icon

Priateľ mi nič nekupuje

somozajnemozna
27. feb 2015

v prvom rade, poprosím naozaj neútočné a k veci názory, o iné nestojím, zbytočne sa nehádajte. pre objektivitu mám iný nick, aj ked pravdupovediac nie som tu veľmi aktívna ani na tom starom. takže prejdem k téme, som celkom vytočená, takže aj môj príspevok bude asi v tomto duchu. ide o to, ze mám frajera zhruba 2 roky, som rozvedená, on je slobodný, nežijeme spolu. normálny, povedala by som celkom príjemný nekonfliktný vzťah máme, možno aj preto, že je svojim spôsobom ten náš vzťah "voľný" (samozrejme, máme hranice voľnosti). o čo ide? proste ma už neskutočne štve, že mi nič nekúpi, alebo z vlastnej vôle ani nenavrhne a ja nemám zlatokopecké sklony a neviem, ako na neho, aby sa aspon trochu dovtipil, že snád by nebolo od veci občas niečo poriešiť. dám príklad a pre info (ja zarábam 700 E on 2000E). včera sme sa bavili, že by som chcela skúsiť krabičkovú diétu a tak som mu nenápadne navrhla, čo na to povie, či ho predsa netrkne, že by mi mohol zainvestovať, vie ako veľmi to chcem skúsiť. nejde o to, či je to blbosť, možno je, nehádam sa, ide o to, že ked ma tak ľúbi, čakala som niečo ako "ok, nie som veľmi s tým stotožnený, ale ked teda chceš, prispejem ti na to, vyskúšaj".....namiesto toho mi dal 350 receptov nejakej stravy, ktoré by som nikdy nerobila ani nejedla a on ma pozná vie, že nie som dietovací typ, tak ma s tým iba podráždil. alebo: pol roka užívam HAK, vraj on mi to bude platiť, neni problém, dodnes mi dal na ňu len raz, ani ho to nenapadne a ja to neviem pýtať na drzovku, aj ten raz, ked mi dal tých 20e ani neviem ako k tomu došlo, niečo som spomenula a dal mi, inokedy som tiež spomínala, ale už nič, ani cent....neskutočne ma to štve, neviem ako na neho...ked vidím, ako investujú do svojich báb moji kámoši, s ktorými sa o tom bavím, je mi do plaču...jedina, jeho investícia je, ked si ideme niekam sadnúť, ja neplatím vôbec, aj ked možno niekto by povedal, že raz jeden by mal raz druhý, ja z princípu neplatím a ani nemienim, kedže inak do mna neinvestuje, nech platí reštiky a bary....minule sme si boli tiež sadnúť večer a vravím, nech mi dá moju kabelku radšej k sebe, aby mi ju niekto náhodou neukradol, ked budeme zaujatí jeden druhým a on na to, že či tam mám kopu peňazí, ked sa bojím a ja na to, že nie, že stačí, že peniaze má on a ja tým pádom do mesta žiadne nenosím, usmial sa, ale to bolo všetko....čo s tým? ako mu naznačiť? či mám pýtať ozaj na drzovku? v tomto smere finančnom z neho ozaj nič nemám

Strana
z16
miskap2111
9. mar 2015

@mircalla @natalym nezávidím vám- ja by som s takým lakomcom nedokázala ani chodiť, nieto ešte žiť. Oni boli takí aj pred svadbou, predpokladám, len asi ste tomu nedávali až takú dôležitosť?

natalym
9. mar 2015

@miskap2111 Nevšimla som si to, inak on je veľmi zlatý. Inak rada obdarúvam, takže........

miskap2111
9. mar 2015

@natalym pokiaľ ti to nevadí a rodinu to výrazne neobmedzuje, tak je to ok.

0silvia0
9. mar 2015

@natalym no toto mi silne pripomína môjho otca (5.9.). Mama sa na neho často sťažuje ako má pri ňom stresy niečo kupovať, lebo všetko jej musí okomentovať, či ozaj treba a že jej kontroluje každú položku v košíku. Ale moja mama sa zariadila, majú každý svoj účet, aby nemohol kontrolovať presne každý výdavok. Ale na druhej strane mama je trochu hýrivec, takže trochu krotenia nezaškodí, ale otec to vraj preháňa.
Môj manžel je zasa príliš veľkorysý, keď to situácia žiada, na peniaze nepozerá a ja tiež nie som žiadny držgroš. Nám by sa celkom taký slabý odvar panny do domácnosti aj hodil ako výkričník nad našimi výdavkami 😎

natalym
10. mar 2015

@0silvia0 Pozdrav Tvoju mamu. U nás detto.

mpg
14. mar 2015

@somozajnemozna Niektorí muži sú takí, že im treba trochu naznačiť, aby niečo kúpili, ale myslím si, že by to malo byť niečo iné ako krabičková dieta. Do toho rozumný človek podľa mňa nebude investovať.
Ale tak naznačiť, čo by sa ti niečo páčilo, alebo ho zobrať aj na nákupy, alebo si kúpiť niečo pekné do domácnosti. Ak sa inak správa dobre, tak možno čaká či pôjde o dlhotrvajúcejší vzťah, či vôbec má význam do toho niečo investovať.
Za dva roky by sa malo dať zistiť, aký naozaj je, sú aj muži, ktorí svoje partnerky len využívajú.

marina24
15. mar 2015

@feuille to vážne ??? toto ,čo píšeš,že si vystavil parfem a zarábal 5000 euro ???a nič ti nekupil?
to važne ?a si s ním stále ????ma to zaujalo
inak,ale moj zaraba 1000 euro,ale -tiež si kupuje trička vo vypredaji za 5 eur...a tiež počka,kym bude zlava ,malokedy sikupi drahšie za 10 euro,a ked ,tak o tom vyprava,ako teda si kupil,ze ake drahe ...ten moj zase,ale no mne sa snaží davat na sviatok niečo normalne ..akože lacnejšie,ale normalne hodnotnejšie..

celasapremenim
16. mar 2015

ked ta to stve a je to take dolezite, rozid sa s nim a najdi si frajera, co ta bude za tvoje sluzby financne odmenovat :D

jaju_ska
16. mar 2015

tak ja napriklad podnikam mam malu cajovnu, moj priatel-otec mojho este nenarodeneho babatka je pravnik takze je jasne ze tie prijmi sa nedju porovnat. ale nikdy mi nenapadlo ze on do mna"neinvestuje". je na mna dobry mily pozorny. kazdy vecer mi hladka brusko aby som dobre zaspala. v noci ma prikryva a rano mam ranajky hotove. pocas dna mi 4-5 krat zavola aby mi povedal ako ma lubi, nosi mi do roboty obed aj ked si musi posunut klienta, takisto ma na kazdej poradni drzi silno za ruku a tecu mu slzy ked vidi nase male na sone a jemne ma ladka po vlasoch a dakuje mi. a myslim ze to su tie nadrahsie darceky ake mi moze davat.
a co sa tyka platenia v restauraciach a kaviarniach.. tak vzdy kto prvy povie ze plati tak plati. ale nikdy by mi nenapadlo ze to nepoviem lebo on viac zaraba tak nech plati, ked ho milujem nemam co riesit...

Strana
z16