Priateľ je málo doma, máme 7-týždňové bábätko
Ahojte, chcem sa spytat, čo si myslite o tejto situácii.
Máme doma 7 týždňové bábätko, priateľ si čerpal prvé dva týždne otcovskú dovolenku a týždeň obyčajnú dovolenku. Keď sme prišli z pôrodnice, veľmi sa snažil a staral sa o nás, pomáhal veľa. Posledný týždeň jeho dovolenky však začal ponocovat, tým pádom aj neskôr vstával, už sa ani tak velmi nesnažil a odkedy začal chodiť do roboty - teraz to je štvrtý týždeň, tak to ide dolu vodou. Robí 12tky, takže bývame s malou celý deň doma samé, čo je v poriadku, veď prácu si nezmení. Lenže keď ma voľný deň, tak spáva aj do 10-11 takmer každýkrat a poobede chodí do posilky na 3 hodiny. Čiže náš týždeň pozostáva z toho ze buď robí a keď ma voľno, tak je doma minimálne. Do posilky chodí tak 2-3x do týždňa vzdy aspoň na 3 hodiny. Veľmi ma to hnevá, ze s nami netravi veľa času, hlavne teraz, keď je mala ešte takáto mala - snažila som to s ním prebrať, ale očividne je posilka preňho dôležitejšia. Predtým ako sa mala narodila mal rôzne obdobia - raz chodil, raz nechodil do posilky. Bavili sme sa však, že takýto životný štýl je ťažko udržateľný s malým bábätkom, že možno keď bude trochu vacsia. Neviem čo mam robiť, keď je teraz realita taká, aká je. Chápem že chce mať pohyb, ale toto je jednoducho na mňa veľa - aby sa viac venoval posilke ako rodine :/
@viktoriina
Aktivneho muza mozes vyuzit aj pre babatko 😊
pohyb moze mat aj babatkom..... My sme naseho vzdy o 18 obliekli do pyzamka, overalu, hrubeho fusaku, dali do kicika zakyvali a isiel s muzom na 2 hodiny, muz spravil okruh 10 km chodze so sluchatkami kde si pocuval to svoje ( lebo inak teda behaval) a vecer sme maleho len prelozili a spal dalej.... Fungovali tak od toho mesiaca do cca 5.... Mozno aj taketo cosi vyskusat....
Vidavam jednu maminu tuna ktora vonku s hlbokym kocikom cvicievala, teraz uz pri cviceni mala okolo nej beha s kocikom alebo loptickou 😊
Pre nas to bola pozitivna vyzva vymyslet nieco aj s babom 👍
Alebo nech cvici vonku, beha, to sa da aj s kocikom... Vonku v zime vydrzi spat v kociku aj bez mlieka... Ak teda mate u vas take moznosti workoutove... Ked rad cvici rad zdolava vyzvy, Nech sa skusi zamysliet ako zdolat tuto vyzvu s babom 😊😊
My sme neprestali s konickami ani jeden po narodeni... Samozrejme prve 2 mesiace sa setko utriasa este len 👍👍👍 fyzicky aj psychicky.
@viktoriina spáva do 10-11 (ak nie je po nočnej, mohol by skôr vstať), potom ide na tri hodiny do posilky (ok, to by možno vedel skrátiť), ale ako potom vyzerá spoločný čas? Ak ide do posilky okolo tretej, to od zobudenia je 4-5 hodín. Čo robíte vtedy? Vráti sa okolo šiestej, môžete stráviť čas spoločným večerným rituálom bábätka - spoločne kúpať, chvíľu spoločne ležať a prejsť si, aký ste mali deň… Prečo keď vstane, nezoberie malú von, či už sám alebo by ste išli spolu? Píšeš o troch hodinách v posilke, ale to nie je celý deň. To je 6-9 hodín do týždňa. Koľko dní voľna má do týždňa? Možno by to chcelo bližšie popísať váš deň, aby sa reálne dalo zhodnotiť, či je to útek od otcovskych, rodinných povinností…
@viktoriina
Predtym ste travili viac casu spolu?
Robieval nieco v domacnosti? Chodili ste spolu nakupovat, varili ste spolu?
Podla mna muzi sa nako extra nezmenia po porode.... Priklad, ak nemal sklony upratovat, varit ci travit cas s rodinou, tazko sa to meni potom.... Iste chlapi robia doma, staraju sa, varia majuvzaujem, ale ti to robili aj predtym urcite...
@viktoriina
Pripadne ked cely tyzden robi, a potrebuje takto vypnut, urcite pochopibze ty cely tyzden doma robis a s babom a jeden den potrebujes vypnut a chod si aj ty na 3 hodky oddychnut alebo ich len vyhoh z domu na 3 hodky, nech su vonku... U babky... Hoc kde
Ale 7 tyzdnov je este malo, utrasie sa to casom.... A ked male zacne reagovat a usmievat sa, hned to bude ine 😊😊👍👍👍👍 drzim palce
@simca06022011 “Alebo si ho nedostatocne chvalila aky je sikovny ” prepáč, ale toto čo je preboha? Myslis, že on ju chválil, aká je sikovná? Je to škôlkar alebo dospelý muž? Neskutočné ako niektore ženy beru svojich mužov, ako keby mali jedno dieťa navyše…
@viktoriina Tak to máš dobré, keď bol s tebou doma tri týždne. Ja hneď po pôrode po príchode domov som bola sama, nikto mi nepomáhal aj keď som bola po cisárskom a na starosti dve malé deti. Treba si zvyknúť, si mama a tvojho muža to nikdy nezmení. Nás ženy áno. Musí si zvyknúť na novú situáciu.
