icon

Priateľ mi nič nekupuje

somozajnemozna
27. feb 2015

v prvom rade, poprosím naozaj neútočné a k veci názory, o iné nestojím, zbytočne sa nehádajte. pre objektivitu mám iný nick, aj ked pravdupovediac nie som tu veľmi aktívna ani na tom starom. takže prejdem k téme, som celkom vytočená, takže aj môj príspevok bude asi v tomto duchu. ide o to, ze mám frajera zhruba 2 roky, som rozvedená, on je slobodný, nežijeme spolu. normálny, povedala by som celkom príjemný nekonfliktný vzťah máme, možno aj preto, že je svojim spôsobom ten náš vzťah "voľný" (samozrejme, máme hranice voľnosti). o čo ide? proste ma už neskutočne štve, že mi nič nekúpi, alebo z vlastnej vôle ani nenavrhne a ja nemám zlatokopecké sklony a neviem, ako na neho, aby sa aspon trochu dovtipil, že snád by nebolo od veci občas niečo poriešiť. dám príklad a pre info (ja zarábam 700 E on 2000E). včera sme sa bavili, že by som chcela skúsiť krabičkovú diétu a tak som mu nenápadne navrhla, čo na to povie, či ho predsa netrkne, že by mi mohol zainvestovať, vie ako veľmi to chcem skúsiť. nejde o to, či je to blbosť, možno je, nehádam sa, ide o to, že ked ma tak ľúbi, čakala som niečo ako "ok, nie som veľmi s tým stotožnený, ale ked teda chceš, prispejem ti na to, vyskúšaj".....namiesto toho mi dal 350 receptov nejakej stravy, ktoré by som nikdy nerobila ani nejedla a on ma pozná vie, že nie som dietovací typ, tak ma s tým iba podráždil. alebo: pol roka užívam HAK, vraj on mi to bude platiť, neni problém, dodnes mi dal na ňu len raz, ani ho to nenapadne a ja to neviem pýtať na drzovku, aj ten raz, ked mi dal tých 20e ani neviem ako k tomu došlo, niečo som spomenula a dal mi, inokedy som tiež spomínala, ale už nič, ani cent....neskutočne ma to štve, neviem ako na neho...ked vidím, ako investujú do svojich báb moji kámoši, s ktorými sa o tom bavím, je mi do plaču...jedina, jeho investícia je, ked si ideme niekam sadnúť, ja neplatím vôbec, aj ked možno niekto by povedal, že raz jeden by mal raz druhý, ja z princípu neplatím a ani nemienim, kedže inak do mna neinvestuje, nech platí reštiky a bary....minule sme si boli tiež sadnúť večer a vravím, nech mi dá moju kabelku radšej k sebe, aby mi ju niekto náhodou neukradol, ked budeme zaujatí jeden druhým a on na to, že či tam mám kopu peňazí, ked sa bojím a ja na to, že nie, že stačí, že peniaze má on a ja tým pádom do mesta žiadne nenosím, usmial sa, ale to bolo všetko....čo s tým? ako mu naznačiť? či mám pýtať ozaj na drzovku? v tomto smere finančnom z neho ozaj nič nemám

libka1
27. feb 2015

@somozajnemozna aspon ten sex ti hadam dopraje pravidelne 😅

jaja018
27. feb 2015

@somozajnemozna no ja neviem.... Ja ked som s mojim teraz muzom len chodila tak aj ked sme išli spolu do obchodu, alebo na pizzu do obchodneho centra a zbehla som do obchodu sa mrknut a chcela si nieco kupit tak vzdy pri kase vytiahol peniaze a zaplatil to on, ale ja som to od neho neocakavala a oni nechcela. Ale vraj sa citi blbo aby som ja mala platit.

