icon

Prečo manžel odmieta príspevok svokrovcov?

16. aug 2024

S manzelom fungujeme tak ze si vsetko platime sami. Byvame sami, pracujeme, normalna mlada rodina. Priznam sa kde tu setrime na roznych miestach aby sme mali aj rezervu. Manzelovi rodicia maju 2x taky prijem a teda asi aj mensie vydaje. Niekedy sa nukaju ci neprispeju na dovolenku na kupu auta alebo na nieco...manzel sa zasmeje a tvrdi ze si pocka na dedictvo a odmietne. Ja som s tym ok. Neriesim. Jeho rodicia ich peniaze atd. Ale teraz nastala situacia so skolkou. Do statnej nam syna nevzali aj ked ma 3. A sukromne stoja 600eur ked si to rozratam na 12 mesiacov do dalsieho skolskeho roku je to 7200 eur. Co som nebola ochotna dat. Ja mam v septembri termin porodu. Co by znamenalo ze by som bola cely rok doma s dvomi detmi. Najprv materska tak od marca rodicak.platit skolku by znamenalo dat cely moj prijem prec. Velmi by mi to pomohlo keby sme boli s babom sami doma aspon cez den a aj syn by mal ovela lepsi program v skolke nez s nami doma. Min. Ten prvy polrok. Syn ma nejake diagnozy a nie je na tom tak ako ine 3 rocne deti. Teda by bolo dost komplikovane mat ich oboch naraz ale bola som odhodlana ze proste bude doma. Co uz, bude to tazky rok ale nejak by sme zvladli. No a teraz prisli svokrovci ze oni na skolku prispeju. Manzel zas odmietol. Ale ja som nejak zacala rozmyslat ze preco. Peniaze stracaju hodnotu.oni neinvestuju nijak len skladuju na kopu a keby chodil do skolky velmi by to pomohlo aj jemu vo vyvoji aj mne s druhym. Svokrovci sa inak nepodielaju na nejakej starostlivosti ani k nam nechodia, len my k nim. Nikdy neboli s malym sami atd...

krkavcia_mater
16. aug 2024

zo skolky ti bude nosit plno bacilov a virusov rovno k novorodencovi
za druhe, bude to psychicky narocne obdobie, z jedinacika bude surodenec. Bude za citit odmietany, ze babo ostava s mamou a on musi do skolky.
za tretie, nase skolky ani tie.sukromne nie su pripravene na deti s diagnozami.. aby ti nezvysili poplatok, ak bude vyzadovat asistenta

lienka.7
16. aug 2024

@nikoletka_h prosím ta, fakt tu prestaň s vypisovanim nejakých diagnoz za to, ze ta matka údajne "odlozila" do skolky 🤦‍♀️
Takže máme tu najskor sepatacnu uzkost, potom teda (z inej diskusie) traumu generačnu (za to, ze malé decka nemôžu ísť na svadbu), a teraz ďalšia "diagnoza" typu mutizmus🤦‍♀️ akt sa teším na ďalšie pripadne diagnózy. podľa toho, čo píšeš, by potom rozdiely medzi deťmi mali byť kolko ideálne? Aby to starsie "netrpelo". Tak 10 rokov? Potom by to akože ľahšie znášali? A tie, co maju viac deti? 3, 4? Predpokladám, že ty toto deťom nikdy neurobíš a doma budeš s nimi až do 18tky. Prepáč, ale toto vážne nie je normálne...

alickapusinka
16. aug 2024

@cacianka už som vám mila pani minule napisala aby ste ma prestala šikanovať nevšimajte si ma.Prestante ma šikanovať a otravovať mi život taka ako vy je pre môj život absolutne nepotreba tam si hľadajte inu obeť šikanovania.Aby ste na to tvrdo nedoplatila.

lienka.7
16. aug 2024

@karolinakr oni tu možnosť nemajú, prave preto im to príde absolútne mimo...

mirkam3
16. aug 2024

Autorka, tvojho muža asi aj chápem, my sme od rodičov odkedy sme dospeli/pracujúci tiež nikdy nic nevzali, nie sme na to odkázaní, v pohode si vystačíme s vlastnými financiami (samozrejme, keby u mna teraz pristál niekoľkotisícový dar, nevravim, že by som nevedela čo s nim, ale netreba nám to…).

Ta škôlka zas nestojí taký peniaz, že by to pre vás znamenalo existenčný problém, ak na nej trvas, uskromnite sa inde a možno sa časom uvoľní miesto v štátnej.

