Priateľ chce vlastniť zbraň, ja som proti
Moj priatel je velmi prchka, vybusna povaha, po svojom otcovi. Vsetko ho hned rozculi, nadava, bucha vecami, odchadza z bytu, pouziva vulgarizmy. Po 2 rokoch vztahu prisiel s tym, ze si ide urobit zbrojny preukaz aby mohol mat doma zbran. Spominal mi to aj ked sme spolu zacinali chodit, to som ho este tak dobre nepoznala, ale povedala som mu velmi jasne moj postoj, ze ja by som nikdy neakceptovala zbran v byte, ze poznam osobne viacero pripadov ked muzovi v sekunde na sekundu preplo a zabil si zenu aj deti. Odvtedy to spomenul uz len raz, ze vsetci jeho kamosi maju a ze aj on chce aby mohol chodit na strelnicu. Tak som mu zopakovala to iste, ze ma to mrzi, ze som ochotna sa s nim dohadovat a hladat kompromisy na comkolvek, ale ze naozaj nebudem zit so zbranou v obyvacke alebo v spalni. Ze predsa na strelnicu s chlapcami chodi, a ak teda ide o to aby mal ten preukaz ako aj chlapci tak ok, ale za podmienky ze nikdy ziadnu vlastnu zbraň mať nebude. Tentokrat na mna uz vyskocil, ze on sa uz rozhodol, ze mu nebudem zakazovat ked on chce. Hneva ma jeho postoj, lebo ja som k nemu bola uprimna a priama hned na zaciatku a mohol mi hned povedat ako to ma a nie cakat 2 roky a potom mi povedat, ze on ma nejake priority a ze zbrojak je na prvych miestach. Myslite ze jedine riesenie je rozchod?
Pozri keď sa takto zamýšľas tak asi si není moc s ním šťastná. My ti tu nemôžeme nakazat,, rozíd sa,, to musíš chcieť ty. Ak sa bojíš že mu prepne tak máj dáky pud sebazáchovy, alebo si nacvičuj kľučkovanie po dvore.🤷iné ti tu neporadim.
Myslím že tvoj strach je neoopodstatneny. Ak by ťa chcel zabiť tak ťa môže kľudne dopichat, vyhodiť z okna, zraziť autom či umlátit. Takže ak máš podozrenie že by bol schopný vyvraždiť rodinu utekaj od neho zbraň-nezbraň. Aj môj muž je cholerik, ale to že by ma odstrelil je posledné čo by ma kedy napadlo. Zbraň tak či tak musí byť v trezore tak ak by ti to pomohlo skús mu navrhnúť že si necháš kľúče ty.
Ja som osobne 100% proti zbraniam hlavne ked clovek nie je vojak alebo policajt. Pozrite sa co sa stalo v Srbsku. Nie za mna na 100%. Neviem ci na SK chcu aj posudok psychiatra k vydaniu zbrojneho preukazu ale to myslim je potrebne.
@meredith83 a policajt co zastrelil kolegu v Presove? Boli na neho staznosti a aj tak ho neriesili. Myslis, ze policajt alebo vojak nespachaju samovrazdu, ze im neprepne a nezabiju inych? To, ze sa nieco nepise v clankoch, neznamena, ze sa take nedeje. Ja som proti celkovo drzaniu zbrani v domacnostiach. A opat, tieto posudky spravi kazdy.
Utekala by som od neho.. je to už podľa popisu agresívny typ.
Čudujem že si s nim už len po prečítaní prvej vety. S takým človekom Chces žiť celý život a mať prípadne deti? Druhá vec aj taki ľudia ako je on vedia prejsť testami. Koľkí ľudia sa pretvárajú na verejnosti a doma majú eldorado. Keď sa niečo stane. Tak ľudia veď on bol taký príjemny muž.
Druhá vec keď je taký ako je by som sa bála či už Dana zbraň nie je už v domácnosti. Či už legálna Alebo nelegálne získaná. Lebo on chce a musí ju mať a just.
Utekaj ak nechceš by o nejaký čas v novom čase Alebo v krimi joj.
