Priateľ ma týra
Psychicky, fyzicky aj eekonomicky. Dosiahol to ze nemam prijem a som na nom zavisla. Sice mi dal kartu z jeho uctu ale presne vie co si kupim...potom mI to vycita, aj ked to je nakup potravin pre neho, mna a jeho mamu, kde im robim iba sluzku, varim, upratujem, vozim hore dole, ale to oni nevidia. Uz nemam ziadneziadne.sebavedomie, prisla som o pracu, stratila kamaratov, mam iba dlhy, cast aj kvolI nemu. Citim sa totalne neschopna, za 5 rokov sa zo mna stala troska. Mam moznost vybrat si z jeho karty peniaze, aby som mohla dalej fungovat bez neho a nasla si pracu, uz nevydrzim an8 jeden den.Ak to urobim, co mi hrozi? On ma dohnal k tomu aby som bola na nom totalne.zavisla :(. A ja uz neviem ako dalej.
Baby uz na nu nereagujte!!!!! Zamotáva sa do svojich klamstiev !!!!
@bellamafia V pohode, verim🙂
@jadih bude to asi ťažke, ale začni na tom pracovať. ked to budeš mať vybavené, vyber tie peniaze a utekaj. kolki išli do zahraničia len tak, nič nevedeli, nikoho nepoznali. a ked máš takú vôlu, tak to treba skúsiť. on si z teba fakt spravil slúžku. nech si na to najde niekoho ineho.
A nemáš rodičov, súrodencov, žiadnu rodinu, priateľov čo by ti pomohli? Ak nie, tak by som zmizla niekde do krízového centra a pod. inštitúcií. Ale hneď zajtra by ma už nebolo pri priateľovi....
@jadih a nemas napriklad rodicov, ktori by ti pomohli na zaciatku?
nehrozi Ti nic, pretoze kartu Ti dal dobrovolne a mohol ju zablokovat hned pri podozreni,ze ju ma cudzia osoba. Kludne mu mozes vybielit konto a kartu nechat v schranke.
Tiez sa obrat na nejake krizove centrum, zavolaj kamoske, nejaka urcite je,co pomoze, pripadne niekomu z rodiny. Potom si najdes pracu a postavis sa na vlastne nohy. Hlavne sa nenechaj dalej tyrat. Hlavne utekaj....
kazda to zvladne, chce to iba to silne rozhodnutie. Hlavne nenechavaj za sebou ziadne stopy, odkazy. Cize tu kartu mu hod do schranky,alebo ju nechaj niekde v obchode.
Hlavne chod do nejakeho obchodu s mobilmi a kup si v hotovosti z toho co vyberies telefon. Tiez si kup simku na kredit a s tym volaj dalej tam kde treba. Neposielaj mu z toho cisla ziadne odkazy.
