icon

Priateľ je sebec a je lenivý

tjaden
31. okt 2014

Ahoj baby ja viem že som sa na priateľa sťažovala už hádam všade ale ja sa musim vyrozprávať, priateľ je jedno lenivé hovädo dobre to by som ešte strávila, ja som šikovna aj za troch nepotrebujem jeho pomoc, ale dnes ma už dorazil. Bývame spolu v byte on platí za byt a elektrinu dáva mi na jedlo lenže málo keďže stále niekomu podľa neho musíme niečo kupovať stále ma nejaký člen jeho rodiny nejaku oslavu dokonca aj susedia takže väčšinou to skončí tak že na to dávam ja z príspevku na prvé dieťa, ked nemá peniaze kupujem aj jedlo, lenže už je z príspevku len polovica a on má nové auto a chce aby som dala jeho otcovi od ktorého si požičal 400ečka na pneumatiky čiže pre bejby neostane nič, vysvetlila som mu koľko dostávam na bejby a koľko ma stoja plienky a umele mliečko, koľko stoja lieky a oblečenie a čo všetko ešte bude treba a že takto to ďalej nejde a chcem aby mi na bejby prispieval, ja viem že platí za byt ale do frasa tak to nie je len moje dieťa! no a on mi povedal že mi nič dávať nebude, pozerám naňho že to vážne nedáš nič na vlastní dieťa? a on že nie, dlho sme sa hádali a dospeli sme akurát k tomu že začal kričať že som jedna sprosta žena a "to je tak žiť s takou sprostou ženou", neskôr mi ukazuje že vajičko je už male že bude treba autosedačku pýtam sa ho dáš mi na nu? a on že nie....a potom zastavi pred bankomatom a hovorí chod si vybrať prachy ideme dať otcovi už mi došli nervy povedala som NIE a on sa zmenil na buldoga dychčal ako pes kričal že on dobre vie že na to mám a znova to je tak žiť s takou sprostou ženou....ja nechápem ako môže byť niekto taká sebecká sviňa voči vlastnému dieťaťu, alebo som ja fakt "taka sprosta žena"? čo vaši manželia prispievajú vám na dieťa ?

Strana
z3
tjaden
autor
1. nov 2014

@gabi_g no ved to kým som bola tehotná a bolo treba kupiť niečo do bytu alebo napr. prášok na pranie dal mi bez reptania nikdy nič nepovedal a teraz ked je tu bejby tak odrazu zistil že potrebuje viac pre seba? ešte si pamätám ako som mame rozprávala akého mám dobrého muža že nie je taký držgroš ako ostatný a bum aký obrat

tjaden
autor
1. nov 2014

@irusa no takto to je ked niečo dám ja jemu potom ked vravím ež to potrebujem on vraví že však to su spoločne financie prečo by mi mal vracať ale zase ked dal on mne tak hned odo mňa pýtal a vravela som mu či spoločne financie už neplatia? spoločné su dokým ja dávam jemu akonáhle som teraz povedala nie už je zle, on bol zvyknutý že ked prišlo bejby od oboch rodín sme toho vela dostali samozrejme nikto neprišiel bez obálky tak si zrejem myslel že to tak bude vždy

tjaden
autor
1. nov 2014

@jolinka ked sme spolu začali bývať tak som mu vravela že študujem dostávam sociálne štipko nemám mu z čohoprispievať na byt a nechcem tam byť ako príživník a on že nie že tak už nikdy nemám hovoriť že jemu to nevadí a chce byť so mnou, ked som bola tehotna vravela som mu kolko budem dostávať na bejby a kolko ma bude mesačne stáť som vedela od sestry ktorá ma bejby všetko som mu vysvetlovala on povedal ja som chlap ja sa musim postarať o rodinu a neboj sa naše bejby bude mať všetko....tak zostalo to pri pekných slovách...

tjaden
autor
1. nov 2014

@sissy27 ked sme sa dali dokopi mala som pocit že sme stvorený jeden pre druhého každý sme si prežili to iste solu sme si robili ranajky spolu sme robili obed spolu sme malovali byt všetko sme robili spolu máme spoločne záujmy každý deň sme aspon hodinu len tak ležali na gauči a rozprávali sa o všetkom možnom, taká som bola rada že mám priatela s ktorým sa dá aj dobre porozprávať ale odkedy prišlo bejby je všetko inak on proste zdrhá od povinností

cobhan
1. nov 2014

@tjaden ja len nechapem to stavebne sporenie pre bejby...ako prepac, ale na co? je to cista strata penazi a ked pomaly nemate z coho zit tak jej blbost pchat peniaze do sporenia, ktore si mozes vybrat az neviem kedy. Ked chces davat peniaze bokom, tak niekam do obalky alebo na ucet, kde ich mozes kedykolvek vybrat a pouzit.
Niektori chlapi potrebuju cas, aby sa s novou situaciou zrovnali, ale to este neznamena, ze zena bude tahat vsetky naklady na dieta a seba...co je z rodicaku v podstate nemozne. My sme si tym tiez presli, v case ked mne skoncila materska a nasledne podpora a jedine co som dostavala boli detske pridavky...ale vyriesilli sme to, drahy pochopil a casom sa to ulozilo..

heltacek
1. nov 2014

@andreasiskova3 Nie to bolo všeobecne povedané.....

