Prerábka starého domu po priateľových starých rodičoch
Dievčatá fakt neviem ako dalej, pred 3 rokmi sme sa rozhodli že si kúpime starší domček a prerobíme , svokrovci nám povedali aby sme si prerobili ich starý dom kde chovali len domáce zvieratá , bola a je tam maštaľ a nikto tam ani nechodil, proste žiadna voda , kúpelka , toaleta na dvore a tak ako to býva v tých starých sedliackych domoch. Ten môj chlap mi povedal, že sa staral o babku ktorú doopatroval takže mu ten dom nechala. Tak som súhlasila, ved dom je môjho priateľa, a ja som chcela predať byt a investovať do toho domu. Začalo sa prerábať, najskôr strecha a nový krov, lebo všetko bolo už zhnité , môj priateľ si zobral pôžičku a tak boli nejaké peniaze . Ja som sa chystala predať byt. Problém nastal ked som sa začala rozčulovať na to, že na dvore sú samé hovná od všetkej tej hydiny, ktorá sa tam volne prechádzala a celý dvor bol mokrý od výkalov. Na to mi moja švagriná povedala, že ked sa mi nepáčia hovná po dvore, mám zostať bývať v meste, skoro ma porazilo, pritom oni bývajú nedaľeko, na dvore trávniček a kvety a doma žiadna hydina , lebo ved načo , oni si hydinu chovajú na našom dvore, tak prečo by mala ona mať hovná po dvore, ale že ja sa rozčulujem, tak to si nemôžem dovoliť a podľa nej je to v poriadku že to tak je. Tak je to doteraz a to sú 3 roky. No ale ide o to že mi povedala , nakoľko sme vám dali ten dom do,, užívania".....skoro som skolabovala ked som to počula, je rozdiel dať dom do uživania a je rozdiel ked ten dom patrí priateľovi ...tak som sa ho spýtala , ako to je na koho je ten dom napísaný , a to ma už fakt skoro porazilo, no je na švagrinú, teda sestru môjho priateľa!! Takže vlastne prerábame dom pre jeho sestru a nie pre nás. A som sa spýtala ako by to bolo ked ja predám byt, investujem do domu ktorý nie je náš...takže by to bolo podľa jeho vysvetlenia tak, že by sa u notára napísala suma ktorú som tam investovala a keby niečo tak sa mi vrátia peniaze...akože toto ma dorazilo, ved tu ide aj o to, že človek investuje nie len tie financie, ale aj prácu a vytvorí si domov a podobne. A najlepšie je, že ja som tak z toho všetkého sklamaná že nedokážem si predstaviť aby som bývala, niekde kde mi nič nikdy nebude patriť a nemôžem si tam ani povedať čo a ako chcem, lebo všetko čo spomeniem jeho sestra skomentuje, že tak to nemôže byť lebo je to nepraktické, pritom pred prerábkou sme si s priateľom povedali ako to chceme v akom štýle, ale teraz on v podstate všetko mení podľa jeho sestry . Už som mu povedala, že ja to takto nechcem a že veľmi ľutujem že som s tým súhlasila aby sme si ten dom prerobili . Mali sme si kúpiť niekde úplne iný a spoločne do toho investovať, bol by to náš dom náš domov, takto je to dom v podstate jeho sestry ktorá sa nám do všetkého mieša a s ktoru momentálne už nekomunikujem a ten môj zatial priateľ si ju stále zastáva a nestojí za mnou a ja neviem ako to mám vyriešiť lebo sa už hádame každý deň. Najskôr mi povedal že si môžem spraviť podľa seba kúpelku , ale kým som prišla domov, kúpelna bola už hotová podľa jeho sestry , a potom som chcela aby mi nechal chodbu s trámami ...ani to tak nenechal, proste takto to išlo dalej, nakoniec mi nezostala žiadna miestnosť v ktorej