icon

Prejavujú vám manželia vďaku za bežné veci?

3. dec 2021

Žienky,
prejavujú Vám manželia vďaku za bežné veci ktoré doma robíte na materskej?
Ja chodím s malou (2roky) doobeda von na 2hodinky,poobede na 2hodinky, snažím sa aby sme mali vždy čisto, každý deň varím čerstvy obed, 2-3krat týždenne pečiem, teraz vybavujem všetko ohľadom Vianoc, takže darčeky pre celú rodinu, výzdobu a ďalších x veci. Véď to každá z Nás pozná🤷‍♀️
Nepotrebujem aby ma denne chválil, ale keby aspoň raz za čas, tak mam z toho všetkého väčšiu radosť.

sona96
3. dec 2021

My si ďakujeme a chválime sa navzájom. Ja mu ďakujem, že vďaka tomu, že chodí do práce, môžem ostať so synom na rodicaku a že sa o nás stará po materiálnej stránke, vždy keď niečo doma spraví, tak ho pochválim. A naopak aj on mi dakuje za to, že som obetovala svoju prácu, aby som sa venovala nášmu synovi a vždy má pochváli, ako pekne som upratala, že som.mu navarila alebo tak. Nevyzadujeme to jeden od druhého, ale akosi nám to príde normálne.

leskovael
3. dec 2021

@ella_price niekto to doma má, niekto nie.. Ja som zažila extrem na zaciatku vzťahu (byvali sme spolu takmer hneď) kedy mi poďakoval za poparovane ponožky 🤷🏽‍♀️😂 ja si napr na tieto veci nepotrpim, ale je pravda ze rokmi som si zvykla že niektoré veci chlap občas jednoducho ocení, naučil ma to on tým že to robí.. To nevravím ze čakám ze bude ďakovať každý deň zato že som povysavala.. A nie, nieje dokonalý ani náhodou, miestami sa ideme zabiť... Ale čo sa týka tohto, nemôžem povedať krivé slovo. Proste je to o povahe ľudí. Podľa mňa aj slovná pochvala poteší vždy, či je to v súkromí od partnera, či v práci za dobre odvedenú prácu..

osky
3. dec 2021

Moj muz mi casto podakuje za dobry obed a pod.
Aj ma pochvali,ak sa mu pacia moje vlasy,ci ako som oblecena...
Podakuje za bezne veci..
Ja ho tiez pochvalim,podakujem....
Ale nie je to pravidlom.
Su to spontane momenty,ktore vztah utuzuju.
Netreba to robit zakazdym,ale k si to tvoj muz nevsimne nikdy,ak ta neoceni nikdy...
Treba na to ist inak.
Nevar,neupratu..
Ak sa spyta,co sa stalo,odpovedz ze si len nerobila,co inak robis uplne bezne...
Mozno potom si to vsimne.
Ale zasa,ako to je s teblu?
Ty mu podakujes?
Objimes,pochvalis?

maximilie
3. dec 2021

@marca12 presne tak. Ja poznám pár takých ľudí, ktorí majú tendenciu za každú cenu priblížiť sa dokonalosti, odmietajú pomoc, chcú všetkým naokolo dokázať že zvládnu všetko bez pomoci, a potom naokolo kričia a plaču, že ich nikto nevie docenit. Len ti ľudia väčšinou pôsobia tak sikovne a sebestačne, že tu pomoc skutocne nepotrebujú a ani nechcu
Netvrdím, že je tento prípad autorka.

maximilie
3. dec 2021

A ešte dodám... jasne ze ma pochváli za poriadok. Keď pride domov a je vyluxovany dom tip top a luxusný obed na stole, tak je v šoku. Chváli ma vo veľkom a opýta sa, o čo bola dcéra priviazana, alebo čomu vďačí takému zázraku 🤷‍♀️

ella_price
3. dec 2021

@leskovael Ale veď to áno, ale silou mocou to vyžadovať a písať o tom romány hodné červenej knižnice. Veď každý normálny človek poďakuje a ocení toho druhého či už je to manžel, brat, mama,.. a nemusí len slovne, ale naozaj stačí len niekedy pohľad, objatie, úsmev ❤️

maciatkolulu
3. dec 2021

@osky výborný nápad, načo ist s dieťaťom von, keď muž za to nepodakuje..... 🤣🤣🤣

gabriela_obzerova
3. dec 2021

@maximilie kolko mate deti? Opisala bezny den beznej mamicky. Mam teda v okoli maminky, ktore okrem tohto vsetkeho este po nociach siju, ci sa ucia na statnice a podobne

maximilie
3. dec 2021

@maciatkolulu podla mna to autorka nemyslela tak, ze jej ma poďakovať za to, že chodí s dieťaťom von na 4 hod, ale tak, ze aj napriek tomu stíha doma vždy upratať, navariť a napiect.

