icon

Prepísali by ste zdedený majetok na manžela?

22. dec 2024

Ahojte, chcela by som sa poradiť. Prepísali by ste váš zdedený majetok (príklad po rodičoch) aj na vášho manžela ?

autor
22. dec 2024

@mojemenonikto ano mojim rodicom prispieva aj za bývanie aj za účty polovicu…

michaela329
22. dec 2024

Nie, ani som nežiadala aby on prepisal svoje zdedene. Jednoducho to nie je niečo, čo sme nadobudli spolu 🤷

sense
22. dec 2024

A prečo bývate u rodičov keď obaja zarábate?
A k tomu čo si dopísala že on zrušil spoločný účet lebo chce mať svoje peniaze pod kontrolou tak už zrovna by som nič neprepisovala a povedala mu že to urobil preto že ti neveri

mama_
Autor odpoveď zmazal
paulina291
22. dec 2024

No mala si napísať všetky okolnosti. Pri taktomto jeho správaní by som určite nič na neho neprepisovala ale ani ho nežiadala aby to spolufinancoval.

abbey1
22. dec 2024

Ja som pôvodne chcela, právnická, moja kamarátka, ktorá nám robila kúpne zmluvy, ma odhovorila. Mne prišlo normálne a ľudské podeliť sa o majetok s človekom, ktorého som si dobrovoľne vybrala a s ktorým žijem. Manžel však na tom netrval, právnička radila nie, tak je majetok písaný len na mňa. S manželom sme naďalej už skoro 30 rokov.

autor
22. dec 2024

@sense u rodicov sme pretoze ja si dokončujem skolu a rodicia mi pomáhajú s dieťaťom ked je manžel v praci a ja v škole… cize aj do toho domu plánujeme odísť az ked ukončím skolu (to je este jeden semester)… dovtedy by sme chceli dom nachystat, spravit vsetko aby sme tam mohli ist potom rovno

michal_dr
22. dec 2024

Povedal Ti, ze ak neprepises, tak mu neveris a mozete ist rovno od seba?

Hoooo...

Ty s nim ešte žiješ? Po tomto by som slušne poviem, zatvoril dvere zdruhej strany. Ved on si ta vůbec neváži. V živote by som si toto nedovolil ku žiadnej žene 🙈

Zober sa a choď od neho, podaj o rozvod... Pekný chrapúň a to som ešte slušný.

Kam táto doba speje, je už sila. 😠

gribka1
22. dec 2024

@michal_dr No a ešte si oddelil financie, lebo jej neverí, ale ona jemu má. No mám dosť fakt.

zuza265
22. dec 2024

Chapem teba ale z casti chapem jeho. Ako pisali baby, napisala by som nanho realny podiel podla financii, ktore pojdu zo spolocnej kasy (mimo zdedenej). Ja by som tiez nevrazala - ani 5000 eur do niecoho co nikdy nebude moje a nebudem mat pravo aspon na vrazene peniaze naspat. Sucasne tvoj zdedeny majetok je proste tvoj. Hladat riesenie medzi sebou. Rozpravat sa a dat rozumny navrh z oboch stran

sara07
22. dec 2024

nie ,

vroni
22. dec 2024

Nie, neprepisala. Nevidím dôvod. A keby s takýmto nekonečne stupidnym "odôvodnením" zrušil manžel spoločný účet, asi by som veľmi silno zvažovala, či s týmto človekom chcem mať vôbec niečo spoločné. Neverila by som mu ani dobrý deň. Pravdu by mal akurát v tom bode, že mu neverím.

mojemenonikto
22. dec 2024

Vieš čo? Nemám z jeho správania dobrý pocit. Podľa informácií, ktoré si doplnila, by som na tvojom mieste mal skôr opačný pocit. Neveril by som jemu. Ak tomu správne rozumiem, si ešte pomerne mladá, dokončuješ si školu a pritrafilo sa dieťa. Tvoj muž by ti mal byť oporou vo všetkom a ak chce mať tiež pocit istoty, tak nech sa postará o vašu spoločnú nehnuteľnosť. Prečo by mal len tak, zadarmo, zrazu prísť k tvojmu majetku? Ja by som to neprepisoval.

gabu_lienka
22. dec 2024

Nie,neprepisala a ani by som som od neho nic take neprijala. Je to majetok, ktory nadobudli nasi rodicia.

michal_dr
22. dec 2024

@gribka1 To, že si oddelil financie, ok. Ja osobne som za. Nech má každý svoj vlastný účet a jeden spoločný rodinný z ktorého sa financuje domacnost, financ pre vsetkych. Ano, viem vec názoru.

