icon

Prečo nenávidím prázdniny: Vyčerpávajúce dni s deťmi doma

322sima123
17. aug 2024

Zdravim, kolke si uz tak moc prajete aby skoncili tieto otrasne horuce dni ked nemame kde dat deti aspon na den, dva ( 3r a 5r) a ist si vybavit ci nakupit
Muzovi dovolenku akurat nechcu dat takze max. jednodnove vylety ked nieje akurat 40 na skapanie, (dolniaky).
Uz som na pokraji vyhorenia ked len ratam dni do septembra, hlava ma boli, tlak mam nizky. Babka nam vela pomaha ale ma aj inych vnukov a skoro 80r. nemozem jej ich tam davat furt.. Muz tiez nerobi do vecera ( uz by som bola na psychiatrii ) ale aj tak mi uz tak leze vsetko na nervy od rana ze az.. tak moj vylev...
Lem smekam pred tymi zenami ktore su doma s detmi az do skoly ci ich aj vyucuju a su v pohode.. moje dievky du hrozne zive a furt nieco.. och

tehulka2011
17. aug 2024

@mateson2004 ze? tak caka v 26 rokoch tretie

ivik4
17. aug 2024

@pribinak suhlasim a mne pride zas ,,divne" alebo ako to nazvat, cakat tretie dieta keby nezvladam moje narocne deti a ani ma nebavia take detske hry v tom veku.
To pisem ako mama ktora velmi dobre pozna narocne roky a ktoru tiez absolutne nebavilo hrat sa na koberci. Neda sa to porovnat s tym aka stastna a spokojna som teraz, ked mame so synom uz ine aktivity lebo je väcsi.Uplne ju chapem ,preto ma to prekvapuje.
Ja keby cakam dalsie, tak moje deti by boli chudaci lebo ja by som sa asi zblaznila. Takze to nerobim 😃

lauriik
17. aug 2024

Ja by som tak rada bola cez leto s detmi doma aby som sa im mohla venovat. Miesto toho musim chodit do prace, dovolenku cez leto mam 3 tyzdne, tyzden boli chore a zvysok musime vykrivat tabormi alebo ich ma moj muz do 14:00 a po 14:00 sa striedame 🤷🏼‍♀️
Ja nechcem tvoje problemy zlahcovat ale si doma a nemusis nic len spravit program svojim dvom detom.

alex49
17. aug 2024

kupte si klímu, aspoň doma vám bude dobre, síce deti budú musieť mať program tiež, ale nebudete mať 30 stupňov v byte

pribinak
17. aug 2024

@ivik4 ja nepoznám žiadnu mamu ktorú by bavili hry na koberci 🤣🤣🤣 jasne že keď je dieťa parťák je to lepšie, ale potom zas orichdza puberta a prevracanie očami na úplne všetko ….tak si vyber 😁😁😁😁

katica06
17. aug 2024

@mateson2004 úplne mimo autorky ak nie je typ na deti načo tri?

322sima123
autor
17. aug 2024

@pribinak neviem, na to radsiej ani nemyslim

ivik4
17. aug 2024

@pribinak ja hej, poznam 😃

mateson2004
17. aug 2024

@katica06 neviem, asi s tromi to bude ľahšie 🤷🙃

pribinak
17. aug 2024

@322sima123 tak sa zamyslí že keď si raz toto tvije deri prečítajú na internete asi budú fakt poriesene keď zaistia že mama po 2 týždňoch “umierala” od šťastia, že je s nimi

Potom tie reči o tradičnej rodine sú dosť mimo

anjelicek26
17. aug 2024

Autorka no co na to napísať, áno dva mesiace sú dlho, treba si robiť program aj mimo domu aspoň dva výlety do týždňa, nech vám nie je nuda. My v nemeckú len 6 týždňov a deti mi už dva tyzdne školy za sebou a je mi to sakra ľúto.. to vstavanie o šiestej ráno, vozenie do školy 20km a zo skoly, kazde dieta 4-5 kruzkov do týždňa.. co je na tom jednoduchšie, ako keď sa poflakuju doma a vyspavaju🫣 A aj tu je 32 stupnov a v tom hice všetko miesto kupaliska🫣

annm81
17. aug 2024

@322sima123 Viem, že toto počuť nechceš, ale áno, je to smutné, že nedokážeš stráviť pár týždňov s vlastnými deťmi. A to sú práve vo veku 3-5 rokov, čo je podľa mňa vôbec najkrajšie obdobie - už sa s nimi dá dobre komunikovať, sú zbedavé, hravé, dajú sa čímkoľvek zaujať, chcú sa učiť nové veci a stále si pre nich najväčší vzor.

