše nekonečné rozhovory, jej hlas, jej objatie, jej podpora, keď sa cítim pod psa ... Teraz, keď prídem domov, tak ma v tom byte už nikto nečaká s otvorenou náručou. Je to frustrujúce.
Ale chcem si uctiť jej pamiatku tým, že do kytice a výzdoby zakomponujem jej obľúbené kvety - biele kaly. A po svadbe tie kytice odnesiem na cintorín pre moju rodinu, ktorú v podstate už ani nemám.
Ja ta chapem. Ale bud rada, ze aspon teba videl vyrastat a vystrojil ti svadbu.
Mne zomrel manzel, ked Mal syn 3 roky. Syn si ho uz nepamata.
@balerina2025 čo som napísala nejasné?
@zmrzlinka2021 teraz kazdy kto smuti a ma stres ma mat z toho rakovinu?
to si mi celkom nepomohla....tvojim tvrdenim.
@zmrzlinka2021 teraz kazdy kto smuti a ma stres ma mat z toho rakovinu?
to si mi celkom nepomohla....tvojim tvrdenim.
@balerina2025 to som nenapísala. Žiaľ traumy spúšťajú v tele šialené procesy, preto to treba včas podchytiť

@balerina2025 Chápem. Hovorí z teba bolesť. Úprimnú sústrasť. Moja blízka rodina žije. Dúfam, že čas ti zahojí rany a prídu aj lepšie dni aj pocity. ❤
@loliki dakujem, bolest sa niekedy prejavi tak ze sami z nej ochorieme, ja to spracovane nemam, sama mam problemy , zial .pred nami umrel pred nasimi ocami dodychal, videla som cloveka umierat 1 x v zivote ale to je tema, o ktorej pisat nebudem, lebo je to velmi citliva tema , ale ver ze trauma je to na dlhy cas. aj ked som ''stastna'' ze sme boli pri nom, ze nebol sam aj ked neviemci nas v tej agonii este vobec pocul :(((((((((((((((((((((((((((
a prajem cele rodine zdravie. nic ine v zivote nie je podstatnejsie.