icon

Prepísali by ste zdedený majetok na manžela?

22. dec 2024

Ahojte, chcela by som sa poradiť. Prepísali by ste váš zdedený majetok (príklad po rodičoch) aj na vášho manžela ?

janickacrazy
22. dec 2024

Daj vedieť, ako to dopadlo.

ronie338
22. dec 2024

Nie neprepisala a to som byt kúpila keď už sme boli spolu, spolu sme ho vyberali, do prerábky vrazil aj on asi 10 tisíc a ani ho len nenapadlo mi povedať aby som ho zapísala na list vlastníctva. Každý mesiac mi posiela peniaze na polovicu všetkého, som teraz doma na rodicaku a posiela mi viac aby som mala aj mimo nejaké peniaze plus keď potrebujem poslemi alebo mi dá. Aj keď niekam idem sama hneď sa pýta ci mi netreba. A to nie sme manželia. Tiež zarába viac a aj keď sme ešte nemali dieťa a robila som vždy sa pýtal ci mam dosť, či mi netreba a podobne. Plus na mimoriadne splátky mi každý rok dáva peniaze. Lenže to berie tak ze ten byt raz zdedí syn, chceme kúpiť väčší alebo dom a to už bude kupovať on a tiež nechcem aby ma písal niekam, to bude jeho.

rozculena
22. dec 2024

dom v centre BA??!!
alečo.....odtiaľ vietor fúka.....
........
......

lonely66
Odpoveď bola odstránená
lonely66
Odpoveď bola odstránená
gabu_lienka
22. dec 2024

No tak si autorka predstav, ze by si prepisala 1/2 domu ako si zela a po mesiaci ti povie, ze teda “idete od seba” a ty ho budes musiet z tej 1/2 domu vyplatit. Z majetku, o ktory sa absolutne nijako nepricinil.

klip0
22. dec 2024

Myslím si, že to prepísanie by si ľutovala po zbytok života.
Akurát tak ťa vydiera.
Ak neprepises tak mu neveríš a môžte ist rovno od seba ? Môžeš mu povedať to isté. Ak žiada prepísanie tak ti vôbec neverí a môžte ist rovno od seba.

sandri
22. dec 2024

V podobnej situacii boli moji rodicia. Otec zdedil po jeho mame byt. Rodicia povodny byt predali, za tie peniaze zdedeny byt komplet zrekonstruovali a prestahovali sa tam. Mama nasledne trvala na tom, aby otec prepisal polovicu bytu na nu - argumentovala tym, ze spolocny byt predali, vsetky peniaze vrazili do prerabky a kebyze sa otec zrazu rozhodne mamu z bytu vyhodit , mama by nemala kde byvat. Otec tento argument uznal a polovicu bytu na mamu prepisal. Ziju spolu šťastne dodnes 🙂

fairyy
22. dec 2024

takze chlapec chce polku domu v centre bratislavy za 10tisic eur z bsm ...teda 5tisic jeho ...to je kral 🤣🤣

janickacrazy
22. dec 2024

@sandri lenže toto je úplne iná situácia, autorka s manželom nemajú spoločný byt, ktorý by mohli predať

petkavka
22. dec 2024

Ak chceš investovať spoločné peniaze, tak už nie je fér voči manželovi. Prepíš to na deti a hotovo. Alebo si to chceš nechať ako poistku?

mama_
Autor odpoveď zmazal
gabu_lienka
22. dec 2024

@sandri to je uplne ina situacia, tvoji rodicia nadobudli spolu majetok a prerabka bola v hodnote ich spolocneho bytu. Tuto autorkin muz ma prd, zije u jej rodicov a chce polku domu v centre bratislavy za investiciu 5tisic eur. Dobre som sa inak pobavila 🤣🤣🤣

mojemenonikto
22. dec 2024

V centre Bratislavy?!! Neprepisuj! Určite! Veď to by si mu len tak venovala niekoľko stovák tisíc EUR. A keď to ten mladý muž psychicky nezvládne, tak buď rada, že si ho odhalila tak skoro. Aspoň si otestuješ aká silná je jeho láska. A ak tam nechceš bývať, tak to pokojne môžeš dať do prenájmu a z toho prenájmu si platiť ešte hypotéku aj na inú nehnuteľnosť. A budeš samostatná.