maximilie
3. dec 2021

@gabriela_obzerova áno, poznám také dni bežných mamiciek. Nechcem sa dostať do konfliktu.
Skratka, nie každý má dieťa, ktoré sa v 2r samo zahra kým matka pečie.
Niekto ma prioritu mat napecene a upratané. Ja mam priority úplne niekde inde.

maciatkolulu
3. dec 2021

@maximilie no, celkom mi to príde ôk, pri jednom dvojročnom dieťati,ci? Ako si písala kopec ludi toto zvláda a pritom je už aj v práci.... Dvojročné dieťa nie je novorodenec. Ja mam pocit, že sa trosku preháňa.... Normálny človek poďakuje a poprosi, ale vyžadovať za to, že žena, ktorá je doma s dvojročný dieťaťom toto urobí mi príde zvláštne. Duo, duo nízkou ja som úbohá žena, čo uprace byť a ide von na ihrisko, kým sa muž flaka v práci... 🤣🤣🤣

lavienocka
3. dec 2021

Ahoj, ved si to pekne napísala. Je dolezite si ďakovať za pomoc v domácnosti, alebo prípravu dobrého jedla. Môj manžel mi niekedy podakuje,ale brala by som aj častejšie, podľa mňa je pekne a povzbudzujúce poďakovať.

mamamasama
3. dec 2021

Ďakujeme si stále...ja mužovi, muž mne...a slovo "Ďakujem" bolo jedno z prvých, ktoré sme naučili aj naše bábätko...

ella_price
3. dec 2021

@maciatkolulu Tak vieš, niektoré mamky sú také tie typy - nechytajte sa ma, ja som tehotná
A potom
Ale vy neviete aké je to byť na materskej
😁😁

maciatkolulu
3. dec 2021

@ella_price 🤪🤣

maciatkolulu
3. dec 2021

@ella_price človek pochopí tie prve mesiace, hormóny,atď, ale pardon, dvojrocak....

maximilie
3. dec 2021

@maciatkolulu neviem, mňa by to asi tiež mrzelo. Obzvlášť, keby som sa išla zblázniť ako autorka len nech je všetko tip top a nedočkala by som sa vďaky? Za mňa teba piecť 2-3x týždenne nie je bežný deň mamicky na materskej. Naozaj. Toto je podla mňa luxus. Mať doma stále niečo napecdne...
Reálne ja si to nedokážem predstavit pri mojej dcére. Je pravda, že som si ju tak naucila, ale neľutujem to a nevadí mi to. Ja budem 100x radšej sedieť s ňou na koberci a hrať pexeso ako stáť pri hrnci. A to si myslím, že varenie je oveľa jednoduchšie....

luccija
3. dec 2021

@maximilie potom pôjde do práce a uvidí koľko bude stíhať🙂nedakujeme si za takéto bežné veci

maximilie
3. dec 2021

@maciatkolulu je to MATERSKA dovolenka. V prvom rade ma byt žena MATKA, nie upratovačka, kuchárka a slúžka.

amelie2017
3. dec 2021

Ano, dakuje mi a to ani nevarim, nepeciem. Este sa aj ospravedlni, ze mi nepomohol. Kym som robila, zvykli sme riadit spolu. Teraz som doma, maly je pohodak, tak stiham pri nom a ked pride muz, nemusi riadit, ale je s nami, s detmi, ja si mozem ist pospat, dat vanu, alebo sa hrame,...A vzdy, ked vidi, ze som vydrhla kupelnu, upratala technicku dala dokopy terasu,...veci, co zvykol robit on, tak dakuje este viac. Vari on. Ja mu po kazdom obede a veceri podakujem. Casto mi povie, ze dakuje, ze som taka dobra mama, ze sa o nich tak staram...a ja jemu tiez. Su to sice samozrejmosti, ktore sa urobia aj bez tych slov, ale je to mile pocut a vidiet, ze si to ten druhy vazi.

ella_price
3. dec 2021

To mi pripomína to, že každý kto zistí, že je žena tehotná, tak jej blahoželajú a lietajú okolo nej, ale kto príde za chlapom a povie mu Dobrá práca? 😆😆😆

dskjhfdlkdjhl
3. dec 2021

@maximilie ja neviem, ale moje deti odkedy vedeli chodit, tak piekli so mnou a velmi ich to bavilo, takze ja osobne aj toto povazujem za venovanie sa detom. Sice bol potom vacsi neporiadok, ako keby som piekla sama, ale ostalo nam to spolocne pecenie doteraz a aj dospelymi detmi je to fajn, vzdy pri peceni preberieme vsetky mozne temy.

maximilie
3. dec 2021

@ella_price asi preto, že žena je 9mesiacov tehotná a žena musí dieta porodiť. Muž si len urobí dobre. Asi preto sa väčšinou lieta okolo tej ženy. Ci prečo by mali lietať okolo muža? Ze ma vyorazdnene gule?