Ak sú deti živé, potrebujú aktivitu, kde si vybijú energiu. Ak je v byte horúčava, treba vypadnúť niekde k vode alebo do lesa. Trávte celé dni vonku, nemusíš variť, studený zdravý obed sa dá zbaliť rýchlo. Keď nebudete doma, budeš mať menej upratovania. A dva krát do týždňa zaplať nejakú opatrovateľku, čo deti vezme na dve-tri hodiny, kým nakúpiš, zájdeš si na kávu a vybavíš v kľude čo treba.

mamina7070
17. aug 2024

proste nie vsetky zeny sa vyzivaju v materstve a detoch a neberu ich ako pritaz
ale potom je otazka preco v takom mladom veku deti tak po sebe

a nezachytila som preco si sa nevratila do prace ked mladsie uz malo tri
bola by som vdacna ze ti 80 rocna babka pomaha vela rodin toto vobec nepozna a zariadit sa musia aj popri praci

beronsche
17. aug 2024

@322sima123 2 malé deti, tretie na ceste, bývate v malom bytiku, kde je v lete neznesiteľný hic a máte staré auto, ktorým sa nedá v horúčave nikam ísť.. a ty máš toho už teraz dosť a vlastne deti ti totálne idú na nervy a nevieš sa dočkať, kedy ich odložis do inštitúcie.. smutné.
Prepáč, ale fakt blbo ste si to naplánovali...
Okrem tradičnej rodiny je fajn podporovať aj plánované rodičovstvo.. a nenaberat si viac, ako dokážeš uniesť...

Inak, odporúčam ti naozaj na deň dať deti k starým rodičom/ mužovi (nech si vezme voľno), že si oddýchneš a potom zmeniť mentálne nastavenie.

sasa1310
17. aug 2024

@322sima123 ja nechápem. Sama si vyhorená, čo si furt doma. Načo vám je tretie dieťa? Či čo myslíš, že s tromi to o rok bude ako? V malom byte, v starom aute a tretie dieťa. A ty vyplakávaš na nete, že musíš byť so svojími deťmi

322sima123
autor
17. aug 2024

@beronsche vôbec nenamietam, mate pravdu zial, mladi sprosti a hura rodina, moc skoro sme sli do toho, deti lubime ale je toho proste moc a po porodoch sa ukazala psychika slaba na tolko stresu a tlaku..

ivik4
17. aug 2024

Vobec nevadi ze ste mlady, akurat ze s poctom deti si kludne mohla pockat alebo ostat pri dvoch ked o zlych podmienkach a nervoch vies hadam uz roky. Co uz

322sima123
autor
17. aug 2024

@mamina7070 robila som rok aj pol po druhej aspon na doobedie a bolo to fajn, jedna v skolke a druha do 1 u babky ale vidite, ked sa nahodou podarilo 3 co mam ist na potrat ci co, to sa neda tak lahko planovat ak clovek nechce hak uzivat

beronsche
17. aug 2024

@mateson2004 áno, kto by nebol.. ale tak, nikto jej taký život nenaplanoval, vybrala si ho sama.

beronsche
17. aug 2024

@322sima123 a prečo si teda išla do 3.tehotenstva?
Ak to naozaj psychicky nezvládas, musíte konať. Zaplatiť pomoc, riešiť psychológa, aspoň blbu klímu kúpiť, nech vám je doma príjemnejšie.
Vie vôbec tvoj muž, že to nezvládas?