Svoju rodinu nespominas, predpokladam, že tvoji rodičia ti podobnú pomoc neponúkli.

cacianka
16. aug 2024

@alickapusinka ja vás nešikanujem, diskutujem a vyjadrujem svoj názor bez urážok a vyhrážania, zamyslite sa nad svojimi textami plných vaty a útokov na ženy v diskusiách.
Už aj právnik vás upozornil 🙈

anabela_a
16. aug 2024

Ja popravde nechápem všetky tieto komentáre. Starkým by som povedala že ak chcú, prispieť môžu, je to na nich, ide o ich vnúča. Napríklad manželova rodina nám často prispieva. nič neočakávame, ale nepoviem im aby nič nedali svojmu vnúčatu, je to čisto na nich. Ak chcú dajú, nechcú, nedajú. Veď peniažky minieš na škôlku, čo bude mať pozitívny vplyv na tvoje dieťa. Možno by som sa len nespoliehala na ich príspevok, v tomto muža chápem. Dala by som dieťa do škôlky, a svokrovcom povedala, že prispieť môžu keďže školné je drahé.

evinqua
16. aug 2024

Chapem aj manzela aj Teba, ja osobne by som pomoc prijala ak by to bolo na tieto ucely, najlepsou volbou by bola specialna skolka, neviem v akej časti by Vám to vyhovovalo(dúbravka dolinskeho, karpatska,...)platby sú ako v bežných štátnych materských školách, deti sú v menších kolektívoch, niekde je napr aj logoped priamo,...

autor
16. aug 2024

@evinqua dostali sme zoznam obvolali bud nemaju vobec miesto alebo teda 1200

krkavcia_mater
16. aug 2024

Skor by som pri NKS hladala miesto v skolke pre deti s poruchami reci, ziadala o pobyt v Dialogu.. to mu naozaj da vela.
Tiez mam syna s NKS. to, ze sa deti rozrozpravaju v kolektive je pravda iba vtedy, ak nemaju poruchu reci.. Inak treba odbornu intervenciu.
Ja som doma uz 9 rok.. teraz posledny s dvoma (lebo starsi je domoškolák).

aurora33
16. aug 2024

Ja by som nevzala peniaze. Hanbila by som sa ako pes.

alickapusinka
16. aug 2024

@cacianka nasrať na pravnika takeho ako je on aj na vás ánboh vám tu šikanu všetko vrati ešte jeden utok na mňa a MK bude kontaktovať policia za obťažovanie.Myslíte si že neviem že ste zdravotna sestra v nemocnici o to skôr sa to dozvie riaditeľ a potom uvidime kto s koho.Pre taku ako vy spachal samovraždu za šikanovanie žiak v Parchovanoch.Tak prestane s útokmi.Len aby ste sa neprakvapila dajte mi zavčasu pokoj.NIKDY NIKDY a tisic krát NIKDY ma už nespominajte šerite si zdravie aby ste sa dočkala starobneho dôchodku.

lienka.7
16. aug 2024

@alickapusinka aká tvoja šikana??? Vieš, čo je to sikana???
Spamataj sa žena, co tu vypisujes za nezmysly!

evansova
16. aug 2024

Ale coho sa tak bojis? Dve deti v roznom veku, to sa predsa da zvladnut. Viem o com pisem. My sme mali dvojčatá a akosi sa nam podarilo, ze presne na den o 17 mesiacov sa nam narodila tretia dcera. Bolo to sice narocne, vtedy neboli jednorazove plienky, dva razy za den som teda vyvarala, raz dvojcatam, raz tej mladsej. Mladsej som ich zehlila. Okrem toho spústa kosielok, a pod. vsetko sa zehlilo. Denne som varila, manzel chodil obedovat domov. K tomu upratovanie, nakupy..... Urcite sa to da zvladnut, len treba chciet. A svokrovci mozu obcas pomoct, venovat sa jednemu z deti, ked ides s druhym napriklad k lekarovi. To by som prijala rada a peniaze urcite nie.

misicka31
16. aug 2024

Nechala by som si dieťa radšej doma,ako zobrať peniaze na škôlku od svokrovcov...peniaze na ,,škôlku" toto by mi hrdosť nedovolila...pokiaľ by som ostávala doma s ďalším bolo by to pre mne zbytočne vyhadzovanie peňazí,skúsila by som škôlku o rok ✌️

vreckovka2
16. aug 2024

Ak ma diagnozy, tak specialnu skolku ste neskusali? Ono neverim uplne, ze medzi 20 detmi s 1 ucitelkou sa dieta s diagnozami rozhovori samo. To naozaj skor doma, kde si 1 na 2 deti.

lienka.7
16. aug 2024

@katka700 prosím ta, nesir tu hoaxy 🙏🙏🙏
A k tomuto: Ked dáš staršie dieťa do škôlky a doma je novorodenec je to obrazne povedané ako by to bábätko zobrala na vychádzku do kolónie malomocnych. Na jiskach končí kopec bábätiek ktorých mamy chceli staršiemu súrodencovi "dopriať" škôlku.... ta poprosím o štatistiku.
Inak platí moja prvá veta...
Za to, ze ty nechceš dat dieta do skolky, ok, nedaj. Ale nesir tu laskavo bludy a nestras iné matky, naozaj !

