Premýšľate o odchode zo Slovenska?
V posledných dňoch sa čoraz častejšie stretávam, či už na Facebooku alebo sem na MK, s otázkami o úteku so Slovenska. Všímam si, že väčšina by vážne balila kufre a utiekli. Chápem. Strach je zlý. Každý sa bojí. A samozrejme aj ja. Mám rodinu, manžela, deti. Mňa len zaujíma, nechali by ste tu všetko na čom ste väčšinu života pracovali (dom, majetky), rodinu rodičov, súrodencov (ak by neutekali a rozhodli sa ostať). Zaujíma ma, či je tu niekto ako ja. Ako som už spomínala, samozrejme aj ja sa bojím. Ale keď si predstavím že mám tu nechať NÁŠ dom na ktorom sme dreli, rodičov ktorí by určite nikam neutekali, sestru s deťmi ktorá by tiež nikam nešla. Ja neviem, ja by som to nezvládla tu všetko len tak nechať a odísť niekam do neznáma, za ďalšie ani nemám kam, v zahraničí nikde nikoho nemáme.
Uvažujem, premýšľam nad týmto všetkým a zaujíma ma, aký názor aké plány majú ostatní.
@anonym_autor
Odišla som, vrátila som sa a po posledných voľbách sme definitívne zvolili Rakúsko. Na Slovensku máme ešte nehnuteľnosti, ktoré prenajímame, ale rozmýšľame, že to predáme a kúpime niečo investičné v Rakúsku. Nehovorím, že v Rakúsku je všetko ideálne, ale minimálne zdravotníctvo je niekde úplne inde ako na Slovensku.
Asi ani nemusím spomínať, že za polovičný úväzok zarobím 2x toľko ako moja bývalá spolužiačka, ktorá má 2 úväzky. Takže sa môžem venovať kariére aj rodine.
Za posledné 2 roky odišlo zo Slovenska 12! lekárov z môjho okolia. A všetci sú spokojní, nikto sa zatiaľ nechce vrátiť.
@anonym_090f07 toto si z kontextu vycitala? Naozaj??
Význam bol iný - že "lacné" zdravotníctvo nie je dôvodom zotrvávať na Slovensku - ako si to uviedla ty.
Jednak to nie je až také lacné a uz dupľom nie je zadarmo.
A najma - Nech si pocitovo a na základe reči iných ľudí, myslíme o jeho kvalite a dostupnosti čokoľvek, data ukazujú, že na tom dobre NIE je.
A je predpoklad, že sa to dokonca bude zhoršovať.
@beronsche v niektorých krajinách ľudia platia nehorázne peniaze za ošetrenie. Ísť na vysokú školu bez pôžičky sa snáď ani nedá. Nie je to tu lacné, ale stále dostupné
Dovodom na odchod zo Slovenska bude pre mna vystupenie SR z EU.
Co je po zmene ustavy tento tyzden zial - uz aj realna moznost. Kedze sa schvalilo, ze zakony SR budu nadradene nariadeniam EU. Pokial je niekto mentalne jednoduchsi a nerozumie tomu, tak to vysvetlim: tato zmena ustavy popiera zakladne principy EU.
Zo strany EU mozu prist sankcie. Zo strany EU moze prist zastavenie fondov, cim prideme o miliardy rocne. Odtialto je uz len krok k tomu, aby sudruh Fico a jeho banda zacali bliakat, naco je nam takato EU a lepsie nam bude bez EU. Ovce samozrejme budu prikyvovat. Na to, aby poslali Fica viete kam, by museli rozumiet fungovaniu EU a spojit si suvislosti.
Velka cast slovakov je zial vymleta, nechape, nerozmysla. Vidno to aj tu na MK. Aj tu sa daju precitat perly, ktore niektori plodia, ze im vadia napriklad liberalne principy a zasady, na ktorych stoji demokracia. Vadi im sloboda pohybu, individualita, ina sex. orientacia, vadi im odvaha zit po svojom, v sulade s tym, aky som, pricom tym nikomu a nicomu neubližujem. Bez slobody ale niet demokracie.
Tupcom vobec nedochadza, ze je to prave tato "hnusna" sloboda, ktora im umoznuje napriklad napisat na Modreho kona cokolvek. Ze v autokratickej spolocnosti by vobec nesmeli otvorene vyjadrit a napisat, co si myslia.