HAK nie je jediný spôsob antikoncepcie. "Zadarilo" sa = boli sme nezodpovední a nik ma nepresvedčí, že je to inak. Ešte povedz, že ste sa "chránili" prerušovaným sexom.

sissy27
17. aug 2024

@322sima123 prepac, ale deti nemozu za to, ze je teplo,zijete v malom byte a nemas v aute klimu. Cely jul si ich mala v skolke a po dvoch tyzdnoch uz ich mas plne zuby, parada… a dufam sa chystas konecne riesit antikoncepciu, aby sa “nahodou” nepritrafilo aj stvrte…
Mimochodom, toto je ta tradicna rodina, ked matka nevie vydrzat ani dva tyzdne s dvoma detmi, nebavi ju sa im venovat, tak sa “pritrafi” aj tretie??

misinka0611
17. aug 2024

Ja nakupujem a vybavuje s detmi ( 3 a 6 ) takže v tvojom veku. Lepšie ako ich hodiť na krk 80 ročnej žene… s tvojim postojom 3 deti mať , no fúha čudujem sa že si do toho išla. A prázdniny? Mohli by byt aj dlhšie 😀

322sima123
autor
17. aug 2024

@pribinak no tak ked mam.byt uprimna ked vyrastu do urciteho veku a budu snit o rodine a detoch atd takim poviem jemne ze na co sa maju pripravit a co hrozi ked sa prerataju ako ja a tak nech nejdu skoro a nezabezpecene atd.. ale aj tak pozname mladych ako pocuvaju ked sa zalubia a svet gombicka

annm81
17. aug 2024

@kate_cs ah jaj, o to smutnejšie, mať deti len preto, že to tak káže tradícia, nie preto, že má k deťom vzťah a chce im byť najlepšou matkou.

Nuž, autorka, teraz už neskoro zvažovať, či bol dobrý nápad mať deti. Zamysli sa ale nad tým, či ich miluješ a chceš, aby mali pekné detsvo a teba za svoj životný vzor. Ak nemáš nápady, ako im vyplniť čas, obchody sú plné rôznych zaujímavých kreatívnych sád, internet plný nápadov. Zapoj ich do pripravy jedla na cesty, nauč ich plávať, urobte si herbár, choďte na jednu noc stanovať k babke na záhradu vyrobte si domácu zmrzlinu, priprav im pirátsku mapu, pomocou ktorej nájdu poklad, v daždi choďte do múzea alebo nájdite mláku na čľapkanie - letné prázdniny ponúkajú toľko možností, ako tráviť čas. A vždy platí, že najneznesiteľnejšie sú deti, ktoré sa nudia.

sasa1310
17. aug 2024

@322sima123 však ale zaľúbená môžeš aj bez tuctu detí, keď s nimi nevieš stráviť 2 mesiace v roku

beronsche
17. aug 2024

Mne sa trochu aj natíska dojem, že toto je častý problém tých, čo podporujú výlučne rodinu muz-zena-kopec deti, odmietajú antikoncepciu a oháňajú sa tradíciami...
Že potom takú rodinu majú, aké šťastní v nej nie sú.. a ich deti už vôbec.

anajka266
17. aug 2024

Hrozne smutné. Neviem si predstaviť, že neviem strpieť svoje deti doma a že najlepšie riešenie pre mňa je niekde ich odložiť. A ešte prehlasovať, že nie som typ na deti. A neviem si predstaviť ani to, že by som mala takú matku. Rob so sebou niečo ŽENA.

mamina7070
17. aug 2024

@322sima123 jasne ze potrat nie ale teda treba sa chranit ak nechces mat v 35 sedem a viac deti
dnes su uz moznosti predsa

beronsche
17. aug 2024

@322sima123 ty ich nemáš "jemne pripraviť", ty máš deti vychovať tak, aby boli sebestačné.
Aby vedeli, že je dôležité mať vzdelanie, zázemie, stabilný vzťah a až potom snívať o rodine. Že deti majú mať, keď po nich budú túžiť a nie, lebo sa to patrí , veď tradicna rodina... Aby vedeli, čo je plánované rodičovstvo a že antikoncepcia je na mieste vždy, keď na dieťa nie sú pripravení..

A áno, pre zaľúbeného je svet gombíka, ale každý súdny vclivek chápe, mať dieťa nie je len tak, že tomu dieťaťu je potrebné zabezpečiť aj nejaké potreby - nie len materiálne, ale aj tie...

doriiis
17. aug 2024

Autorka...nevyhovaraj sa na vek.Bola si minimálne o 4 roky staršia,keď si plodila to 3. dieťa,ako keď si plodila to prvé.Tazke toto nebude vekom.Alebo obyčajnou hlúposťou a naivitou.
Typicky Slovenska rodina 5 ľudí v malom krtinci,ktorý ani nie je ich asi,matka 10 rokov doma lebo sa od deti nebude vedieť ani pohnúť.Cele zle a čo iné ostáva,ako sa sťažovať.
Ako ste si zariadili,tak máte.