1gabriela13
3. dec 2021

U mňa sa narodením dieťaťa nič nezmenilo a mať upečené a každý deň navarené nikdy nebolo mojou prioritou a ani nebude. Kúsok času čo mám by som mohla napríklad vyžehliť veci čo tam stoja týždeň,ale nevyzehlim,lebo to má počká. Radšej zájdem do fitka alebo teraz si zacvičim doma a je mi jedno či je plný riad a či nie. Investícia do seba sa vyplatí viac ,ja sa cítim oveľa lepšie,no a nevyzehlene veci ma ajtak počkajú 🤷nikdy som sa nesnažila byť dokonalá a ani nechcem byť,je mi to jedno. Keď sa cítim dobre ja,cíti sa dobre celá rodina. Niekedy nenavarim ako dlhý je týždeň. Je síce pravda že ja ťahám 2 práce ale aj keby nie,tak mi to žily netrha.

maximilie
3. dec 2021

@dskjhfdlkdjhl anooo , aj my takto pečieme... preto len 1x mesačne 🤣

ella_price
3. dec 2021

@maximilie Ja som myslela na ten vtip čo je na túto tému 😃😃 ale dobrý pokus 😂😂

elisebah91
3. dec 2021

Áno, poďakuje mi a som za to vďačná... Mame dve deti tretie čakáme a keď som vyzuvana za celý deň alebo co.... No dobre mi to padne keď mi povie,,, ďakujem ze sa o nás staráš, ďakujem ze si poumyvala riad, že si navarila, že máme čisto upratané,,..nepotrpim si na to denne ale raz za čas mi to dobre padne, že to vidí a nie je to samozrejmosť že je riad umytý a pod. A aj ja mu ďakujem, že šiel na nakup, že navaril čím má osbremenil a pod. Tiež nevravím každý deň raz za čas ale vidím ze je to dobre, mne to pomáha a myslím ze aj jemu.. A tiež objatie keď nie slová..

viestta
Odpoveď bola odstránená
lucka114
3. dec 2021

Môj chodí do práce a ja doma na RD... Starám sa o domácnosť, tak bežne, nič nepreháňam, keď je môj doma, venuje sa deťom, robí nákupy. Domáce práce robí minimálne. Ani to po ňom nechcem, lebo mám rada,keď sú veci urobené "po mojom" ... Žiadnu extra vďaku za to nečakám, nepotrebujem to a tiež mu neskladam poklonu za to, že chodí do roboty.. ale zas mám niekedy chvíľky, keď som nasr*tá, a pindam pol dňa, že si nič nevážia a nevedia ani poďakovať .. 😀😀

danulicek
3. dec 2021

Odhliadnuc od diskusie, ktorá tu vznikla - myslím si, že prejaviť si vďaku, pochvalu, uznanie by malo byt normalne. Zial, väčšina mužov (a podľa diskusie evidentne aj žien) je nastavena tak, že však ty si na materskej, ja som ten, čo tu ma nárok byt narobeny a unaveny… my s mužom aktualne uz spolu ako par nefungujeme (z iných dovodov), avsak v minulosti ma tiež veľmi mrzelo, keď si veľakrát ani nevšimol alebo presiel mlčaním, ked som mu spomenula, čo všetko som stihla, pritom ja som ho počúvala, keď rozprával o tom, koľko toho mal v robote 🙄. Obvykle, keď som bola fakt unavena, tak ma to sralo poriadne 😂 a to nepotrebujem počúvať za každým fúknutím dakujem, ani to, aka som úžasná alebo čo. ale proste aspoň take, že ok, dala si si tu námahu, podarilo sa ti to, evidujem to a tesim sa s tebou. Nechápali sme sa absolútne, prenho to všetko bola samozrejmost. Ja som sa cítila ako jeho sluzka a matka v jednej osobe. Prišiel na to, keď sa staral o deti sám cely den a to mal všetko pripravene, že fakt nemusel variť, prať, riešiť bežne veci, ktoré my ako ženy riesime. Myslím, že odvtedy to vníma trochu inak, dokáže oceniť, keď nieco riesim, stiham a vybavujem. Ale popravde, je to asi o povahe, o výchove, o vzájomnej “kompatibilite”. Niekomu to príde trápne, pre niekoho je to dôležitá súčasť vztahu. A ktosi tu spomenul, ze sa nemáme čudovať, ake sú potom deti, keď robia, čo vidia doma. Úplne sa s tým stotoznujem - deti si z mamy často robia dojnú kravu, lebo to vidia u rodičov, ze však to je bežne a žiadna spätná väzba za to byt nemusi. No ako pardon…