Baby, toto je najvacsi problem, ze spolocnost vini zenu, ktora je obetou. Aj to kje dovod, preco sa tieto zeny neodvazia s tym nic robit, pretoze jej nema kto pomoct a vsetci vinia iba ju, aj ked naozajstny vinnik a hodny odsudenia je on. Nevidite do toho, je za tym cela psychologia. Tyran je psychicky chory clovek. V skutocnosti ma sam so sebou problem a ma male sebavedomie, ktore sa snazi ziskat zdeptanim niekoho ineho. Tak ziska pocit moci a to mu dava falosne sebavedomie. Nasilie nezacne nikdy zo dna na den, je to postupne. Najprv tyran vystupuje ako najlepsi chlap na svete, snazi sa zenu ziskat. Ked uz vie, ze ju ma omotanu okolo prsta, postupne zacne likvidovat jej sebavedomie. Pomaly, potichy, po malych krockoch. Zena to nevidi, je zalubena, doveruje mu a ani vo sne netusi, co sa vlastne deje. Subezne s tym postupne pod roznymi zamienkami sa snazi o socialnu izolaciu zeny, aby nou mohol lepsie manipulovat. Ked zena ziska presvedcenie, ze je totalne neschopna, nic nedokaze a bez neho vlastne ani nedokaze zit, vtedy prichadza pritvrdenie - fyzicke tyranie. Zena ma tak zlikvidovane sebavedomie a je tak zmanipulovana, ze veri, ze si to vsetko vlastne zasluzi. Problemom je aj to, ze tyran pred spolocnostou vystupuje ako uzasny manzel, starostlivy otec a celkovo skvely clovek, takze zene vlastne ani nikto neveri, ze by bol niecoho takeho schopny. ☹ Takato zena potrebuje pomoct prezriet, nie odsudzoovat za to, ze sa stala obetou psychicky choreho cloveka. 😠
@jadih
https://piatazena.wordpress.com/o-pomoci/
@jadih Ja by som mu rozhodne žiadne peniaze nebrala. Jednoducho odísť keď aj za hranice, ak sa ho bojíš. Poznám niekoho, kto mal podobný problém. Tu to ale bolo o žiarlivosti, preto opustila prácu, priateľov i rodinu. Ale tiež to bol tyran, ktorý ju aj udrel dokonca. Nakoniec zistila, že ju podvádza s pocestnými pracovníčkami (čo bola posledná kvapka), tak sa zbalila a odišla cez ÚP do Nemecka. Teraz žije už niekoľko rokov v Rakúsku, má vlastný byt, pekné auto, skvelú prácu, nových priateľov....je proste šťastná.. A zrovna teraz je na Kube na dovolenke. Aj so svojou rodinou je zase v kontakte. Takže hlavu hore, nohy na plecia a zmizni odtiaľ rýchlosťou svetla !!
PS: peniaze si radšej od niekoho požičaj. Ak nemáš od koho, tak mu teda vyber z účtu, ale určite mu ich tam vráť. Napísala by som mu asi odkaz, že som si požičala a vrátim.
Od takého človeka by som viac nechcela ani 10 centov.. Svini?r jeden.
Držím palce.
@ivankaberrynka dakujem
a este si nemusi vybrat ona tu hotovost sama, pripadne si moze zakryt tvar, aby jej ju nebolo vidiet 😉
Ja len k tým úverom - tiež som dostala dva predschválené len na základe obratov na účte a bez dokladovania príjmov. Takže asi aj ona využila túto ponuku. Väčšinou to ale nebývajú veľké sumy (cca okolo 5000 EUR), teda aspoň u mňa to tak bolo a ani splatnosť nie nejaká dlhá (5 rokov).
@jadih Takže nebudeš to splácať celý život a nemáš založenú žiadnu nehnuteľnosť, tak ti nič nemôžu zobrať.
Na tvojom mieste by som sa ešte raz skontaktovala so svojimi bývalými kamarátmi (aspoň tými najbližšími) a poprosila ich o pomoc pri vybavení práce do zahraničia. Ty bude pre teba najlepšia voľba a ten kretén ťa aspoň nebude obťažovať. A samozrejme si treba uvedomiť, že tie úvery budeš musieť splácať aj keď odídeš. A hlavne, aby sa ti k tvojmu účtu nedostal ten, od ktorého utekáš. Kontakty nechaj iba u dôveryhodných ľudí. Držím päste...
By ste sa čudovali ako rýchlo sa dá zohnať úver v banke, bez všetkých dokladov, keď máte správnych ľudí na správnych miestach. Môjmu ex sa to tiež podarilo, nebolo to nič ťažké. Tiež váham, či je táto téma vymyslená, ale ak nie, prečo od neho nežiadaš, aby tie úvery prepísal na seba keď chcel aby si ostala doma? Tým pádom by si nemala voči nemu žiadne záväzky.