@vanilkovazmrzka bohužiaľ, vždy sa hovorí len o tom, ako nejaké decko vystrieľa pol triedy ale nik nikde nespomenie dôvod, ktorým je šikana, veľmi krutá šikana, ktorá je v US bežnou súčasťou xy detí. A teraz sa na to pozri z druhej strany, ako hrozne sa musí dieťa cítiť, keď vezme zbraň a zabije spolužiakov, v akom zadku musí mať z nich psychiku. Áno, sú jedinci, ktorí pri tom zomrú nevinne, no vždy keď počujem o takom prípade, je mi ľúto "agresora" so zbraňou. Samozrejme, zle nastavené zákony k držaniu zbraní, iná mentalita atď. tuna tomu až tak ľudia nechápu, lebo žijú úplne iným životom, s inými pravidlami.
@denkabemommy Pri tých prípadoch je šikana až treťoradý problém. Prvý je extrémna dostupnosť strelných zbraní a druhý naopak nedostupnosť zdravotnej starostlivosti pre psychicky chorých jedincov.
@denkabemommy naozaj nie kazdy kto striela zazil sikanu.
@annm81 mne rozhodne príde ich systém celý na hlavu, od ranného detstva dieťaťa, takže tam nie je o čom, len som chcela spomínanej pani objasniť, prečo sa tam deti navzájom vraždia, určite nič nie je len čierne a biele, je tam veľa okolností okolo toho. Istý čas som so šikanou pracovala a cynicky môžem povedať našťastie tuna nepoznám prípad končiaci vraždou, či už zo strany agresora alebo obete.
Pre pána Jana načo si s takým človekom načo??môže ženy pamätajte sa
@bykaterina presne, ja som to ani nedočítala
Ak je prchý, určite nespraví psychotesty
@denkabemommy Rovnako by po sebe strieľali deti aj u nás, keby mali podobný prístup k zbraniam. Percento psychopatov je zhruba rovnaké a s dostupnosťou psychiatrov to u nás tiež nie je slávne. Útočník si žiadnu ľútosť nezaslúži, už len preto, že obete bývajú zvyčajne pomerne náhodné (jedine, čo ich spája, je že navštevujú rovnakú školu). Ďalším bodom je, že normálny človek rieši problémy inak ako vraždou. Jediné, čo si ešte tak zaslúži je, že namiesto trestu za viacnásobnú vraždu, dostane pobyt na uzatvorenom psychiatrickom oddelení.
Ano,svagor je poľovník a mala co robit svagrina ten trezor kde ta puska a je a cele zabezpečenie nienje sranda
Inak najlepsiu kamosku foter s jej sestrami vyhnal so zbranou na stedry vecer z domu takze prchke povahy a zbrane su idealna kombinacia 🙈 najhoršie je ze tie psychotesty sú také ze ich raz dva odrbes
On je dospely a svojpravny a zbrojak si spravi, ak teda prejde cez testy. Otazka je naozaj, ci mu raz neprepne, ale v tom si musis spravit jasno ty... moj byvaly frajer bol taky, presne ako jeho otec, otec mal teda aj zbrane v trezore, ale so zenou uz zili od seba. Pohar trpezlivosti pretiekol, ked sa pohadali pri sadení tují a on ju chytil za hlavu a plieskal jej ju o stenu... 7 stehov... a ona este v nemocnici klamala, ze spadla zo schodov. Ale potom jej to rychlo doplo... inak moj byvaly frajer mal take afektivne stavy, ze aj agresivity (ale nikdy nenamierenej proti "vlastnym"), ale aj lasky a pozitivnych emocii... takyto clovek rychlo vzplanie a rychlo vychladne. Ja ho neobhajujem, len sa snazim popisat, ako funguje...
Tu je jeden priklad, ako clovek urobil psychotesty, policajt a toto urobil.
https://www.noviny.sk/krimi/118357-expolicajta-...
