Prepísali by ste zdedený majetok na manžela?
Ahojte, chcela by som sa poradiť. Prepísali by ste váš zdedený majetok (príklad po rodičoch) aj na vášho manžela ?
@silvike On jej zruší prístup k účtu a ona mu má teraz prepísať polku domu?
Ale to sa ti do 20000 krásne zmestí,takže niet o čom. Pri dieťati denné štúdium,klobuk dole ...aj pred tvojimi rodičmi.
Stále platí, že investuj do neho sama. S manželom sa delte na ostatných réžiach. Môžte si kúpiť spoločne menší investičný bytik, aby nemal pocit, že nič nemá.
ked idete s peniazmi napoly, je blbost naňho niečo prepisovat..v pripade prerabky by som to riešila všetko na zmluvu a ked sa rozidete, ho vyplatila ...
lebo načo maš prepisovat byt na niekoho s kym idete s peniazmi napoly, nemaš neobmedzeny pristup k jeho učtu a peniazom, nedal ti prve posledne a čo ti dava 200eur okrem stravy, ktora ide napoly, je v dnešnej dobe nič, vreckove na 3 kina a 3 kavy...za 200 eur si dnes nekupiš vôbec nič..sused prenajima dvojizbak za 750€...už len nedoplatok za kurenie je vyšši ako 200 eur..my bežne platime 500- 600eur
Autorka tak pri tej sume to ani náhodou nerozmyslaj nad prepisom žiadneho podielu na dome. Si predstav ze v prípade rozvodu by si mu musela vyplácať 350 000€ 🤦♀️🤦♀️🤦♀️ preboha. Možno si to tvoj muž neuvedomil, ale teda väčšinu ľudí hneď napadne ze o co mu ide? Nárokovať si majetok v takejto sume. Ja by som sa asi bála ze by mi pristala na stole žiadosť o rozvod hneď po prepise polovice domu
Ver tomu ze toto by vám zničilo vzťah s mužom, to je fakt veľká suma. Vzťahu len a len prospeje ked majú obidvaja zadné vrátka, majú kam ist a niesu spolu iba koli peniazom. Ľudia sa potom viac snažia, viac si vážia jeden druhého ked vedia ze ten druhý môže kedykoľvek odísť
Manželovi rovno povedz ze otec s tým nesúhlasí. Nieje to tvoje priame dedičstvo, je to dedičstvo tvojho otca ktoré sa rozhodol dať tebe. Keby ho chce dať vám obidvom tak dá obidvom, ale rozhodol sa ho darovať iba tebe
Podla mňa by to bola doslova zrada voči tvojmu otcovi keby toto spravis s jeho darom.
Autorka, ja by som asi panovi buducemu exmanzelovi poradila, nech si svojich 5000€ necha aby mal teda kontrolu nad svojimi peniazkami a mohol nacas platit vyzivne na dieta 😂 sorry, vychcany je ako diera do snehu, za 5000€ dostat polovicu domu v BA, to sa nepodari len tak hocikomu 😃
Kedze si ta vzal za manzelku dobrovolne a dobrovolne s tebou splodil dieta, tak ma voci vam vyzivovaciu povinnost. Ale nie je nic lahsie ako sa rozviest a zostane len vyzivovacia povinnost voci dietatu.
@andrejka1974 keby problem nebol, asi by autorka nemala dovod otvorit diskusiu... problem je.. ze partner vyzaduje prepis, kdez to si neuvedomuje vyhody spolunazivania. Ocividne dohoda nenastala, kedze diskusia sa z pomedzi nich presunula na verejny priestor. Aaaa.. ty v tom problem nevidis? Prepisat na niekoho majetok.. kto neni ani len ustretovy? Bavimesa o statisicoch (tipujem..)
Nie ale ak by to mal byt nas jediny spolocny majetok a oeniaze dontoho idu z oboch stran treba to.nejako osetrit. Mne by sa tiez nepacilo keby sme byvali v muzovom zdedenom dome vsetky peniaze by isli tam a v pripade rozvodu co? Ani byvanie a ani peniaze. A v dnesnej dobe cakat ze.sa.nic nestane je riadne naivne. Takze ho aj chapem na jednej strane.
Chod za nejakym financnym poradcom.. a daj si vysvetlit, porozpravaj sa s rodicmi.. tu ti vela ludi dobre radi.. ale ideal by bol.. keby ti to niekto s realnymi cislami vysvetli.. (co je inflacia, co su bezne vydaje, co je investicia a hlavne spravit kalkulaciu.. at vidis... o co vsetko mozes prijst s tym.. ze pred partnerom chces vyzerat dobre) a pochopis to.. co este chapat z dovodu, ze si este nepracujuca, a tvoj zivot je skor skola a je normalne.. ze v tvojom veku sa zrejme do ekonomiky nerozumies.. nemas s tym prax, nezarabas, nevidis to.. ako sa ceny a platy dvihaju, co su hodnoty atd.. atd. Ale fakt vela ludi ti tu dobre radi.
Autorka tak ak sa bavíte o dome za 700tisic. urcite nic neprepisuj aj keby prerabka bola 50tisic.. To by nebolo fer voci tebe a dietatu. Zapamätaj si, ze vsetko coho sa vzdas, ukracujes svoje dieta. A chlap, ktory zobral kartu aby mal svoje financie pod kontrolou, to by bol pre mna velky výkričník. Aj ty budes zarábať a mat svoj prijem. A keci typu, co som tu citala, ze ty si sa nepričinila a iba si dom dostala, to si ani nevsimaj. To je Slovenska závisť. Kludne muzovi podpis pozicku, ze kolko date do domu, tolko mu vyplatis ak by ste sa rozviedli. Ale ten dom bude na hodnote len stupat. Si mladučká a nedaj sa oblbnúť muzom.
@stanulienkat lenže vieš k narokovaniu si peňazí. Dom sa zhodnotí, bude rásť na hodnote a tebe tie peniaze zožerie inflácia. Proste vlozis do prerábky dajme tomu 50 tis, dom hneď porastie napr z200 na 280 tisíc eur ale za 10 rokov jeho hodnota bude kľudne 400 tisíc eur. No tvojich 50 tisíc bude možno na úrovni 30 tisíc eur
@zmrzlinka2021 ved ale som pisala, ze ak vlozi 6000e-je bezpredmetne sa o tom bavit. A ak investuje on 50-70 tisic, tak prepisat alilvotnu cast. Presne to som pisala.
Autorka,
Nie, nie a znova nie. Ak ťa kvôli tomuto chce nechať, nech ide.
@zmrzlinka2021 to sa dá poriešiť prepisom v percentách/ podieloch.
Dnešná 1/10 bude aj o 25r 1/10.
Ale tak či tak nerobila by som to, tento materiál je veľmi nestabilný, takpovediac prisavka ( na svokrovcoch), lakomec a manipulátor ( jeho € jeho účet), neberie do úvahy BSM a zákon o rodine, že manželia majú hospodáriť spolu
Nikdy, to spraví len človek nepouceny životom alebo extrémne naivný

@silvike hej on bude typ cloveka co sa z celeho svojho dobreho srdca chce rozdat, ale nikto mu nedovoli, a preto jej zabranil pristup k uctu a peniazom, aby mal svoje financie pid kontrolou nech autorka neminie o cent viac