@sisaha vies kolko ludom odtial zmiznu prachy a policia sa im vysmeje do ksichtu s tym,ze blbec nemal si davat zenskej kartu...chapes to by na policiu dosiel kazdy druhy manzel ked zisti,ze si zena vybrala vacsiu sumu alebo si kupila za 800 eur kabelku....proste nikto neda ziadnu nahradu,ani nic. My sme raz riesil to,ze sme platili nieco online, zrazu to tam hodilo taky iny formular, moj muz to vyplnil a veselo odklikol transakciu....po pol hodine za mnou prisiel,ze preboha asi to bolo nejake divne. Takze o 23:00 vecer okamzite zablokoval kartu. Nastastie sa nic nestalo,ale v banke sa mu vysmiali,ze keby aj zmizne odtial 3 tis. eur, tak nema sancu nic spravit, policia by to neriesila. Proste to ze das niekomu kartu je tvoja chyba. Drzitel karty nema co davat kartu niekomu inemu. Musel by dokazat ze tu kartu od neho vzala vydieranim atd. Preto sa v zahranici ak platis kreditnou kartou niekoho ineho vyzaduje obciansky preukaz alebo pas. Pretoze inak neni sanca s tym nieco, hocico spravit.
@sheila72 Tu nejde len tie uvery, ale celkovo...rodicia neziju, potom zrazu ziju....Mne dali tiez uver na zaklade obratov - ale jeden z tych obratov bolo aj vyplata s nazvom zamestnavatela......Nezamestnanej dat 3 uvery....no neviem...na zaklade obratov mozno povolene precerpanie
Ked som bola na rodicovkej mi nedal uver VOBEC nikto, bolo im uplne jedno,ake mam obraty.
Inak ked som bola zamestnana minimalne pozerali na tu vyplatu, ci mi chodi na uvet - od firmy a nie od nejakeho cloveka,co mi tam posle par supiek.........
A inak brala som si uver 2 krat aj z nebankovky - minimalne 3 vypisy z uctu tiez s nazvom zamestnavatela, v druhom pripade dokonca vyplatne pasky a potvrdenie o prijme
A musela som dat aj kontakt na personalne - vsetko si overovali.......
Rozmyslam teda, ze kedy slecna vobec pracovala, kedze pise, ze mala pracu, auto, nasledne o nu kvoli nemu prisla, ale zaroven si zobrala ako nezamestnana postupne 3 uvery
@sisaha moze, ale nema sancu uspiet. Nie na SK. Tu sa deju horsie veci nez toto a nikto tym ludom nepomoze. Prave prve co sa ho budu pytat je to,ci jej dal kartu dobrovolne a k nej pristup. Ak ano,tam to pre nich konci a pre banku tiez. Preco asi vsade hovoria nikomu nedavajte svoj pin....
Ale ona ma na krku nieco horsie a to su tie uvery, cize ona je v horsej situacii. Ja byt nou si vyberiem iba malu ciastku nepresahujucu vysku, ked uz by islo o trestny cin. Byt nou tak volam ludom,co ma poznaju a riesim to tak.
@evamarek77 prosim ta, nehovor, ze ked mas predscchvaleny uver nemusis nic dokladovat, lebo ma az dviha zo stolicky ked citam take sprostosti, aj pri predschvalenom uvere dokladujes vsetko...dokonca aj pri striebornej karte Qatro, ak chces na nu nakupit ta este raz overuju.
...nick založený dnes...prázdny fotoblog...vraj z BA... nie z BŠ? 😀 😝
proste niekto chce dostat info, ako vybrakovat niekomu ucet beztrestne, ci sa to da a akym stylom a pouziva na to vas...dovercive a sucitne zeny. Dotycny, ked mu vybrakuje ucet a nie su manzelia, cize nemaju BSM, ju moze zazalovat za kradez a pojde do basy, tak to je. Takze mila jadih, len kludne do toho...
@cat Ty hned myslis na najhorsie 😀 😝

@jadih takze tebe dali uver lebo on ti daval prostriedky na uvery, co ti uz platil...rozumiem....a vsetky ti dali ako nezamestnanej dava to zmysel