eri28
1. nov 2014

Nieco medzi vami neklape mozno uz dlhsie, ked sa tak zmenil.treba si sadnut a porozpravat sa a nie hadat. Musis vediet na com si mozno vas uz nechce zivit. Mas kam ist,Vsetko si vysvetlite a uvidis sama, lepsie ako pisat o priatelovi aka je svina, ja by som to o partnerovi nevedela ani vyslovit, nieco medzi vami neklape.Mozno jedine riesenie rozchod nebudes ani prva ani posledna je vela takych chlapov co sa ukaze niekedy az po svadbe, nikdy nie je neskoro povedat stop, toto uz nebudem trpiet a podla toho sa zariadit.

nez
1. nov 2014

@tjaden ty si pred tehu po vs nikde nepracovala ? kazdopadne takato situacia sa da riesit len otvorenou komunikaciou....musis mu datna papier, ake mate vsetky vydavky a dohodnúť sa ako to budete cele hradit....chlapi vacsinou si takymto sposobom cez prachy riesia svoju moc nad partnerkou vtedy, ak maju nejaky iny problem....opytaj sa ho...pripomenu mu, ale kludne bez afektu vycitiek a hadok, aky postoj prezentoval pred narodenim dietata a ako sa teraz ta realita od toho lisi....

tjaden
autor
2. nov 2014

@nez otehotnela som ešte na vš a porodila 3mes po jej ukončení, včera som skúšala porozprávať sa s ním o tom znova nič žiadna zmena ešte sa aj ožral a kričal že to je moja vina že k nemu nie som dosť mila a pre to na malu nič nedá, vzdávam to balím, čo od neho nedostanem ja dostane súd

nez
2. nov 2014

@tjaden podla mna je tvoj chlap nestastny, len skoda, ze nie je ochotny si a aj tebe priznat dovody...ale teda postoj, ze ak ma problem s tebou prenasa to aj na dieta, je taky nevyzrety...on je tiez vysokoskolsky vzdelany ? niekedy chlapi , ani si to neuvedomia, ziarlia na zenu, ak maju pocit, ze je mudrejsia, pripadne uspesnejsia v zivote ako oni. Nema problemy v praci ? Nevozi sa na nom sef ? Raz mi kamarat povedal mudru vec : 9 z 10 konfliktov pri konverzacii nevznika preto, co povieme , ale ako a akym tonom to povieme 🙂 A je to podla mna 100% pravda...mozno, keby si na chvilu mala kam odist aj s dietatom a on by zil bez vas, doslo by mu, co by mohol stratit...ak ani toto by jeho postoj nezmenilo, tak je to bohuzial podla mna stratene :(

kaja0210
2. nov 2014

Pises ze je to priatel??? Otazka na zamyslenie pre teba:"Preco s tymto priatelom zijes?." Znicit si roky zivota,dat dietatu zly priklad od otca a plakat v 50.Ak toto chces tak potom sa adekvatne vola tvoj priatel a partner...prepac nedalo mi komentovat v dobrom 🙂

stanulienkat
2. nov 2014

Ako dlho si snim? Kolko ste ste boli spolu, kym ste planovali dieta? To, ze ste si mysleli, ze ste stvoreni pre seba-preboha, ved to ma na zaciatku vztahu kazdy taky pocit. Treba nieco spolu preskakat a potom zakladat rodinu. Mali ste si este uzivat, si mladucka a zrejme si bola velmi zalubena. S chlapom treba zit niekolko rokov, aspon 2-3 aby si zistila s kym zijes. Nechcem ta strasit, ale uz na zaciatku rodinneho zivota mate taketo problemy, tak ja by som uz rozmyslala, ci budem mat raz kam odist aj s dietatom. Od neho by som velku podporu nemohla cakat. Drzim palce.

tjaden
autor
3. nov 2014

@nez má vyšku Ing., v práci nemá problém no len teraz dostal ťažšiu prácu odrazu musi pracovať rukami tak je z toho mimo ale vyhýba sa tomu ako sa len dá
stanulienkat velmi krátko sme spolu bohužial mala som kupenu antikoncepciu a doktorka mi vravi počkajte na menštruáciu aby ste ju mali pravidelne a ja som čakala a tá neprišla ...smola, idem preč nemá to zmysel

olivia6
3. nov 2014

@tjaden no, hlavne je to "priatel", cize nevzal na seba zavazok rodiny. (ano, aj manzelia su rozni, o tom potom, ale jednoducho, nie ste rodina v zmysle, ze nebol ochotny vziat si ta za manzelku a tym pristupit na iste zavazky aj pred zakonom).
A otazka: Prispievaju VAM VASI manzelia na dieta? - ma zabila.
Ja som si sama dieta neurobila, mame ho spolu, dobrovolne a z lasky, az po svadbe sme ho pocali, vedome,vsetko mame spolocne, cize pojmy ako "manzel MI dava na dieta" alebo "MI pomaha s domacimi pracami" su absurdne. Odzrkadluju uplne nepochopenie partnerstva, manzelstva, rodiny.

mysicka36
5. okt 2015

situjem tvoje slová:
....ja nechápem ako môže byť niekto taká sebecká sviňa voči vlastnému dieťaťu, alebo som ja fakt "taka sprosta žena"? čo vaši manželia prispievajú vám na dieťa ?

Ano si sprostá. A dokonca aj ty si sebecká voči svojmu dieťaťu.

alchemilkazltozelena
5. okt 2015

@tjaden neverim ze ma vysku, on nema ani zakladnu skolu podla mna,,,,

blairgossip
10. jún 2018

@tjaden ako to cele dopadlo?

Strana
z3