Ale iste, ohrozuju nas podla nich migranti, LGBT, surogatne materstvo, sexualna vychova v skole a 70 ci kolko pohlaví. Otvorene pohŕdam ludmi s takymito predstavami a nazormi. Pre mna su to jedinci, co maju v hlave nasr... né miesto mozgu.
A teraz k teme - zijem nastastie cely zivot v BA. Mam tu dobru pracu, nemam sa zle. Anglicky viem myslim slusne. Ale iluzie nemam. Ak SR odide z EU struktur, padneme na dno. Odide aj ten zbytok lekarov a sestier, co tu este ostal, zdravotnictvo sa uplne zruti. Odidu investori, kvalifikovani ludia. Mame kazdy len jeden zivot. Ja zijem single, mam rada okolo seba minimum veci, nenahanam sa za bytmi, neobklopujem sa zbytocnostami. Pre mna su najvacsou zachrannou sietou a slobodou financne prostriedky na uctoch. K tym sa dostanem kdekolvek budem. Umoznia mi prenajat si rychlo niekde v inej krajine maly byt/apartman, mesiace pokojne zit. A budem hladat cesty a sposoby, ako dalej.
Nie a na co,mame obaja pracu,deti skoly.Ak by sme dosli o pracu,muz by siel do zahranicia robit.Ale zatial nic take nehrozy,ani prepustanie ale som velmi zvedava ako sa s tymto popasuje zamestnavatel,o kolko nam zvysi platy.Kazdy rok zvysuju,aj cez inflaciu zvysovali.Ja uz budem mat narok na rozne bonusy,na ktore som este nemala narok aj ked u muza je to vzdy viac ako u nas.Na to chlapi v robote vzdy nadavaju,preco oni maju vzdy viac ako my,hoci jedna firma ale len nazvom.Tak este sme rozmyslali aj nad tym,ze by som prestupila tam,tak uvidime,ci sa to podari po znamosti vybavit.Tam,ale asi by som sla aj s muzom na smenu,tym padom by stacilo 1auto,nie 2.Menej za naftu by sa platilo.No neviem,uvidime.
@vladuska20 ze prideš o pracu je to menšie zlo,tu hrozí,ze prides o slobodu a slusnu zivotnu uroveň..a uplne najhorsi scenar,ze budeš musiet poslat syna do vojny
@anonym_66ad25 Slovensko sa radikalizuje. Mnoho ficovolicov nemá ešte dôchodkový vek a mafiánskej chobotnici rastu ďalšie chápadlá - čiže ficovolicov profitujúcich z ich vlády je veľa a bude ešte viac.
To je jedna vec. Druhá, že rastie frustrácia kvôli znižovaniu ziv.urovne a priveľa ľudí sa nechalo/ ešte sa nechá zmanipulovať, totalne si nechajú vymyt mozog blbou propagandou, ako za všetko zlo u nás môže západ, migranti, LGBT a progresivizmus... A ti keď nebudú voliť Fica, budú voliť rovnako zle..
Veriť, že tym, že pár dôchodcov umrie a krajina zrazu začne inak rozmýšľať, je úplne smiešne. A nereálne.
@beronsche Radšej nech sa mladí radikalizujú, ako by nám tu chodili po uliciach čierni kriminálnici, buzeranti a sexuálne neidentifikovateľní s obojkami na krku a podobný odpad po vzore západu. Zatiaľ je tu stále bezpečný život aj preto, že toto u nás nie je. A verím, že tak skoro ani nebude.vStačí, že tu máme cigánov a tu slávna EÚ tiež nepomáha, akurát škodí. Len im dáva peniaze, práva, sankcie pre štát, že ich diskriminujeme a pritom nemajú žiadne povinnosti.
@beronsche Radšej nech sa mladí radikalizujú, ako by nám tu chodili po uliciach čierni kriminálnici, buzeranti a sexuálne neidentifikovateľní s obojkami na krku a podobný odpad po vzore západu. Zatiaľ je tu stále bezpečný život aj preto, že toto u nás nie je. A verím, že tak skoro ani nebude.vStačí, že tu máme cigánov a tu slávna EÚ tiež nepomáha, akurát škodí. Len im dáva peniaze, práva, sankcie pre štát, že ich diskriminujeme a pritom nemajú žiadne povinnosti.
@anonym_f20562 ako presne teba osobne obmedzujú homosexuály?
