Priateľ má na mňa málo času

karolinka234
8. nov 2021

Ahojte, chcela by som sa poradiť trocha. S priateľom sme 2 roky, prvý rok bol úplne úžasný boli sme zamilovaní a veľa sme sa stretávali a užívali spoločne chvíle, no ale tento posledný rok má priateľ na mna malo času, ale že veľmi málo. A tak trocha ma to pohltilo, ako sme sa prestali stretávať a všetko sa cítim taká sama a smutná a niekedy mám take myslienky že to medzi nami prestáva fungovať, alebo že láska nám vyprchala a cítim sa tak zvláštne ja ho mám veľmi rada a viem že by som ho nedokázala opustiť a keby mňa on opustí sa zrutim, ale niekedy tak premýšľam že už to necítim tak veľmi takú lásku a už celkovo sme sa aj tak odcudzili a neviem mu povedať že ho milujem, neviem prečo ja s ním chcem byť len mam take divne pocity z toho. Myslite že mam toto všetko z toho že som smutná z toho že sa nevídame a že sa mi nevenuje už toľko kvôli povinnostiam, ale zasa priateľ mi hovorí že ma veľmi miluje a že ho mrzi ako to teraz je ale aj tak mam zmiešané pocity, snáď to je len z toho že sa nevidame a že mam take menšie “depresie”…😕

panelacikova
8. nov 2021

@karolinka234 to máš koľko rokov prepána?

dzulli1980
8. nov 2021

A prečo by si sa mala zrútiť, keď Ťa nechá? ... zrejme z vášho vzťahu láska vyprchala, to sa stáva ... chlapov je dosť ... nemáte spoločnú hypotéku, nemáte deti, by som si užívala slobodu, behala, lietala po svete, stretávala nových ľudí, venovala sa sama sebe ... takých "osudových" lások ešte bude ... koľko máš rokov? 15?
@karolinka234

andreatytler
8. nov 2021

@karolinka234 A ako to vysvetluje ked sa ho opytas ze preco nema na teba viac casu?

karolinka234
autor
8. nov 2021

@panelacikova záleží na tom? človek má aj city či ma 15 alebo 30… tu si ide človek pre radu a vyrozprávať sa a ľudia hneď odsudzujú, dnešní ľudia hrôza 🙄

karolinka234
autor
8. nov 2021

@dzulli1980 No len ja nechcem aby to skončilo, mne je naozaj s ním dobre všetko vpohode len to že nie sme spolu nám urobilo vo vzťahu bordel zrejme.

karolinka234
autor
8. nov 2021

@andreatytler škola, šport robí na vysokej úrovni a ja to rešpektujem, len som chcela vedieť či je normálne mat take pocity keď po ročnom stretávaní, je takýto stav že sa máličko vidíme a mám kvôli tomu zmiešané pocity..

janickacrazy
8. nov 2021

@karolinka234 no podľa mňa to nie je ok, po 2 rokoch máte byť ako dve hrdličky, ale on zjavne uprednostňuje iné záujmy, nie je vtom nejaká iná žena? Keď predtým mal čas a zrazu nemá.

lala123
8. nov 2021

@karolinka234 pozri, každý vzťah prechádza faazami....možno ste sa prehupol do inej a ten pocit čerstvej zamilovanosti prešiel, trocha ste si zovšedneli. Myslím, že tak je to v každom vzťahu...Na tvojom mieste by som skôr popraovala na svojom zivote ( kamarátky , praca/skola, záľuby) lebo z tvojho prispevku mam pocit, že ty si citovo závislá na partenrovi( neprežila by som keby má nechal) a z jeho osoby si si urobila stred vesmíru pričom on si ide ďalej svoj osobný zivot( skola, šport možno kamaráti) skús aj ty byt trocha nedostupná proteste máj svoj svet a možno on sa začne viac snažiť byt s tebou. Lebo takto či sa snaží či nie, či má čas teraz či o dva dni ty si stále poruke a čakáš....Bud trocha nedostupná a uvidis či sa niečo zmeni

simonka2000
8. nov 2021

@karolinka234 ja som s prieteľom tiež strašne málo a to spolu žijeme 😀 veľa práce, spánok, som rada ak máme spoločný obed …raz za dva tyždne sme spolu možno celý deň …tiež som bola z toho sfrustrovaná, no treba si vyplniť svoj čas tiež …či práca, škola, nejaké hobby, cvičenie …ak ťa ozaj miluje ako vraví, tak mu to povedz, že by si rada trávila viac času spolu, isto sa nájde nejaký kompromis 🙂

andreatytler
9. nov 2021

@karolinka234 To obdobie kedy opadne zamilovanost je narocne. Vtedy sa ukaze ci mate spolu buducnost alebo nie. Mozno to nastalo u vas, lebo vravis ze prvy rok bol super a pokazilo sa to az teraz. Je to uplne normalne mat zmiesane pocity... ludia sa menia a tym padom sa meni aj vztah a jeden druhemu sa treba prisposobit ale zase na druhej si treba uvedomit co je pre teba dolezite a ak je pre teba dolezite travit spolu viac casu, tak v tomto vztahu mozno nebudes stastna.

