Priateľ mi z väzenia nepíše
Ahojte. Chcela som sa opýtať ci nema niekto podobnú situáciu keď priateľ vise mesiaca nepísal z vikonu trestu. A vôbec nvm co je s ním. Som dosť s toho na nervy. Ďakujem
@kikuska4444 nemá nejakú rodinu? Že by si sa niekoho z jeho rodiny, známych opýtala?
@heleninamama ona pisala ze bol opitý, nafukal a zobrali mu papiere 🤷♀️taky si basu zaslúži...
@kikuska4444 Tak, gramatika je vždy dôležitá. Cez riadky si utvoríš o človeku mienku.
Môže sa stať, že sa niečo stane, ale toto je moc
To človek, ktorý vie riadne slovenčinu, nemôže urobiť.
Ale tak, ja to neriešim. Keď to tebe neva
Pre všetky čo obhajujete jej neznalosť gramatiky - myslim, že nikde v zahraničí by netolerovali neznalosť gramatiky... To by bolo potom úplne zbytočné učiť sa jazyky.. Veď píš ako počuješ 🤣
@nykkushka ja som nepovedala ze si to nezaslúži. Ja som mala inú otázku
@nykkushka nepotrebujem žeby ma niekto obhajoval ani si ma zastával. Som už spomenula ze som není zo sk. Ale tak každý má právo na svoju mienku. A co si misli o danom človekovi ktorého ani nepozná
Toto sa veľmi nebude týkať príspevku ale baby, poprosím Vás autorka písala, že nie je zo Slovenska to, znamená, že ovláda minimálne 1 druhý jazyk a napriek tomu, že gramatiku nevie tak sa vyjadruje dosť dobre po slovensky, čo veľa cudzincov ani skladať vety nevie, vzhľadom nato, že SJ nie je najľahší jazyk na svete. A zaujímalo by ma koľko z Vás tiež ovládala aj v cudzích jazykoch gramatiku na 100% úrovni? Respektíve, koľké z Vás sa dokážu aspoň tak dobre vyjadrovať v cudzom jazyku ako autorka? A aj keby bola slovenka existujú poruchy ako napríklad dyslexia, dysgrafia kedy človek nemôže zato, že robí gramatické chyby pretože jeho mozog nepracuje tak ako by mal v tej oblasti a Vy tu nie ste od toho aby ste sa mu vysmievali 😉
A teraz k príspevku mohol dostať zákaz za nejaký disciplinárny delikt alebo premiestniť ho mohli, nemá náladu väzenie je naozaj veľmi depresívne miesto, možno potrebuje "čas pre seba" možností je viac...
@felicita027 ďakujem vám veľmi pekne🙏som nečakala že sa tak každá obuje do mňa. Ja som to v richlosti pisala. Pri tom som aj varila a ani ma nenapadlo ze vlastne ani edna mi neporadí ale ma iba vismeje. Hej premiestnili ho a od vtedy prestal písať. Tak som nevedela ze ci sa niečo tam udialo alebo co je v otázky. Aj napriek všetkému co urobil je to človek ktorého ľúbim a keďže som tu sama je to o dosť horsie.prajem vám požehnane veľkonočné sviatky
@nykkushka Z vlastnej skúsenosti nie v 1 cudzom štáte či už na sever, juh, východ, západ od SR môžem povedať, že v zahraničí cenia najmä to, že niekto je cudzinec a dokáže sa bez problémov dorozumieť a uvedomujú si, že ten-ktorý jazyk je pre toho človeka cudzí 🙂 A najmä v západných krajinách kde majú úradný jazyk angličtinu si veľmi cenia cudzincov, pretože si uvedomujú, že väčšina z nich nevie iným jazykom ani ceknúť ale samozrejme sú výnimky.
@kikuska4444 tak možno tam má len prísnejšie pravidlá a nemôže písať... Ako dlho má byť ešte vo väzení? Podľa mňa sa ti určite ozve alebo keď ho zanedlho pustia tak sa uvidíte 🙂
@zirafienka nemudruj, existuje aj také niečo ako vyvinové poruchy učenia - dysortografia. To že nepíše správne gramaticky, neznamená hneď že ju v ústnej podobe neovláda... nevieš, nepoznáš človeka na druhej strane a netušiš čo za tým môže byť 🙂 tak opakujem, nemudruj s gramatikou ;)
@tncka absolútne to nemusí nič napovedať, také ženy čo nemajú čo riešiť tak hrajú po fórach múdre pritom nesprávna gramatika často krát nemá nič s nižšou úrovňou inteligencie... a môžno také mudrlatnky ako vy, neviete nič iné len tu gramatiku preto sa toľko nad tým pozastavujete :D 🙂
No nemyslím, že tie, co sa obúvajú do jej jazykových schopností su modrlantky. Niečo na tom bude, že pisomny prejav vela napovie o človeku. Po tom jej písomnom prejave sa ani nečudujem, že má priateľa,ktory je v base. A gramatiku mema zlu kvoli inej narodnosti. Vsimnite si,ze i/y ma vzdy presne naopak a aj predlozky. Takze je to schvalne. Lebo aspon niekedy by sa do gramatiky trafila. Aky isiel,taku nasiel.
