Presťahovali sme sa a susedia nám berú veci z dvora
Dobrý deň pred týždňom sme sa presťahovali na novú adresu a prišli sme bývať, no začali nám tu chodiť nejakí susedia, že im to bývalá majiteľka dovolila zobrať. Ako to vlastne je?
@sinsity Ak máš v kupno-predajnej zmluve uvedené, že kupujete dom so zariadením, tak v momente keď ich vidíš na dvore volaj políciu. Vymen zámok na branke. Takých vychcankov je kopec, keď kamarátke umrela babka tak ešte pol roka chodili supy pýtať veci čo im údajne neboha babka sľúbila.
@sinsity tak potom ako je možné, že ti niekto vojde do domu a niečo si zoberie? Prečo ste nevolali políciu? A prečo ste nevymenili zámok od bránky aj od dverí do domu? Ale hlavne, ako vojdú do dvoru, volať políciu. A zašlite im výzvu o vrátenie vecí, ktoré si zobrali, v opačnom prípade na nich podáte trestné oznámenie, nakoľko dom ste kúpili vrátane zariadenia, ktoré si zobrali a teda vám to ukradli. Ste dospelí ľudia preboha, toto musíte vedieť zvládnuť. Hlava mi to neberie, že niekto nechá cudzieho človeka vojsť a nechá ho odniesť si veci.
Tie veci sú vonku na dvore ako "bordel"? Zavolaj kontajner, všetko tam vyhádžte a zmeňte si zámky.
Zamky vymenit vsetky uz s titulu, ze evidentne ma xy ludi kluce 👎
@januska12323 to sme mali v dome a oni presne vedeli kde všetko je
@sinsity vám na dvor vojdú ľudia ktorých ste v živote nevideli, maju dokonca kľúče od vášho pozemku a vy sa len pozeráte ako vám odnášajú veci?? To ked k vam pride polka dediny pobrat vsetko co tam mate tak sa budete len pozerat? Zachvilu vam vlezu do domu...Keď sa bojíte im niečo povedať alebo sa bojíte ich, kúpte si riadneho psa a vymeňte Zámky 🤷♀️
@sinsity po aké kvety si príde? Po žiadne kvety si nepríde. Proste nie. Už je to priateľove, aj kvety v dome a na záhrade. Začínam mať pocit, že si troll. Neverím, že niekto môže byť tak spr***ý, že dovolí, aby im niekto vchádzal na pozemok a ešte nevymení zámky, lebo ešte pre niečo si prídu. Škoda energie radiť.
Fuuuu ako tiez sme kupili starsi dom anehake veci tu boli. Ale vopred sa dohodlo co si tu uz iba docasne nechaju. Ale nikdy neprisli na dvor bez to abysmw neboli doma.
Bola tu nejaka ohybacka. Miesacka a take. Co si behom par tyzdnov vzali. Ale toto?! Urcite kontaktuj byvalu majitelku ze si to nezelate. A ak niekoho tam uvidite tak sa aj obrnit policiou.
Tak bud po dobrom, alebo zavolaj políciu, že Ti chodia kradnúť majetok. Všetko je už Tvoje, nie bývalej majiteľky. To si mali vyriešiť pred predajom nehnuteľnosti. By som ich hnala....
@sinsity vymenila by som zámok aj na bráne, a keď chce pôvodný majiteľ prísť po kvety, tak nech dopredu zavolá. Ani pôvodnému majiteľovi by som už nedovolila motať sa samému po dvore/záhrade bez môjho vedomia.
@melanta prečo ju urážaš? 😠 bežne sa zvykne záhradka predať v lete s tým, že na jeseň si bývalý majiteľ ešte príde pre úrodu... toto je ten istý prípad, majiteľka si príde pre kvety. no booože strašná tragédia.
autorka - vymeň zámok na bránke. a keď si bývalá majiteľka príde pre kvety, tak jej otvoríš 😉 myslím si, že jednoduchšie a bezpečnejšie riešenie
@sinsity veď si písala z dvora berú a majú kľúče od brány, zrazu z domu a majú kľúče od domu? Hneď teraz by som išla nové kľúče vybaviť.
V Texase by ich beztrestne mohli zastrelit..
Poslat do teplych krajin rovno s policajnou eskortou a zazalovat za kradez a vlamanie
jezus, vsak vymenit zamky a "sesternice" vyhodit, ze su v cudzom a nie doma. Pripadne zavolat policiu kludne aj viac krat
A co mate v zmluve?V dobrej zmluve by malo byt vymenovane vsetko co je predmetom predaja.Su to veci,ktore chcete,potrebujete?Lebo ja si neviem predstavit kupit dom s kopou hraburd.Radsej by som bola,keby to niekto vypratal.Ak tie veci chcete,tak jednoducho im uz nic dalsie nedavajte a povedzte im,nech na vas pozemok nevstupuju.
A to ze si pani pride po kvety neskor je podla mna uplne v poriadku,ak sa tak dopredu dohodli.V tom problem nevidim.Ale ten zamok by som vymenila a pani nech normalne zazvoni ked pride.
My ked sme kupovali byt,nechali sme povodnych majitelov byvat v byte 2 tyzdne navyse,ked sa im nieco skomplikovalo.Z nas neubudlo,im to pomohlo.Tuto polka konika by ich vyhodili na ulicu aj s dvoma malymi detmi,lebo byt bol uz v nasom vlastnictve.Budme k sebe aspon niekedy dobri.
@sinsity prepáč ale toto mi príde ako riadna hlúposť od vás 🙈 raz máte kľúče, všetko podpísané tak je to vaše pokiaľ ste niečo iné nepodpísali…raz by takto došli a už by som volala policajtov, veď vás kľudne v podstate “okradli” a pokračujú v tom a vy držíte a pozeráte 👀 či to chápem zle?
Zavolať políciu to je krádež ONA už nie je majiteľka vy ste majitelia nový. Zavolať obecnú políciu pozamykať vymeniť zámky a do dvora psa .Treba nahlásiť že bezdvôvodné chodia na dvor kradnúť.
@zuzanka.zuzu nesúhlasím s tým urážaním, ALE ... nech si príde po kvety aj po úrodu, vopred ohlásená majiteľka. A nie jej rodinný príslušníci chodia doslova kradnúť na cudzí pozemok a pani sa tu ešte pýta co ma robiť, dávno mali kontaktovať majiteľku, políciu a vymeniť zámky. Začnú si tam teraz ony sťahovať veci a dajaká tetka si povie sak to tu nechala moja sestra asi zoberiem si to ? Preboha, neviem si ani predstaviť toto nijako neriešiť

@sinsity čo niečo podpisoval priateľ? Stále píšeš niečo iné a úplne chaoticky. Takže takto. Daj 5 odpovedí na tieto otázky.
Máte podpísanú kúpnu zmluvu?
Bola zaplatená celá kúpna cena?
Bol podaný návrh na kataster na zmenu majiteľa?
Kto je majiteľom podľa novej zmluvy?
Tí, ktorí tam chodia, tam majú trvalý pobyt?