cubo2
9. nov 2021

@karolinka234 Vieš prečo nie je jedno, či máš 15 alebo 30 rokov? Áno, aj v 15 aj 30 má človek city, ale v 30tke ich budeš mať oveľa vyzretejšie. To, čím sa teraz veľmi trápiš (priateľ veľa športuje a "nevenuje" sa ti) sa ti bude v 30tke zdať úplne inak.. zistíš, že rozchod je normálna vec (a často dobrá a správna), budeš vedieť viac čo sama vlastne chceš a podobne.

vikus17489
9. nov 2021

Tak ak ste spolu malo, spolocne byvanie by to nevyriesilo? Ak by sa to samozrejme dalo, lebo predpokladam, ze spolu asi nebyvate, ked na teba nema tolko casu.

anitta98
9. nov 2021

keď si uvedomíš, že tvoje šťastie nezávisí na nejakom chlapovi, tak potom podľa mňa začneš všetko vnímať úplne inak 🙂

sari24
9. nov 2021

@karolinka234 to, že ti to nie je príjemné je normálne, ale rúcať sa z toho nemusíš, to sa stáva. Aj keby ste sa rozišli, tak svet sa nezborí.
Rozprávala si sa s ním o tom? Čo u vás znamená, že ste spolu veľmi málo? Ak on má iné povinnosti a aktivity, tak ty si nájdi to svoje, pomôže ti to napríklad v tom nebyť toľko závislá na mužovi.

zuzuliennka1
9. nov 2021

@karolinka234 my sme s priatelom (teraz uz manzelom) byvali od seba vyse 40km, vidavali sme sa parkrat tyzdenne, pred svadbou sme spolu nebyvali a bordel nam to vo vztahu neurobilo. Sme dokopy 11rokov spolu, takze tym to nebude. Kolko mas teda rokov?

karolinka234
autor
9. nov 2021

@sari24 áno nič sa nestane možno keď sa rozídeme, ale ja to nechcem tiež by ste sa nechceli rozísť s niekym s kým chcete byť, je to proste celkovo pre mna náročné obdobie a nemám rada reči typu že som ešte mladá, že si nájdem ešte veľa chlapov za život, ale ja po tom netúžim… a áno rozprávame sa o tom a hľadáme riešenia, všetci sem píšu že on uprednostňuje iné aktivity, ale ja ho v tom podporujem šport robí na profesionálnej úrovni a ja tomu všetkému chápem ja som len chcela vedieť, že teraz keď nemáme na seba veľa času či je normálne sa tak cítiť…. pretože je to moj druhý vzťah a chcela by som poradiť od skúsenejších ľudí

karolinka234
autor
9. nov 2021

@vikus17489 nie nebývame spolu, ale ja sa čoskoro budem sťahovať do BA kvôli škole, kvôli prestupu a snáď sa to všetko vyrieši a mám 18

karolinka234
autor
9. nov 2021

@janickacrazy uprednostňuje záujmy? Ja nemôžem po nom chcieť aby sa vzdal toho čo ho baví, narodil sa pre to a som šťastná že to robí a podporujem ho, a nie nie je v tom iná žena on nemá čas ani na seba ani na rodinu nie ešte na inú ženu.

karolinka234
autor
9. nov 2021

@cubo2 ale vy to píšete ako keby som mu to vyčítala že športuje ja ho v tom podporujem, a áno možno máte pravdu, ale vám sa to ľahko takto povie, každý človek to má inak a preto si nemyslím, že by som sa teraz mala s ním rozísť iba kvôli tomu, že niekto mi to radi na MK a pri tom ani sám nemá vztah. Nemám rada ľudí, čo hovoria mladým ľuďom že kvázi nie sú “vyspelí na vztah” a že bdueme až ked budeme mat 30, to je individuálne, a ja som sa pýtala iba či je normálne mať taký pocit a nepýtala som sa na radu ako to ma 15 ročný človek a 30…