Keby si mu povedala ze kamoske frajer kupil napriklad tricko ze teba by tiez potesilo keby ti kupil nieco v com sa mu budes pacit... Netrklo by ho???

blahowoman
27. feb 2015

@somozajnemozna to nemyslis vazne co tu pises!!!! Ze ho skasnes a zmanipulujes? No ja nemam slov! Poriadnu po papulí by si si zasluzila. Mne je s teba normalne zle! zistit tak kto je ten tvoj frajer a dat mu precitat tvoje reakcie tak ta opluje ako spinu. Fuj! Odchadzam! A ze forum pre mamicky!

libka1
27. feb 2015

@vintage_lady sa ucis zlym veciam 😀

annaella
27. feb 2015

zlatokopky ťa označujú za "zlatokopku". Dúfam, že je to o niečom inom..... držím palce a nenechaj sa využívať, lebo to on ťa využíva.....

mamulienka30
27. feb 2015

@vroni - ano uz varim obed ;) Chceme ist s malym do mesta a potom uz len prihrejem ;)

libka1
27. feb 2015

@annaella este toto tu chybalo 😀 zlaty klinec programu. zdar!

janka279
27. feb 2015

@annaella Tak na zaciatku som si to myslela aj ja, ze to tak autorka temy mysli. Ale pri citani dalsich prispevkov som o tom zacala pochybovat. Ved podla vsetkeho on plati posedenia v restikach, kaviarniach, darceky na vianoce kupuje aj jej dcere. To je uplne normalne v kazdom vztahu. Ona vsak ocakava vsimne a drobne darceky, no ona vzhladom k svojmu platu nie je ochotna dat nic. Ich vztah oznacila za obchodny a ze ked ho neskasne, tak je jej na nic. Ano, vsak kazda zena tuzi po pozornostu, prekvapeniach a podobne. Ale musi to byt obojtranne. Ako sa hovori das a dostanes. Tu ide o jednostrannu zalezitost s cielom zo vztahu vytlct nieco. Ja som bola aj v horsej financnej situacii, ale vzdy som sa snazila vtedy este priatelovi urobit male prekvapenia, nieco mu kupit. Dala som a dostala som naspat. Teraz je uz nasa financna situacia daleko ina a vo vzajomnom obdarovani proste pokracujeme. Proste sa snazime nacuvat jeden druheho.

horana
27. feb 2015

Asi by som popracovala skor na vyvoji vztahu ako takom a financnu stranku riesila az potom, s vynimkou antiko, nakolko zda sa ze ste pomerne vo volnom vztahu, teda nezijete spolu a zrejme ani neplanujete, 2 r je uz dlha doba sa niekam posunut alebo nie, jemu zda sa vyhovuje len "priatelka/milenka" a nechce na tom nic menit. Uplne v dobrom, bez vycitiek, ale narovinu by som si vypytala polku nakladov na antiku, trebars aj spatne odkedy ste spolu s tym ze ti ostatne ledva vychdza + ti to slubil. To je uplne legitimne. Tie ostatne veci su osemetne prave vzhladom na taky nijaky do stratena statut vztahu. Prave volne vztahy sucasnosti toto dovoluju a nie je to vzdy terno. Pytat si prachy ale asi radsej nie, skor pytat sa co bude s nami/vami ako dvojicou...mas dcerku ktora by potrebovala skor ocka (v roli viac nez kvoli vianocnemu darceku), isla by som na neho z tejto strany, ty uz zavazky mas a ci chces ci nie oni existuju a posobia, ak ta chce, mal by popremyslat ci sa chce pripadne zacat posuvat do role ocka, alebo potom asi radsej uvolnit si miesto pre ineho, ktory by tuto ulohu zaujat potencionalne mohol, lebo tento typ vztahu pre teba vzhadom na dieta jednoducho nie je perspektivny..

stiewe
27. feb 2015

nič len ďalšia obyčajná zlatokopka, platí za teba, keď idete von a kupuje darčeky i tvojej dcére, nechápem, čo by si ešte chcela...moderné ženy,z ktorých mi je akurát tak zle, len peniaze a peniaze!!! čo na nich vidíte? sú potrebné, áno, bez nich sa nedá vyžiť ale kvôli takejto somarine a malichernosti zakladať fórum, to je už sila.