@tncka Čo to napovie? Že ako cudzinka minimálne 2 jazykom rozumie a plynule ovláda na hovorovo na najvyššej úrovni aj keď gramatická stránka zaostáva? Možno ťa to prekvapí, čo ti tu napíšem ale ľudia nie sú dokonalí a veľa slovákov aj tu na koníku neovláda gramatiku a to, že poznám aj slovenčinárky, ktoré študovali SJ 5rokov na VŠ a niekedy dajú takú hrúbku, že sa mi až mozog zastaví radšej pomlčím 😂
@stanulienkat a dysgrafia ti niečo hovorí? Poznám jedného aj dysgrafika, ktorý všade písal, možno aj dodnes píše len i lebo preň to bolo ľahšie riešenie ako slepo typovať 😉
@stanulienkat gramatiku mam zlu lebo som inej národnosti. A vôbec mi nešlo sa do gramatiky triafat. Ja len verím a vám prajem žeby ste nič podobné nezažila v živote. Lebo vám poviem ze toto co ste trz napísala oveľa viac pokaze o vás aka ste žena ako to ci je môj priateľ v base. Vlastne tie ženy co nevedia písať si zaslúžili bit samé a mat chlapov v base?alebo ste chceli povedať ze som nejaka nula ze iného som si ani nemohla nájsť? Ďakujem a prajem vám požehnane veľkonočné sviatky
T je jedno, takze nafukal a vzali papiere a isiel do basy? No moja to musel riadne vela nafukat a potom si zober, v zrychlenm konani ked isiel pred sudcu, tak tam bolo aj viac...tieto rozpravky si nechaj pre ineho :D
@stanulienkat bože, ty si ďalšia múdra :D:D "múdra" pardón
@lubkavargova1 ja neriešim koľko on nafukal. Ja som sa pitala na niečo úplne iné.ja tu nepíšem ze prečo je chudák zavreti ani ho neobhajujem ale sa pitam na úplne iné veci
@felicita027 ešte asi 3 tizdne mu zostavaju
@heleninamama to je jasne, že ju oklamal. Ak by aj šiel bez vodičáku nafúkal by, tak by schytal pokutu a podmienku, ale nie rovno basu.
Ten bude mat dobre za ušami, autorka témy, zrejme áno netuší aké kvitko je jej “priateľ”
@pribinak ak ho opakovane chytili alebo ak bol v podmienke tak je reálna aj basa 😉
@felicita027 no áno, na 1x by nešiel hneď sedieť, jasne že buď porušil podmienku, alebo už sedel, alebo k tomu čo jej povedal bolo ešte viac
@pribinak
@felicita027 Veď práve, ona ho tu prezentuje ako obyčajného dobráka, ktorý si raz vypil a hneď ho policajti strčili do basy. A takto to určite nefunguje. Tam budú aj iné hriechy, o ktorých ona ani netuší. A chlap vie, prečo sa jej neozýva...
@heleninamama jasne. Veď takotu rozpravocku jej narozprával a aj jemu musí byt jasne, že skôr či neskôr príde na to, že ju oklamal
Mala by riešiť výživné a koniec. Nechcem sa jej dotknúť, ale ona asi bude taka jednoduchšia
Tak aj ja som cudzinka ale zila som 14 rokov na Slovensku.Tiez sa mi vedeli podsmievat lebo som nevedela povedat Ahoj lebo u nas me existuju meke a hrube h/ch.Tak som im vedela povedat ze Ahoj mozno neviem povedat ale hovno a hovado velmi dobre viem.a uz bolo vybavene.Tiez mam problem z i/y a davam ich podla toho ako mi pasuju vo vete.Slovensky som sa ucila sama citajuc noviny a casopisy.Ne mislim si o sebe ze som jednoduhsia lebo je moja slovencina zla.Ja takto viem aj albansky,macedonsky a slovinsky ako slovencinu.Turecky je moj materiny jazyk a chorvatsky mam na vysokej urovni lebo som tu skoncila aj zakladnu aj strednu.Ja sa nechvalim vedomim len nemozete po obalu sudit knihu.😀
@pribinak ja som není podlzna vám písať celú jeho minulosť. Ja som v príspevku nenapísala ze potrebujem vi riešiť prečo je zavreti ani nič podobné. Ale úplne niečo iné. Ale ďakujem za vašu snahu mi aj toto napísať. Pekný večer
@heleninamama vôbec som nenapísala ze je dobrák ani nič podobné. Som pisala ze ma zaujíma prečo trz nepíše. Lebo do trz písal. Tak či sa niečo nestalo. To je všetko

@heleninamama písal normálne do trz. Ale už 3 tizdne nie. Tak som iba chcela vedieť co moze biť za problem.to je všetko