Čierny kriminálnici ti vadia, biely nie? Vieš, že vždy keď klesá životná úroveň, zvyšuje sa kriminalita? Prudko.
Ze naša životná úroveň ide prudko dole, je hádam jasné aj tebe..
Vieš, čo je na tom úplne to najhoršie?
V zradikalizovanej krajine sa NIKDY nežije dobre. Veď si pozri, ako to v takých krajinách funguje.. moslimskí radikály, diktatúry..
naposledy, keď bola taká krajina v europe, viedlo to k svetovej vojne.
Je toto lepšie ako "buzerant" na ulici?
Škoda, že to zaslepenci ako ty, vidia vždy príliš neskoro, ak vôbec...
Slávna EU nie je dokonalá, to je pravda, robia veľa chýb, ALE nejakú firmu pomoci poskytujú. Okrem iného, aj vo forme eurofondov. Len to by zmanipulovani a kritického myslenia neschopní Slováci nemohli voliť zberbu, ktorá sa za tie peniaze osobne obohacuje, stavia si hacyendy a vily v Chorvátsku.. však?
Romska otázka je tak komplexná, že to by sme museli mat jasnú víziu, čo v tom prípade robiť. Žiaľ, naša vláda ma víziu len ako sa nabaliť. A rómovia ako občania Slovenskej republiky majú presne také isté povinnosti ako ty či ja.
Neveris? Nastahuj sa do romskeho geta a vyskúšaj si to na vlastnej koži.
A netvár sa, že za všetko zle na Slovensku môže eú.. to, že krajina ide do riti je v OBROVSKEJ miere práve zásluhou 4 smeráckych vlád. Mali šancu. Aj ju využili - zabetovat sa tam a neuveriteľne zbohatnúť.
Prejsť od nich k radikálov a fašistom JE cesta do pekla a je mi z toho nevoľno, že práve v tom vidia Slováci (a nie len oni) spásu....
@anonym_f20562 a prečo si taká zbabela, že ešte ani len nemáš odvahu to písať pod svojím nickom?
Fašizmus a radikalizmus áno. Ale mať gule stať si za názorom, to už nie..
Typické..
@anonym_autor vacsina len tara do vetra. Nikam nepojdu. Neviem, preco si niekto mysli, ze uz len nanho caka “velky” svet s otvorenou narucou. 🤷♀️
@zana124 preco si myslis, ze ludia, ktori chcu odist, cakaju, ze na nich svet caka s otvorenou narucou? Mas velmi mylne predstavy o tom, ako rozmyslaju ludia. Keby si to mysleli, tak by boli odisli hned ako zvolili opat Fica.
@beronsche v niektorých krajinách ľudia platia nehorázne peniaze za ošetrenie. Ísť na vysokú školu bez pôžičky sa snáď ani nedá. Nie je to tu lacné, ale stále dostupné
@anonym_090f07 a my neplatíme? Platime a dosť a predsa to vyzerá ako to vyzerá..
Ale nejdem ťa presviedčať, kľudne si ďalej ži v bubline "na Slovensku je dobré, lacno a všetko funguje.."
Politická situácia je zvláštna vo viacerých demokratických krajinách ,veď aj čo sa deje v USA,vládnu tam šialenci ,žiaľ Slovensko pojde do úpadku veľmi rýchlo ,čísla nepustia,máme obrovské investičné dlhý vďaka ficovcom , to uz nedozenieme , Ficovce nic nevedia riadiť a ani reformovať , len rozdávať peniaze iných ,nekvalitné zdravotníctvo ,vysoký počet odvratitelnych úmrtí , na druhej strane zvyšuju dane,poplatky odvody a sebe platy , sme podľa mňa blizko bankrotu a vďaka tej zmene ústavy,kto vie čo nás ešte čaká,keď budeme ignorovať nariadenia EU , a 60% slovenska je bohužiaľ mimo , či už nemá mentálne kapacity alebo im je to jedno , o chvílu nám dôjdu aj eurofondy , tak som zvedavá z čoho budú žiť ti nacucani na štátny rozpočet, lebo kasu plni hlavná súkromná sféra a to ešte nezačali prepúšťania , kto vyrobí peniaze na 1500 000 dôchodcov a 500000 štátnych zamestnancov
Dovodom na odchod zo Slovenska bude pre mna vystupenie SR z EU.
