icon

Prečo vo vzťahu trpíme?

nezabijes
7. mar 2015

Preco sme niektoré také sprosté a trpime vo vzťahu ktorý nás ničí?

svetluska82
8. mar 2015

@nezabijes ja som typ cloveka, ktorý ked nie je spokojny riesi veci. Nie som typ, ktorý sa len stazuje a nic neurobi, pravdupovediac nechapem taketo ženy 😒 Niektoré problemy na fore su trapne ( intenzita sexu) a mna len zaskocilo minule ze jeden nick ked som mala problem mi radil, ako keby bola dotycna minimalne majsterkou vo vztahoch a vyslo mi z toho, že ona ma super manzelstvo a potom nasledne hodila problem, kde jej muz nadava a uraza ju a tam to uz vyzeralo uplne inak. Vela zien si tu chcu len ego pohladit a ked ich doma nepocuva nikto ( cest vynimkam) tak aspon na koniku rozprudia debatu. Aj ked castokrát take primitivne nazory, že az strach.

sissy27
8. mar 2015

@nezabijes lenže ľutovať a pomôcť sú dve rozdielne veci... ak je niekto hladný, tak mu nepomôže, že ho poľutujem, z toho sa nezasýti... ak mu ukážem, ako si má zaobstarať jedlo, to je podľa mňa pomoc... a rovnako je to s akýmkoľvek iným problémom... ale ak dotyčný svoj problém riešiť NECHCE, to je o inom... niekto radšej zostane hladný ale poľutovaný (ako sa im hovorí? masochisti?), ako sa nasýtiť a vyriešiť problém... a ak niekomu je lepšie napísať anonymne na fórum (anonymne na internete?? ešte stále tomu niekto verí? 😅), tak potom by mal počítať s rozličnými reakciami... lebo má možnosť sa tu "anonymne" vyjadriť ktokoľvek - aj ten, čo je v podobnej situácii, aj ten, čo chce dobre poradiť, aj ten čo rád poľutuje, aj ten čo sa bude tešiť z cudzieho nešťastia, aj nejaký úchylák (napr. k vďačným sexuálnym problémom, lebo hanba je ísť k lekárovi, ale že to bude vedieť každá klepna v meste, to už hanba nie je 😀 ) holt, každý sme nejaký, ja som tá, ktorá chce mať veci vyriešené... nehovorím, že sa to podarí vždy a hneď na prvýkrát, ale aspoň skúsim a nebudem plakať a ľutovať sa, lebo to mi naozaj nijako nepomôže...

petasvarc
8. mar 2015

Ahojte.
Vo svojej diplomovke sa zaoberám vylúčením žien zo spoločenského života po narodení dieťaťa. Budem rada ak sa niektorá z Vás zapojí a vyplní môj dotazník je kratučký nezabere vám viac ako tri minúty.
Váš názor ma zaujíma
Ďakujem

https://docs.google.com/forms/d/1OKn0RM0Iz7tR4i...

usiko
8. mar 2015

podivajte sa, dievcata...nechapete zeny, co sa lutuju, trpia a nic s tym neurobia.....kazda sme boli vychovavana inak, mali sme iny zaklad, inu podporu, niektore doma nemali nijaku podpory...niektore sme mali dobry vztah s otcom a matkou, ine nie.....niektore boli sikanovane v skole, ine nie...nedocenene, podcenovane...toto a vsetko ine nas od malicka formuje, a tak nie je tajomstvom, ze v rovnakej situacii kazda z nas inak riesi/neriesi a inak reaguje....neexistuje sablona na to, ako reagovat...to sa neda...takze ak ju nechapete, nemusite, ale nejake konstruktivne rady dat fakt mozete...alebo niezo z psychologie.....a nie tu tliachat nechapem, preco sa lutujes, nechapem, preco neodisdes...blablabla...

ali08
8. mar 2015

@petasvarc vyplnili som

libka1
8. mar 2015

@usiko tak daj priklad konstruktivnej rady takejto zene 😉 bud sa s tym zmierit alebo odist, podla mna ine konstruktivne rady neexistuju, ale rada si nejaku vypocujem...

usiko
8. mar 2015

@libka1 uz som jej dala.

ali08
8. mar 2015

A čo tak si ju len vypočuť A nie hneď odsudzovať A kritizovať.chcela sa len vyspovedať.

libka1
8. mar 2015

@usiko aha, tu myslis 😉 tak ta je tiez konstruktivna, to je pravda, len sa nehodi pre kazdeho, zakladatelka musi povedat ci by to dala.. ja teda v zivote nie 😅 a osobne si myslim ze tade cesta k stastiu urcite nevedie 😖

sissy27
8. mar 2015

@usiko keby táto konkrétna žena napísala aj konkrétny problém, dostala by aj konštruktívnu radu a určite nie jednu 🙂 ale na otázku "prečo sme také sprosté a trpíme" žiadna rada nie je... okrem toho, že zmeniť svoj postoj z "som sprostá a trpím" na "poučím sa a zmením to" ...