amy12345
16. aug 2024

Vzhľadom k tomu že ti syna nevzali do štátnej škôlky nebolo by možné aby manžel požiadal o uznanie rodičovského príspevku na seba? Popri tom by mohol ďalej pracovať a tebe nabehne materská na druhé dieťa. On má tak isto nárok ako ty a práve nevzatie dieťaťa do škôlky je dôvod prečo sa dá poberať aj dlhšie má pokrývať práve platby za súkromné škôlky ale treba splniť podmienky.

evinqua
16. aug 2024

1200 je kde prosím Ta? Ak chceš napíš mi SS, pracujem v jednej z tých skolok

cacianka
16. aug 2024

@lienka.7 kriste, to je fakt dilino - jej predošlý nick, ktorý si sama nastavila. mmch ja vôbec nie som zdravotná sestra, a ani žiadny zdravotný pracovník, nemám ani zdravotnícke vzdelanie...😂

sisa_s
16. aug 2024

@cacianka ale pozor, zavola tvojmu riaditelovi🤣 a na policiu mozes dat akurat ty ju za vyhrazanie, nie ona za sikanu 😀

cacianka
16. aug 2024

@evansova dovolím si poznámku - autorka sa nechce zbaviť dieťaťa, len preto že sa jej narodí druhé dieťa, ale zvažuje MŠ kvoli zdravotným a i, problémom , aby ho kolektív detí potiahol vpred

cecilia29
16. aug 2024

Nečítam diskusiu. Ale určite by som nechala malého doma. Určite mu škôlka neponúkne viac ako rodina doma .Aj keď sa to nezdá. Mama je mama. Mne nevzali 3,5 ročného, a som rada ze ostal. Tiež som mala 2 deti doma a len tretie v škôlke. Není to žiadna katastrofa. Dieťaťu sa netreba venovať nonstop, práve , že sa naučí samostatnosti. Za ten rok mu nič neutečie. Švagriná ma 3 deti doma, nedala najtaraiu kvoli chorobám a zvláda.

lienka.7
16. aug 2024

@cacianka vidím, že so stúpajúcu teplotou tu stúpa aj genialita niektorých príspevkov 👌👌👌
Za mňa je zatiaľ topka ta kolónia malomocnych 🙈🤣🤣🤣

A zase klasika MK, tým ktoré dieťa nevzali do skolky a museli byt s nim byt doma, tak tým sa vlastne nemohlo nič lepšie stat, a tým, ktoré deti vzali, tie ich tam vlastne odložili 🤦‍♀️ omg 🤦‍♀️ a potom, ze zeny na MD a RD nehlupnu 🤣🤣🤣

vreckovka2
16. aug 2024

@cacianka lenze autorka si neuvedomuje, ze dieta s diagnozami v beznej MS aj tak deti nepotiahnu. Niekolko prikladov by som vedela dat. Este viac tam tie deti trpeli. A mnohokrat ani sukromna ms nie je na deti s diagnozsmi pripravena. Takemu dietatu je naozaj lepsie doma. Alebo vcas zajednat specialnu MS. Vozit aj dlhsi cas, aj v mojej casti nie je miesto. A 1200 eur za specialnu MS v Bratislave snad ani pravda nie je.

cacianka
16. aug 2024

@sisa_s veď ja viem, že zavolá riaditeľovi, až na to že máme riaditeľku, a viem že ju uprace ten právnik čo nasrať na neho.
tyyyykokso, také bludy písala v jednej právne zameranej skupine skupine, že ju naozaj upratalo viac ľudí, dourážala všetkých naokolo, a podobne perlí všade kde sa mihne.
@lienka.7 dosť veľa ľuďom riadne kúri.... bohužiaľ aj v zime

cacianka
16. aug 2024

@vreckovka2 avšak si uvedomila odborné rady odborníkov, ktorí jej práve MŠ poradili.
ja sa tiu nikde nehádam, snažím sa slušne diskutovať, som rada že môj príspevok neberieš útočne

nyusika
16. aug 2024

urcite by som bola vdacma za taku pomoc od svokrovcov.
ved tie peniaze dajaju svojmu vnucatu, nie mne na plastiky
a ked je to tvojmu manzelovi trapne - nech sa postara on o to, aby ste na tu skolku financie mali.
"milujem" takuto hrdost - ze v ziadnom pripade neprijat....lebo mi to pripomina moju neschopnost postarat sa o rodinu

karolinakr
16. aug 2024

@cacianka aky mala predošly nick?

janickacrazy
16. aug 2024

@vreckovka2 Máš také dieťa doma? Asi nie. Predstav si, že moje dieťa s diagnózami sa práve v škôlke rozrozpravalo s tými 2 učiteľkami a ďalšími 20 deťmi v triede. Aj logopedicka aj psychológ odporúčajú také dieťa dať do kolektívu čo najskôr.