Co je po zmene ustavy tento tyzden zial - uz aj realna moznost. Kedze sa schvalilo, ze zakony SR budu nadradene nariadeniam EU. Pokial je niekto mentalne jednoduchsi a nerozumie tomu, tak to vysvetlim: tato zmena ustavy popiera zakladne principy EU.
Zo strany EU mozu prist sankcie. Zo strany EU moze prist zastavenie fondov, cim prideme o miliardy rocne. Odtialto je uz len krok k tomu, aby sudruh Fico a jeho banda zacali bliakat, naco je nam takato EU a lepsie nam bude bez EU. Ovce samozrejme budu prikyvovat. Na to, aby poslali Fica viete kam, by museli rozumiet fungovaniu EU a spojit si suvislosti.
Velka cast slovakov je zial vymleta, nechape, nerozmysla. Vidno to aj tu na MK. Aj tu sa daju precitat perly, ktore niektori plodia, ze im vadia napriklad liberalne principy a zasady, na ktorych stoji demokracia. Vadi im sloboda pohybu, individualita, ina sex. orientacia, vadi im odvaha zit po svojom, v sulade s tym, aky som, pricom tym nikomu a nicomu neubližujem. Bez slobody ale niet demokracie.
Tupcom vobec nedochadza, ze je to prave tato "hnusna" sloboda, ktora im umoznuje napriklad napisat na Modreho kona cokolvek. Ze v autokratickej spolocnosti by vobec nesmeli otvorene vyjadrit a napisat, co si myslia.
Ale iste, ohrozuju nas podla nich migranti, LGBT, surogatne materstvo, sexualna vychova v skole a 70 ci kolko pohlaví. Otvorene pohŕdam ludmi s takymito predstavami a nazormi. Pre mna su to jedinci, co maju v hlave nasr... né miesto mozgu.
A teraz k teme - zijem nastastie cely zivot v BA. Mam tu dobru pracu, nemam sa zle. Anglicky viem myslim slusne. Ale iluzie nemam. Ak SR odide z EU struktur, padneme na dno. Odide aj ten zbytok lekarov a sestier, co tu este ostal, zdravotnictvo sa uplne zruti. Odidu investori, kvalifikovani ludia. Mame kazdy len jeden zivot. Ja zijem single, mam rada okolo seba minimum veci, nenahanam sa za bytmi, neobklopujem sa zbytocnostami. Pre mna su najvacsou zachrannou sietou a slobodou financne prostriedky na uctoch. K tym sa dostanem kdekolvek budem. Umoznia mi prenajat si rychlo niekde v inej krajine maly byt/apartman, mesiace pokojne zit. A budem hladat cesty a sposoby, ako dalej.
@athena78 ak by sa tu dali davat hviezdicky, dam ti ich aj pat
@anonym_autor ked odprejskne Ficiak tak verim,ze sa to ustali.Treba ludom dat,a nie im brat.Motivacia pri Ficiakovi nula bodov.Odkedy nastupil mam stale strach co nam este poberie. Vzdy sa pri nom mali najhorsie matky a rodiny s detmi a ani teraz to nie je ine.Uz 25rokov pre nas nepohol prstom!Mali sme fajn danovy bonus na dve deti a este ani nežmurkol a hned na zaciatok nam z toho zobral 100e!!A platy stale nizske.Ako mne vazne nebolo tak zle za Matovica ako za Fica.Dokedy budeme platit Ficiakove 25 rocne dlhy!Mozme sa aj poskladat pri Ficiakovi na suciastky a on nas zato max tak opluje.S nim nikdy nepride pokrok,iba kroky vzad..
@anonym_autor ked odprejskne Ficiak tak verim,ze sa to ustali.Treba ludom dat,a nie im brat.Motivacia pri Ficiakovi nula bodov.Odkedy nastupil mam stale strach co nam este poberie. Vzdy sa pri nom mali najhorsie matky a rodiny s detmi a ani teraz to nie je ine.Uz 25rokov pre nas nepohol prstom!Mali sme fajn danovy bonus na dve deti a este ani nežmurkol a hned na zaciatok nam z toho zobral 100e!!A platy stale nizske.Ako mne vazne nebolo tak zle za Matovica ako za Fica.Dokedy budeme platit Ficiakove 25 rocne dlhy!Mozme sa aj poskladat pri Ficiakovi na suciastky a on nas zato max tak opluje.S nim nikdy nepride pokrok,iba kroky vzad..