by bolo niečo podľa mňa . A to mi stále tvrdí, že on ten dom prerába len kvôli mne, tak mi povedzte či je toto normálne ??? Raz som bola svedkom jednej debaty u nich doma, že ked sa už pominú rodičia môjho priateľa, tak jeho sestra predá dom v ktorom býva s nimi , slobodná je a sama , a potom jej ten môj priateľ pristaví nejakú izbu u nás a tam bude bývať, tak čo si myslíte, pre koho robí ten dom ?? Ona mu dokonca riadi aj účty , na kartu mu pošle čo môže minúť...jedná s ním ako s mentálne retardovaným a jemu to nevadí , ale mne ano, nakoľko ľudia čo žijú v spoločnej domácnosti by si svoje peniaze mali spravovať spolu a nie aby ich kontrovala dalšia osoba ...Ona takto riadi doma celú rodinu, nemá vlastnú takže do všetkých sa stará , dokonca dalšej švagrinej už nechce chodiť lebo že nemá upratané a ona tam nebude predsa sa na to pozerať...Zato svokra je iná, ona sa do nás nestará a nekomanduje, povedala aby sme si to spravili tak ako chceme, že to bude naša domácnosť...aj ked teda nebude lebo je to na niekoho iného napísané a ten môj priateľ to nechce riešiť , najskôr tvrdil že to sa vyrieši a prepíše na neho darovacou zmluvou ...ale už nerieši nič, jemu to asi tak vyhovuje, alebo sa to bojí riešiť. Dom je už hotový a ja nemám chuť sa tam sťahovať, byt som nepredala, odkedy viem že nám ho dala do užívania a tak premýšlam či tam mám vôbec ísť bývať...Chcela som tam kúpiť aspoň nejaký nábytok, aj sa páčil môjmu priateľovi , no na druhý deň s tým už nesúhlasil...asi diskutoval o tom doma ...a aby som sa musela pýtať na to či si môžem v záhrade niečo zasadiť, alebo niečo kúpiť do domu , tak to je už moc , som dosť tolerantná, ale toto je moc. Dala som mu ultimátum , bud za tá kúpeľňa prerobí tak ako sme chceli a prepíše si ten dom na seba , hoc aj tou darovacou zmluvou, tak vtedy som ochotná tam ísť bývať.
@emilia25 no tento môj zatial priateľ dokáže si navariť a dobre, a aj rád varí...dokáže si upratať a možno aj oprať ...nakoľko pracuje v zahraničí na turnusy , tak to ovláda, mama ho naučila dokonca upiecť koláče a tak nemôžem povedať že by nepomáhal ked je tu, v nedeľu dokonca ráno on vstane a postaví variť polievku, v tomto nebol problém, problém je v inom ...nie je chlap a nevie si povedať a dupnúť nohou, je proste taký že nedá dopustiť na svoju rodinu aj keby čo bolo...a nevidí že jeho sestra s ním manipuluje a takým spôsobom že ona mu dá tisíc argumentov prečo je lepšie aby to bolo tak ako to ona chce ...
@tinapa myslím si že u nich to vrieskanie berú už ako samozrejmosť, už to je u nich normálne , či to tak bolo stále neviem ...a poslať ju na nejaké také vyšetrenie, no u nich nie je nikto kto by jej to povedal a myslím si že na to by nemal ani nikto odvahu , každý je ticho, lebo ona každému ochotne pomáha ked je treba, ale na druhej strane očakáva že všetci jej budú takí vdační že si nechajú kecať do života , a toto je aj prípad toho môjho zatial ešte priateľa, je jej vdačný za pomoc ...že si mohol zobrať pôžičku na jej dom, teda ten akože náš dom a mohol ním ručiť ...a ona mu bola ešte ručiť ..., smejem sa na tom teraz, ved on jej prerobí dom zaplatí jej prerábku a je jej vdačný za to že si mohol zobrať vôbec na ten dom pôžičku...bože môj toto je blázninec ..!!!