rorino
22. dec 2024

Nie,napr. preto,že má potomka z prvého manželstva,alebo preto,že ani ja nechcem jeho dedičstvo,alebo preto,aby syn mal priamo moje dedičstvo.A dôvodov by sa ešte naslo

vlastnynazor
22. dec 2024

Nie, neprepisala by som zdedené.
A nie je možnosť, že teda kúpite nieco spoločné, čo budete prenajímať a toto (zdedene) bude tvoja poistka?
A ani by som od muža nečakala polovicu z jeho dedičstva.

caroline_
Autor odpoveď zmazal
alickapusinka
22. dec 2024

Nie v žiadnom prípade v prípade rozvodu nikdy nevieš mu zo svojho darovaneho budeš musieť vyplatiť časť penazi.Jasne povieš teraz že sa nerozvediete no ale človek nikdy nevie.Za mna nie nikdy.Prosím nechaj si svoju zdedenu nehnuteľnosť na horšie časy a kúpte niečo spoločne.Nikdy nevieš kedy sa ti nehnuteľnosť zíde.Vždy stupaju ceny tak raz sa TI určite zíde.A nechcela by som an tvojom mieste aby vražal nejake jeho peniaze tam.

sandri
22. dec 2024

Az teraz som precitala celu diskusiu. Po doplneni vsetkych informacii by som prepisala max. nejaku alikvotnu cast. Dom v centre BA ma predpokladam hodnotu od 300 000 vyssie. Cize ak da do toho 30.000, prepisala by som na neho 1/10 domu. On bude spokojny, ze ho nemozes len tak vyhodit na ulicu, lebo dom je len tvoj a ty budes spokojna, ze v pripade, ze by manzelstvo nevyslo, nebudes ho vyplacat z nicoho, co by mu nepatrilo.

dulazh
22. dec 2024

Urcite nie.Nikdy nevies co sa moze stat.Vlastna skusenost..

gabu_lienka
22. dec 2024

@sandri silno pochybujem, ze ten dom bude mat hodnotu mensiu ako 500.tisic, z tych 30 tisic potrebnych do prerabky je autorkinych 20.tisic. Cize spolu by investovali 10. a to je na polovicu po 5tisic. Takze pochybujem ze by bol spokojnym s podielom za 5.000€.

ankare
22. dec 2024

Určite nie.

fairyy
22. dec 2024

@sandri on da 5000eur...takze by si mu prepisala aku cast domu v centre bratislavy?...najlacnejsi dom som nasla za pol miliona

juliavolna
22. dec 2024

Nie

alickapusinka
22. dec 2024

Preboha autorka dom v centre BA ani nech ťa nenapadne ak príde k rozvodu tak máš mu vyplatiť zo svojho miliony.Halloo preber sa čím skôr.Zrušil spoloční účet aby ochranil svoje peniaze.Mate dieťa a a On nezabezpečil rodinu a TY si zdedila a ON ma veľku vídinu bože len to nie maj rozum.Nič mu nedaruj polku domu čosi ne opravuj len nato zo svojich načo máš jeho nič nechci.Podľa mna ako by si mu dala polku domu prepisom vzťah by skončil a polku by pýtal vyplatiť.Môže si neikoho najsť a čo skade vezmeš na vyplatenie miliony.

mameha7
22. dec 2024

Ja som síce zástancom spoločného majetku manželov, ale... Za týchto okolností by som ani ja neprepísala. V podstate sa ti vyhráža, hádate sa, on nič nenadobudol, len by cical teba a rodičov. A ešte je to dom v centre BA? To určite... Keby je to vzorný manžel ako sa patrí, tak neváham. Ale tento?

mmmt
22. dec 2024

Nie nedaj sa ovplyvniť … aj ja som zdedila pól domu a druhu polku sme odkúpili s manželom od strýka… ale na liste vlastníctva ja vlastním 3 štvrtiny a manžel jednu … zarába viac ako ja prebalí sme spoločne hypotéku platíme spoločne, ale sám povedal, ze tu polovicu nechce a je moja ja som bola naklonená ísť 50/50 on povedal, ze nie … takého chlapa si nájdi nie vyciciavača

hradnapani
22. dec 2024

@mojemenonikto dakujem, dobre vediet

misslilac13
22. dec 2024

Dar je dar, keby chceli druhu polovicu by dali aj jemu. Nikdy v živote by som takú somarinu neurobila, aby som sa s mužom o také niečo delila

macekovam
22. dec 2024

Prepísala by som ho na deti.