kofoluska
8. mar 2015

@nezabijes To, co Ti napisem, sa Ti asi pacit nebude. Ale ver mi, ze neodsudzujem, nesudim, nenavazam sa ani nekopem do zien, ktore su na dne alebo v krizovej situacii. Lenze - ani im (a ani Tebe) nemienim tahat medove motuzy popod nos.
Toto, co Ty popisujes (z toho mala, co si vobec ochotna napisat), som ja zazila - zo strany dietata. Nefungujuci vztah, matka nestastna, proste cista rodinna "idylka". Nebudem pitvat dovody, preco to tak bolo. Ale - dodnes som mojej mame neskonale VDACNA, ze aj napriek tomu, ze pracovala za minimalnu mzdu, ze sa nemohla vratit domov, ze sme to mali naozaj velmi tazke, ze som bola v skole sikanovana, pretoze som nosila mamine stare veci (kedze nebolo na oblecenie, v prvom rade nam kupovala jedlo a platila byt), ze som celu vysoku skolu makala ako srob, aby som ju vobec mohla dokoncit, od mojho otca odisla.
Aj nas otec nas miloval, hral sa s nami, chodil s nami von, kupal nas. A miloval nas aj po rozvode, hoci sme s nim neboli tak casto (nie nasim pricinenim, ale to tiez nebudem pitvat). Dodnes mame uzasny vztah.
Vdaka tomu, ze mama od oca odisla sme my s bratom nemali pred ocami priklad nefungujucej rodiny. Ano, tazsie sa nam hladali urcite vzory spravania, tazsie sa nam mozno nadvazovali vaznejsie vztahy. No nakoniec sme obaja zakotvili v plnohodnotnom a stastnom vztahu so svojimi partnermi. Nebudem pisat, ako budeme dozivotne svojich partnerov milovat a vsetko bude super. Stat sa moze cokolvek. No kedze sme videli, ako to v zivote byt nema a kedze sme sa naucili, ako to nexceme a co nexceme urobit svojim detom, davali sme si na vyber otca/matky svojich deti jo sakra pozor.

Takze z mojho uhla pohladu - ak sa navyse sama pred sebou ospravedlnujes tym, ze manzel deti miluje a Tebe to trha srdce, aby si od takeho uzasneho otca odisla, tak ano si hlupa. Nie je to urazka, nie je to kopanie do cloveka, ktory je na dne. Je to konstatovanie. Neviem preco si hlupa a preco sa xces len lutovat a nic so svojou situaciou nexces robit (ale deti su len vyhovorka). Neviem, preco xces debatovat len so zenami, ktore su na tom rovnako ako Ty a rovnako s tym nexcu nic robit a urazas tie, ktore Ti davaju najavo, ze VZDY je moznost nieco spravit, len treba xciet. Jedno vsak viem urcite. Davas svojim detom do zivota priklad rodinneho zivota. Mas prazdny profil, takze len strelim. Ak mas dceru, davas jej najavo, ze nestastne manzelstvo je vlastne OK a ona ako buduca zena a matka sa musi obetovat pre dobro svojich deti (hoci je to strasna hovadina). Bude vyhladavat rovnake typy chlapov ako je Tvoj manzel a bude mat rovnako nestastne a nenaplnene partnerstva ako mas Ty. Ak mas syna, bude sa ku svojim partnerkam spravat tak, ako sa sprava Tvoj manzel k Tebe a bude to povazovat za normalne. Pretoze tak to vidi od malicka doma. A ver mi, ze je len velmi malicko ludi, ktori sa od svojich rodinnych stereotypov dokazu oslobodit a vedu iny zivot ako ich rodicia. Xce to vela vela na sebe pracovat, aby to clovek dokazal.

Nejdem Ti radit, co mas urobit, ci mas od chlapa odist, kam mas ist, kde mas hladat pomoc. Ty uz si sa rozhodla. Snad za svoje rozhodnutie budes niest plnu zodpovednost aj v case, ked sa Ti bude Tvoja dcera stazovat, aka je v manzelstve nestastna, ale ako kvoli detom s tym vlastne nic robit nebude. Alebo v case, ked sa Ti rovnako bude stazovat Tvoja nevesta (za predpokladu, ze budete mat dobry vztah) a bude od Teba mozno chciet, aby si so svojim synom nieco urobila.