A este si predstav ten uzasny zivot s nou v dome,ked jej este aj izbicku pristavi.😨
takže dala som mu ultimátum, bud sa konečne rozhýbe a dom prepíše na seba a potom sa možno k nemu nasťahujem, ale pod podmienkou že to tej svojej sestre vysvetlí a nebude sa viac starať a miešať nám do života , alebo je tu možnosť že sa nasťahuje ku mne a budeme žiť tu a vykašle sa na ten prekliaty dom ...a tie jeho účty to mu potom poviem , ked sa nejako rozhodne, ale ako ho poznám, zostane tam a bude vykrikovať že to len kvôli mne prerábal dom a teraz sa na neho vyseriem ...a samozrejme on do mesta nepôjde , on si to nevie predstaviť žiť v meste ...toto som už počula x krát, ale skôr on nechce odísť tak daleko od rodiny , v tom je to . Takže dievčatá počkáme si ako toto bude pokračovať.
@kakatulik a mala som tam dodať že pod podmienkou že ona s nami nikdy bývať nebude a žiadna izbička sa pre ňu stavať nebude !!!! na to som zabudla, ved ked človek niečo rieši a je v takom švungu tak nie všetko ma napadlo, čo som mu mala povedať, a on je ako pštros, ked takto sa niečo stane tak sa ozve neviem kedy, lebo si to musí premyslieť a hladá vhodné riešenia, takže nečakám že hned zajtra sa mi ozve a že to vyrieši, on nie je z tých čo riešia veci rázne a hned ...
podľa mňa je to len výhovorka , nakoľko s bývalou žil v paneláku a dokonca s jej mamou a rozišli sa práve kvôli jej mame že sa im plietla do života !!!! a teraz to robí jeho sestra a on to nevidí a ešte chce aby sme boli kamošky a aby som ja chodila k nej sa poradiť o tom ako by bolo najlepšie si ten dom zariadiť!!!!
takže ak som to dobre pochopila, medzi tvojím bytom a jeho rodinou je vzdialenosť 35km. a to je akože ďaleko? niektoré decká, sú ochotné toľko precestovať k svojim frajerom/frajerkám... tobôž keď je možnosť vlastnej dopravy... no ale budiš... napadlo mi - tvoji potenciálni svokrovci sa predpokladám ešte pár rôčkov nikam nechystajú... ak aj dneska náhodou dostaneš sľub, že izbička pre švagrinú sa nebude stavať, kde máš záruku, že o tých pár rokov tomu nebude inak? po rokoch sa na sľuby ľahko zabúda...
Ja nepochopim dve veci, kde chodite na tychto tutmakov a preco preboha potrebujes zakladat temu a diskusiu a sama si ho neposlala do teplych krajov uz pred rokmi? Co cakas, ze bude lepsie? Ze sa zmeni? Ved ani nezijete spolu, tak otvor oci, zloz ruzove okuliare a posli ho kade lahsie
@tedea222 ja sa ti divím, takému truľkovi by som nikdy nedávala ultimátum a nestrácala s ním čas. Už len preto, lebo by mi bolo blbé žiť s mužom, ktorý žije so mnou tak, ako žije, len preto. lebo som mu dala ultimátum, nie preto, lebo chce. Inak neverím, že by odstavil svoju sestru natoľko, aby sa do vás nemiešala, to ani náhodou. Možno by riešením bolo to, že by dom predal (keď bude jeho) a vy ste sa odsťahovali nie 35, ale minimálne 350, ešte lepšie 3500 km od nej. Skutočne sa ti divím v tvojom veku, že dávaš ultimáta človeku, ktorý nemá vlastný názor, správa sa ako nezrelé decko a nechá so sebou manipulovať. Zabiješ s ním ďalších pár rokov, keď ťa možno zo začiatku niečím uchlácholí a po pár rokoch budete tam, kde ste boli, možno už po pár týždňoch, To mi chceš povedať, že taký truľko zakáže svojej sestre, aby k vám prišla? Aby sa vám do všetkého nemontovala? No to by som chcela vidieť. Aj keby bol dom písaný na neho, tebe tam nepatrí nič, tak nech ťa ani nenapadne predávať byt. Okrem toho tam nič nie je urobené podľa teba, ale podľa jeho sestry. Ako chceš žiť s človekom, ktorému spravuje účet sestra? Aj tu si dala ultimátum? A keď ho po dvoch rokoch poruší? Podľa mňa to ani dva roky nebudú. Žena zlatá, na čo si zbytočne komplikuješ život. Prosím ťa, čo ti na takom mužovi imponuje? Som približne v tvojom veku, tiež som okolo štyridsiatky hľadala iného partnera, ale môžem ti povedať, že som bola dvadsať krát opatrnejšia, ako pri výbere prvého.