Vôbec by som neriešila,už ten luxus že bol tak dlho doma.Ty si zadeľ deň tak aby si zvládala ,domácnosť nie sú preteky vydrž to cca do pol roka to už bude paráda
@viktoriina
Prečo platíte veci na polovicu?
Viem, ze ste len frajeri, ale mate dieta a ty si s dietatom doma. Vsetko by mal teda platit on.
@vespertine v tom máš veľkú pravdu, niekedy veľkú časť starostlivosti prevzali starí rodičia
@zmrzlinka2021 ja som ešte na materskej a tu mam dobrú. Jeho by to asi ani nenapadlo. Keď pôjdem na rodičovskú, bude platiť on.
@queen_el to bolo ironické :D kto pochopil.pochopil, kto sa chce chytať za slovíčka bude sa chytať za slovíčka;) každá žena normálna vie (aj keď to nemusi používať, ale VIE), že to proste platí.
@viktoriina chlapi su velke deti..
@viktoriina este si naozaj cerstva mamicka a vsetko vnimas trochu inak kvoli hormonom. Skus priatelovi povedat, nie co on robi nespravne ale co ty potrebujes. Napr. Potrebujem, aby si rano vstal skor, pretoze...a nemusi to byt vzdy, ale vecer ho na to upozornit. A hlavne nezabudaj na seba. Potrebujes si vyvetrat hlavu, inak budes kazdy problem znasat tazsie
@simca06022011 vzhladom na cely tvoj prispevok mi to neprislo ironicke ale ok, nejdem sa hadat…
@medyna klobúk dole
Už som si myslela že som naozaj mimo . Sme na tom úplne rovnako . Presne aj moj na druhý deň čo nás doviezol išiel pracovať . Žiadna otcovská . A ja sup staraj sa o dieťa o domácnosť . Prišiel z práce potulil ju polubil ju poslal ma “vyvetrať sa” a sup znovu dokola . A krásne sme to s laskou zvládli 🙂
@zmrzlinka2021 preco by mal vsetko platit chlap? Preco by sa nemali o naklady delit spolocne?
@veronikastrickova
Pretoze ona nepracuje, lebo sa stara o spolocne dieta. Ona sa vzdala svojho prijmu, zaroven v case, kedy je doma kvoli dietatu, sa vzdala aj budovania kariery. A co je najdolezitejsia vec - v manzelstve su peniaze spolocne. Oni su sice iba frajeri, ale dnes sa aj frajeri chcu tvarit "ako uz manzelia", tak sa treba podla toho aj spravat. Nielen vyjedat hrozienka z kolaca. Muz by mal prevziat zodpovednost za svoju tzv. manzelku a dieta, a to aj financne.
@viktoriina bože to si fakt nevieš dať rady s jedným dieťaťom a potrebuješ asistenciu ?nech aj zarába aj teba na materskej nech zastupuje .jednoducho sa vám život zmenil po narodení tak sa tomu prisposob a áno ak materská nieje dovolenka tak sa snaž!
@jakub79 píšeš, že si sa staral finančne. A keď sa niekto nestará finančne? Keď ide všetko 50:50? Potom to je ako? Žena sa ma starať 24/7 o dieťa, platiť polku všetkého a muž bude chodiť do práce a potom bude mať voľno a koníčky? Trosku aj ľutujem tvoju ženu - spravil si si dieťa, ale nič ti nehovorilo - tak to načo si si ho robil? 😁
@samanta44 ja starostlivosť o dieťa zvládam - tu nejde o to, či si viem alebo neviem dať rady s jedným dieťaťom. Tu ide o to, že by som bola rada keby môj partner venoval viac času rodine. Treba čítať s porozumením
@viktoriina A pán urodzený vyspinkany lebo 90% času v noci vstávam k malej ja.to je sila že pracujúci človek si nemôže ani pospať trochu dlhšie lebo to už má zrátané koľko spal
@samanta44 a ja si valam šunky doma s malou. Ráno ju odložím do kúta a tiež spinuškam celý deň 😁
@viktoriina dievča moje,treba vyhľadať asi už len odbornú pomoc.ja som si dieťa “neurobil”,my sme sa so ženou milovali a výsledkom je nás krásny nádherný syn.ale moja nádherná žena miesto teba a tuto tebe podobnému stádu sa o nášho syna od maličkého malička starala a čuduj sa svete ja som mohol ísť po práci aj na kávu s kolegami alebo vecer na pivo s kamošmi.no aby mi ratala koľko spím preboha žena máj trochu sebaucty a začni sa starať o dieťa tak ako sa má matka starať a nechaj svojho muža žiť.alebo mila zlata utekaj do práce a muž nech ide na materskú.tuto ženy zvládajú 5 deti a nesťažujú sa na fórach a ty nevieš zvládnuť jedno dieťa čo cely deň ešte prespí.tu ale nejde o to.ale o to ze ti starý necvaka doms časenky a nedrepi ti od rana do večera pri riti.čo je to s vami.pomoc
@jakub79 trosku si mi zabudol odpovedať na tu prvú časť mojej otázky. Necítil by si sa trochu ako chrapúň, keby tvoja žena platila 50% výdavkov, starala sa doma o dieťa a ty by si si s kamošmi chodil na pivko?

@viktoriina Rozumiem, ale aj toto je cesta - dopriať mu ten čas, ak ho doma neskôr nejako vykompenzuje. Bez výčitiek.