icon

Prepis domu: Ako si poradiť s rodinným konfliktom?

Včera o 15:45

Prerobili sme si dom po starých rodičoch, ale môj otec ho na nás nechce prepísať už niekoľko rokov. Dobre vie, že máme dve deti, z toho jedno ŤZP, on nám ten dom ponúkol, dali sme do neho peniaze, ale stále sa chová, akoby bol jeho.

Rozhodli sme sa odsťahovať, svokrovci nám kúpili pozemok. Na to, aby sme si mohli vybrať hypotéku a postaviť si vlastný dom, lebo toho už máme plné zuby, potrebujeme peniaze na hypotéku. On dobre vie, že si chceme postaviť dom, mojej sestre na hypotéku dal, ale u nás sa tvári akože nič? Sestra navyše ani nemá deti. Sme zúfalí, staráme sa non stop o choré dieťa, to samo o sebe stojí peniaze a ešte chovanie rodičov do toho. Nevieme, ako z toho von, chodí sem každý deň a kritizuje nás.

autor
Včera o 17:23
@marca12

Preco tam chodi a kritizuje vas? Zaco vas kritizuje? Nechapem ako sa jeden rodic moze takto spravat.

@marca12 Napríklad, že nechcem dať deťom 2 dni starý chlieb a že ho vyhodím. Ja nebudem deťom dávať dva dni starý chleba.

anonym_f8e165
@anonym_autor

@anonym_812314 On vie že ideme stavať dom, prečo sa chce nechať prosiť.

@anonym_autor To nemyslíš vážne...potrebujete peniaze a ty nechceš otca prosiť? Ak ste v takej núdzi, ako píšeš, nemalo by to byť zaťažko padnúť na kolená, plakať alebo ja neviem čo, len aby ti tie peniaze dal. Naozaj si myslíš, že sa ktokoľvek vzdá peňazí bez toho, aby ho o to druhá strana poprosila?

anonym_812314
@anonym_autor

@anonym_812314 On vie že ideme stavať dom, prečo sa chce nechať prosiť.

@anonym_autor a jemu to je úplne jedno ze vlastne kvôli nemu musíte stavať dom? Lebo keby vám dal tento, tak žiadny nový dom by ste nepotrebovali. Hrozné niečo.

autor
Včera o 17:26
@anonym_f8e165

@anonym_autor To nemyslíš vážne...potrebujete peniaze a ty nechceš otca prosiť? Ak ste v takej núdzi, ako píšeš, nemalo by to byť zaťažko padnúť na kolená, plakať alebo ja neviem čo, len aby ti tie peniaze dal. Naozaj si myslíš, že sa ktokoľvek vzdá peňazí bez toho, aby ho o to druhá strana poprosila?

@anonym_f8e165 On vie že ja mam opatrovatelsky a chore dietatko.

autor
Včera o 17:27
@anonym_812314

@anonym_autor a jemu to je úplne jedno ze vlastne kvôli nemu musíte stavať dom? Lebo keby vám dal tento, tak žiadny nový dom by ste nepotrebovali. Hrozné niečo.

@anonym_812314 Nedovolil nam ho ani zvnutra prerobit ako sme chceli. Mali sme navrh, vsetko, on prisiel a zacal sa rozkrikovat ze to tak nebude.

anonym_d24afa
Včera o 17:27

toto je vymyslená téma

autor
Včera o 17:28
@anonym_d24afa

toto je vymyslená téma

@anonym_d24afa Nechapem ako si niekto moze kopnut do mna, co mam iba opatrovatelsky prispevok, a zijeme z jedneho uboheho platu. A pisat ze si to vymyslam. Ty asi nemas deti ze?

anonym_812314
Včera o 17:29
@anonym_autor

@anonym_812314 Nedovolil nam ho ani zvnutra prerobit ako sme chceli. Mali sme navrh, vsetko, on prisiel a zacal sa rozkrikovat ze to tak nebude.

@anonym_autor no aj to je čudné. Ved ste ho chceli prerobiť podľa seba, ved mal byť váš. To si mu nič nepovedala?

autor
Včera o 17:39
@anonym_812314

@anonym_autor no aj to je čudné. Ved ste ho chceli prerobiť podľa seba, ved mal byť váš. To si mu nič nepovedala?

@anonym_812314 Samozrejme sme sa s nim hadali ale on si nedal povedat, vsetko musi ostat presne ako to bolo pred 50 rokmi. Potom sa zacal vyhovarat, ze nemoze lebo kvoli sestre. Sestra nema deti, asi chce byt stara matka, sama je decko, ja mam dve a jedno z toho chore a aj tak toto robi. Ved by sme isli byvat do bytu, ale on ze nam ten dom prerobi.

anonym_812314
Včera o 17:45
@anonym_autor

@anonym_812314 Samozrejme sme sa s nim hadali ale on si nedal povedat, vsetko musi ostat presne ako to bolo pred 50 rokmi. Potom sa zacal vyhovarat, ze nemoze lebo kvoli sestre. Sestra nema deti, asi chce byt stara matka, sama je decko, ja mam dve a jedno z toho chore a aj tak toto robi. Ved by sme isli byvat do bytu, ale on ze nam ten dom prerobi.