Ja by som mu uz nedokazala verit, ze ked Ti nieco aj svatosvate slubi, ze to dodrzi. Mozno tak tyzden. Vies si to predstavit o rok,o 5, o 10 rokov??
Vykasli sa ozaj nanho, najdes si niekoho normalneho, neboj sa, je dost chlapov na svete 🙂
@tedea222 velmi silno pochybujem, ze tvoje ultimatum nieco vyriesi...oni dvaja su podla mna v takom vztahu, ze ty tahas za ooovela kratsi koniec...ak je lahko ovplyvnitelny, staci, aby toto povedal svojej sestricke a budete rozideni (co by bola mimochodom najlepsia moznost)...myslim si, ze toto nema buducnost, malo by jedine vtedy, keby ste sa odstahovali stovky kilometrov od jeho sestry a jej vplyvu, co pravdepodobne nehrozi...uz len preto, ze zainvestoval do jej domu (a ver tomu, ze ta ho nanho nikdy neprepise, ved potom by ste sa tam spolu nastahovali a hrkutali si, no kdeze by toto ona dopustila)...takito chlapi su najhorsi, nie a nie sa odputat od svojej rodiny, aby zalozili vlastnu a nechaju si do vsetkeho kecat...nestracaj s nim cas
@tedea222 ono je sice pekne,ze tvoj priatel vie navariť,upratat a oprat,ale co z toho? Ze ti sem tam pomôže? A? On ale aj tak stale nie je chlap!!! Radsej keby neupiekol kolac a neupratal,ale dobre buchol po stole a spravil poriadok so sestrou! Moj muz ked sme sa spoznali bol tiez taky,ze dobry a mily,ale videla sim ako to jeho kamosi zneužívajú...samozrejme mi neveril....pekne postupom casu na to prišiel sam,s tým ze oci som mu otvarala...takisto ak bol nejaky problem tak stal za rodinou....my sme sa najviac hadali nie kvoli sebe,ale kvoli jeho mame a sestre s rodinou...ale tiez došiel na to,ze mam pravdu....jedného dna som sa nasrala a povedala mu svoje a panko konecne pochopil,ze ano,jeho rodina su aj oni,ale prvorada som uz ja....ja som ta s kt.ma riesit problemy,ja som ta,za kt.ma prist,s kt.sa ma rozpravat a zdôverovať....ver,ze odkedy som porobila poriadok,nas zivot je v tomto smere bezproblemovy.....
Inak to,ze si nevedia urobit poriadok so skriekajucou sestrou....nas kohokolvek z deti by dal moj otec tak do smutku,az by nam ostalo zle....ten poriadky porobit vie....nemusi vrieskat po nas,ale rozumnymi slovami vie ako na nas,az by nam ostalo zle,aki sme hlupi!! Lenze nik z nas sa tak nechova...u nas je to dokonca tak,ze nie mna si budu zastavat,ale akje v prave moj muz,tak jeho....a svokra bola rovnaka....zastala si mna,nie syna....clovek musi rozoznat,kto ma pravdu a byt cestný a nie pozerat a slepo nadrzat svojmu dietatu!