Podla mna sa s nim vehemntne ty sama rozist nechces a chces naňho čítať dobré, lebo ak by si chcela, bolo by ti v riti nazory, zaujimal by ta iba tvoj : chcem rozchod. Chces si výslovne precitat, o pozitívach zbrane, a o tom, ze za dva roky, co si s ním, si sa zamilovala, ale ze si mu vtedy predostrela ultimatum o zbrani. Dokonca chces vyjednavat sama so sebou, ako ti s nim bude dobre , alebo je, aj cakas na film, kde miesto pistole dojde s prstenom, ale najsmutnejsie je to, ze si nechas kecat do zivota cudzimi ludmi a nemas vlastny rozum, kde sa riadis sama sebou.
@kassandra25 mylis sa, praveze som chcela pocut, ze so mnou budete suhlasit ze zbran domov nepatri a uz som mu to aj povedala, ze to nikdy akceptovat nebudem 🙂
Môj dedko bol poľovník, mal doma tri zbrane, bol to veľmi rozvážny, múdry, a kľudný človek, nejaký nikto neriešil, že doma má zbrane. Ale, poznam rodinu, kde mužov má zbrojný pás, má doma tri zdrane a teda ma povahu presne ako si opísala tvojho priateľa. Riadny debil, tak neviem ako prešiel psychotestami. Jeho žena ho x-krat prosila, nech tie zbrane da preč, kvôli deťom. On si prenajima garáž a tam ich drží. Ale úplne sa ich nevzdal. Oni majú dosť problémy medzi sebou a tak si hocikedy pomyslim, aby nedošlo k nešťastiu tam. Lebo ako píšem hrozný Nervak je, čokoľvek ho rýchlo nasterie a je dosť výbušny. Ja by som zbraň doma neakceptovala, hoci mm je kľuďas, ale ja sa bezpečnejšie cítim bez zbrane.
@denkabemommy si ale ze totalne odletela od temy
Alebo sa nam snazis povedat, ze je v poriadku, ked sikanovane decko vystriela pol skoly??
@dskjhfdlkdjhl jasné a stručné!
Uplne zdielam co si napisala
Problem nie je zbran ale ze je agresivny. To je des s takym zit.
@veronikastrickova No pokial viem on bol syn nejakeho politika nie? Ako hovorim pokial clovek nema sluzobnu zbran som z principu proti vlastneniu zbrani.. Moj nazor.
@meredith83 matka primatorka v tom.Presove, ale twn Martin normalny policajt to bol, tam sa este aj jeho manzelka hladala. Je vela pripadov, kde policajt vytiahol zbran na bezbrannych ludi, je vela pripadov kde ju otocil proti sebe. Podla mna domov zbran nepatri ziadna, ked chce mat polovnik, treba to drzat mimo domocnosti, ked ju chce mat policajt, ma ju drzat mimo domacnosti, tak isto vojak, sbskar, hocikto. A najlepsie keby zbran maximalne na strelniciach a v praci mohli mat ludia, nikde inde. Zbrane nerobia ziadnu dobrotu, nikdy nerobili a ani robit nebudu.
@veronikastrickova a noze ti nevadia? Co tak zakazat aj drzanie nozov? Predsalen kolko trestnych cinov je pachanych s nozom? Uff a co tak so sekerou? Zakazme aj tie… mozno nenapisem pre teba novinku, ale pachatel s nozom v ruke proti niekomu so strelnou zbrane ma prevahu. Neuveritelne, ze? Ale proste ked ho netrafis do hlavy, miechy, srdca tak radsej sa otoc a utekaj kade lahsie, toto su proste vyskumy FBI. Cize podla toho je noz este nebezpecnejsi…
@duunlo a kto normalny ide s nozom na kulturnu akciu? Kto normalny chodi s nozom medzi ludi? Mne tu taketo veci nepis. Viem o takychto veciach ovela viac ako ty.
@veronikastrickova a kto normalny pouzije strelnu zbran proti niekomu alebo sebe? 😅 Cize neviem o com sa tu bavime… no zjavne vies toho zalostne malo a to uz ani nepisem, ze trestne ciny sa vacsinou pachaju s nelegalne drzanou zbranou…

@candii opat psychoteesty urobi naozaj skoro kazdy, nepredstavuj si pod tym neviem co.