@anonym_autor no ani neviem co nato povedať. Tvoj otec musí byť zvláštny človek.
No to ze dom zostane tak ako bol pred 50 rokmi, mohol povedať hneď na začiatku. Nemuseli ste minút tam svoje peniaze. A on ma vlastne peniaze ze by vám dal na tu vašu hypotéku?

saraxyz
Včera o 17:49

@anonym_autor ako ste si prerobili dom, keď vám nedovolil ho prerobit vo vnútri? či zle chápem?

abbey1
Včera o 18:08
@anonym_autor

@marca12 Napríklad, že nechcem dať deťom 2 dni starý chlieb a že ho vyhodím. Ja nebudem deťom dávať dva dni starý chleba.

@anonym_autor Prepáč, ale 2 dní starý chleba? Deťom ho skutočne nemusíš dávať, ale ani vyhadzovať.
Vieš, celé je to nejaké zvláštne.
Píšeš, že vám mal dat dom, prerabku z časti financoval i on, prerábať len tvoj muž so svokrom.
Čo všetko sa prerábalo a koľko ste investovali zo svojho?

autor
Včera o 18:11
@saraxyz

@anonym_autor ako ste si prerobili dom, keď vám nedovolil ho prerobit vo vnútri? či zle chápem?

@saraxyz Akoze miestnosti museli ostat tak ako boli, dala sa nova podlaha omietka kuchyna, kupelna.

autor
Včera o 18:12
@abbey1

@anonym_autor Prepáč, ale 2 dní starý chleba? Deťom ho skutočne nemusíš dávať, ale ani vyhadzovať.
Vieš, celé je to nejaké zvláštne.
Píšeš, že vám mal dat dom, prerabku z časti financoval i on, prerábať len tvoj muž so svokrom.
Čo všetko sa prerábalo a koľko ste investovali zo svojho?

@abbey1 Akoze kolko, pisem ze mame jeden trapny plat a ja som doma s postihnutym dietatom na materskej. Tolko co sme mohli.

anonym_7e902c
Včera o 18:13

Tak neviem, píšeš, že nemáte peniaze a potom vyhodíš dva dni starý chlieb. Tak spravím vo vajíčku, topinky, zapečiem ho, krutóny k polievke. Toto ja strašne nemám rada, keď niekto plače, že nemá peniaze a potom takto plytvá jedlo. Ale to len taká moja vsuvka. Boli ste naivní, čo už. Teraz sa porozprávať narovinu s otcom. Ak to berieš ako poníženie, tak na tom nie si tak zle ako hovoríš.

abbey1
Včera o 18:14
@anonym_autor

@abbey1 Akoze kolko, pisem ze mame jeden trapny plat a ja som doma s postihnutym dietatom na materskej. Tolko co sme mohli.

@anonym_autor Lebo je rozdiel, čo ste tam investovali zo svojho 2000 alebo 200000.

autor
Včera o 18:17
@abbey1

@anonym_autor Lebo je rozdiel, čo ste tam investovali zo svojho 2000 alebo 200000.

@abbey1 Akoze preco? Povedal, ze nam ho da, ze nam prispeje na prerabku. Povedal, ze ho na nas prepise. Chcel, aby sme ostali pri nich, tak sme ostali. A aj tak neprepisal. Este ho ponukol sestre, ze tam moze ist ked tam mi nebudeme. Akoze dom co sme si prerobili. Ona nechce, tak to da do prenajmu. Som zvedava, ako to bude vyzerat.

anonym_7e902c
Včera o 18:18
@anonym_autor

@abbey1 Akoze preco? Povedal, ze nam ho da, ze nam prispeje na prerabku. Povedal, ze ho na nas prepise. Chcel, aby sme ostali pri nich, tak sme ostali. A aj tak neprepisal. Este ho ponukol sestre, ze tam moze ist ked tam mi nebudeme. Akoze dom co sme si prerobili. Ona nechce, tak to da do prenajmu. Som zvedava, ako to bude vyzerat.

@anonym_autor Téma vymyslená. Vôbec sa nebiješ za to čo patrí tebe a tvojim deťom.

marca12
Včera o 18:18
@anonym_autor

@anonym_autor A ako sa o tom dozvie?

anonym_908975
Včera o 18:19
@anonym_autor

@anonym_autor Najprv píšeš, že dom ste si prerobili vy, z vašich peňazí...Na druhej strane už píšeš, že dom "vlastne" prerobil svokor, lebo sa tým živí...Máš v tom nejaký bordel, veď prečo nenapíšeš, koľko ste tam vrazili peňazí, ale kamufluješ to odpoveďou, že "koľko sme mohli"🙈 To je koľko? Že vy ste tam dali svojich ťažko vyrobených, z jedného platu ušetrených 2000€ a on tam vrazil cca 50000€?

emuska30
Včera o 18:20
@anonym_autor

@anonym_d24afa Nechapem ako si niekto moze kopnut do mna, co mam iba opatrovatelsky prispevok, a zijeme z jedneho uboheho platu. A pisat ze si to vymyslam. Ty asi nemas deti ze?