Poďakuj si zato,že si nepredala byt a nevrazila prachy do prerábky. Rozum sa mi zastavil,on prerába sestrin dom,a ešte jej aj poďakuje,že si môže nato vziať úver. Tvoje by nebolo nič a predstav si to spolužitie vy dvaja plus ona. Koniec koncov,ani jeho tam nie je nič 🙂 ,celé zle. Keby on vášmu vzťahu veril, začnete vy dvaja niekde sami. On má na háku,čo chceš ty...
@tedea222 on nemôže na seba prepísať dom. Musela by to urobiť jeho sestra, ktorá je majiteľkou nehnuteľnosti. Veľmi silne pochybujem, že by k tomu došlo. Veď neurobil v dome jedinú vec, ktorú si si želala ty. Celý dom prerobil podľa predstáv svojej sestry a v rozpore s tým, čo si chcela ty. Si fakt veľmi naivná žena, ak si myslíš, že kvôli tebe urobí niečo radikálne, ak nebol schopný urobiť ani bezvýznamné maličkosti. To vykrikovanie, že on to robí len kvôli tebe, je len taký úbohý pokus zakryť to, ako sa v skutočnosti veci majú. Kvôli tebe nerobí nič, aj keby chcel, "nemôže", lebo sestra...Život s takým chlapom by bolo peklo. Načo ultimáta? Nemáte deti, nemáte záväzky, ani spoločný majetok, čím skôr to skončíš, tým skôr máš šancu na normálny vzťah.
No... pekne tam choď.. zaležaj mu šťastný život s jeho sestrou otoč sa na opätku a choď do toho bytu čo si nepredala... lebo ak je to takto, tak jediná možnosť ako sa Vám nebude starať do života je, že: 1. Sa tak pohádajú, že spolu prestanú úplne komunikovať
2. Ju porazí od zlosti... ale bacha... je trénovaná!!! (nemiestny žart)
Vážne, toto nikdy nebude normálny vzťah... Ty budeš mať nervy a nikdy nedosiahneš ôrovnocenné partnerstvo". Už len to, že povedal, že ten dom je jeho a vlastne nie je...
Autorka, tu nepomôžu žiadne ultimáta, ten chlap je o ničom. Najhoršie je, že ty nechceš zostať sama , radšej budeš trpieť a to je smutné.....
Bud rada, ze tvoj priatel preraba ten dom a vsetky trampoty okolo toho. Lebo mas moznost vidiet jeho pravu osobnost. Je ine randit s clovekom a vidiet iba tie jeho pekne stranky. Najlepsie je prezit si nejake tie kakanice spolu a vtedy uvidis, ci je to ten pravy clovek, co bude pri tebe stat aj v dobrom, ale hlavne v tom zlom.
Tvoj priatel sklana hlavu pred sestrou, radsej bude ten dobry a pojde jej v ustredy, a ty budes ta zla. Keby ste boli manzelia a mali deti, takto by to bolo vo vasom vztahu, ci uz s detmi, rodinou, alebo jeho sestrou. Je jedno, aka je sestra povaha, ona si dovoli len tolko, kolko ju pustis po hranice. Preto tvojmu priatelovi diriguje celu domacnost. Ak by ste mali deti, tak ver tomu, ze by ste mali vybavenie pre dieta podla jej vedomia a svedomia. Ty by si bola za sprostu.
Co sa tyka toho, ze priatelovi je vela dochadzat za tebou 35 km, vsak to ma za pol hodinu, ja tolko soferujem denne do roboty. Ked som randila s muzom, on byval v severnom Londyne, ja v JV a dochadzal za mnou vecer a rano isiel do roboty. Jedna cesta mu v tom lepsom pripade trvala 1,5 hodiny. Potom sa ku mne aj nastahoval a dochadzal denne. Tiez som mala svoj byt.
Ak mas nervy na strastiplny spolocny zivot s partnerom, tak s nim bud dalej, on sa neodputa od svojej sestry, dalej vam bude zasahovat do rodiny.