somozajnemozna
autor
27. feb 2015

@horana napísala si to milo,ale dcéra svojho otca má,ten ju ľúbi a je s ním takmer denne,čiže toto je úplne mimo a perspektíva? Neviem žijem prítomnosťou,nič nečakam ani budúcnosť ani plány nemám

sweetzu
27. feb 2015

Pozrite si sudnu sien. Co je motivom vasho manzelstva? Samozrejme laska ale s peniazmi. To je ako by sfilmovalh tuto temu 😀 zakladatelka temy zapni joj, mozno sa nieco oducis 😀

libka1
27. feb 2015

@sweetzu som to zapla, toto ako keby sfilmovali modrykonik na kompletku 😀 dobry tip, dakujem, toto si pozriem cele 😀

lubiduch
27. feb 2015

normalne som sa rozculila ked som to citala..Ale nie na toho chudaka chlapa, ale na zenu ktora sama podla seba 'nema zlatokopecke sklony', ale jednoznacne ocakava ked chlap sa snazi a zaraba dva krat tolko ze ju bude financovat....
akoze zena, trosku hrdosti a k tomu vyskakovat len do vysky vlastnych prijmov, nie do vysky frajerovych prijmov....ja by tvoj frajer a toto si tu precitam, uz by si asi frajera nemala...

pukinka11
27. feb 2015

Nečítala som všetky odpovede..... ale! jedna odpoveď na otázku- koľko darčekov mu kupuješ Ty, bola, že keď sa zmení pomer Vašich príjmov potom sa ma opýtaj.......... myslím si, že 700 EUR nie je málo, aby si ho sem tam nejakou drobnosťou nemohla potešiť aj Ty a možno potom by mu to docvaklo, že aj on Tebe čosi kúpi, ale Ty od neho len očakávaš, nič nechceš dať..... alebo mu povedz všetko na rovinu.....
A ešte jedna rada! Zabudni na slovo investícia vo vzťahu čo sa týka peňazí.... investovať do vzťahu môžeš svoju lásku za čo sa Ti isto vráti ešte viac lásky, môžeš investovať toleranciu a trpezlivosť, vráti sa Ti jej ešte viac.... atď.... pokiaľ nie si s úplným magorom, ale to je už iná téma.... držím palce! 😵

nasta55
27. feb 2015

@somozajnemozna ono to musi samo, kukaj po druhom, nikdy nebudes stastna pri nom. Clovek musi od zaciatku citit ze to ide samo a nie niekomu nieco naznacovat.

sopkape
27. feb 2015

@somozajnemozna po prečítaní uvodného príspevku som myslela, že klasicky vztah, kedy chlap akosi zabudne obdarovať ženu, pri príležitosti, ale toto?
Ako čo ti máme radiť... každá sa teší, ked si na nu ten jej spomenie, a poteší, ale ty riešiš príspevky na také veci, že som ozaj musela 2x prečítat, či nie je preklep? krabičková dieta? antikoncepcia? Mna osobne by to ponížilo, podla mna vztah má byt o tých pekných chvílach, o večeriach, romantike,.... ale asi som staromodna, ani som netušila, že dnes sa velkost lásky zmeriava, peniazmi...
Ty vieš aké má ten chlap výdavky? Ked už vieš tak super jeho vyplatnu pásku.... Možno má menej ako ty, možno preto ti nič nekupi, ani si nedá námahu, lebo dávno ta má prekuknutu a si len matrac, to si myslíš, že jemu tie tvoje narážky nedojdu? Ako prečo ta má brat na nakupy... ty si jeho kedy vzala...prepáč mi, ale takto sa správaju ženy k....y, zamysli sa, ak ho nechceš preto aký je, možno pekný, charizmaticky, je dobrý v sexe, rozumiete si... ak iba čakáš blbé dary, nechaj ho takej, čo jeho kvality ocení.... ved nezávid ostatným ženam, čo im kupuju muži a čo? Ty bud hrdá na to, že sa postaráš o seba sama a nemusíš byt na nikom závislá...smutná téma

doty1
27. feb 2015

Ako ja neviem čo riešiš?? Nuž ak máš pocit, že milenec musí do teba "investovať" tak mu to na férovku povedz a hotovo. Nestane sa nič, len buď začne do teba "investovať", alebo ťa pošle k vode. Bodka. Keď si nájdeš nového chlapa, odporúčam dohodnúť sa rovno na pravidlách, že za ponuku pravidelného kvalitného sexu neočakávaš kecy, ale finančnú injekciu. Ak si s niekým len preto, aby si nebola sama, takýto obchodno-priateľský vzťah založený na presnom MD-D môže v pohode fungovať. Jedinou podmienkou úspechu je, že to tak bude obom vyhovovať.
A osobne: keby mi môj muž (poznáme sa 18 rokov) povedal, že ide do mňa investovať, tak ho pošlem do riti. Ja nie som jeho hnuteľný alebo nehnuteľný majetok, aby do mňa investoval.