libka1
8. mar 2015

@kofoluska napisala si to uplne dokonale 😵

timea7
8. mar 2015

@nezabijes nepáči sa ti, čo ti niektoré ženy napísali. Svojím spôsobom to chápem, nechápem, ale na čo si túto tému vôbec založila. Chcela si sa posťažovať, napísala si, že aj tak nič nechcem meniť, od manžela neodídeš. Môžem ti napísať, že mi je ťa ľúto, čo je aj pravda, ale ak s tým nič nechceš robiť, tak buď sprostá a trp. To sme ti asi mali napísať všetky, najmä po prečítaní ďalšej tvojej témy, ktorú si založila a v ktorej si opísala, s akým volom žiješ. Trhá ti srdce,keď vidíš, ako sa s dcérkou tvoj manžel hrá, vtedy ti ho netrhá, keď jej nemáš čo dať jesť, lebo ti doma nenechal žiadne peniaze? Som hnusná, že to tu takto píšem? Možno áno, ale neviem, prečo si všetky ženy, ktoré manžel týra, či už fyzicky alebo psychicky myslia, že tie, ktoré sa rozhodli netrpieť a zmeniť niečo na svojom živote, to mali úplne jednoduché - muž im nechal byt, auto, posiela im vysokánske výživné, na víkend deti zoberie, aby si exmanželka mohla oddýchnuť....preboha nežijeme v rozprávke! Tie ženy museli nabrať odvahu, zdvihnúť zadok a makať a nie málo. Sú len ženy trpiace a sprosté - to si napísala ty a ženy, ktoré s tým rozhodli niečo robiť, sťažovanie na MK ich situáciu nevyrieši, ani tvoju. Ale ak ti stačilo sa posťažovať, tak potom OK, vysvetli to svojej dcérke, keď vám zase ostane doma len suchý rožok a jogurt a keď budeš od manžela pýtať peniaze, tak ti zloží telefón. Potom jej vysvetľuj, akého má úžasného otca a že tebe trhá srdce, keby si ich mala odlúčiť. Mne zase trhá srdce, keď čítam, že niektoré deti takto musia žiť,lebo ich mama sa nedokáže rozkývať a jediné, čo urobí, je písať na MK. Kľudne sa do mňa obujte, mala som dve zamestnania a ešte som si po večeroch privyrábala, aby som mala na vysokú školu, ktorú moje dieťa študovalo.
Inak tú odpoveď na otázku -koľkokrát do týždňa máte sex som písala ja, lebo mi tá otázka príde úplne na hlavu. Čo si z tých odpovedí môže dotyčná vybrať? Aký majú pre ňu prínos? Otrčí ich partnerovi, ktorý má vyšší alebo nižší apetít, ako ostatní? Ako vie, či vôbec tie, čo odpovedali, písali pravdu? Veď sa líši pár od páru, niekomu je málo 5x týždenne, niekomu dosť za rok a obidva páry môžu byť šťastné. Snažím sa mojimi odpoveďami pomôcť tam, kde pomôcť viem, ale pri takejto otázke....

lucinkab
8. mar 2015

už si to napísala 😀 lebo tie ženu sú sprosté 😀

ericka168
8. mar 2015

nehnevajte sa zeny,ale niektore ste fakt ako ineeeeee!!!!!!ako niekto sa potrebuje vyrozpravat a niektore tu pisete tak sprosto,ze to az aboli ako napr urobte si este aspon 8deti a napiste Rozborilovi....myslim ,ze ked neviete pisat slusne tak sa radsej ani nezapajajte do diskusie...lebo je to trapne....

ericka168
8. mar 2015

a ked ste nieco take nezazili tak neviete pochopit ake tazke je odist od muza...kazda zena tuzi mat kompletnu rodinu a ked je nieco na .... tak vzdy si mysli,ze raz bude vsetko ok....tak ked budete v takej situacii potom piste nech odide od neho...by som chcela vidiet ci by to bolo pre vas take jednoduche zbalit sa a vypadnut len tak ved ked s niekym zijem tak ho asi mam rada a nieje to len tak odist a ostat sama na deti a vsetko ostatne ....skuste sa nad tym zamysliet

timea7
8. mar 2015

@ericka168 niektoré príspevky sa nepáčia ani mne, ale veľa žien v takej situácii bolo. Nie, nie je to ľahké od takého muža odísť, ale pre mňa by bolo ťažšie pozerať sa na to, že nemám čo dať dieťaťu jesť. A to neberiem do úvahy seba, keby ma muž stabilne podvádzal, asi by som s ním nemala ďalšie dieťa. Píšem o zakladateľke témy, našťastie nie o sebe, ale v rodine sme niečo podobné mali, tak nepíšem číru teóriu. Tej žene z mojej rodiny sa to nepodarilo, že bola sprostá si nedovolím napísať,asi jej len chýbala odvaha, pomoc sme jej ponúkli a nie raz. jej deti to poznačilo - navždy. Vieš, tie baby,čo sa snažia iným pomôcť, napísať svoj názor, poslať link, kde hľadať pomoc, tu nemusia napísať nič. Možno jej to nepomôže, možno ju to nakopne a možno to nakopne niektoré iné, ktoré sem síce nenapíšu, prečo sú také sprosté, ale snažia sa s tým niečo robiť.