Daj mu slusne zbohom, nevytahuj stare hriechy, on to aj tak nepochopi, cim menej povies, tym lepsie pre teba. Nech byva u rodicov v detskej izbicke, sestra mu bude varit prazenicu do postele rano a ked chlapec bude mat hlboko po 40, tak sa bude divit, kde za mladi spravil chybu. Mozno potom narazi na nejaku zlatokopku, co sa na neho ulakomi koli spominanemu domu. Ty uz vtedy budes stastne vydata s detmi a on ti bude stat akurat tak za usmev a nejaku tu spomienku.
@tedea222 Utekaj!!! Utekaj od neho, čo najďalej! Muž, ktorý nestojí za svojou ženou teraz, nebude nikdy na jej strane. Vždy bude len sluha sestry a jeho rodiny. Radšej byť sama, ako ľutovať celý život. Ono sa to nezmení, keď prídu deti bude ešte horšie, nakoniec sa rozvediete alebo skončíš na práškoch. Ultimátum nepomôže, možno na nejakú dobu, ale potom to bude o tom istom.
Vyzera to tak, ze preraba domcek a planuje spolocny zivot, ale zial zo svojou sestrou a nie tebou. Nema to ziadnu cenu. Od zaciatku vedel, ze ten dom patri jeho sestre, aj tak ti to 3 roky tajil. Vsetko prediskutuje zo sestrou a ty by si sa uspokojila s tym, ze by ti nechal jednu izbu aby si si ju prerobila podla seba ?? Naco ti je jedna izba v dome, ktory vam pravdepodobne nikdy nebude patrit ? Jeho sestra tam bude mat vzdy hlavne slovo a ak sa jej nedokaze postavit a stat za tebou, tak to sa uz nikdy nezmeni. Vzdy budes pre neho len ta druha.
A vies si predstavit, ze tam budete raz spolu zit ako rodina s detickami a vo vedlajsej izbe bude byvat jeho sestra ?? Ved nikdy nebudete mat pokoj a ani sukromie. Radsej si prerobit nieco, co bude vase. Ale tu pomoze len jedine - utekaj od nich co najdalej !
Lepsie hrozny koniec, ako hroza bez konca....
@tedea222 prosim ta len to potm ultimate am sa s nim rozhodnes byvat
v tom dome.nepredavaj byt pokialnebude prepisany na Vas oboch nie len ma neho.lebo vrazisprachy do potom uz jeho domu.sa povadite a ta vyzenie..Ale aj tak ak ostanes s nim byvat v tom dkme neho sestra sa do vas bude stale starat..ak on chce ten dom mal by ju vyplatit.lebo ciastka patri aj jej a potom to uz bude uplne vase...
@tedea222 som ani nechcela verit, ze take sa deje niekde. to akoze vas riadne oblbli, ked ste akoze mali mat vlastny dom a on je napisany na svagrinu. cele zle. ja by som tam uz nic neriesila a dupla by som si nohou. svagrinej by som predlozila vsetky faktury, co vsetko sa do toho domu zainvestovalo a dala si od nej preplatit. a potom zdvihnem kotvu a idem si riesit svoje a naozaj vlastne. ved vy ste v tom dome navysili hodnotu nespocetne krat a este vam to tam ani nepatri.
ja som byvala u svokrovcov, kde tiez bolo, ze jedneho dna nam to bude patrit a ze si mozeme robit co chceme na hornom poschodi. a nakoniec to vypalilo uplne inak a na margo svagrinej. ta moja tiez riesila vsetko so svojimi rodicmi a dokonca aj teraz ked uz polka domu je mojho muza, moja svokra ktora tam zije, svagrina je vo vlastnom, ale moja svokra este dodnes dava na jej rady, darmo je spoluvlastnikom jej syn. nas stale obidu a hotovo.
my sme sa preto zacali budovat, kedze sme v tom dome nemohli nic, nic nase nebolo, akurat naklady, ked sa daco na prizemi vymyslelo a malo realizovat.