sweetzu
27. feb 2015

Mne tiez nic muz nekupuje. Sex s nim mam z lasky nie aby mi dal prachy. Ja nepotrebujem dary,ja si viem kupit veci sama. Pre mna znamena viac ked pridem domov a je navarene,alebo upratane. A ja mu zato obcas urobim radost a donesiem coko co ma rad atd. Ale ty moja zlata to mas riadne pomylene v hlave.

marcella24
27. feb 2015

.

libka1
27. feb 2015

@sweetzu a nakoniec aku dobru radu mohla ziskat v sudnej sieni zakladatelka. 😀 ta het, do švajčiarska, ona bude spokojna a iq na slovensku stupne 😀

somozajnemozna
autor
27. feb 2015

@sweetzu tak každý sme iní, ja by som zas nestrpela muža v byte v zmysle spolužitia, nechcem aby mi varil ani upratoval, toto nepotrebujem, ale potrebujem vymeniť napr. 2 Stare okná a ked ich vidí, akési hrozne+pozná moje vydavky, mohol byť "pán" a povedať vieš čo,máš toho veľa,dám ti vymeniť a zaplatím ti tie okná (malé okienka kúpeľňa,wc,nič extra) proste mi na také nevychadza,mám sama byť hypotéku a malý plat tak č. Ako? Prečo by ho to nemalo napadnúť aj samého?

simik22
27. feb 2015

nuz, niektore zeny si stazuju, ze sa necitia emancipovane, hold, niekto potrebuje aby " frajer " inestoval :D

simik22
27. feb 2015

@somozajnemozna preco by ti mal platit okna? nie je to jeho byvanie, ani vase spolocne. trochu nechapem ? su ludia, ktori setria peniaze, minaju tak v norme, aj ked zarabaju vela. a nie rozhadzuju mirnix dirnix

wieruska1
27. feb 2015

@somozajnemozna dvaja dospely ludia, 2 roky spolu chodia, neziju spolu neplanuju buducnost...... to by si mala riesit a nie stare okna v kupelni a zachode. vy nezdielate splocnu domacnost preto nevidim najmensi dovod preco by do nej mal tvoj partner investovat

jasminet
27. feb 2015

@somozajnemozna preco by mal investovat do tvojho bytu??? bol by sprostyyyyy chumaj keby to robil. mohol ti maximalne navrhnut pozicku na tie okna, nie ti ich platit - proste sa do cudzieho majetku neinvestuje.

sweetzu
27. feb 2015

@libka1 presne 😀 takze mila pani zakladatelka het na svajciarske zoznamky. Tam najdes toho praveho co ti vymeni okna. Apropo,ja by som tiez neplatila vymenu okien v podstate cudzom byte. Ked chces viac prachov zlepsi si kvalifikaciu a najdi lepsiu robotu. Inac je mi az na grc a myslim ze nie len mne ako vnimas vztah. SI len obycajna zlatokopka len dost nesikovna.

1katkas
27. feb 2015

zobrati nie ste tak nevidim dovod preco by ti mal platit nejake diety a tabletky

annaella
27. feb 2015

@1katkas lebo si nevie kúpiť prezervatív, ale spolieha sa na ňu 🙂

wejti
27. feb 2015

@somozajnemozna

Počuj naozaj si z nás uťahuješ ? Dufam ze ano lebo ak to myslis vazne, je mi z teba zle !! Ty tu o ňom hovoríš, ako o poslednom chudákovi, chudák aj podľa mňa je, ale pri Tebe, a chceš od neho aby Ti platil okna ? Keď spolu nežijete, prečo by mal investovať do tvojho bývania ? Začala si s tým koli maličkostiam ktoré ti nekupuje, ako čokoládku a tak a teraz tu píšeš o výmene okien ? A ako to bude pri tvojej povahe vyzerať ďalej ? Kúpi ti auto ? Zaplatí plastiku ? A potom ho vypakuješ lebo už 2000 € bude málo ? Ja ani tak nelutujem jeho, lebo on ma svoj rozum, a dufam ze ta prekukne co najskor, ale lutujem tvoje dieta, co z neho vyrastie pri takej matke.