@anonym_autor máte jeden úbohý plat ako píšeš ...a chcete hypotéku?wauuu dobreee...dnes hypotéku berú obaja pracujúci ľudia. ....veď taky dom....pomaly pod 100/200tis nejdeš...../teda pozemok už maš/
To chceš od oca 100tis napr?vieš co to odnáša postaviť zariadiť a splácať???budeš mat mesačne z toho bieleho platu teda.....+- 300e 500e na hypotéku????alebo chceš nech ti postavia ...dajú a hotovo ...?a netahaj do toho choré dieťa....ved ked chceš postaraj sa sama s mužom o bývanie.....ako väčšina ľudí.....otec nech ti len pomôže....ty sa staraj s mužom vy ste rodina

anonym_f5dadb
Včera o 18:22

ako moze sestra dat nieco do podnajmu ak je tam otec? a preco by vam otec mal davat peniaze? aj tak dom nemate z coho platit - ved mas len jeden plat .. by ma zaujimalo kolko ste akoze do toho otcovho vrazili ked aj tak nic nemate ... kolko dal sestre je len jeho vec- jeho peniaze a jeho rozhodnutie .. a neohanaj sa tu chorym detatom - ved za to ti nik nemoze... je to smutne -ale vy ste rodicia a vy sa mate starat ... a sestra asi ked vidi trosku ako ty co ma deti a nedava to - ma priklad preco nemat deti ... a ty jej to len zavidis

anonym_f5dadb
Včera o 18:24

btw 2 dnovy chcelba je stale chleba nic mu nieje .. nevies hospodarit a naozaj by ma zaujimala ta suma- prerabal svokor otec vam slubil peniaze na prerabku -tak co ste vlastne robili vy - ty?

anonym_06d4c2
Včera o 18:31
@anonym_e589da

@anonym_autor a čo tak si na vlastné bývanie zarobiť

@anonym_e589da došla si poradiť či iba rýpať?

autor
Včera o 18:39
@anonym_f5dadb

ako moze sestra dat nieco do podnajmu ak je tam otec? a preco by vam otec mal davat peniaze? aj tak dom nemate z coho platit - ved mas len jeden plat .. by ma zaujimalo kolko ste akoze do toho otcovho vrazili ked aj tak nic nemate ... kolko dal sestre je len jeho vec- jeho peniaze a jeho rozhodnutie .. a neohanaj sa tu chorym detatom - ved za to ti nik nemoze... je to smutne -ale vy ste rodicia a vy sa mate starat ... a sestra asi ked vidi trosku ako ty co ma deti a nedava to - ma priklad preco nemat deti ... a ty jej to len zavidis

@anonym_f5dadb Akoze to ze mi tu vycerpanim padame na hubu? Ty chapes ze ja mam dieta s vaznymi diagnozami, ktoremu denno denne zachranujeme zivot?

anonym_812314
Včera o 18:40
@anonym_autor

@anonym_autor co dá sestra do prenájmu? Dom kde bývajú rodičia?

anonym_df6850
Včera o 18:42

Toto je nieco podobne, ako temy "byvame u svokry". Vzdy sa najde niekto, komu to pride ako dobry napad...

anonym_df6850
Včera o 18:43
@emuska30

@anonym_autor máte jeden úbohý plat ako píšeš ...a chcete hypotéku?wauuu dobreee...dnes hypotéku berú obaja pracujúci ľudia. ....veď taky dom....pomaly pod 100/200tis nejdeš...../teda pozemok už maš/
To chceš od oca 100tis napr?vieš co to odnáša postaviť zariadiť a splácať???budeš mat mesačne z toho bieleho platu teda.....+- 300e 500e na hypotéku????alebo chceš nech ti postavia ...dajú a hotovo ...?a netahaj do toho choré dieťa....ved ked chceš postaraj sa sama s mužom o bývanie.....ako väčšina ľudí.....otec nech ti len pomôže....ty sa staraj s mužom vy ste rodina

@emuska30 Podla mna hypoteka ostane len nesplneny sen.

autor
Včera o 18:43
@anonym_812314

@anonym_autor co dá sestra do prenájmu? Dom kde bývajú rodičia?

@anonym_812314 Oni tam nebyvaju. To je dom, v ktorom vyrastal moj otec. Kedze tam nebyvame my, ani moja sestra, tak ho da do prenajmu. Radsej tam bude mat cudzich ludi nez ze by ho na nas prepisal.

saraxyz
Včera o 18:47
@anonym_autor

@anonym_812314 Oni tam nebyvaju. To je dom, v ktorom vyrastal moj otec. Kedze tam nebyvame my, ani moja sestra, tak ho da do prenajmu. Radsej tam bude mat cudzich ludi nez ze by ho na nas prepisal.

@anonym_autor koľko ste tam investovali?