dajte z toho ruky prec, ak priatel nechce, a nestoji za tebou, nemas s nim co riesit.
to nam robili kupelnu a moj svokor chcel obmurovat vanu, tak ze by bola celkom pod okrajom a chcel lamat obklady na uplne pasiky. ze tak to bude. ja som nechcela. a moj nastavajuci este mu to siel odobrit, ale len do momentu, ked som povedala, ze ak tu vanu tak urobia, tak moze zabudnut na svadbu aj na spolocne byvanie pod strechou jeho rodicov. nastastie to zabralo.
no a moja tuzba po dome sa nakoniec vyplnila, aj ked sa za to, ze synacka zruinujem, na mna hnevali. ale nedbam. s muzom sme nakoniec radi, ze si robime svoje. ale bol to boj.
@tedea222 celé zle aj vrátane tvojho prístupu. Začali ste prerábať a ani si nevedela komu čo patrí? Myslím že aj ty by si sa mala najskor zamyslieť, či sa idrs správať ako dospelý človek alebo ideš za priateľom hrrr aj do samého pekla. Ak si byt ešte nepredala, určite ho nepredavaj. Tato patová situácia je už riadne ďaleko a asi bude dost ťažké tento uzol rozmotat. Skôr by som ho presekla. Ukončiť okamžite prerábku a nájsť si niečo iné. Druhá idylická možnosť ako vystrihnutá z Búrlivého vína je, že so sestrou (švagrinou) si sadnete a veci utrasiete na váš obraz. Odkupite od nej dom, hydinu jej dáte na jej zelený travnicek, a všetko si urobite podľa seba. A všetci si tam spolu v láske budete nažívat až do smrti 🙂 Ver, že iná možnosť neexistuje. Resp. existuje, (a mám pocit že si ju zvolis) a tvoje trápenia sú tým pádom len na začiatku a teším sa na ďalšie tvoje diskusie na tému Bývam v cudzom a nemam kam ísť.... Švagriná ma terorizuje a obmedzuje... 😏
@papricka33 ja si myslim, ze jej svagrina na to aby predala dom, nepristane, ked uz teraz planuje, ze jedneho dna tam bude byvat s nimi. to musi byt tiez riadna koza, uz len preto ze prisla na taku myslienku. a ze zneuziva svojho brata, no to radsej ani nehovorim. vraj za nejaku davnu zalezitost jej ma byt vdacny. to ako surodennecka laska je kde? mne to pride ako ona ocakava za svoj dobry skutok, aby jej do smrti za to boli vdacni a skakali podla toho, ako ona piska.
@oslo1 ja si myslim, ze ona je rada, ze ten prerabaju, resp. bola na zaciatku. s tym by ani nic nebolo, keby sa aj dod nej neocakavalo, ze do toho este vrazi aj svoje prasule, cas a energiu. nastastie sa uvedomila vcas a ze mala zdravy sedliacky rozum a nepredala svoj byt. ja dufam, ze zdupka od neho kade lahsie a ked sa mlady uvedomi, pride za nou a ked nie, tak nema co lutovat, najde si lepsieho.
@meusicka tam to vyzerá tak, že švagriná diriguje celú rodinu, keďže ani svokra sa do toho nechce montovať. Je to neriešiteľné. Len podpáliť dom, alebo švagrinú zakopať ☹

Ak okamžite odídeš z tohoto chorého vzťahu, nebude to vôbec impulzívne konanie.
Tu už skutočne nemáš nad čím rozmýšľať. Nemrhaj niečim tak drahocenným, ako je tvoj život. príď do domu, zober si, čo si kúpila a priateľovi oznám, že takýto život a vzťahy v rodine sú pre teba neprijateľné. Ty si tam investovala aj svoju prácu, ktorú ti nikto nezaplatí a tie nervy a nepríjemnosti, aj keby mi dávali palác, tak by som nechcela. Aj keby si s tým mužom odišla niekam ďaleko, sestra si ho nájde a bude ho riadiť!!!