Ale žiadať a podmieniť rozchodim sukromný majetok partnera, tak to je čisté chrapúnstvo. To by ma tak emocionalne schladilo, že dovi dopo.

mateson2004
22. dec 2024

Nie neprepísala.

valikasikulova
22. dec 2024

Nic urcite neprepisuj 🙂

cacianka
22. dec 2024

@vroni myslím že on najskôr zrušil spoločný účet a teraz jej dostala dar od otca ( pôvodne majetok strýka) dom + hotovosť

hradnapani
22. dec 2024

v zasade by som neprepisala, ale... Zdedila som nehnutelnost, predala a prostriedky vlozila do spolocnej hypoteky, cize sme ju takmer splatili. Vlastnikmi sme 1/1 ako manzelia, cize moje dedicstvo islo do spolocneho. Ked zdedi on, zrejme to tiez pojde do spolocneho, taky je zatial plan. Ale zase moj nemal taketo reci ako tvoj, mna by to celkom aj urazilo. Ten moj skor este chcel nejako spisat, ze tie prostriedky ktore som do splatenia hypo vlozila boli a budu len moje, pokial by doslo nebodaj k rozvodu - jednoducho, ze si na ne nenarokuje a nechce narokovat (to neviem, ci sa v pripade rozvodu zohladnuje, ak sa deli majetok do ktoreho islo dedicstvo). Ale neriesili sme to dalej, nechcela som.

vroni
22. dec 2024

@cacianka, som to blbo napísala, je mi jasné, že on zrušil a dedičstvo bolo až neskôr. Mala som na mysli, že by som vypenila už vtedy a nie az teraz. Je v poriadku ficat na jednom, dvoch či osemdesiatich účtoch. Ale vždy je to vec dohody a nie rozhodnutia z jednej strany.

gribka1
22. dec 2024

@michal_dr Netvrdím, že oddelené účty sú zlé, my to tak máme a inak by som nechcela, ale nevyzerá, že by sa tak nejako rozumne dohodli, skôr to bola heho iniciatíva z nejakého dôvodu.

evcagabi
22. dec 2024

Nikdy

rozculena
22. dec 2024

on zrušil spoločný účet a teba vydiera tým,aby si na neho prepísala polovicu domu????????????????????????????????????????????????????????????????????????
Sorry,tých otáznikov by som dala ešte viac...
A ako fungujete s financiami?
Kto a koľko platí za čo?

janickacrazy
22. dec 2024

No úprimne môžeš rovno ostať u rodičov a on nech teda ide od teba, lebo toto, čo si opísala neveští nič dobré.

mojemenonikto
22. dec 2024

@hradnapani Áno zohľadňovalo by sa to. To, že si prostriedky z tvojho dedičstva vložila do nehnuteľnosti, ktorú máte v BSM neznamená, že zanikli. Dôležité je to len mať dobre zdokumentované, aby si to vedela dokázať. Pri delení majetku by ti potom manžel musel tvoje dedičstvo doplatiť. Mnoho ľudí si myslí, že takto prídu o dedičstvo, ale nie je to tak. Nechcem tým samozrejme maľovať čerta na stenu a ani si nemyslím, že sa to u vás stane 😁 Je to skôr informácia aj pre ostatných ako aj pre autorku.

cacianka
22. dec 2024

@vroni rozumiem, len som upresnila,
On chce mať prevelice € po kontrolou, nielen svoje ale hlavne jej

cacianka
22. dec 2024

@mojemenonikto len doplním, aké je potom často ťažké dostať tie € naspäť, roky súdov, ťahanice, splácania. Len poznamka

vieronika14
22. dec 2024

Ahoj nie

fairyy
22. dec 2024

po tom vsetkom co si napisala by som mu povedala, ze ked teda chce ist od seba tak.ideme od seba... dom.by som neprerabala a tych 20tisic zdedenych by som vyuzila na dobu co potrebujem prezit s dietatom kym dokoncim skolu, povyrastie a moze ist do skolky a ja do prace ... dom ak je v nejakej dobrej lokalite by som.prenajala... ak nie tak by som bud predala alebo by cakal, sama s dietatom by som sa nestahovala do domu

autor
22. dec 2024

@fairyy dom je v centre BA… rozmýšľala som nad prenájmom ked tak… predávať by som urcite nechcela… ale uvidime, skusim sa s manželom este nejako rozumne porozpravat, dohodnúť… uvidim podla toho