Presťahujete sa s rodinou do zahraničia v roku 2025?
Ahojte, planujete sa niekto prestahovat s rodinou do zahranicia na buduci rok?
Ak ano, predavate nehnutelnost tu na Slovensku alebo si ju nechavate, keby ste sa chceli vratit?
@carolynka poistka za auto je vysoka, mozu ti uznat ze si sofervala x rokov na slovensku ale nemusia (credit) Prva poistka je vacsinou naozaj vysoka, bezne ju poistovne neponukaju a musis si najst brookera ktory ti pomoze. Muz je napr IR a soferuje roky, aktualne ma poistku okolo 500 lebo ma Irsky vodicak.jeho prva bola cez 3000.
Plus naozaj velmi zalezi kde byvas, Ked niekde v okoli coolock alebo finglas, artane a podobne tak je vyssia, ked v lepsej casti tak nizsia
My sme sa stahovali zo Slovenska v auguste, by sme dali do prenajmu, predavat ho zatial neplanujeme.
@jablkovastrudla sila, ja napriklad mam irsky vodicak a tento rok som si prvy krat brala na seba poistku, doteraz som bola joined driver, a platila som €350 a auto je luxusnej triedy s velkym vykonom. Uplne prvu poistku som mala €1200 asi pred 10rokmi, ale vtedy som mala aj velmi stare auto ☺️ale viem, ze pre first time drivers je to velmi drahe, kym nenazbieraju no claims bonus.
@katie253 Washington ,vsetko vybavuje zaměstnavatel.Viza sme dostali zatiaľ len potvrdené pracovne na tri roky s možnosťou predĺženia, o týždeň mame termín na US ambasáde vo Viedni, kde by nám ich mali všetkým 4 odstemplovat do pasu a vybavené
V zahraničí to tiez nieje med lízať a nebudú svami jednať v rukavičkách,dlho trvá kym si na vsetko zvyknete,v robote tiež,ja som v Nemecku 9 rokov a keby nie dcéry ktorá je v 8 rocniku tak sa hneď vratim,V zahraničí každý zavre dvere a žije svoj život.Neviem si nato zvyknúť.Chyba rodina
@mnamko veru je to tak . Celkovo nemci sú taky chladnejšie narod co sa týka emocii nie všetci aj dlho trvá cudzincov kým ta príjmu do kolektivu

@lusyyy36 fuuu tak to je potom riadna suma. My sme bývali v Dubline ale v prímestskej časti tak sme toľko neplatili, ale pamätám si ako ta poistka hneď skočila dole ked som ju dala na seba ako na ženu🙂
Ináč na Slovensku platím 130 e ročne 😂😂😂 Ale teda mám v pláne ist preč, nebudem tu koli lacnej poistke