@anonym_93d5a7 a to si myslíš, ze keby zostal pri vláde Matovic a Simecka, žeby ti to nezobrali? Bolo by ešte horšie. Tu nádherné vidno, ako nerozmyslas viac ako 3 sekundy dopredu a čo by urobila druha strana. Nič by ti nenechali a pobrali ešte aj vsetko dôchodcom.
@anonym_93d5a7 a to si myslíš, ze keby zostal pri vláde Matovic a Simecka, žeby ti to nezobrali? Bolo by ešte horšie. Tu nádherné vidno, ako nerozmyslas viac ako 3 sekundy dopredu a čo by urobila druha strana. Nič by ti nenechali a pobrali ešte aj vsetko dôchodcom.
@anonym_16f1fd a to uz len Simecka existuje???Sak nech je Fico iny ako Simecka a nebudem rozmyslat tri sekundy ale dam si nato cas.No tu nie je nic k velkemu premyslaniu,je nam zle!!!!!
@anonym_16f1fd myslim ze s tak kratkozrakym clovekom ako si ty sa neda debatovat na nejakej urovni 🤷🏼♀️ ziaden politik nie je idealny a dokonaly, tak ako ani ziaden clovek…problem je, kt smerom fico slovensko taha, izoluje nas od europskej unie, pre investorov zaciname byt krajinou kt sa vyhxbaju aj kvoli podnikatelskemu prostrediu aj kvoli vymozitelnosti prava/korupcii, odvodovej politike a danivemu zatazenie atd…ked bude za par rokov slovensko v totalnej prdeli tak ti tvoji dochodcovia uz nedostanu ziaden dochodok nie to este 13/14 a neviem aky.
@anonym_16f1fd volila som Zdravy rozum s Barankom,jeho nazory na vsetko mi pridu ok a ako rodinne zalozeny clovek by myslel aj na rodiny s detmi.Co sa tyka prace chcem zarobit,nie chodit do prace žobrat.Mna nezaujimaju pohlavia a neviem co,ja potrebujem istoty.Ale Fico je tam skutocne uz 25 rokov a nikdy nam istoty nedal.Ved uz za tie roky sa jeho politika davno ukazala!Nad cim chces premyslat?
@anonym_090f07 úrovrň VŠ na Slovensku je taká, že by som volila tú pôžičku na VŠ v zahraničí. A keď som som zvládla cvakať VŠ v zahraničí môjmu dieťaťu ja, samoživiteľka, plus teda jeho brigády, až také tvrdé to hádam nebude
@mirokub kedysi to tal bolo ale teraz je tam cena nehnuteľnosti vo velkomestach (Ba,Ke) porovnateľná s cenami v západnej Európy.
@anonym_autor nie. Ved ti ficovolici tiez raz umru. Keďže ide prevažne o dôchodcov, nebude to dlho trvať a vsetko sa zas čoskoro obráti.
@anonym_66ad25 na to, že sa to na Sloevensku raz obráti, môžeš zabudnúť, to, čo spôsobila táto vláda za tie roky, čo tu bola, plus to, čo predvádza teraz, už nezvráti nikto. A nie sú bohužiaľ jej prívrženci len medzi dôchodcami, ale na moje zdesenie aj medzi mladšími ročníkmi.
@anonym_93d5a7 kde si nabrala, že odprejskne? Veď to sľuboval pre rokmi, že v roku 2014 už nebude v politike
Baby, nemusíte do zahraničia. Stačí do BA vsetci v jeden deň s lopatami, palicami, metlami vtrhnúť na Úrad vlády tak, ako to burcoval ľudí Fico cca pred 2,5 rokom. Dal nám návod a my ho nie a nie využiť.
@anonym_1d80a5 myslis? Keby to bolo take jednoduche, uz davno by sa sformovala skupina, napriklad na soc sietach, a isli by im tam tymi palicami posermovat, ako pises. Ale nepojdu, nikto nepojde. Pred uradom je ozbrojena sbs, policajti, Fiki chodi so strazou. Ziaden otec rodiny nepojde riskovat, ze sa tam zrani alebo ze ho pistolnik ochranca postreli, keby nahodou doslo k priamej roztrzke. Pozri si ako povstania prebiehali v historii, kopu povstalcov pobili, prislo vojsko a bolo vybavene. Tu hrstka nestaci, to by bolo treba aspon pol miliona ludi, aby to malo uspech. A to sa ludom uz nechce. A tiez by mozno aj tych ludi v prvych radoch postrielali. Cize preto su vsetci doma a nikto nic. Kricanie v uliciach je zbytocne.