nezabijes
autor
8. mar 2015

@ericka168 ale ved v pohode .treba ich nechat nech sa vyburia ulavia si.toto forum je omyl.uz to viem a nikdy viac tu neprispejem 🙂 a stakym pocitom urcite odtialto neodchadzam jedina

timea7
8. mar 2015

@nezabijes ak máš pocit, že všetky, ktoré tu píšu, sa tu potrebujú vybúriť, si trochu vedľa. Že sú tu niektoré témy o ničom, je normálne, to na fórach býva, ale ja som tu našla kopec výborných rád a som tým, ktoré si dali tú prácu a napísali sem nesmierne vďačná. Všetky, ktoré ti sem prispeli, by sa nejakú ženu, ktorá trpí od muža to, čo si opísala, mohli vykašlať. Napriek tomu napíšu, aj keď nie vždy to, čo ty chceš čítať.

sheila72
8. mar 2015

@hrcavdeske ja sa do tvojho decka nenavážam, keďže neexistuje...dobre, nevravím, že táto téma je top medzi diskusiami na mk, to máš pravdu, ale keď nemáš čo dodať, tak prečo vôbec reaguješ? Z nudy? A práve preto, že si si možno aj ty sama prešla horšími časmi, by si ju mohla chápať, aj keď sú to "výkriky do blba". Pre teba sú to hovadiny, ale dotyčnú táto situácia evidentne trápi a keď jej šplechneš do tváre ešte toto, tak to vie človeka dosť zabolieť.

usiko
8. mar 2015

@libka1 toje tvoj nazor...niektori ludia su takto stastni,lebo je aj ovca cela aj vlk syty...deti maju oboch rodicov a rodicia to. co potrebuju....takze nazor tych ludi bude, ze lepsie riesenie nenasli....

cecilia68
8. mar 2015

@nezabijes Chceš s ním byť, aj keď ti vadí a prekáža veľa vecí....A na deti sa pritom vyhovára veľa žien :(

libka1
9. mar 2015

@usiko urcite stastni, to verim 😉 a chcela by som pocut aj nazor tych deti na to ze si raz odskoci maminka a raz tatinko... pri tolerancii na slovensku uz vidim ako ich o ich rodinnom stasti v skole oboznamuje spoluziak ktory pocul ako sa jeho rodicia doma rozpravali ze Ferkova mama je slapka a tatko ma milenky 😅

lucinkab
9. mar 2015

@ericka168 ja som to zazila,viem ake je to taxke kedze sja som musela potajomky aby som zas nebola cela fialova....a ver mi da sa to,len treba chciet a nebat da noveho zaciatku! Naco tu zeny vzdychaju a nic s tym nerobia ....

moonlight1210
9. mar 2015

@nezabijes zlatko, a co vlastne presne od ludi tu chces? vies aspon toto presne definovat?

lebo myslim, ze by ti pomohlo, keby si si nestanovovala iba tie vseobecne vzdychacie bolestinske problemy trpiacej svatice a prestala tomu nasadzovat falosnu gloriolu obetavej matky (cim sa zda, ze aspon vo vlastnych ociach vyzeras ocistena a odovodnena), ale konkretizovala si svoje problemy do detailu.

niekedy sa stane, ze ked vypitves svoj problem do detailu (staci sukromne), tak najdes aj svoj podiel viny a casto zistis, ze vela veci by sa poriesilo, keby si napríklad ty prestala s niektorými vecami, co robis.

lebo vztah dvoch, to je akcia-reakcia. ty urobis, on zareaguje. on urobi, ty zareagujes.

natalym
9. mar 2015

@moonlight1210 Vykecať sa chce......... povedala.

ericka168
10. mar 2015

@lucinkab
ved v pohode ja len,ze sa gto da napisat aj normalne a nie hned hlupe poznamky niektore pisu

dkethe
11. mar 2015

Tak naprillad ja som s priatelom este preto, ze sa priserne bojim samoty. Doteraz som vzdy volila rozchod. Mam 26 ale velmi sa bojim. Ale i viem ze cim dalej s nim xostanem tym budem v case rozchodu starsia, a ak sa s nim nerozidem, moj ciel zivota mat stastne manzelstvo a stastnu rodinu sa nenaplni :(

gregor_y
11. mar 2015

@nezabijes Lebo ľúbime, zachraňujem rodinu alebo chcem vytrestať partnera.

gregor_y
11. mar 2015

@dkethe Každý má právo na pravú lásku a aj ty to ešte môžeš stihnúť do 30-tky, len sa musíš mať viac rada a vážiť si seba v akomkoľvek stave.