sari24
9. nov 2021

@karolinka234 ja ťa úplne chápem, že sa nechceš rozísť, a že by si z toho bola smutná. Ja by som bola tiež v hocijakom veku. Len možno viaceré sme sa ti tu snažili ukázať ten pohľad, že keby sa tak aj stalo, tak sa nemáš z toho úplne rútiť, lebo sa to stáva aj vo vyššom veku.
Otázka stále je ako často ste spolu? Je to raz za týždeň, raz za mesiac čo sa vidíte? Skúsila by som sa na tvojom mieste na to pozrieť tak, že ste spolu menej nie preto, že by o teba nemal záujem a uprednosťňuje viac kamarátov, ale preto že sa venuje niečomu profesionálne čo si vyžaduje tiež svoj čas, a že ak s ním chceš ostať, tak v čase keď on sa bude venovať svojej aktivite, tak ty si nájdeš tiež to svoje.

panelacikova
9. nov 2021

@karolinka234 ak máš 18, všetko sa tým vysvetľuje. aj chlapec je asi príliš mladý, uprednostňuje pred tebou aj iné aktivity, čo je v tomto veku úplne normálne. inak by sa choval zrelý muž po 50, inak sa chová mlaďas v 18-tich 🙂 buď sa zmieriš s tým, že má aj iné koníčky, než teba alebo to nechaj plávať, zbytočne si budete v budúcnosti strpčovať vzájomne život.

karolinka234
autor
9. nov 2021

@panelacikova dievčatá ja to tu opakujem už asi stýkrát, ja ho v tom čo robí podporujem veľmi a som na neho hrdá a že tie koníčky ani školu ani nič mu nevičitam, znova opakujem len som sa chcela spýtať či je normálne sa tak cítiť keď zrazu sme menej spolu čo mu neberiem za zle!

karolinka234
autor
9. nov 2021

@sari24 vidíme sa ak sa podarí raz za týždeň ale ak má športové sústredenie na ktorom je aj mesiac tak dakedy aj ten mesiac sa nevidime ale snaží sa aby to bolo čo najviac ako len bude môcť 😊

panelacikova
9. nov 2021

@karolinka234 veď ja nepíšem proti tebe nič. len s tým treba rátať. mladí ľudia toto robia. hlavne teda muži (ale ako doba pokročila, tak aj dievčatá sú také isté). že proste nedávajú vzťah na prvé miesto, bohužiaľ. ak je jeden taký (on ťa môže fakt ľúbiť, milovať a bla bla, ale jednoducho mu to nestačí, chce si žiť svoj život a akoby čakal, že vždy tu budeš preňho) a druhý je iný (že chce tráviť veľa času s milovanou osobou a trpí tým, že ten druhý naňho nemá akosi čas), tak časom to bude padať na hubu. to som sa ti snažila týmto naznačiť. buď sa ako keby "obetuješ", budeš ho podporovať, dávať mu najavo svoju lásku a tešiť sa, keď budete spolu, alebo budeš z toho smutná (niektorá by bola možno aj ofrflaná...) a jeho to prestane baviť. čiže si môžeš vybrať. tretia cesta je, hoci s boľavým srdcom, ale rozísť sa a žiť istý čas sama svoj život, naplno, spoznávať ľudí, mať svoje koníčky a "neskôr" stretneš možno naozaj tú pravú "spriaznenú dušu" 🙂

sari24
9. nov 2021

@karolinka234 raz za týždeň nie je žiadne terno ale ak vieš s kým si sa dala dokopy tak je možno lepšie sa tým nejak netrapit. Osobne si ale myslím že sa tak nedá fungovať dlhodobo a potom musí pár hľadať riešenia ako byť spolu viac. To už musíte vy vedieť čo pre to spravíte, či začnete spolu bývať a pod.
Áno je ok sa cítiť smutne kvôli tomu, prvý rok vzťahu som ja napríklad mala vzťah na diaľku a videli sme sa každý druhý víkend, preto sme museli učiniť rozhodnutie začať spolu bývať. Rok prešiel ako voda a keďže som vedela že to nie je trvalý stav tak som nemala čas na depresívne stavy. Nájdi v tom niečo pozitívne, bude ti ľahšie 🙂

simca_13
9. nov 2021

@sari24 Presne, ono mnohokrát na niektoré veci sa pozeráme čierno, ale neuvedomujeme si, že vlastne ten vzťah má aj nejaké tie výhody, na ktoré zabúdame.

megg1
17. feb 2024

@karolinka234 ahoj, ako ste dopadli? posunuli ste to aj fo byvania, ci?