@anonym_autor pred 9 rokmi sme sa vratili na SK a odvtedy sme to uz velakrat olutovali. Deti su teraz na strednej, vedia vyborne po anglicky a velmi dobre ovladaju aj druhy cudzi jazyk. Jedno dieta sa vratilo z vymenneho pobytu zo zahranicia, druhe pojde buduci rok. Dokym dostuduju stredne skoly, kupime nehnutelnost v zahranici. A potom sa tam presunieme. Mam okrem slovenskej aj cesku narodnost. Poziadam o ceske obcianstvo aj pre deti. Ak by sa Slovenskk dostalo mimo EU, nech maju aj deti pasy EU.
Rodicia by v najhorsom prisli za nami. Moja sestra zije v Anglicku, brat v Rakusku. S touto krajinou som sa prestala stotoznovat vdaka nasej vlade. Nemyslim ze tu mladych ludi caka dobra buducnost, preto hlavne kvoli detom odideme.
Vela ludi, ktori nemaju moznosti odist - ci uz financne, jazykove alebo nemaju odvahu - radi rozpravaju, ako je aj v zahranici zle, ako nebudu padat pecene holuby, ako sa ludia vracaju z kanady, nemecka na slovensko. Prosim vas, nechajte si tieto vase nazory pre seba. Hlavne ak ste vy sami v zahranici nikdy nezili a idete mudrovat ako ste poculi “ze jedna pani povedala”. Vas nikto nenuti nikam chodit.
Nie, zatial neutekam. Stale naivne verim, ze zlo sa da porazit len ked budeme jednotni a silni. I ked musim priznat, ze tazko sa mi zije v krajine, kde velka cast naroda su rasisti, homofobovia a rusofili, ktori volia mafianov, nacionalistov a prisluhovacov Putinovho diktatorskeho rezimu. Preto sa necudujem ludom, ktori uz odisli alebo odchod zvazuju.
Bože, už odchádzate od volieb 😆😀 Nikto nás z Eu nevyhodí a ani nevystúpime. Moje nervy 😑
@anonym_autor nepremýšľam...možno, ak by som mala 25 r a nemala rodinu, tak áno.Ja mám rodinu v Austrálii a v Rakúsku a stále nás volajú.Z politiky a všetkého ostatného mi je ťažko, ale neodišla by som.Praveze ľudia z nášho okolia čo boli veľa rokov preč sa vrátili aj v strednom veku s deťmi aj vyššom 60 +.Iba jedna išla na Tenerife, ale už tam mali niekoľko rokov kúpený apartmán a išli tam viacerí kamaráti s deťmi a majú tam malu komunitu, ale byt si tu nechali.Uz som príliš "stará" na také zmeny a ani po tom netúžim.Mam tu rodičov, kamarátov z detstva a nemám ružové okuliare.
Som stastna, že som odisla, aj ked mna vsetci odhovarali. Možno som mala odist este dalej, ale zatial nebudem menit.
Sme s manželom dohodnutí tak, že počkáme do nasledujúcich volieb. A keď to nedopadne podľa predstáv tak balíme kufre a odchádzame. Obaja ovládame plynule angličtinu, manžel okrem toho nemčinu, ja zase francúzštinu. Máme povolania, ktorými by sme sa slušne uživili všade. Deti sú prispôsobivé, tie si zvyknú všade. Ale áno, štve ma, že vy sme tu nechali rodičov v seniorskom veku a svoje korenie. Na druhu stranu, žiť medzi dezolatmi, plochozemcami, antivaxermi a alkoholikmi sa mi vážne nechce. To radšej oželiem rodnú zem.

@beronsche to nie je par dôchodcov. Dôchodcov su pomaly polovica populácie a bude ich pribúdať. Ficovolici su vacsinou ti nad 70 a ti už pomaly idú.
@anonym_66ad25 nad 65r, keď už.. ďalšia silná skupina sú ľudia nad 55r. Potom si prirataj ešte voličov hlasu (čo je smer v bledomodrom) a fašistov..
Plus platí druhá časť môjho prispevku.
Nie, len tým, že starí ľudia prirodzene zomierajú sa nevyrieši nicovate NIC.